Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 2, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam Kawasaki Z 750 K8 i promjenio bih izduv na njemu (Leo Vince,ARROW itd.)pa me intresuje zna li neko gdje se kod tog motorcikla nalazi katalizator. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 5, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan katalizator ti se nalazi tu gde ti se grane spajaju cetiri u jedan tu gde se nalazi sonda ,a da bi njega izvadio moras taj ''cvor''seci pa onda variti,a sto bi u opste vadio katalizator kada svakako kupujes slipon top Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 6, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan katalizator ti se nalazi tu gde ti se grane spajaju cetiri u jedan tu gde se nalazi sonda ,a da bi njega izvadio moras taj ''cvor''seci pa onda variti,a sto bi u opste vadio katalizator kada svakako kupujes slipon top Zahvaljujem na informaciji i nije mi bila namjera skidati katalizator, vec ako je u TOPU kao kod starog modela, da trazim TOP za koji postoji dodatni katalizator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4615 Napisano Decembar 6, 2008 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan katalizator ti se nalazi tu gde ti se grane spajaju cetiri u jedan tu gde se nalazi sonda ,a da bi njega izvadio moras taj ''cvor''seci pa onda variti,a sto bi u opste vadio katalizator kada svakako kupujes slipon top Zahvaljujem na informaciji i nije mi bila namjera skidati katalizator, vec ako je u TOPU kao kod starog modela, da trazim TOP za koji postoji dodatni katalizator. ??? Zasto kupujes "TOP"? Ako je samo za ukras, opet moras na dyno. A kad vec moras na dyno, onda spoji ugodno s korisnim i kupi i odgovarajuci filter i rijesi se kat-a, sve o jednom trosku. Ne mora da znaci, ali postoji sansa da poremetis "bogatsvo" smjese, ako samo zasarafis drugi top i terash dalje, a od toga zna zaboliti glava (i tvoja i od tvog Z-a ;D) poz ps. javi sta i kako bi na kraju (za ostale Z-ashe naravno ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 7, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan ??? Zasto kupujes "TOP"? Ako je samo za ukras, opet moras na dyno. A kad vec moras na dyno, onda spoji ugodno s korisnim i kupi i odgovarajuci filter i rijesi se kat-a, sve o jednom trosku. Ne mora da znaci, ali postoji sansa da poremetis "bogatsvo" smjese, ako samo zasarafis drugi top i terash dalje, a od toga zna zaboliti glava (i tvoja i od tvog Z-a ;D) poz ps. javi sta i kako bi na kraju (za ostale Z-ashe naravno ) Brate hvala na dobrom savjetu.Filter?! Pretpostavljam da se odnosi na ZRACNI - K&N ??? Posto vidim da se razumijes u te stvari reci mi samo da li po izbacivanju katalizatora ostajem na BEZOLOVNOM ili sipam Normal - Super benzin. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Decembar 7, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ostajes na bezolovnom. izvadis katalizator, stavis otvoren izduv, stavis visokoprotocni filter vazduha, ustelujes sve to i vozi. ili samo zamenis top, ne bi trebalo nista da mu bude. moj savet zameni samo top i gas ako vec ne juris snagu vec samo izgled i zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 212 Napisano Decembar 7, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan A šta je sa životnom sredinom, o tome niko ne brine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 7, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan A šta je sa životnom sredinom, o tome niko ne brine PA ZAR POSLIJE TOLIKO ISTOVARENOG "OSIROMASENOG" URANIJUMA NA SRBIJU I BOSNU NEKO PITA ZA ZIVOTNU SREDINU. ??? ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4615 Napisano Decembar 7, 2008 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Brate hvala na dobrom savjetu.Filter?! Pretpostavljam da se odnosi na ZRACNI - K&N ??? Posto vidim da se razumijes u te stvari reci mi samo da li po izbacivanju katalizatora ostajem na BEZOLOVNOM ili sipam Normal - Super benzin. ??? ;D hvala hvala e, a sad ozbiljno, nisam strucnjak, ali znam osnovne principe ;D, a ne bi mi bilo ugodno da se vozim i cijelo vrijeme razmisljam "jel mu vruce ili nije". Kod injekcije je moguce samo promjeniti filter (da K&N) i staviti otvoreni izduv bez daljnih promjena, ali treba provjeriti. Kod karburatora je obavezno stelanje. Iz bukvara: previse zraka (tzv. siromasna smjesa) = porast temperature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 7, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Brate hvala na dobrom savjetu.Filter?! Pretpostavljam da se odnosi na ZRACNI - K&N ??? Posto vidim da se razumijes u te stvari reci mi samo da li po izbacivanju katalizatora ostajem na BEZOLOVNOM ili sipam Normal - Super benzin. ??? ;D hvala hvala e, a sad ozbiljno, nisam strucnjak, ali znam osnovne principe ;D, a ne bi mi bilo ugodno da se vozim i cijelo vrijeme razmisljam "jel mu vruce ili nije". Kod injekcije je moguce samo promjeniti filter (da K&N) i staviti otvoreni izduv bez daljnih promjena, ali treba provjeriti. Kod karburatora je obavezno stelanje. Iz bukvara: previse zraka (tzv. siromasna smjesa) = porast temperature "MileDuhoviti" ;D kod Z 750 K8 je "inektion" napajanje, znaci treba ga nakaciti na "komp" pa izvrsiti prestelavanje motora. ??? E ko to sad radi PRAVO u blizem okruzenju Bijeljine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 7, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan ako hoces vec nesto da menjas i radis promeni top i to ti je to sipaj benzin i gas,a ako bi stavio kn filter on propusta vise vazduha a taj vazduh treba negde da izadje znaci onda mu treba menjati grane,a ako imas para i malo bi da nabudzis zekana onda mu promenis top stavis nove grane,kn filter i odradis reprogramiranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 7, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako hoces vec nesto da menjas i radis promeni top i to ti je to sipaj benzin i gas,a ako bi stavio kn filter on propusta vise vazduha a taj vazduh treba negde da izadje znaci onda mu treba menjati grane,a ako imas para i malo bi da nabudzis zekana onda mu promenis top stavis nove grane,kn filter i odradis reprogramiranje Motoras hvala na bratskom savjetu, ne mislim nista puno budjiti jer sam vec imao jaci motor prije Zekana (CBR 1000 F SC24 - 135ks) ;D Iskreno zao mi je sto se nismo sreli u Beceju na moto skupu jer je tvoj motor bio parkiran neposredno pored moga na parkingu ispod bazena. ??? Ali posto sam ja cesto u NS vidjecemo se pa cemo razmjeniti iskustva. Naime samo sam se zazelio malo sportskog zvuka na naked bajku. ;D ;D ;D PozZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke 25 Napisano Decembar 7, 2008 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Z900 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Kawasaki Z 750 K8 i promjenio bih izduv na njemu (Leo Vince,ARROW itd.)pa me intresuje zna li neko gdje se kod tog motorcikla nalazi katalizator. ??? Imaš mcm-racing, naše ljuda sa BJB, čudi me da se nisi njima obratio ??? Da ne bi bolele glave nikoga ovde, pa ni motor njegova glava, kontaktiraj http://www.mcm-racing.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4615 Napisano Decembar 7, 2008 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam Kawasaki Z 750 K8 i promjenio bih izduv na njemu (Leo Vince,ARROW itd.)pa me intresuje zna li neko gdje se kod tog motorcikla nalazi katalizator. ??? Imaš mcm-racing, naše ljuda sa BJB, čudi me da se nisi njima obratio ??? Da ne bi bolele glave nikoga ovde, pa ni motor njegova glava, kontaktiraj http://www.mcm-racing.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Decembar 7, 2008 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam Kawasaki Z 750 K8 i promjenio bih izduv na njemu (Leo Vince,ARROW itd.)pa me intresuje zna li neko gdje se kod tog motorcikla nalazi katalizator. ??? Imaš mcm-racing, naše ljuda sa BJB, čudi me da se nisi njima obratio ??? Da ne bi bolele glave nikoga ovde, pa ni motor njegova glava, kontaktiraj http://www.mcm-racing.rs DUKE HVALA ZA INFO. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan i branko da li je zec dobio drugi top Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Januar 4, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan i branko da li je zec dobio drugi top E brate hvala na javljanju i lijepoj slici iz Beceja.Nisam jos nista radio, zima je, a planirao sam prvo rijesiti potrebnije stvari.Prvo staviti "crash bar" i "top casetu" pa onda TOP jer mi prodavac-serviser ne dozvoljava u garanciji nista mjenjati na motoru oko agregata i izduva. ??? PozZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2910 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 2789 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan A šta je sa životnom sredinom, o tome niko ne brine PA ZAR POSLIJE TOLIKO ISTOVARENOG "OSIROMASENOG" URANIJUMA NA SRBIJU I BOSNU NEKO PITA ZA ZIVOTNU SREDINU. ??? ;D ;D ;D Puno veća kontaminacija je od TV Pink. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 4, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, tek sad sam video temu. e, a sad ozbiljno, nisam strucnjak, ali znam osnovne principe ;D, a ne bi mi bilo ugodno da se vozim i cijelo vrijeme razmisljam "jel mu vruce ili nije". Kod injekcije je moguce samo promjeniti filter (da K&N) i staviti otvoreni izduv bez daljnih promjena, ali treba provjeriti. Kod karburatora je obavezno stelanje. Iz bukvara: previse zraka (tzv. siromasna smjesa) = porast temperature Nemoras nista petljati ako promenis samo top i filter. Moj savet ti je i da izvadis katalizator o istom trosku, jer prokletinja samo moze da zadaje muke, a i kad funkcionise samo doprinosi tezini, a i zadrzava toplotu, pa i utice na perfomanse (doduse, protok kod novijih je sasvim zadovoljavajuci pa i ne toliko). Dakle, kod izmene topa filtera i liferovanja kat. ;D ECU se sam adaptira na postojece stanje, IAP i O2 (senzor pritiska usisnog vazduha i lambda sonda) regulisu optimalnu smesu za rad i nema nikakvih problema. Ako se pak odlucis za ugradnju protocnijeg komplet izduva, ONDA da bih iskoristio sav njegov potencijal, potrebno je da "kazes" ECU sa cim ima posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Januar 4, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se, tek sad sam video temu. e, a sad ozbiljno, nisam strucnjak, ali znam osnovne principe ;D, a ne bi mi bilo ugodno da se vozim i cijelo vrijeme razmisljam "jel mu vruce ili nije". Kod injekcije je moguce samo promjeniti filter (da K&N) i staviti otvoreni izduv bez daljnih promjena, ali treba provjeriti. Kod karburatora je obavezno stelanje. Iz bukvara: previse zraka (tzv. siromasna smjesa) = porast temperature Nemoras nista petljati ako promenis samo top i filter. Moj savet ti je i da izvadis katalizator o istom trosku, jer prokletinja samo moze da zadaje muke, a i kad funkcionise samo doprinosi tezini, a i zadrzava toplotu, pa i utice na perfomanse (doduse, protok kod novijih je sasvim zadovoljavajuci pa i ne toliko). Dakle, kod izmene topa filtera i liferovanja kat. ;D ECU se sam adaptira na postojece stanje, IAP i O2 (senzor pritiska usisnog vazduha i lambda sonda) regulisu optimalnu smesu za rad i nema nikakvih problema. Ako se pak odlucis za ugradnju protocnijeg komplet izduva, ONDA da bih iskoristio sav njegov potencijal, potrebno je da "kazes" ECU sa cim ima posla. Maki hvala na iscrpnom savjetu,ali do te rabote ima vremena. Kada bude vrijeme cujemo se i po tom pitanju. PozZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17698 Napisano Januar 7, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan INFORMACIJA ZA SVE VLASNIKE KAWASAKIJA Z 750 07-08.gog.KATALIZATOR SE NALAZI IZA VENTILA U LONCU-TOPU AUSPUHA. Danas sam skinuo sa neta SERVICE MANUAL za Z 750 07-08. i tamo pronasao ovaj podatak, dokumentovan slikom. Znaci zamjena TOPA i DINAMOMETAR, mozda uz jos zamjenu zracnog filtera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...