streetbiker 481 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zuna može i poruka na PP ako nađeš. Imam još jedno pitanje, da li neko iz Beograda može da mi pozajmi orginalni štitnik lanca na 1-2 dana? Pokušao bih da skinem dimenzije i napravim nešto što je lepše i od aluminijuma. Kao što je Radan sa ADVrider foruma uradio i još jedan link istog. Meni je ideja da liči na ovako nešto ili još bolje ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Februar 10, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Jedno glupo pitanje - čemu vam lično štitnik lanca služi? Znam bar dvojicu ljudi kojima se štitnik u toku vožnje otkačio i upleo u lanac ili točak. Ja sam moj plastični skinuo (prvo sam razmišljao da ga skratim) i mogu da primetim samo olakšanje pri čišćenju i podmazivanju istog...nikako da vidim njegov benifit. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 10, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Jednu stvar koju sam ja primetio je da spase ostatak motora kad preteram sa sprejom za lanac ili uljem. Nebi ni ovo primetio da ga nisam skidao i cistio. Sto se tice ciscenja lanca, ne smeta mi, imam sistem sa benzinom koji lagano curi i cetkama tako da uvek cistim lanac sa donje strane viljuske da moze benzin da curi dole u posudu, isto tako i podmazujem, tako da ne vidim neku prednost tu. Smeta kad skidam tocak pa moram lanac da provlacim ispod pa napolje ... ali to je realno 3s vremena Sa druge strane ne vidim ni prednost u aluminijumskim, ovi od XT-a su savitljivi koliko i ostala plastika sto ce reci mozes ga u krug zamotati. Ja ga povremeno ispravljam posto oce da povuce napolje previse iako nemam pojma zasto. Aluminijumski mi vise predstavlja opasnost iskreno, ako zavrsis ispod motora, bolje plasticni nego aluminijumski siljati lancobran, za off kad se uvuce blato i granje... opet mi se cini da je bolji plastican ili nikakav. Jedno glupo pitanje - čemu vam lično štitnik lanca služi? Znam bar dvojicu ljudi kojima se štitnik u toku vožnje otkačio i upleo u lanac ili točak. Ja sam moj plastični skinuo (prvo sam razmišljao da ga skratim) i mogu da primetim samo olakšanje pri čišćenju i podmazivanju istog...nikako da vidim njegov benifit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 10, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Poslacu ti ja moj ako se ne snadjes u BG, postexpresom 150din, u svakom slucaju nema voznje jos nedelju dana tako da mi nece faliti Zuna može i poruka na PP ako nađeš. Imam još jedno pitanje, da li neko iz Beograda može da mi pozajmi orginalni štitnik lanca na 1-2 dana? Pokušao bih da skinem dimenzije i napravim nešto što je lepše i od aluminijuma. Kao što je Radan sa ADVrider foruma uradio i još jedan link istog. Meni je ideja da liči na ovako nešto ili još bolje ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 10, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja recimo, imam automatski podmazivac lanca i stitnik lanca mi sprecava da visak ulja prska po tocku, po masini ili po meni...meni je ta njegova svrha sasvim dovoljna, a kao sto kaze nas drug Slobodan, od savitljive je plastike, tako da ne vidim opasnost da se isti i otkaci ili zguzva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Februar 10, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kolege hvala svima na pomoći, nađen štitnik zahvaljujući kolegi Bishketu! Mind Resetting HVALA na podršci! Eh, šta će mi...uvek ti treba ono što ti fali . Ja nemam štitnik lanca i tako sam vozio otkad sam kupio motor. Znate moju "naviku" da sve što mi ne treba skidam sa motora - da bi skinuo težinu. E ovde mi već dosadilo da posle svakog podmazivanja lanca čistim ceo donji postroj od maziva koje se pri tom zalepi da moraš skoro da ga stružeš. Imam hroničnu apatiju prema stihijskom kačenju i dodavanju kojekakvih džidža-bidža na motor , ali se ozbiljno razmišljam da iskopiram jednu minimalističku verziju štitnika lanca kao na zadnjoj slici (to je Touratechova verzija za XT660Z Tenere) ne mogu bre više da čistim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Februar 10, 2015 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Streetbiker - na žalost, jok... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Februar 11, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Eto prednosti off road vožnje. Kad uprljaš ceo motor poslednje što vidiš su fleke od podmazanog lanca. Šalu na stranu ali ajde da razmenimo iskustva... Ja uglavnom koristim Bardahl-ov Off Road sprej, mada sam relativno skoro kupio i Bel Ray čisto promene radi i posle podmazivanja višak obrišem krpom i to je to. Ne sećam se kad sam poslednji put video prljav točak od podmazanog lanca, a lanac podmazujem posle svake vožnje preko 50 ili 100km u zavisnosti od terena. Mada ima i toga da blato, voda, prašina i ostali šumski elementi skidaju višak podmazanosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 11, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Motor se najbolje opere blatom Ja to radim vec godinama Posle voznje po blatu kad ga istusiras apratom pod pritiskom, bude k'o nov @Baltrekk - Jesu kod tebe prednje vile od 3tb ili 2kf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Februar 11, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan @Baltrekk - Jesu kod tebe prednje vile od 3tb ili 2kf? 3TB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 11, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Motor se najbolje opere blatom Ja to radim vec godinama Posle voznje po blatu kad ga istusiras apratom pod pritiskom, bude k'o nov ...i usput otpadne farba sa motora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 11, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan @baltrekk - tvoje dosta izgledaju lepse od mojih, koje su nekako oklembesene @thepainkiller- Pa nije ovo paradni motor, to je napravljeno da gulis farbu sto se vidi kod mene, vec probija plava na mestima Ne znam sto je lik uopste i farbao inace, jel ima neko RK lanac, onaj obicni najobicniji bez O ringova, ovakav: http://www.kupujemprodajem.com/Lanac-RK-japan-520H-nov-18641397-oglas.htm?filter_id=21177328 Ovo mi se cini povoljno, posto su mi lancanici kul i prednji i zadnji, a lanac los i neravnomerno istegnut mislio sam da kupim samo lanac pa dokle traje. Il da kupim lepo did + jt i da ne razmisljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Februar 11, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Danas su se konačno poklopile kocikce da malo udahnem svež vazduh i osetim miris zalepljenog blata na izduvnim granama. Prešao sam nekih 70-ak km, uglavnom van puta i po šarenom terenu. Prvi utisak je da mi je motor zbog promene ulja u prednjim vilama (trenutno je SAE 20) i zategnutom zadnjom suspenzijom, dosta tvrđi što generalno nije loše za makadam i ostalim sličnim putevima ali zato po kamenoj podlozi prednji kraj prilično odskakuje i teško se upravlja na manjim brzinama. Naravno potrebno je određeno vreme da se naviknem na novi set-up ali sam generalno zadovoljan šta sam dobio i preporučio bih zamenu na SAE 20 svima koji voze van puta, a žele da imaju nešto tvrđe vile, jer je standard previše soft za ozbiljniju vožnju. Baltreče izvini prevideo sam da iskomentarišem - lepe su ti slike, podseti me na zemlju Moriju iz Gospodara Prstenova - izgleda napeto i očekuješ ko da će svakog trenutka da iskoče Orci da te napadnu . Gde si to slikao? Da li si se setio pre nego što si krenuo u vožnju da ispustiš malo gume, naročito prednju, možda bi utisak bio bolji? Prelazak na SAE20 sa fabričkih SAE10 je velika promena, mora da se kompenzuje bar malo na gumama. inace, jel ima neko RK lanac, onaj obicni najobicniji bez O ringova, ovakav: Ovo mi se cini povoljno, posto su mi lancanici kul i prednji i zadnji, a lanac los i neravnomerno istegnut mislio sam da kupim samo lanac pa dokle traje. Il da kupim lepo did + jt i da ne razmisljam... Goshke, ja sam više pristalica onoga kad menješ menjaj kako treba. Ja bi pre DID +JT. I mene čeka zamena lanca i lančanika pred sezonu, meni nije dilema DID ili ne DID nego koji DID? Bilo bi dobro da zamenim i zadnju gumu, imam i još po nešto drugo u planu - videću koliko će finansije dozvoliti, ali ću o tome opširnije nekom drugom prilikom. Nego momci, imam jedno pitanje, čista moja radoznalost, da li se zna ko sve ima XT600Z Tenere 3AJ u našem veselom timu i koja su godišta? Ja znam za thepainkiller-a i Zuna89, da li ima još neko? Čitam na XT temi stare stranice i uživam u projektima koje su kolege izvodile prethodnih godina na svojim XT-ovima . Neko je pitao koje su to Tenere sa 4 cilindra učestvovale na Dakar reliju, odgovor je FZT 750 i FZT 900. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Februar 11, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Baltreče izvini prevideo sam da iskomentarišem - lepe su ti slike, podseti me na zemlju Moriju iz Gospodara Prstenova - izgleda napeto i očekuješ ko da će svakog trenutka da iskoče Orci da te napadnu . Gde si to slikao? Da li si se setio pre nego što si krenuo u vožnju da ispustiš malo gume, naročito prednju, možda bi utisak bio bolji? Prelazak na SAE20 sa fabričkih SAE10 je velika promena, mora da se kompenzuje bar malo na gumama. Lokacija: Vrška Čuka pored Zaječara Inače, na takve vožnje u okolini Mordora se nikad ne ide bez neke oštrice baš zbog manje grupe Orka u slučaju bliskog napada dok stojiš da odmoriš ili napraviš neku fotografiju. A ukoliko te i konjanici vide otvaraj leptir na karbu pa kako te sreća posluži. Elem, ja gume uvek držim spremne - prednju na 1,2 bara, a zadnju nikad preko 1bar. Jednostavno, to je bila prva vožnja sa dosta tvrđim set-up-om, zategnuta je skroz i zadnja opruga i naravno SAE 20 je u prednjim vilama učinilo svoje, pa je potrebno i malo vremena za navikavanje. Ali sam na kraju dana bio zadovoljan i vožnjom i utegnutim motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 11, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Nego momci, imam jedno pitanje, čista moja radoznalost, da li se zna ko sve ima XT600Z Tenere 3AJ u našem veselom timu i koja su godišta? Ja znam za thepainkiller-a i Zuna89, da li ima još neko? Čitam na XT temi stare stranice i uživam u projektima koje su kolege izvodile prethodnih godina na svojim XT-ovima . Neko je pitao koje su to Tenere sa 4 cilindra učestvovale na Dakar reliju, odgovor je FZT 750 i FZT 900. @ "street" ... 3AJ 500 ima anbeast,i koliko ja znam 3AJ 600 je imao jedan decko iz kraljeva mislim da mu je nik nenadkv,dugo nisam video da je pisao tako da je pod znakom pitanja da li je jos kod njega... P.S. Pronasao sam pinjon A kod mene pocinju pripreme za projekat xt600-gsxr1000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Februar 12, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @ "street" ... 3AJ 500 ima anbeast,i koliko ja znam 3AJ 600 je imao jedan decko iz kraljeva mislim da mu je nik nenadkv,dugo nisam video da je pisao tako da je pod znakom pitanja da li je jos kod njega... Pričam nešto sa mojim drugarima iz kraja STenerašima, za mene je najlepša Tenera ta XT600Z 3AJ i to u takvoj plavo žutoj kombinaciji kao tvoja. Čisto me zanimalo da vidim koliko ih ima kod nas uopšte. 1. Zune89 2. thepainkiller 3. anbeast (XT500Z) 4. nenadkv ? Predložio je skoro neko da bi trebalo da napravimo skup XT-tima, zaista dobra ideja, mogli bi da radimo na tome. P.S. Pronasao sam pinjon E hvala puno na trudu, ja se sutra nalazim sa Bishketom da preuzmem njegov. Javljam kako je proteklo, ako bude potrebno cimam te na PP. Još jednom hvala! A kod mene pocinju pripreme za projekat xt600-gsxr1000 Ovaj top od GSX1000R izgleda moćno, titanijum je prava stvar, prva pomisao mi je laganooooo Negde sam pročitao da su za XT zbog visoke radne temperature najbolji topovi čelični, prohrom i titanijumski, karbon treba izbegavati. Jedva čekam da vidim kako će da izgleda na Teneri, pratim situaciju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Februar 12, 2015 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 1. Zune89 2. thepainkiller 3. anbeast (XT500Z) 4. nenadkv ? anbeast je prodao svoju Teneru... Otišla je negde u okolini Svrljiga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 12, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Nego momci, imam jedno pitanje, čista moja radoznalost, da li se zna ko sve ima XT600Z Tenere 3AJ u našem veselom timu i koja su godišta? Ja znam za thepainkiller-a i Zuna89, da li ima još neko? Čitam na XT temi stare stranice i uživam u projektima koje su kolege izvodile prethodnih godina na svojim XT-ovima . Neko je pitao koje su to Tenere sa 4 cilindra učestvovale na Dakar reliju, odgovor je FZT 750 i FZT 900. @ "street" ... 3AJ 500 ima anbeast,i koliko ja znam 3AJ 600 je imao jedan decko iz kraljeva mislim da mu je nik nenadkv,dugo nisam video da je pisao tako da je pod znakom pitanja da li je jos kod njega... P.S. Pronasao sam pinjon A kod mene pocinju pripreme za projekat xt600-gsxr1000 Zuna, bojim se da ce ovi nasi jednocilindrasi pokidati vunu unutar tog topa kao dobar dan...ja na svom custom topu sam preko cevi stavio onu zicu za sudove da malo ublazi udar na termalnu vunu. Pa ipak nakon par meseci voznje razbuca vunu, ali dosta manje nego sto je to bio slucaj bez zice namotane oko cevi. Tada mi je vuna "isparila" za mesec dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 12, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Zato se ti onako cujes kad vozim iza tebe Zuna, bojim se da ce ovi nasi jednocilindrasi pokidati vunu unutar tog topa kao dobar dan...ja na svom custom topu sam preko cevi stavio onu zicu za sudove da malo ublazi udar na termalnu vunu. Pa ipak nakon par meseci voznje razbuca vunu, ali dosta manje nego sto je to bio slucaj bez zice namotane oko cevi. Tada mi je vuna "isparila" za mesec dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 12, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Zato se ti onako cujes kad vozim iza tebe Zuna, bojim se da ce ovi nasi jednocilindrasi pokidati vunu unutar tog topa kao dobar dan...ja na svom custom topu sam preko cevi stavio onu zicu za sudove da malo ublazi udar na termalnu vunu. Pa ipak nakon par meseci voznje razbuca vunu, ali dosta manje nego sto je to bio slucaj bez zice namotane oko cevi. Tada mi je vuna "isparila" za mesec dana... Aham... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 12, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Zuna, bojim se da ce ovi nasi jednocilindrasi pokidati vunu unutar tog topa kao dobar dan...ja na svom custom topu sam preko cevi stavio onu zicu za sudove da malo ublazi udar na termalnu vunu. Pa ipak nakon par meseci voznje razbuca vunu, ali dosta manje nego sto je to bio slucaj bez zice namotane oko cevi. Tada mi je vuna "isparila" za mesec dana... Pa pazi ja licno nemam nekog preteranog iskustva sto se tice lonaca...ali ovaj top sam izabrao povucen iskustvom ljudi sa stranih foruma,koji su dosta njih ugradili na enduro motore...prvenstveno na suzuki dr650,a i par komada sam snimio na ovakvim tenerama kao nasim...i nisam nigde procitao da je se neko zalio na njih u bilo kom pogledu...tako da ne znam videcemo... Inace sam top nije protocan,napravljen je od kombinacije aluminijum titanijum,izgleda lepo,duplo je laksi od fabrickog(nema ni 3kg cinimi se),i terebalo bi da bude veoma malo glasniji od fabrickog i sa dosta dubljim i lepsim zvukom.... evo za sada je montiran na mesto gde ce stajati...treba da odradim prirubnicu za lonac i medju cev,koja ce da spaja granu i lonac i to je to... a evo i kako to zvuci na dr650 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 13, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan @zuna89, nisam siguran kako je resen ram na teneri maloj, ali na starim xt-ovima auspuh je bio deo rama, odnosno nosio je deo rama. Ako je tako kod tebe obrati paznju da stavis ojacanje na ram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 13, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan To je samo kod 3TB-a. Msm da ostali imaju normalna resenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 13, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan @zuna89, nisam siguran kako je resen ram na teneri maloj, ali na starim xt-ovima auspuh je bio deo rama, odnosno nosio je deo rama. Ako je tako kod tebe obrati paznju da stavis ojacanje na ram. Fabricki auspuh ima kacenje na pocetku i na vrhu gore za ram,ako si mislio na to...kacenje ovog gsxr topa ne ide sa selnom,vec ima isto usku zavarenu direktno za oplatu...kacenje je na vrhu samo pomereno sa mesta gde je isao stari,malo ka nazad na mesto gde se kaci zadnji nosac kofera,zbog duzine topa...a kada budem radio ovu cev od grane do lonca isto cu napraviti tu donju usku za kacenje na ram,tako da ce se dobiti kruta celina isto kao faricki top...a sto se tice nekih drugih ojoacanja ja mislim da nema potrebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Februar 13, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za info momci sad mi je jasnije o cemu se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...