Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 225 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 E

Jel postoji neko realno objasnjenje zasto se to bas tako radi, kako je moguce da cas ima ulja a cas ne....ulje treba valjda da bude tu i kad je motor hladan....

Da je merac na bloku motora bilo bi ulja na meracu kad je hladan motor, a posto kod 3tb-a ,kao sto rece shoma , ulje cirkulise kroz sam ram motora mora da se meri na opisan nacin.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Zato sto moram da navucem opremu da bih se provozao 10ak min pa da se vratim kuci, skidam opremu, sediste i bocnu plastiku i proveravam ulje i onda me skoro prodje zelja za voznjom 1hmm.gif

Kod novijih modela posle 2kf je ulje u ramu pa je donekle lakse.

Neznam za vas ostale ali mene ovo uzasno smara :(

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Pa u principu me i nije bas toliko smaralo....jer sam navikao da proveravam kad dodjem iz voznje....dok je motor zagrejaan polako skinem opremu i proverim....da znam za sledeci put....ako se lepo ukomponujes nece te toliko smarati ;)

Bivsa tenera je isto imala sve kao na 2kf-u,i uopste me ne mrzi da poverim...bolje cesce da proveravam,pratim,nego odjednom u voznji da cujem ventile i pogledam da nema ulje <_<

• Podržavam 1

Kad se budem zenio,trazicu neku devojku koja voli off road :moto3:

Skoro sam imao devojku koja voli samo off road i supermoto...reklo bi se odlicna prilika za bajkera tog kalibra,Ali sve osim toga je -_-

• Podržavam 1

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Skoro sam imao devojku koja voli samo off road i supermoto...reklo bi se odlicna prilika za bajkera tog kalibra,Ali sve osim toga je -_-

He he... Ja imam ludu srecu da imam devojku koja obozava enduro motore. Vrlo je savesna po pitanju opreme tako da mi ponekad i zvoca sto ne uzmem pojas ili rukavice dok zujim po gradu bezveze...

Zato sto mi je zbog NEskidanja sedista napukao onaj pin na bocnoj plastici ili kako vec da ga nazovem, valjda znas na sta mislim.

Samo se vi lozite! Sve one vole motore, offroad i dzidzabidze dok im ne turis burmu a posle kad nebudu mogle sa vama u voznju jer moraju cuvati decu, kuvati, peglati itd onda je frka :lol:

He he... Ja imam ludu srecu da imam devojku koja obozava enduro motore. Vrlo je savesna po pitanju opreme tako da mi ponekad i zvoca sto ne uzmem pojas ili rukavice dok zujim po gradu bezveze...

Zato sam batalio devojku i vozim samo u majci,sorcu i japankama po off road-u :moto3:

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Meni je to totalno glupo, kako da znam pre paljenja motora da li ima ulja ili ne, kad cujem da lupa? Da li je taj postupak opisan u manualu fabricki ili ne?

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

da, pise i u manuelu. svi se slazu da je yamaha to lose osmislila ali je tako i dzaba nam kukanje

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Kako je kod Vas kad izmerite kad je motor hladan, da li dohvata nesto merac?

Nebitno, nekad do vrha, a nekad ne dohvata ni kap ( zavisi kako je ostao povratni ventil )

Meni su objasnili da to nije nacin kontrole ulja samo kod Yamahe, vec kod svih motora sa suvim karterom ( sad dal je merac u ramu ili je poseban rez. za ulje isto je nebitno ) Vido sam to i na XL i na Pegasu i na TT i na Dominatoru

Meni je to totalno glupo, kako da znam pre paljenja motora da li ima ulja ili ne, kad cujem da lupa? Da li je taj postupak opisan u manualu fabricki ili ne?

Ne znam za ostale ali ja osetim po menjacu cim nivo ulja padne do pola meraca odprilike saltanje mi bude nekako tvrdje pogotovo kad saltam u nizu, cim dolijem ulje do vrha sve ok :neznam:

A i XTu nece faliti nista ako ga provozas malo sa uljem na minimumu ;)

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

ako vam nesta znaci na nemackom je...ali ukljucite prevodilac za google chrome i prevedite na english...tu ima sve o podmazivanju i uju sto se tice XT masina

http://www.xt600.de/xt_werkstatt/_special/-special-oelkreislauf/index.htm#Verbesserungsmöglichkeiten im Ölkreislauf

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja