SrdjanTT 114 Napisano Jun 17, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ovakav u super stanju 97' god. otisao za 1500e, tako da ako je u super stanju ne bi trebao da dajes preko tih para. Plavi xt ja mislim kupio ovakav pa ce da se javi sa misljenjem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam palio XTa na nizbrdicu (čekam da mi stigne kurbla) i booogami, trebalo mi je pola sata, šta god radio, blokira mi točak kad pustim kvačilo, zadnja guma mi je katastrofa. Kad smo ga upalil (taj put je ortak bio na motoru, on je malo gabaritniji od mene, mada smo se i sa njim mučili), ortak je napravio mali krug, pod saugom, dolazi do mene, motor dimi I posle gašenja sauga je dimio nekih 5 minuta. Nije mi se dešavalo do sad, inače, dim je svetlo sivkaste boje... Moram da navedem da sam mu štelovao ler gas pre neki dan i malkice je viši nego što treba, bolje tako nego da mi se ugasi pa da opet tražim nizbrdicu Par sati kasnije, opet sam upalio motor na nizbrdicu pod saugom, iz prve, tako je radio 15 sekundi, vratim saug, držim gas na ~1200rpm da se ne ugasi, on opet dimi Isto mi se desilo, dimio je nekih pet minuta. Zna li neko o čemu se radi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 17, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad palis motor nizbrdo, obavezno u drugu i ustanes pa skocis na sediste u trenutku kad pustas kvacilo...i obavezno na asvaltu Verovatno dimi sto je prebogata smesa, vrati sve sto si podesavao kako je bilo, ako si zapamtio sta za koliko krugova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja probao i drugu i treću, teeeeško, ponekad uspem. Uvek "naskačem" u trenutku puštanja kvačila Smešu nisam dirao, znači upalim motor pod saugom, ugasim ga što pre mogu pa držim mali gas dok se ne zagreje malo, onda krenem da se vozim, tek posle 5-10 minuta prestane da dimi. Tako da sumnjam da je do smeše. Sad ću sa društvom otići do Avale pa ću videti kako se motor ponaša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 17, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mozda sto iz prvih par puta nije upalio pa presisao, posle nema pomoci bez kurble... Pa jesi dirao jos nesto ovih dana, da nisi menjao ulje, filter za vazduh ili tako nesto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Menjao sam ulje pre desetak dana, Bardahl 15w50, možda sam prešao 100km od zamene, nije dimilo ništa do juče. Ne sviđa mi se rad menjača, tj. nije mi se sviđao ni pre zamene ulja, voleo bih da neko proba motor pa da uporedi sa njegovim, kad se stvori prilika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcoHonda 75 Napisano Jun 17, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Imaju li vase XT prevezu na prednjim viljuskama odmah iznad tocka i kako da ja kupim ili napravim za moju Teneru poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Jun 17, 2012 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Menjao sam ulje pre desetak dana, Bardahl 15w50, možda sam prešao 100km od zamene, nije dimilo ništa do juče. Ne sviđa mi se rad menjača, tj. nije mi se sviđao ni pre zamene ulja, voleo bih da neko proba motor pa da uporedi sa njegovim, kad se stvori prilika. Jel si sipao tacno koliko treba??? Ako si preterao hoce da ga sprzi dok je hladan(svetlo sivi dim), valjda se posle rasporedi svuda pa ne bude mnogo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Stalo mi 2.2 litra a znam da bi trebalo oko 3 Doduše, nisam baš ni čekao preterano da se iscedi, ispustio ulje na šrafu, skinuo filter, tu izbacio ulje, na nizbrdici zavrteo motor da ulje procirkuliše, ispustio ga opet, sačekao malo i sipao... Pušta ulje na levoj dekli, nije dimio kad je bilo zamenjeno, tj. do juče kao što rekoh, a od tad može samo da ga bude manje, ne više Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plavi xt 2 Napisano Jun 19, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha xt 600E i Honda sh150i Prijavi odgovor kao problematičan 1339924096[/url]' post='1322721']Ovakav u super stanju 97' god. otisao za 1500e, tako da ako je u super stanju ne bi trebao da dajes preko tih para. Plavi xt ja mislim kupio ovakav pa ce da se javi sa misljenjem.... Jeste, ja sam isti ovakav uzeo samo je manje presao (mnogo manje 32000km)i fabrickih delova je vise(mislim na izduv,migavce, stitnike)....bukvalno 2 dinara nisam uloZio, a moram da napomenem dA je Prosao rigorozne testove kod mog tasta koji vozi i drzi motore 40 godina.....svaki deo smo skidali kako bi proverili i ocistili filtere gorivo ulje ma sve, i stvarno da kucnem u drvo extra me sluzi....A to sve za 1500 eura plus gume kao nove i to enduro 3 sahara ( nova zadnja kosta oko 13000 dIn) ... Ako uspes da spustis cenu mislim da neces pogresiti a mogu i da se raspitam kod Ace HondE pa da ti javim sta misli na pp....Nadam se da sam ti bar malo pomogao ili oDmogao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 1020 Napisano Jun 19, 2012 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan ni prednji blatobran a ni korman nisu fabricki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jun 19, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Počeo motor od pre 10ak dana da se čuje ovako: Ovo je video kolege svakak-a i u naslovu piše da su ventili u pitanju, ali se uspostavilo da je lanac bregaste. Ima li iskusnih i šta misle o zvuku? Gde da naručim lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6586 Napisano Jun 19, 2012 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Prvo dotegni lanac. Drugo, proveri ventile. Treće, kad sve to uradiš, onda kupuj, menjaj itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Prvo dotegni lanac. Drugo, proveri ventile. Treće, kad sve to uradiš, onda kupuj, menjaj itd. Zar kod XT-ea nije automatski zatezac lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cormoran 173 Napisano Jun 20, 2012 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Smed Palanka Motocikl: Gilera Runner Prijavi odgovor kao problematičan jeste automatski,tj,opruga potiskuje spaner. Ja sam cisto iz radoznalosti vadio spaner da proverim koliko je istegnut. Ima nekoliko postova o tome,cini mi se negde oko 90 i neke strane. I obavezno uraditi ono sto ja nisam znao a misa je kasnije napisao,kako se priprema lanac pre vracanja spanera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Jun 20, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Da, da sećam se da te ispravio. Sad ću za vikend da proverim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 21, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan What kind of sorcery is this?! Konačno je stigla, mojim mukama je došao kraj, sad smem slobodno da padnem u njivi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DicRa 23 0 Napisano Jun 21, 2012 U prolazu, 9 postova Motocikl: Yamaha XT600 2KF Prijavi odgovor kao problematičan Gde u Ns i okolini uzetu zadnju unutrasnju gumu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Jun 22, 2012 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan What kind of sorcery is this?! Konačno je stigla, mojim mukama je došao kraj, sad smem slobodno da padnem u njivi Vidi pa je opet polomi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jun 22, 2012 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan To je izvesno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 22, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Volem i ja vas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bohem 250 Napisano Jun 23, 2012 Živi sada u trenutku, 323 postova Lokacija: Beograd - Novi Beograd - Blok 45 Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Prodajem povoljno svoju XT600 TENERU, za više informacija evo teme http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/82307-yamaha-xt600-tenere-3aj/page__pid__1326649#entry1326649 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AtoZz 43 Napisano Jun 24, 2012 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: St.Moravica Motocikl: CRF 450 Prijavi odgovor kao problematičan dal je neko menjao,skidao dolnji razvodni lancanik?skim skidao mangeta,lancanika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Jun 25, 2012 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan eo da se javim da sam ziv 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plavi xt 2 Napisano Jun 25, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha xt 600E i Honda sh150i Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, sad upravo registrovao xt-a....Sinoc mi drug kaze, ma zavrsiicemo preko jednog lika sve samo ga ti casti ...kazem nema problem, odem do njega jutros i on mi kaze...aa pa ne vodi se na tebe motor to ti je...2500 din(???)...onda pregleda u njeogom kalkulatoru kako i sta za yamahu 97 god....i jos kaze ok ne moras na tehnicki i to cu da ti zavrsim...csve ukupno,,,,..28000!!!!!!Hahhahha..pa za ford mondea mi je oko 30000 !!!!!A isto moram i sh 150 kubika hondica i za to mi odvali cenu kaze 15000Sta je bre ovo mislim se ja..kazem dobro razmislicu i polako...sednem na motor, u upravu poreza dobar dan, prenos ukupno sve 1200 din....Odem uradim tehnicki 750 din, i u tu zavrsim sve i uplatim i sve ukupno 17000....Samo odem do ljermontove predam bez smaranju na salteru za placanje i kaze zena dodji za 5 dana po saibracajnu...E da i za sh mi je sve 6700 registracija ......svaka preporuka za taliju gde sam radio tehnicki pregled i polisu...Jos uvek ne verujen da je hteo za ovo malo cimanja da mi uzme skoro 200 evra(i to jos preko veze)..aahahahah pa koji smo mi ljjudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...