stinger 35 Napisano Januar 31, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da nema prednju e09 vec samo c05. Sto mislite o toj kombinaciji, zadnja e09 prednja c05? Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano Januar 31, 2013 (promenjeno) Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da nema prednju e09 vec samo c05. Sto mislite o toj kombinaciji, zadnja e09 prednja c05? To je guma za mekane terene, u offroadu će zasigurno biti dobra, na cesti i ne bash ako misliš voziti po cesti....Guma koja je dosta dobra u svim kombinacijama, homologirana za cestu i u M+S izvedbi , a jeftina, je Metzeler Unicross, probaj to ako ti se čini zanimljivo... Uostalom, probaj, nema ti druge, možda se super pokaže u praksi. Update: eva sad sam zvao frienda koji se bavi mitasom između ostalog i ima dosta iskustva s tim gumama - kaže da je to guma za mekano, slabo se prodaje jer se na kamenu, makadamu i cesti jako brzo troši, solidno hvata, malo paziti kod kočenja... Promenio Januar 31, 2013 član AnteK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Januar 31, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na iscrpnom odgovoru! Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Januar 31, 2013 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Junacka voznja XT600 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Januar 31, 2013 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan tera ga majstor ekstra, ali se definitivno vidi koliki je limit XTa zbog mekanog ogibljenja, a velike tezine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Januar 31, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Zato stavite vesanje od 2kf sa stelovanjem i mirni se elem,neko mi je trazio dimenzije amortizera od 2kf-a ! slikao sam da vidite o cemu se radi.Nisam stelovao nista na amortizeru,kako sam ga skinuo tako sam slikao i izmerio....matica je malo pomerena na gore ali ima jos dooooostaa ona da ide,samim tim i da se podize. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Januar 31, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Junacka voznja XT600 Bogomi junak ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam problem sa punjenjem. Nije bio regler problem, nego samo osigurac... Prethodni vlasnik mu je stavio osigurac od deset ampera (izmedju reglera i akumulatora u vezu) i taj je radio dok je bio aku od 8 Ah. Kada sam ja promenio aku i stavio od 12Ah, osigurac nije izdrzao toliko opterecenje (sa obzirom da se vozi pod upaljenim oba fara i cesto sa zmigavcima i ostalim sijalicama)... Stavio sam osigurac od 15 ampera i merio punjenje: 14,8 volti stabilno pod upaljenim svetlima... Ja sretan kao mali majmun sto nisam morao da se izujem za 50-tak jevreja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Februar 2, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Duzina amortizera kod 3TB-a (gruba mera) je oko 37,5 cm a sa mojim distancerom koji sam pravio je oko 40cm.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Februar 2, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Eto,a ovaj amortizer jos nije maksimalno podignut... Na 3tb roknes i vile i tockove od 2kf-a i mozes da skaces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PALE_MZ 1 Napisano Februar 3, 2013 U prolazu, 4 postova Lokacija: Rijeka Motocikl: MZ rat, ETZ 125, XT600 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Neznam dali na pravom mjestu pisem ili trebam negdje novu temu otvoriti ali ima jedno pitanje, trenutno mi je XT rastavljen, tj. skinuta je glava, pa me sada zanima kada budem mjenjao fazni lanac i vracao bregastu na mjesto kako da namjestim fazu ponovo? Koje su oznake i gdje se nalaze? Rijec je o masini 1VJ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Februar 8, 2013 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Izbacio sam je napolje danas, provozao se, mojoj sreći nema kraja Sutra ujutru (tj. za par sati ) idem do Bišketa da zamenimo kočiono ulje, pločice napred i pozadi, prednji disk, klizač lanca na viljušci, nosač retrovizora, prednji lančanik i ručice kvačila. Nemam alat jbg (mada, to je delimično maska, ništa bez Bišketove pomoći, iskreno, mrzi me da sam šrafim ). Posle toga, ostaje kupiti nov set lančanika i lanac, semeringe i ulje za vilu. Evo i vidoja od danas: Pale, nisam preterano upućen u tematiku ali na levoj dekli bi trebao da imaš dva prozorčića, otvori ih i "vrti" motor dok se reperi ne poklope. Neko je pominjao da motor mora da se ubaci u brzinu i pomeri unazad da bi se lanac zategao 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 8, 2013 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Pazi na cvece, polomice te keva ako polomis cvece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Februar 8, 2013 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Pale, nisam preterano upućen u tematiku ali na levoj dekli bi trebao da imaš dva prozorčića, otvori ih i "vrti" motor dok se reperi ne poklope. Neko je pominjao da motor mora da se ubaci u brzinu i pomeri unazad da bi se lanac zategao To pomeranje u nazad samo kad vracas spaner a nisi skinuo glavu, Ako je glava skinuta rukom se zategne lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 10, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan ne ganjajte xt-ejca mnogo u niskim obrtajima pogotovu ne u petoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 10, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam za to da hoce da mu strada 5. brzina od malih obrtaja... Ja svoj od pocetka ne vozim ispod 2500 obrtaja ni u jednoj brzini... Saltam u visu tek kad prejasim 4000-4500 obrtaja, a u nizu kad se spusti na 2500... Sta su simptomi tog stradanja zupcanika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Februar 10, 2013 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uglavnom vozio u niskim obrtajima, i problem je samo u petoj, pocela je da huji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 10, 2013 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan To se desava kod starijih modela, mislim da od 2kf pa ka novijim (3tb pa 4pt) nemaju te probleme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 10, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam za to da hoce da mu strada 5. brzina od malih obrtaja... Ja svoj od pocetka ne vozim ispod 2500 obrtaja ni u jednoj brzini... Saltam u visu tek kad prejasim 4000-4500 obrtaja, a u nizu kad se spusti na 2500... Sta su simptomi tog stradanja zupcanika? Da,kao sto je Mario napisao,simptomi su brujanja-hujanja....i pri ispustanju ulja iz agregata proveriti da li u ulju ima celicnih opiljaka,ako ima to je najverovatnije od okrunjenih zupcanika ...najvise iscekicanih zuba ima na petoj brzini (jedno 10 komada,neki manje neki vise)...ali naznaka cekicanja ima i na trecoj brzini...ja sa ovakvim zupcanicima nisam imao brujanje ali kada sam vec otvorio motor bio do pola i video ovo nisam mogao ostaviti ovako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 10, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan To se desava kod starijih modela, mislim da od 2kf pa ka novijim (3tb pa 4pt) nemaju te probleme... Istina je ovo sto Goske kaze...ima par poboljsanja na novijim modelima koji su prenos ucinili dosta pouzdanijim...ja se upravo razmisljam da odradim ista na mom motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 10, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Poboljsanja koja su uvedena su : poboljsanje uljne pumpe da bi se dobio veci protok ulja kroz sistem(poboljsana pumpa ima 3AJ oznaku na sebi)...dodavanje cevcice koja bi dodatno podmazivala prenos(bakarna cevcica se vidi spolja i ide od kucista filtera ulja do bloka motora gde je prenos)...odnos zupcanika pete brzine je promenjen sa 19/24 na 21/27 ,primarni prenos je takodje promenjen (sa radilice na korpu kvacila tj na ulazno vratilo menjaca) sa 74/31 na 71/34 ...i nakraju je to upareno sa drugim lancanicima i lancom.... Prekretnioca u uvodjenju ovih poboljsanja je bio model 3AJ 88-89 dok su 90-91 imali sva ova poboljsanja i naravno maldji modeli 3TB,4PT Kod mene naprimer uvedena je bolja pumpa i bakarna cevcica za dodatno podmazivanje ali primarni prenos je ostao stari i zupcanici menjaca sa starim odnosima. Oni koji imaju starii prenosni odnos na svojim motorima preporucuju da se stavi napren lancanik za jedan zub manji da bi se koliko toliko rasteretio prenos. Tako da ljudi ako neko ima ili zna nekoga da ima nekih delova prenosa,korpe kvacila ili kompletan donji deo motora (3TB...) neka javlja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 10, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Onda sam ja mozda izbegao taj moguci problem jer je moja 3AJ 90-to godiste ... Kod mene se nista ne cuje ni u jednoj brzini (jos uvek)...a valjda ni nece... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 10, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Tako da ljudi ako neko ima ili zna nekoga da ima nekih delova prenosa,korpe kvacila ili kompletan donji deo motora (3TB...) neka javlja Probaj da kontaktiras korisnika Bishke...on ima jednu 2kf u delovima na prodaju... mozda ti pase nesto od toga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Februar 10, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Rece covek da je bas 2kf imao tih problema i da se tek od mladjih uvode promene,tako da mu ja ne mogu nista pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 10, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan To se desava kod starijih modela, mislim da od 2kf pa ka novijim (3tb pa 4pt) nemaju te probleme... Ja sam razumeo da i 2kf nema tih problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...