Jump to content

Moto Zajednica

Restauracija NSU OSL 1938.

Recommended Posts

• U prolazu, 70 postova

Po meni cilj restauracije je vracanje u fabricko stanje, pa se i ja trudim da mu vratim izgled kako je izgledao, a sto se tice crne boje i zlatnih sivih pruga stvar je u tome sto je nekad vecina motora bila farbana u crnu boju ako se ne varam tridesetih cetrdesetih i pedesetih su uglavnom izlazili crni motori i naravno ratne serije u zelenoj boji. A sto se pruga tice po meni najlepse stoje zlatne samo ja nisam mogao da ih nadjem pa su dosle sive.

pastelno zelena,pastelna plava,blijedo plava,slonova kost,crvena  ;)

nesto poput ove vespe zelene... http://www.oldtimer-klub-zagreb.hr/index.asp?nav=vozila〈=2&tip=2

plava              http://www.oldtimerklub-rijeka.hr/index.php?option=com_hotproperty&task=view&id=94&Itemid=99999999

Mozda, moja saznanja su drugacija, a na osnovu prodajnih kataloga iz tog perioda,  za NSU motore u ponudi su bili samo crni motori.

Evo isecaka iz dva kataloga NSU motora iz tog vremena, za one koji neznaju nemacki prevod zaokruzenog bi bio:

RAM......CEVAST GVOZDENI RAM , CRN EMAJLIRAN

post-5234-12879012093976_thumb.jpg

post-5234-12879012094581_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 307 postova

nismo mislili ciljano na NSU... opcenito oldtimere...

evo pregledao sam i na onim linkovima i doista pretezu i to jako crni pa mi ima logike sto je kolega napisao,ali opet nemoguce da su svi bili crni i zeleni...ako me razumjete sto zelim reci...

preferiraju se crni jer ljepse izgleda ali prezasiceno je crnima ;D

tebi mestre...svaka cast!

• U prolazu, 70 postova

nismo mislili ciljano na NSU... opcenito oldtimere...

evo pregledao sam i na onim linkovima i doista pretezu i to jako crni pa mi ima logike sto je kolega napisao,ali opet nemoguce da su svi bili crni i zeleni...ako me razumjete sto zelim reci...

preferiraju se crni jer ljepse izgleda ali prezasiceno je crnima ;D

tebi mestre...svaka cast!

Verovatno nisu svi bili crni  ;)

pozdrav

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: zgodni BMW K100

Ja sam nesto slično odradio na NSU175, ali je bio u daleko boljem stanju pre

ponovnog farbanja i sredjivanja. Opet ne izgleda tako dobro kao tvoj motor!

Svaka čast majstore.

• U prolazu, 47 postova

Svaka cast, odlicna restauracija! Obzirom da sam veliki postovalac NSU mashina, te , da sam i sam odradio par restauracija, znam kakav je posao u pitanju.Tranutno radim na jednom Spezial Max-u, iz 1955, 250 ccm.Ofarban je ( u crveno  ;D) ,i sad sam poceo sklapanje.Okacicu slike cim stignem, a ovo sto kacim je NSU Fox, 4 takta, 98 ccm iz 1949. god.Na zalost nemam slike pre restauracije ( nije bilo digitalnog aparata, pre 5 god.kad sam ga skinuo sa jednog tavana ;D).

Pozdrav za Lex-a, i nek te dugo sluzi ta 175-ica!

post-4878-12879018713276_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Keeway Cruiser 250

Svaka cast za restauraciju! :oGenijalno :o

Ja sam inace jedno vreme vozio NSU Konzula 350, divan motor, ali je masina bila sklepana, sa pojedinim delovima od automobila, pojedinim losim originalnim delovima  i karburatorom od jawe, tako da su mi na kraju pukli ventili, unistili klip i cilindar, i tako....na kraju sam ga prodao onako razvaljenog....i i dan danas mi je Konzul tiha patnja..smrc.... :-[ 

• Svrati ponekad, 224 postova

E svaka cast! Samo ocekujemo od tebe i slike na kraju. Za kalendara. Dobra rezolucija i mnooooooooogo fotografija! Rezervoar je k'o lutka. Jel taj tip prednjeg ogibljenja "springer"? Jos jednom svaka cast, pravo remek djelo.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa

Ja sam inace jedno vreme vozio NSU Konzula 350, divan motor, ali je masina bila sklepana, sa pojedinim delovima od automobila, pojedinim losim originalnim delovima  i karburatorom od jawe, tako da su mi na kraju pukli ventili, unistili klip i cilindar, i tako....na kraju sam ga prodao onako razvaljenog....i i dan danas mi je Konzul tiha patnja..smrc.... :-[ 

Jel mozda znas gde je zavrsio tvoj konzul... ???

U mom komsiluku ima jedan konzul 350 sa sve bocnom prikolicom - merkam ga vec par godina da ga kupim ali su ne zainteresovani.

Njima to ne znaci koliko bi meni znacilo  :(

• U prolazu, 70 postova

Jel mozda znas gde je zavrsio tvoj konzul... ???

U mom komsiluku ima jedan konzul 350 sa sve bocnom prikolicom - merkam ga vec par godina da ga kupim ali su ne zainteresovani.

Njima to ne znaci koliko bi meni znacilo  :(

Mozda nisi ponudio dovoljno para da ih vise zainteresuje. Mozes da das kontakt meni da probam da ih zainteresujem ja. Pozdrav.

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: honda mvx250f,xt500,simson sr2 ,dkw nz350,zundapp db 200,sachs meile98,puch ds50,zundapp combinette,colibri 12,tomos t13,tomos n/nt,t/tt,solex 3800,nsu super fox125

obavezno se raspitaj pa javljaj ;)

• Svrati ponekad, 127 postova

Ljudi pozdrav i svaka cast na prelepim primercima proslog vremena,imam nekih delova za nsu moram da pogledam pa da uslikam pa kom odgovara znam da imam prednje viljuska komplet tockove delove agregata i jos neke dzidzi midzi.

• Svrati ponekad, 127 postova

Evo i nekih slika delova koje imam za nsu slikano je na tavanu i trnutno tako izgleda da se srediti nije trulo ispeskirati farbati to je to ako nekome treba nesto od ovog proslog vremena neka se javi dogovoricemo se,na PP saljite komentare i pitanja.pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja