mirko nemirko 31 Napisano Januar 2, 2019 U prolazu, 37 postova Lokacija: lazarevac Motocikl: cbr 1000f kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 12/31/2018 at 6:30 PM, streetbiker said: @mirko nemirko pozdrav i dobro došao, ako ti je TT iz '90 to bi mogao biti model 3SW, ali definitivno to nije prvi TT model. Prvi TT je bio TT500 76-81, od 1983g. sledi TT600 model 36A, od 1985g. model 59X, od 1989g. do 1991 model 3SW. Za ova tri modela važi mišljenje da su najbolji TT ikada napravljeni. Da taj 3sw je model sa diskom napred.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 2, 2019 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ima li ko pouzdano dobru oprugu za 2KF zadnji amortizer, da je voljan da mi pozajmi na jedan dan da probam na svoj motoru? Beograd i bliža okolina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mserifov 161 Napisano Januar 17, 2019 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, Sredujem jednu Yamahu XT600 34L iz 1983, ima i tema ovdje. Molim ako netko ima metalno sjediste od tih godina. U biti treba mi podloga nosac sjedista ali metalno da je. Moje je nakon silnih godina struhlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 21, 2019 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko JEDNU zicu zadnjeg tocka 17tice, unutrasnja(manja krvina) ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 22, 2019 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nadjeno !! Hvala Elvisu iz Zajecara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4187 Napisano Januar 22, 2019 Ne silazi, 6558 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan On 22.11.2018. at 14:17, lord_oblivion je napisao: Nisam ga ja lično otvarao negom majstor Dule iz Beograda, kod koga sam otišao po Đuntinoj preporuci. Unutra je kao i svaki amortizer sa dve komore. Gas i ulje su odvojeni klipom pa da bi se rasturio, treba prvo proburgijati rupu u gasnom delu da gas izađe i u tu rupu naviti navoj da se kasnije uvrne šrader ventil (ventil za automobilske gume). Ulja ide toliko da glavni klip uvek bude potopljen u isto, odnosno da cela uljna komora bude puna ulja i bez vazdušnih džepova. Za gustinu nisam našao dovoljno precizne informacije a u praksi se koristi 2.5 do 5w ulja sa što većim indeksom viskoziteta. Takva ulja se vode kao shock oils. Mi smo sipali 2.5w. Mislim da bi bilo bolje sa nešto gušćim 5w pa ću ga u nekom momentu ponovo otvoriti. U gasni deo se pumpa, recimo 10 bara, azota. Ne mora azot, može i običan vazduh (78% azota), samo treba da bude bez vlage, suv. Ne mora ni 10 bara, to je neka cifra koja se najčešće pominje po internetu ali ne bi smelo više od toga. Komponente koje su najpodložnije trošenju su semerinzi, biksna/čaura u zaptivnoj glavi kroz koju prolazi osovina klipa i ulje. Štos guma igra važnu ulogu, sprečava da amortizer, jelte ne uštosuje, odnosno da se prilikom doskoka toliko sabije da se izlome mehanizmi u telu amortizera. Ovaj moj amortizer je, osim sistema za ispuštanje gasa, potpuno reparabilan. A i to se rešava jednom burgijom i jednim šrader ventilom sa navojem. Dule je sve radio, ja sam šegrtovao i slikao Amortizer je osetno promenio ponašanje (na bolje naravno) ali mislim da još uvek nije to to i da sam trebao da sipam gušće ulje. Poenta cele priče je da je ovaj amortizer potpuno reparabilan, da egzaktna količina ulja lako može da se odredi na licu mesta i da ne mora da se puni specijalnom svemirskom aparaturom za azot. Potaknut mojom akcijom reparacije, prijatelj moj je otišao jedan korak dalje od mene u sređivanju svog zadnjeg amortizera. Ali to će već on napisati kad bude bio trenutak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 24, 2019 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Od kad nisam bio u ovoj temi sunce ti Slabo se vozi motorce, nema se vremena Istekla i registracija, u maju istekla saobracajna jbt nisam ni gledao. Sto znaci, XT u vlasnistvu kod mene 8 godina vec OD isteka registracije mi proslo par meseci, kakav je sad zakon za motore, moze li da se registruje ili moraju nove tablice? Danas malo stigao da ga upalim, posle 3 meseca, i malo provozam po snegu Pali kao da sam ga do juce vozio, ide isto tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca018 8 Napisano Januar 25, 2019 U prolazu, 41 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: Yamaha XT500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je proslo vise od 60 dana od isteka registracije, mora nova tablica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Januar 25, 2019 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni su na tehničkom pregledu rekli da a motocikle sada tablica može da se zadrži do godinu dana nakon isteka registracije a da posle toga mora da se menja. Kako bi inače registrovao motocikl periodično (na pola godine ili manje) što je sada po zakonu dozvoljeno (iako u praksi zbog zanemarljive razlike u ceni niko to ne radi)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17676 Napisano Januar 25, 2019 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari koji radite na tehnickom, šta je onda provereni I tačno za motocikle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 27, 2019 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam registrovao automobil tamo negde u septembru, i tad ni na tehnickom nisu znali da mi kazu za motor kako funkcionise. Bili su u fazonu, nemoj da komplikujes, registruj i gotovo. Motor ne vozim, plus zima, plus istekla saobracajna pa sam ostavio namerno da vidim na prolece sta ce biti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 29, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od kojega materijal da napravim graničnik lanca i dali zna tko koji je promjer rolice. "Orginalne" su kao neka guma. Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 29, 2019 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan To i mene interesuje. Fale mi i gornji i donji. Polipropilen pa kod strugara? Ima tih rolera i na Aliekspresu, samo ja ne znam koje dimenzije mi trebaju. Možeš li da izmeriš oba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 29, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, lord_oblivion je napisao: To i mene interesuje. Fale mi i gornji i donji. Polipropilen pa kod strugara? Ima tih rolera i na Aliekspresu, samo ja ne znam koje dimenzije mi trebaju. Možeš li da izmeriš oba? Mogu, sutra ti javim dimenzije. Jedan je manji promjer, a durugi veći.....ili je potrošen!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 29, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako sam si napravi na DRZu...od extra tvrde gume.Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 29, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovako bi trebala izgledat orginal rolica 30X221780000 TENSIONER Part Yamaha - MSP WWW.MOTORCYCLESPAREPARTS.EU MSP is Europe’s most popular online parts supplier, buy new Yamaha manufactured TENSIONER from MSP, worldwide... Yamaha XT600 1989 FRAME - MSP WWW.MOTORCYCLESPAREPARTS.EU Yamaha XT600 1989 FRAME - order parts in just a few clicks from Europe’s number 1 genuine spare parts online retailer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 29, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 22.1.2019. at 22:03, đunta je napisao: Kolio je mm il ml stavljeno ulja u zadnji mono amortizer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad cluster 3 Napisano Januar 29, 2019 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan problem na xt zadnja viljuska pomjerena u lijevu stranu i lanac dodiruje kostur zadnja viljuska nema lufta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4187 Napisano Januar 30, 2019 Ne silazi, 6558 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Danijel 23 je napisao: Kolio je mm il ml stavljeno ulja u zadnji mono amortizer? Ne umam da ti odgovorim, ako ne postoje fabrički podaci, mora se raditi proračun potvrđen i empirijski, nisam radio konkretan amortizer da bi imao podatak, ali ni on ne bi bilo sigurno jer na oko dva ista amortizera i pod jednom kataloškom šifrom se mogu razlikovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Januar 30, 2019 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Danijel 23 said: Kolio je mm il ml stavljeno ulja u zadnji mono amortizer? Ako pitaš za XT i amortizere iste konstrukcije (dve komore za ulje i gas), evo kako se određuje količina ulja: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 30, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje preporučujete za prednje štapove na modelu 2KF? Po manualu ide W10, kakvo je iskustovo na terenu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 30, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 29.1.2019. at 19:51, lord_oblivion je napisao: To i mene interesuje. Fale mi i gornji i donji. Polipropilen pa kod strugara? Ima tih rolera i na Aliekspresu, samo ja ne znam koje dimenzije mi trebaju. Možeš li da izmeriš oba? Evo mjere: ØD: 36 x l: 25 mm. Oba dve (gornja i donja) rolice su iste dimenzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Januar 30, 2019 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Danijel 23 said: Koje ulje preporučujete za prednje štapove na modelu 2KF? Po manualu ide W10, kakvo je iskustovo na terenu? Bilo koje SAE 15 konkretno ja koristim Motorex SAE 15 i jako sam zadovoljan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Danijel 23 10 Napisano Januar 30, 2019 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, baltrekk je napisao: Bilo koje SAE 15 konkretno ja koristim Motorex SAE 15 i jako sam zadovoljan. pre 8 minuta, baltrekk je napisao: Bilo koje SAE 15 konkretno ja koristim Motorex SAE 15 i jako sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matador97 6 Napisano Januar 31, 2019 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: kraljevo Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan ima li neki Xt ovde na prodaju u dobrom stanju,da ne kazem odlicnom ?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...