Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 1779 postova

A da ga zagrejete?

Pa pokusavali smo sa let lampom ali ne ide ...morace brener da radi ....samo sto onda mora da ga transportujemo do njega.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova
  • Motocikl: K1600GT

Na onoj budzevini ti fali centralni sraf koji ce se oslanjati na osovinu i natezati magnet a u isto vreme ga grej i mora da popusti. Vidi moje poruke u ovoj temi to sam isto radio, mislim pre jedno 20 strana. Samo centralna matica mora biti zavarena za plovu a sraf da bude milimum M16 i od dobrog materjala i da bude siljat napred kako bi lepu upao u osovini.

edit> evo linka ka poruci

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19900-yamaha-xt600-all-in-one/page__view__findpost__p__1529965

Na onoj budzevini ti fali centralni sraf koji ce se oslanjati na osovinu i natezati magnet a u isto vreme ga grej i mora da popusti. Vidi moje poruke u ovoj temi to sam isto radio, mislim pre jedno 20 strana. Samo centralna matica mora biti zavarena za plovu a sraf da bude milimum M16 i od dobrog materjala i da bude siljat napred kako bi lepu upao u osovini.

Imamo centralni sraf samoje bio m 10 i pucao je i bas smo dosli do zakljucka da treba veci nego samo da kupimo vecu burgiju da izbusimo vecu centralnu rupu....u svakom slucaju hvala na primedbi bas je dobrodosla.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Imao sam isti problem sa skidanjem magneta. Nasao sam istu plocu kao i ti i probusio rupu 20mm u sredini. Rastuio sam jedan fabricki radapciger i od njega pozajmio centralni saraf i maticu i navrnuo na plocu. Ona tri sarafa koja se uvrcu u magnet moraju biti 8.8 cvrstine i iste duzine. Slikacu malo kasnije pa postavim slike kako je to kod mene reseno.

Ovako izgleda ploca sa tri sarafa za magnet:

2kZ2pOJ.jpg

5Jaowng.jpg

hr0ut8Y.jpg

pazilyi.jpg

Fabricki radapciger koji je bio donator sarafa i matice:

cTSXfH3.jpg

ViOflDN.jpg

Izgled samog sarafa i matice sa radapcigera:

bawzZoK.jpg

Kompletna budzevina za skidanje magneta sa radilice:

dMeYfDH.jpg

McuMP8m.jpg

T7jqmRW.jpg

• Podržavam 1

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Pozdrav drustvo, jedno pitanje, da nema neko mozda viska prekidac kvacila za 3tb i kasnije modele, znaci mali prekidac koji ide u samu rucicu kvacila, rad sam da kupim jedan ceo :)

Znam da moze i bez njega, ali ne podnosim kad mi motor nije ceo, komplikovan ceo zivot jbg 1lud.gif.

Primer jednog

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1382 postova
  • Motocikl: K1600GT

POgledacu sutra, moguce da mi je ostala kompletna rucica. Ako ima dobijas za dz komplet. pozz

• Teoreticar, 337 postova
  • Motocikl: V strom 650 2008-2013,

Pozdrav Vozio sam stroma 5 god i prodam motor zato sto vise nisam imao vremena da vozim kao u prve cetiri god.Inace nov sam uzeo i za 5 god presao 40 kkm. I sad sam u istoj situaciji nema vremena za voznju ali volje ima! Ne bi da bacam pare kad vec necu puno da vozim, a odavno me privlace enduro voznje koje se organizuju ovde na forumu pa sam se bacio u potragu za motorcetom i xt je usla u najuzi izbor! Pa me interesuje sve sto mi mozete reci vezano za xt!Koji modeli su ok koja godista da gledamitd! Video sam da se krecu od 1000 do 2500 za novija god....Inace visok sam 195 i ne preterano tezak 95 kg, pa me interesuje kako ce to da se uklopi!?

Hvala unapred

Secam se kad sam otisao po moj sadasnji XT a kolega TA96 sa foruma, cim sam iz kola izasao kaze, pa malo je to za tebe, za tebe je Super Tenera 1lol.gifSta znam, ja sam 190cm, 110-115kg, nisam sa xt pravio duze voznje, vozio sam bez pauza po 100km i nije mi bio neki problem, mada nisam imao ni sa Super Tenerom problem na istim tim deonicama. Celodnevne voznje su sve bile offroud i meni sasvim odgovara. Lepo bi bilo da je dignem sa jednim 18 tockom nazad, al bice.

Sto se modela tice, trazi samo dobar motor. Jedini problem koji ja znam je da na straijim modelima pre 93ce valjda je bilo problema sa 5tom brzinom (ako se kontinuirano vozi ispod 3000). To je posle reseno, a cini mi se da ako je poluga kvacila sa desne strane bloka onda nema potencijala za taj problem (moguce da sam pomesao sad modele). Ostalo su sve sitnice menjane, velicina rezervoara, ulje iz posude preslo u ram i sl. ali realno nema model nekih vecih problema.

Pozdrav Vozio sam stroma 5 god i prodam motor zato sto vise nisam imao vremena da vozim kao u prve cetiri god.Inace nov sam uzeo i za 5 god presao 40 kkm. I sad sam u istoj situaciji nema vremena za voznju ali volje ima! Ne bi da bacam pare kad vec necu puno da vozim, a odavno me privlace enduro voznje koje se organizuju ovde na forumu pa sam se bacio u potragu za motorcetom i xt je usla u najuzi izbor! Pa me interesuje sve sto mi mozete reci vezano za xt!Koji modeli su ok koja godista da gledamitd! Video sam da se krecu od 1000 do 2500 za novija god....Inace visok sam 195 i ne preterano tezak 95 kg, pa me interesuje kako ce to da se uklopi!?

Hvala unapred

• Podržavam 1

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Hvala unapred

Pozdrav, :zdravo:

Moje mišljenje je da ako ćeš da se oprobaš na enduro vožnjama da ne bacaš previše para na neke novije/skuplje XT modele.

Koliko sam pogledao oglase, čini mi se da u rangu do 1000-1300eur možeš da nađeš neki solidan model sa alnaserom i da možda sa još cca.200-300eur ulaganja (kompletan servis, nove gume...) središ motor sa kojim ćeš se ili lepo voziti ili ćeš ga prodati do kraja sezone ukoliko ti ne odgovara.

U svakom slučaju, javi nam šta si odlućio i da li imaš neke modele u užem izboru, pa da ti pomognemo oko izbora. ;)

To isto i ja radim samo sutra da izbusim centralnu rupu .

Kako napreduje skidanje magneta?

Verovatno jos uvek buse rupu...1lol.gif

Debelo je to parce gvozdjurije...1lol.gif

Malo se salimo, naravno...i mene zanima dokle se stiglo sa radovima...

To isto i ja radim samo sutra da izbusim centralnu rupu .

Kako napreduje skidanje magneta?

Izbusismo rupu i natezemo ga muski ali nece da popusti....evo sad cu bas da odem da vidim sta cemo.....mozda ga malo grejemo plinskim grejacem posto nemamo brener...ali ako ne popusti mora odem do nekog ko ima autogeno zavarivanje i da ga zagrejemo pa ce da popusti. P.S.Nabavio sam ARROW dosta povoljno pa cu i njega da namontiram....inace planiram da mu skinem sve suvisne delove i olaksam ga cirka oko 10 kg ....sto ce pretpostavljma da se oseti .

Kako je puko ljudi to je strasno....bio je nategnut radapcigerom pa zagrejan muski i kad se otkacio odleteo je jedno pola metra ... uglavnom lanac zategnu ...na slici se vidi uporedo jedan pored drugog i nije neka razlika mozda 2 cmm hahahahahh.....sad da se napakuje ,presteluju ventili napakujem arrow i polako pocnem da ga oslobadjam viska delova.

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Pa niste trebali da ga natežete toliko, moglo je nešto da strada. Kad se upregne radapcigerom i zagreje, kucne se čekićem po radapcigeru i spada samo.

Pa niste trebali da ga natežete toliko, moglo je nešto da strada. Kad se upregne radapcigerom i zagreje, kucne se čekićem po radapcigeru i spada samo.

I ja sam se plasio da ne pukne ili se iskrivi ali magnet je od veom tvrdog celika......tako da sve je proslo ok....naravoucenije za drugi put....treba ga ozbiljnije grejati obavezno brenerom ....mi to nismo imali nego prirucnim sa plinskom bocicom.

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Kako je puko ljudi to je strasno....bio je nategnut radapcigerom pa zagrejan muski i kad se otkacio odleteo je jedno pola metra ... uglavnom lanac zategnu ...na slici se vidi uporedo jedan pored drugog i nije neka razlika mozda 2 cmm hahahahahh.....sad da se napakuje ,presteluju ventili napakujem arrow i polako pocnem da ga oslobadjam viska delova.

E, pa ti sledeći put od Deda Mraza da tražiš i adekvatan radapciger, kad si već od njega dobio Arrow. 1nanana.gif

Elem, ni ja nisam sedeo skrštenih ruku, kad već nisam mogao da vozim motor od prehlade. 1jok.gif

Već neko vreme primećujem da mi se motor guši pri punom gasu i nikako da se setim da treba i filter za vazduh da se nekad zameni. 1lol.gif

Osim što sam zamenio filter, morala je i neka prepravka da padne, jer znate onu:

''Svaki fabrički proizvod teži tome da se ručno još malo preradi kako bi isti bio još bolji.'' 0takoje.gif

I tako sada imam filter za vazduh: Meiwa by K&N. 1moto3.gif

Dakle, od starog filtera skinuta je metalna mrežica sa zadnje strane i montirana na nov filter sa prednje strane.

Sudeći po fotografijama - razlog je više nego očigledan.

Takođe, iberlauf je skinut sa dovoda na air-box, jer je masnio filter i air-box, a otvori su elegantno popunjeni sa dva M8 imbusa.

Ako neko misli da postoji razlog da to ne bude tako neka javi što pre.

Inače, prosto je neverovatno šta sve u air-box može da stane i da se pokupi na off-road vožnji, pa mi je čudno što šišarki i kestena nema kad već nalazim borove iglice i ostalo trnje. 0stabre.gif

post-14823-0-75129200-1421015362_thumb.jpg

post-14823-0-67553400-1421015371_thumb.jpg

post-14823-0-11202800-1421015381_thumb.jpg

post-14823-0-28775300-1421015390_thumb.jpg

post-14823-0-27531900-1421015405_thumb.jpg

post-14823-0-00768400-1421015418_thumb.jpg

• Podržavam 1

Ja sam malo cackao, kozmetika uglavnom:

Na svaki motor stavljam pistalicu zmigavca, ali na ovaj eto nisam stigao do sad, pa sam prvo to uzeo. Uvak je stavljam u rep motora jer uvek ima mesta i sve zice koje mi trebaju su tu, a posto za pistalicu nema napajanja dodatnog, komplet je spakujem na 4 cm. Medjutim kad sam skinuo rep imao sam da vidim na sta mi lici paljenje i regler, kanda sam malo preterivao sa blatom 1moto3.gif

W8TDMEo.jpg

Stavio druge gripove i poluge kocnice i kvacila. Gripovi su bili za zamenu, a poluge su nesto krace od fabrickih i moze da im se podesava duzina hoda. Nesto im neverujem bas tako da su stare dodate u alat za svaki slucaj.

fr1Xzjs.jpg

5BhaSIR.jpg

Pokazivac temperature, za XT stvarno nije neophodan, ali posto smo dosta u blagom offroudu nece da skodi. Plastiku zasttnu inace ne stavljam posto me strasno nervira da je skidam svaki put kad proveravam ulje.

jbDOSe3.jpg

Za kraj USB punjac, preradjen sa prekidacem koji standardno inace ide na korman/volan. Zasto sam ovo uradio, zato sto se jezim od

releja i nema potrebe da mi vuce struju non stop kad je motor upaljen, ovako ga kliknem kad treba. Bas ja zavsio to budzenje da nema zica nigde, kacim na Aku da vidim kako radi, vidim skocila varnica, reko kako varnica kad je prekidac na 0, usb svetli, srecno puni telefon, a prekidac na 0. Prebacim na I, usb se ugasi 1lol.gif Braca drugovi kinezi za zajebunili, you had one job 1hej.gif

jwmOp0b.jpg

• Podržavam 1

E, pa ti sledeći put od Deda Mraza da tražiš i adekvatan radapciger, kad si već od njega dobio Arrow. 1nanana.gif

Elem, ni ja nisam sedeo skrštenih ruku, kad već nisam mogao da vozim motor od prehlade. 1jok.gif

Već neko vreme primećujem da mi se motor guši pri punom gasu i nikako da se setim da treba i filter za vazduh da se nekad zameni. 1lol.gif

Osim što sam zamenio filter, morala je i neka prepravka da padne, jer znate onu:

''Svaki fabrički proizvod teži tome da se ručno još malo preradi kako bi isti bio još bolji.'' 0takoje.gif

I tako sada imam filter za vazduh: Meiwa by K&N. 1moto3.gif

Dakle, od starog filtera skinuta je metalna mrežica sa zadnje strane i montirana na nov filter sa prednje strane.

Sudeći po fotografijama - razlog je više nego očigledan.

Takođe, iberlauf je skinut sa dovoda na air-box, jer je masnio filter i air-box, a otvori su elegantno popunjeni sa dva M8 imbusa.

Ako neko misli da postoji razlog da to ne bude tako neka javi što pre.

Inače, prosto je neverovatno šta sve u air-box može da stane i da se pokupi na off-road vožnji, pa mi je čudno što šišarki i kestena nema kad već nalazim borove iglice i ostalo trnje. 0stabre.gif

Ne znam da li si trebao bas da zatvoris iber lauf jer nije on bez veze postavljen tu gde je ispred filtera ....recimo on bi trebao da zagreva smesu i poboljsava paljenje i sagorevanje a fabricki filter je upravo zato sundjerast da zadrzi previse masnoce koja izlazi iz masine.....sto opet dovodi u pitanje kolko je ispravno postavljene KN filtera kod xt-a.

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Uljna isparenja iz motora se kroz crevo ibera skupljaju i kondenzuju u kutiji filtera i na samom filteru i tako podmazan filter efikasnije zadržava prašinu i ostale gremline. Ono malo što se (ako se) ne kondenzuje, vraća se kroz karbove i sagoreva u cilindru.

Kao i na svaki motorcikl, može pečurka i na XT ali onda moraju da se zamene i dizne u karburatorima jer sad ima više vazduha. Druga stvar, vazdušni pritisak na ulazu u karbove je drugačiji bez originalne kutije (ako se i ona uklanja).

Ako se ipak skida iber sa kutije, mudro je postaviti jednu malu pečurkicu na otvor iz glave, da đubre spolja ne upada u istu i prlja ulje i unutrašnjost agregata. U tom slučaju, plovidbene mogućnosti motorcikla su ograničene na visinu tog filterčića (uzgred, nema više ni puškiranja agregata u perionici) :D

Ovako nekako :

post-4059-0-69276300-1421050666_thumb.jpg

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja