Jump to content

Moto Zajednica

Rucice volana

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Stigle su mi nove originalne Honda rucice.

Kakav je tacno postupak njihove montaze, ali tako da stoje cvrsto na volanu, bez i malo okretanja? :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 572 postova
  • Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R

Stare rucice se skidaju tako sto nauljis sarafciger i zavuces ispod rucice i onda ga lagano okrenes citav krug ,tako da zamasti cijelu povrsinu gume i spadaju bez problema  i ne ostete se.

Slican proces se moze ponoviti i kod postavljanja ,ali se moze desiti ako ostane puno ulja da se kasnije okrecu .Bolje je suvu rucicu navuci jedan centimetar a onda kompresorom naduvati ostatak i kada se rasiri od pritiska zraka lako se navuce.

Nekom ko ovo nije radio mozda izgleda komplikovano ,ali ja to uradim za par minuta .Prilikom postavljanja i skidanja na suvo moze doci do ostecenja rucice i mehanizma gasa.

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

namazes rucicu sapunicom i ima da ide ko podmazano ;Dulje nece da se osusi pa postoji mogucnost da se rucica okrece dok sapunica kad se osusi nema sanse da se okrece rucica  ;)

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Ja sam primenio ovu metodu sa sapunicom i evo ručice drže kao da su zalepljene, a stare sam skinuo pomoću skalpera jer me je mrzelo da se zezam sa njima kad već imam nove

• Drug član, 1777 postova

Slusaj ovako, najednostavnije. Uzmes od nekog narkomana spric i iglu, i napunis spric vodom. Onda zavuces iglu na par mesta ispod rucke, do sipke i istisnes vodu. Tada se rucica skida bez problema. A najlakese je da je uhvatis za dalji kraj (tamo gde je ono povecanje rucke sto udara u prekidac starta), pa da njega vuces i time guras celu rucicu van volana. Za postavljanje je dovoljno samo vodom, ona brzo ispari, a ja to radim sa alkoholom.

Ne bi koristio ulje pri stavljanju, jer ono nece nikada ispariti odatle, a za skidanje mozes, ali onda pre montaze dobro da odmastis sve. Mada je najlakse sa spricom.

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Slusaj ovako, najednostavnije. Uzmes od nekog narkomana spric i iglu, i napunis spric vodom. Onda zavuces iglu na par mesta ispod rucke, do sipke i istisnes vodu. Tada se rucica skida bez problema. A najlakese je da je uhvatis za dalji kraj (tamo gde je ono povecanje rucke sto udara u prekidac starta), pa da njega vuces i time guras celu rucicu van volana. Za postavljanje je dovoljno samo vodom, ona brzo ispari, a ja to radim sa alkoholom.

Ne bi koristio ulje pri stavljanju, jer ono nece nikada ispariti odatle, a za skidanje mozes, ali onda pre montaze dobro da odmastis sve. Mada je najlakse sa spricom.

Gde naci narkomana  ;D

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

ako ti vec stare netrebaju i bacas ih onda ih skalpelom iseci - i resen problem.. Uostalom nemenjas ih zato sto su dobre...

A za postavljanje novih - uzmi lak za kosu i naprskaj u rucicu pre navlacenja... ima da klizne" kao mače niz oluk"  ;D  ;D

Kad se lak osuši ima da drži "kao smrt babu"  ;D  ;D  ;D

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

ako ti vec stare netrebaju i bacas ih onda ih skalpelom iseci - i resen problem.. Uostalom nemenjas ih zato sto su dobre...

A za postavljanje novih - uzmi lak za kosu i naprskaj u rucicu pre navlacenja... ima da klizne" kao mače niz oluk"  ;D  ;D

Kad se lak osuši ima da drži "kao smrt babu"  ;D   ;D   ;D

;D ;D ;D  Ja bih rekao: "DRZI KAO MRTAV RUKOM"  ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Kad se lak osuši ima da drži "kao smrt babu"  ;D   ;D   ;D

;D ;D ;D  Ja bih rekao: "DRZI KAO MRTAV RUKOM"  ;D ;D ;D

aaaaaa svaka cast  :D

Lalajko, a gde si porucio rucice? I ja bih da porucim jedan par, posto su mi ove kao da su ih krave zvakale.

Privatnom linijom iz Hondinog predstavnistva u Dizeldorfu. Komad 8e, sto me je bas iznenadilo, obzirom da "divljaci" u Louisu kostaju od 6e pa na vise. Kad vec pisem, nabavio sam i mrezastu zastitu za farove (ne pitaj koliko kosta) takodje Hondinu, gumice fuzastera (7e komad), zadnji katadiopter (6e) i poklopac osiguraca (8e). Interesantno mi je da sve postoji na stanju i da se dobija bez cekanja.

Mislio sam da uzmem i Acerbis Multiplo T stitnike za ruke sa Mounting kitom, ali stipa za oci - 150e. Ostaje za sledecu godinu.

• Svrati ponekad, 197 postova

JA SAM NA DT STARE ISJEKAO OBICNIM NOZEM ,A NOVE NAMAZAO SAPUNICOM NABIO I NISU SE POMJERALE NIMALO ,I BAS SU DOBRO DRZALE,INACE BILE SU ARIETE I KOSTALE SU 20E I SVIMA IH PREPORUCUJEM I OD SILIKONA SU.NEMAJU NIKAKVIH IZBOCINA A RUKA SE UOPSTE NE KLIZI

I mene interesuju gumice za fuzastere. Imas li neki sajt da provjerim rade li slanje?

Bobane jeli kod tebe Africa - Honda?Za koje ti fuzice trebaju gume, prednje ili zadnje? Cini mi se da imam po jedne,ako odgovaraju od CBR 1000 F?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Da, da Branko, Africa je i trebaju mi za prednje fuzastere. I vidio si je kad smo bili zajedno mislim. A to je bilo...uhh...ubij me ali se ne sjecam :D. Gotovo je, omatorio sam :-[

Da, da Branko, Africa je i trebaju mi za prednje fuzastere. I vidio si je kad smo bili zajedno mislim. A to je bilo...uhh...ubij me ali se ne sjecam :D. Gotovo je, omatorio sam :-[

E moj brate napaceni, godinama zahvaceni. ;D U B.Koviljaci brate, ali nije bitno, ako se guma pricvrscuje sa dva sarafa M5 sa donje strane fuzastera onda ti mogu dati jednu i nije u losem stanju/ ;)

Lici ali ne mogu biti siguran. Ako i ne bude odgovarala, dacemo je nekom kome treba ;). A mi cemo popiti pivo kao da pasuje. Pod hitno, cim dodjem u BN :D

Jes da je tema rucice volana, ali sta je problem Bobane da narucis od Saleta iz Trestenika (recimo) i da ti posalje na kucnu adresu? Pa kostaju samo 7e komad!?

Jes da je tema rucice volana, ali sta je problem Bobane da narucis od Saleta iz Trestenika (recimo) i da ti posalje na kucnu adresu? Pa kostaju samo 7e komad!?

U pravu si, ali treba pomoci bratu bajkeru bez obzira na temu. ;)

Eeeeeee al nisu orginal Honda. Pa posle da bude tvoja Afrika bolja od moje ;D. Ne, nisam znao da ima kod Saleta, hvala za info. Problem...nema ga. Znam da smo malo iskocili iz teme, al mislim da ni pozitivan vibe izmedju mene i Branka nece da skodi temi :)

Eeeeeee al nisu orginal Honda. Pa posle da bude tvoja Afrika bolja od moje ;D. Ne, nisam znao da ima kod Saleta, hvala za info. Problem...nema ga. Znam da smo malo iskocili iz teme, al mislim da ni pozitivan vibe izmedju mene i Branka nece da skodi temi :)

Ma nema problema, sto se diskusije tice, sve je u redu. Hteo sam da kazem da mozes da posaljes Saletu kod gumica i da dobijes original.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja