Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav društvo malo sam bio odsutan zbog posla o tako to.

Prvo da odgovorim na pitanje sa karbom pošto sam motor kupio od nekih klipana koji izgleda ni pertle neznaju da vežu tako da je motor bio ubijen nisam ga slikao da vam pokažem tko su nastali problemi sa karbom.Skinem ja poklopac filtera kad imam šta i da vidim samo okvir verovatno im se zagušio pa su ga isekli odma poručim drugi naravno skinem karburator rasturim u sitne komade jao blato unutra čudi me da je palio sreća sve je bilo čitavo i na broju sastavim vratim sve kako je bilo stigo i filter stavio i njega proverio zazore ventila pali prima gas super ja se ponadao to je to super istero ga u vožji ni da čuje štuca trese neide troši ludilo jedva ga nekako namestim odnos smeše goriva i vazduha kao i pravi momenat kada da pokrene pomoćni leptir pošto sam mislio da treba oba u isto vreme dobijem da sam se usro kad sam joj dao gas a ona skoro da mi se istrgla iz ruku.ide ko luda ali dodjem na novi problem kad je navlačim polako max brzina 110 120 a kad je cepam krene i pčne da štuca na krivini gde se kači crevo od rezervara kao da je neko nabio opušak od cigare i nije imala goriva momci su smanjili dotok goriva sad ide kao blesava u drugoj na nekih 20-25km na žvaku beži ispod mene.

Da rezimiram

glavni karburator iglica šibera opdignuta za jedan žljeb od sredine šaraf za smešu odvrnut 5,5krugova razlika u kašnjenju pomoćnog karburatota je 2-3mm i iglica na njemu je na sredini e sad moj motor malo troškari ulje 02,L na 1000km nisam otvarao cilindar da vidim dali je cilindar pošto ima strašnu kompresiju ili su tefloni što mi je verovatnije ali to neću da diram dok ide malo da uživam.

A što se guma tiče našao sam u BG-u T63 obe za 16000din čekam cenu iz osijeka pošto uvoz treba da bude za 15-ak dana pa ću videti.Pozdravpost-492-0-82120000-1298043457_thumb.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Леп примерак, са интересантним резервоаром и задњим лонцем! Са срећом га возио! :zdravo:

• Zainteresovan, 503 postova

Konacno stigao XT...

Uh, ovaj dobro izgleda. Po rezervaru i auspuhu bih rekao da je motor uvezen iz Italije. Dugo vremena sam tražio takav rezervar, ali su stvarno teško dobavljivi, znam da se jedan englez šalio da su napravljeni od unobtaniuma (http://en.wikipedia.org/wiki/Unobtainium) :)

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Motor je iz Nemacke, ima citav service history (racune), auspuh je stavio ovdasnji vlasnik (prebacio sa nekog drugog XT-a), rezervoar je Acerbis 20l (po svim informacijama sa neta, ne pravi se vise za model do 95.)

Nasao sam na netu neke Clark tankove...

http://www.justgastanks.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_70_254&products_id=411&zenid=312f0a09f8e217b54b2b6d7b38fff1da

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Pozdrav društvo malo sam bio odsutan zbog posla o tako to.

Prvo da odgovorim na pitanje sa karbom pošto sam motor kupio od nekih klipana koji izgleda ni pertle neznaju da vežu tako da je motor bio ubijen nisam ga slikao da vam pokažem tko su nastali problemi sa karbom.Skinem ja poklopac filtera kad imam šta i da vidim samo okvir verovatno im se zagušio pa su ga isekli odma poručim drugi naravno skinem karburator rasturim u sitne komade jao blato unutra čudi me da je palio sreća sve je bilo čitavo i na broju sastavim vratim sve kako je bilo stigo i filter stavio i njega proverio zazore ventila pali prima gas super ja se ponadao to je to super istero ga u vožji ni da čuje štuca trese neide troši ludilo jedva ga nekako namestim odnos smeše goriva i vazduha kao i pravi momenat kada da pokrene pomoćni leptir pošto sam mislio da treba oba u isto vreme dobijem da sam se usro kad sam joj dao gas a ona skoro da mi se istrgla iz ruku.ide ko luda ali dodjem na novi problem kad je navlačim polako max brzina 110 120 a kad je cepam krene i pčne da štuca na krivini gde se kači crevo od rezervara kao da je neko nabio opušak od cigare i nije imala goriva momci su smanjili dotok goriva sad ide kao blesava u drugoj na nekih 20-25km na žvaku beži ispod mene.

Da rezimiram

glavni karburator iglica šibera opdignuta za jedan žljeb od sredine šaraf za smešu odvrnut 5,5krugova razlika u kašnjenju pomoćnog karburatota je 2-3mm i iglica na njemu je na sredini e sad moj motor malo troškari ulje 02,L na 1000km nisam otvarao cilindar da vidim dali je cilindar pošto ima strašnu kompresiju ili su tefloni što mi je verovatnije ali to neću da diram dok ide malo da uživam.

A što se guma tiče našao sam u BG-u T63 obe za 16000din čekam cenu iz osijeka pošto uvoz treba da bude za 15-ak dana pa ću videti.Pozdravpost-492-0-82120000-1298043457_thumb.jpg

Brate, lupi neku tacku ili zarez tu i tamo cisto da nam olaksas citanje.;)

To mi nesto puno 5.5 krugova za smesu?! Razlika u otvaranju sekundarnog karba bi trebala da bude 6mm po manualu ako se ne varam.

Ja sam prednju gumu uzeo u Osjeku, Mislim da je to malo povoljnija varijanta ako ti OS nije daleko jer dobijes povrat poreza.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Sve nas je više i više. :moto3: Mogli bi i mi da organizujemo neko XT600/XTZ600 okupljanje po uzoru na strance. Samo u Kraljevu ih sada ima minimum 5 i to neračunajući XTZ600. :zvizduk:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 215 postova
  • Motocikl: xt600

e sad si me jel to deklo poklopac uljnog filtera ima tri šarafa ako je saraf odavijen nasloniš deklo na mjesto i kroz rupici uvučeš zadnji kraj šublera i vidis koja dužina je u pitanju il

• Motocikl: Tuareg 660

Pozdrav da se i ja prijavim i ja sam ueo XT600K i mogu da kažem da ludji motor nisam vozio pre jega sam imap R1 180konja ali nemože ni da prismrdi ovim 45 imao sam nekih problema sa štelovanjem karburatora alito sam namestio pose dvadesetak skidanja karburatora i ko zna koliko rasklapanja na samom motoru i kad sam uštelovao desilo se da mi skoro nije izleteo ispod mene ofarbao sam čak sam stigao u januaru da sjebem vile skakajući i to smo rešili i sad su mekše sve u svemu bruka motor vuče sa malih obrtaja kao i sa velikih nemam zamerke kad prvalite caku ni kurbla nije problem za nas mtšavije onim krupnijim to nije problem.Zanima me dali je neko imao prilike da vozi na Kontinental TKC 80 i kakva su vaša mišljenja o tim gumama i na asvaltu i na off roadu.

Nisu loše, ali su T63 bolje u svemu, pogotovo prednja. Jedino što T63 dosta iritantno zuje, dok su TKC dosta

tiše. A trajnost i jedne i druge je kratka. TKC80 ima vrlo gusto raspoređene čepove naprijed i malo razmaka

između njih, i kliže se po blatu puno više od T63, iako ni T63 nisu bash za blato. Sve ovisi kakav teren voziš,

za neki kompromis svepomalo, obje su dobre.

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

e sad si me jel to deklo poklopac uljnog filtera ima tri šarafa ako je saraf odavijen nasloniš deklo na mjesto i kroz rupici uvučeš zadnji kraj šublera i vidis koja dužina je u pitanju il

Kod te donje rupe to bas i nije tako jednostavno posto ona nije zatvorena sa zadnje strane, ako me razumes.

kontam budem sutra pitao majstora ako ima koju rasravljenu da izmjeri duzinu sta je bilo izgubio saraf

Promenio član boyze

Oće li ulje da curne ako skinem samo taj donji zavrtanj?

Otišao bih sutra do graže da ti premerim to. 1hmm.gif:lol:

to sam se i ja pitao kod mene je model 3uw jel deklo i sarafi isto kao na 2kf

• Motocikl: Orion craus 49

Shoma,

telo zavrtnja bez glave je dužine 39 mm; navoj 15 mm. Ovih 39 je možda i 40, bem li ga, metrom sam merio. :neznam:

PS. Znam, imam pivo za ovo. :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja