Mind Resetting 442 Napisano Januar 18, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi ja da menjam standardne satove, jako mi se svidjaju onako kockaksti. Za gorivo ne brinem, mozda da vozim cesto duge rute pa ajde, ovako ako idem u sumu, sipam pun i ne brinem. Ovi mali Koso sam ti naveo gore u linku, stim sto ima 2 varijante: 1. Voltmetar, temepratura vazduha i sat, stim sto voltazu mozes da podesis da blinka na granicnim vrednostima, ovo je inace stvarno sjajna stvar, posto privuce pogled. Ovako sam ga ja monitrao na ST Louis link 2. Temperatura agregata, temepratura vazduha i sat. Ovde dokupljujes sraf sa mestom za sondu, koji mozes da kacis negde na motor ili kod nas na downpipe bi verovatno bilo pametnije. Takodje moze i na jedan od vodova ulja da se kaci, pogledat dodatne iteme uz proizvod Louis link Voltmetar montiram na motor zasebno, opet preko prekidaca i direktno na akumulator, par $ je bio, ovakav. Ima malo fancy varijanta sa Louis-a koja ima poseban vod za paljenje, znaci na kontakt bravu pa se pali sa motorom. Ima i sat i termometar spoljasnji i moze da blinkce u slucaju pada napona. pozadinsko osvetljenj i svasta lepo. Montirao sam ga na prethodni motor posto mi je regler bio sumnjiv. E sad što se instrumenata tiče - pomoćnih, gledao sam Koso naravno, i od tih mi se svideo Koso Mini 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 18, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za link. Gledao sam ovo resenje, iskreno plasi me taj vrh tako spicast i sumnjivo savijen prema mojoj ruci, tako da sam odbacio to kao opciju, Acerbis Relly Brush + Acerbis Spoiler je upravo varijijanta koju sam gledao ako idem na orginal, kineskih "Acerbis" verzija ima par koje su mi interesantne, recimo ova ili mozda ova, jos cemo razmisliti. Za to što si opisao gore možda bi ovo ovde bilo adekvatna dopuna http://www.aliexpres...2254239650.html Zadržavaš tvoje omiljene Yamaha štitnike koji su ti dobri za vetar, dodaješ ovo gore i imaš aluminijumsku zaštitu za poluge i to te košta oko 25 E. I pri tome izgleda stvarno pristojno. Meni je odličan posao završio Acerbis Relly Brush + Acerbis Spoiler estetski i funkcionalno se uklopio dobro u ono što meni treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 18, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za link. Gledao sam ovo resenje, iskreno plasi me taj vrh tako spicast i sumnjivo savijen prema mojoj ruci, tako da sam odbacio to kao opciju, Acerbis Relly Brush + Acerbis Spoiler je upravo varijijanta koju sam gledao ako idem na orginal, kineskih "Acerbis" verzija ima par koje su mi interesantne, recimo ova ili mozda ova, jos cemo razmisliti. I ja sam opazio isti taj na Aliju, u Nemačkoj je originalni Acerbis sličan ovom Kineskom ovoliko. Ruku na srce više mi se sviđa ovaj Kineski, bar na slikama. Inače što se tiče onog rešenja bez plastike, forma je u obliku izvrnutog slova V i aluminijum je prilično debeo, nisam siguran da bi od pada mogao da se iskrivi, a i da se iskrivi, ruka ti u trenutku pada sigurno neće biti na kormanu kad on bude dodirivao tlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 19, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo je još jedna mini tema da prekratimo ove zimske dane. Kao što znamo, na XT-u kao i na svim ostalim jednocilindrašima, nelinearno raspoređivanje snage mašine u toku vožnje se mora često kompenzovati upotrebom kvačila. S obzirom da je u pitanju mehanički sistem sa sajlom, tokom vremena dolazi do istezanja i trošenja iste pa se i funkcionisanje kvačila time menja a može se desiti i da sajla pukne. Za taj problempostoji elegantno rešenje - HIDRAULIČNO KVAČILO – postoje rešenja za naknadnu ugradnju hidrauličnog kvačila na XT. Najpoznatije rešenje, bar meni je - Magura Hymec Off-Road http://www.magura.co.../allgemein.html Šta se dobija: · Stalnost funkcionisanja - tačka pritiska i funkcija kvačila ostaje ista nezavisno od radne temperature · Iste karakteristike u toku celog životnog ciklusa upotrebe i skoro bez održavanja · Smanjenje operativne sile na 30% od originalno potrebne http://www.kedo.com/...l&f_param=40265 Cena je visoka - 300 EUR, a da li se isplati? To bi možda mogle da nam kažu kolege KTM-ovci, oni na novijim motociklima uglavnom imaju Magura sistem fabrički ugrađen. Pošto je osnovna pretpostavka da se Magurin sistem pravi u Kini postoji i no-name Kineska varijanta na Aliju koja je jedno 10 puta povoljnija. http://www.aliexpres...2006089402.html Ako neko ima neke savete sugestije i predloge dobrodošlo je. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 20, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi ja da menjam standardne satove, jako mi se svidjaju onako kockaksti. Za gorivo ne brinem, mozda da vozim cesto duge rute pa ajde, ovako ako idem u sumu, sipam pun i ne brinem. Problem je u tome što se i meni sviđaju, aestetika im je vrhunska za naše motore a pored svega su analogni, što je danas teško naći. Ovi mali Koso sam ti naveo gore u linku, stim sto ima 2 varijante: 1. Voltmetar, temepratura vazduha i sat, stim sto voltazu mozes da podesis da blinka na granicnim vrednostima, ovo je inace stvarno sjajna stvar, posto privuce pogled. Ovako sam ga ja monitrao na ST Louis link 2. Temperatura agregata, temepratura vazduha i sat. Ovde dokupljujes sraf sa mestom za sondu, koji mozes da kacis negde na motor ili kod nas na downpipe bi verovatno bilo pametnije. Takodje moze i na jedan od vodova ulja da se kaci, pogledat dodatne iteme uz proizvod Louis link Da, ostaje ovaj Koso Mini 3 kao ultimativni dodatni instrument za XT. Lepo si ga uklopio na STeneri. Da li znaš da li, prva varijanta koju si naveo, ima merač spoljašnje temperature u sebi ili je u pitanju spoljašnji senzor pa da može da se ubaci umesto njega informacija sa dodatnog senzora koji bi bio postavljen na, recimo, šrafu kartera ulja i time merio temperaturu ulja / motora? To bi definitivno bila najbolja kombinacija 1. temperatura ulja, 2. vreme i 3. voltmetar. Merač goriva je ipak samo naučna fantastika . I još da dodam za prethodni post, kod mog pitanja isplativosti Magura sistema, nisam mislio na ekonomsku nego na eksploatacionu tj. da li se poboljšanje u vožnji isplati i da li je vredno truda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1182 Napisano Januar 20, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo, jedno pitanje, da nema neko mozda viska prekidac kvacila za 3tb i kasnije modele, znaci mali prekidac koji ide u samu rucicu kvacila, rad sam da kupim jedan ceo Znam da moze i bez njega, ali ne podnosim kad mi motor nije ceo, komplikovan ceo zivot jbg . Primer jednog Pogledao, imam rucicu ali bez prekidaca, jbg. Ako netom zatreba mogu da je ustupim, nije neka ali zavrsava posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Januar 20, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se i ja javim...posle peha(pada) koji sam imao sa motorom proslo je pola godine i tenera je opet na "nogama" i zgazila je prvih 100km ove sezone. free image host upload pic image hosting 30 mb 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 20, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ima posebno sondu, koja je sa 2 zice povezana na uredjaj (koliko se secam), tako da bi se verovatno moglo izvuci negde dalje pa meriti i temperatura ulja sa njom. Ima dodatni senzori za onaj drugi model da e kupe, prevezivanjem bi garantovano dobio isto. Imas u ovom PDF u sekciji 2, sliku kako izgleda sonda sa ovim koji ima voltmetar, dolazila je na redimo 10ak cm zice. Sonda slika Da, ostaje ovaj Koso Mini 3 kao ultimativni dodatni instrument za XT. Lepo si ga uklopio na STeneri. Da li znaš da li, prva varijanta koju si naveo, ima merač spoljašnje temperature u sebi ili je u pitanju spoljašnji senzor pa da može da se ubaci umesto njega informacija sa dodatnog senzora koji bi bio postavljen na, recimo, šrafu kartera ulja i time merio temperaturu ulja / motora? To bi definitivno bila najbolja kombinacija 1. temperatura ulja, 2. vreme i 3. voltmetar. Merač goriva je ipak samo naučna fantastika . I još da dodam za prethodni post, kod mog pitanja isplativosti Magura sistema, nisam mislio na ekonomsku nego na eksploatacionu tj. da li se poboljšanje u vožnji isplati i da li je vredno truda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 20, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na sredjivanju, tenera izgleda odlicno. Ako imas slika procesa sredjivanja ili da nam nakucas sta si radio... Samo da se i ja javim...posle peha(pada) koji sam imao sa motorom proslo je pola godine i tenera je opet na "nogama" i zgazila je prvih 100km ove sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 20, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Hvala u svakom slucaju, trazimo dalje. Iz interesovanja sam proverio cenu u Platneru Pogledao, imam rucicu ali bez prekidaca, jbg. Ako netom zatreba mogu da je ustupim, nije neka ali zavrsava posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 20, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gledao ovo resenje dok sam vozio ST, posto je tamo kvacilo bilo tesko kolko god sam podmazivao, menjao i stelovao. Posle 200-250km voznje sam morao da pritiskam celom sakom jel vise nisam imao snage u dva prsta leve ruke , a nije da sam neki neuhranjen . Za XT nije losa varijanta, zasto da ne, ali bi voleo da probam prvo neku enduro masinu sa hidraulikom ili da neko od kolega podeli iskustvo. Jedino sto bi mozda, mozda moglo da se dogodi da kao izgubis osecaj na rucici, mada sumnjam, verovatno je samo stvar navike. Mislim da je ova iz KEDO za stare XT sa polugom kvacila na levoj strani, nesto mi kratko za desnu . Ove od brace kineza, 120cm duzina, jel to dosta nikako da se setim da premerim? Evo je još jedna mini tema da prekratimo ove zimske dane. Kao što znamo, na XT-u kao i na svim ostalim jednocilindrašima, nelinearno raspoređivanje snage mašine u toku vožnje se mora često kompenzovati upotrebom kvačila. S obzirom da je u pitanju mehanički sistem sa sajlom, tokom vremena dolazi do istezanja i trošenja iste pa se i funkcionisanje kvačila time menja a može se desiti i da sajla pukne. Za taj problempostoji elegantno rešenje - HIDRAULIČNO KVAČILO – postoje rešenja za naknadnu ugradnju hidrauličnog kvačila na XT. Najpoznatije rešenje, bar meni je - Magura Hymec Off-Road http://www.magura.co.../allgemein.html Šta se dobija: · Stalnost funkcionisanja - tačka pritiska i funkcija kvačila ostaje ista nezavisno od radne temperature · Iste karakteristike u toku celog životnog ciklusa upotrebe i skoro bez održavanja · Smanjenje operativne sile na 30% od originalno potrebne http://www.kedo.com/...l&f_param=40265 Cena je visoka - 300 EUR, a da li se isplati? To bi možda mogle da nam kažu kolege KTM-ovci, oni na novijim motociklima uglavnom imaju Magura sistem fabrički ugrađen. Pošto je osnovna pretpostavka da se Magurin sistem pravi u Kini postoji i no-name Kineska varijanta na Aliju koja je jedno 10 puta povoljnija.http://www.aliexpres...2006089402.html Ako neko ima neke savete sugestije i predloge dobrodošlo je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Januar 20, 2015 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam proverio, izgleda da je 120cm dovoljno. Clutch Cable - Yamaha XT600E 96-02 Part Information Length: Inner: 121.5cm Outer: 113.5 cm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 20, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam proverio, izgleda da je 120m dovoljno. Clutch Cable - Yamaha XT600E 96-02 Part Information Length: Inner: 121.5cm Outer: 113.5 cm Da ovaj na oglasu ima dužinu creva od 120cm i to je odgovarajuće ali je kritična vrednost izlazak "pipka" iz hidrauličnog cilinda. Da li pipak izlazi dovoljno da može da dohvati polugu kvačila? Mislim da su mere za pipak hidrauličnog cilindra - ovaj koji sam našao na Aliju između 48 i 63mm ovaj ispod je 73mm, najduži koji sam video ali se prodaje samo hidraulični cilindar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 21, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se i ja javim...posle peha(pada) koji sam imao sa motorom proslo je pola godine i tenera je opet na "nogama" i zgazila je prvih 100km ove sezone. free image host upload pic image hosting 30 mb Druze Zuna, nisam znao da si imao pad... Nadam se da nije bilo nesto ozbiljnije... Drago mi je sto si sredio Teneru, super izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Januar 21, 2015 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan BAs fino izgleda tenera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Januar 21, 2015 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala momci...trudio sam se da to sredim sto je bolje moguce kad sam vec napravio sranje @Boris:nije bilo bas preterano ozbiljno,ali kad se sve sabere ispade dosta posla.A kad je vec sezona prerano zavrsena radilo se natenane Aj kad stignem da sortiram,ubacicu par slika radova... Ps:Da nema neko stitinike rucki u lepom stanju(mislim na ove original yamaha)u plavoj ili beloj boji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
streetbiker 481 Napisano Januar 22, 2015 Svrati ponekad, 443 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se i ja javim...posle peha(pada) koji sam imao sa motorom proslo je pola godine i tenera je opet na "nogama" i zgazila je prvih 100km ove sezone. Pozdrav Zune, XT ti je prelep, ova koloritna šema je legendarna. Ne znam kakva je mašina bila posle pada, ali si je odlično sredio. Puno lepih i bezbednih vožnji u ovoj godini! P.S. Ko ti je radio sedište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 990 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Jel planira neko da se pojavi na: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/107149-xross-challenge-2015/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Jel planira neko da se pojavi na: http://forum.bjbiker...challenge-2015/ Pa ja sam se nesto razmisljao ali mi se ne svidja sto u teskoj kategoriji nije napravljena donja granica tako da moz da dodje recimo ko prosle godine neki namunjeni xr 650 od 120 kila i 60 konja i mi moz da mu gledamo samo ledja .....pogotovu sto ce sad biti i brdskih ispita .....ne znam videcu jos....a iskreno malo mi i daleko . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 989 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 990 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, Jel planira neko da se pojavi na: http://forum.bjbiker...challenge-2015/ Pa ja sam se nesto razmisljao ali mi se ne svidja sto u teskoj kategoriji nije napravljena donja granica tako da moz da dodje recimo ko prosle godine neki namunjeni xr 650 od 120 kila i 60 konja i mi moz da mu gledamo samo ledja .....pogotovu sto ce sad biti i brdskih ispita .....ne znam videcu jos....a iskreno malo mi i daleko . Dogovori se da sa Radišom i Vanjom podelite putne troškove zakačite prikolicu i dodjete. Ja planiram da dodjem, pa kako bude... btw, tako sam i ja prošle godine razmišljao na Kopaoniku ali veruj mi da to vrlo malo ime veze u realnom životu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Videcemo jos ima vremena....mada nije bas da nema veze,....xr 650 tij e u klasi sa 450 -icama po tezini a ima vise konja.....mi tu nemamo sta da trazimo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 26, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Opet ti o xr...aman covece mnogo iznad 120kg je xr, ali mnogooooo :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 27, 2015 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Suv na to dodas jos ulje i gorivo. A i u ovaj podatak sumnjam podosta jer sam vozio xr i jako je slican po tezini npr yamahi tt ili ttr. To jest daleko tezi od cvaja i 4t hard enduro motora tipa exc. A da ne pricamo o ogibljenju koje takodje dosta zaostaje za takmicarskim hard enduro motorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 27, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_XR600 128 kg prema XT 600 156 kg.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Januar 27, 2015 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Suv na to dodas jos ulje i gorivo. A i u ovaj podatak sumnjam podosta jer sam vozio xr i jako je slican po tezini npr yamahi tt ili ttr. To jest daleko tezi od cvaja i 4t hard enduro motora tipa exc. A da ne pricamo o ogibljenju koje takodje dosta zaostaje za takmicarskim hard enduro motorima. Prosle godine je pobedio lik sa xr 600 ....ja sam JE drzao u ruke ista je ko wr 450 i naravno jos je dodatno olaksavana.....po meni to nije fer .....teska kategorija bi trebala da bude nesto kao hepening klasa ...znaci strogo serijiski motori priblizno iste tezine....jer ako se vec meri vreme sto bi onda neko imao toliku prednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...