Jump to content

Moto Zajednica

EASTer - od uskrsa do uskrsa

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

2021. godina je počela poprilično dobro, novogodišnjom moto vožnjom i kafom na Fruškoj gori.

 

20210102_121437.jpg

 

Tada, bukvalno u prvoj nedelji nove godine, si pravim povredu desnog ramena koja zahteva par nedelja fizikalne terapije. I što je još gore, par meseci opreza sta radim sa tom rukom. Dok se rame u potpunosti oporavilo (da vise ne osećam ikakve bolove) već je došao mesec jun i ja jedva docekah da sednem u sedlo. Vožnjice koje slede su lokalnog karaktera (uglavnom po Fruškoj gori) i tokom njih shvatam da imam strah od ponovne povrede. Što se naravno odražava na moju vožnju tj. nedostatak opuštenosti za kormanom i nemogućnošću da se Strom i ja nadjemo na istoj talasnoj dužini.

 

1625847675004.thumb.jpg.e47c94c0868b770c88dba67e4e5f9bef.jpg

 

Rešenje za dati problem se samo nameće: prodaj Stroma i uzmi nesto lakše i više prilagodjeno lokalnim rutama. I pre nego što sam postavio oglas na forum kontaktira me @nafetS da je zainteresovan za baci pogled (mislim da je prošlo ukupno 258 milisekundi izmedju trenutka kako mu je zajednički kolega saopštio da jedan kolega tj. ja hoće da proda motocikl pa do kada mi je iskocila poruka na chatu). Nalazimo se jedan dan posle posla, baca pogled na mašinu, odlazimo na kafu i tokom razgovora Stefan zakljucuje da će ipak uzeti novi i to crveni (što i čini, nabacuje gomilu kofera na njega i dobija autobus Niš ekspresa). I ubrzo posle toga počinje da me smara da povučem oglas i obustavim prodaju :D

 

Par kolega sa foruma se javljaju na oglas, uvek se lepo ispričamo, ali je zajednički zaključak isti: sa malom razlikom izmedju cene polovnog i novog motocikla, isplati se uzeti novo. Tako da Strom stoji u garaži i čeka novog vlasnika, dok ja vozim drugo sokoćalo i uspevam da se ponovo opustim za kormanom.

 

Dolazi oktobar, radim servis, obavljam registraciju. Pošto se Strom do sada nije prodao, zaključavam oglas i odlučujem da ostaje kod mene bar narednih godinu dana. E sad već kad ostaje, mora se i voziti. Bacam pogled na spisak slobodnih dana u 2022. godini i odmah se javlja ideja, spojiti celu nedelju od uskrsa do uskrsa (ponedeljak - subota).

 

Početkom 2022., na nekoj vožnji posle posla, svoju ideju izlažem Stefanu. I tako u jednom trenutku solo vožnja postaje grupna :) Kad nas već 2je ide što nas ne bi bilo i 3je, te zovemo i @Vesperados koji uspešno nedeljama izbegava da nam odgovori na pitanje. U medjuvremenu ideja se razradjuje u plan. Dan u Sarajevu, dan u Mostaru, 3 dana u Trebinju te povratak kućama. Pošto smo bili dosadni, uspevamo da dobijemo odgovor tj. imamo 3. člana družine. Jedino ograničenje je to da će nam se pridružiti u tek u Trebinju. A gde je 3je, tu je i 4ro. Od kolege sa posla dobijamo preporuku da cimnemo i bivšeg kolegu @Mahasematman koji, gle čuda, takodje vozi Stroma. Organizujemo zajednicku vožnjicu i uz klopu/kafu mu prezentujemo ideju.

 

ea-004.thumb.jpg.e66aa1de13001f3da072e78f03b63c18.jpg

 

Ubrzo nas je 4ro. Bukiramo smeštaje, istražujemo mesta za klopu, gledamo vremenske prognoze (koje ne obećavaju). Ali šta da radimo, moramo ici ;)

 

U nastavku sledi putopis, a do tada mali “teaser trailer”:

 

 

Promenio član maxx
  • Sviđa mi se 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Kao jedan od sapatnika na putešestviju, malo šta je prethodilo ovoj turi. Daleko od toga da imam nešto nakuckano i sređeno, ovo je sve iz glave.

Krenuću skoro od Kulina Bana, jesen 2020. položio za A, kupujem malu diverziju (yamaha xj600), vozim se, učim, izmišljam šta da radim na motoru na kome nema šta da se radi.
Planiram 2021. da ću da se razbucam od vožnje, ali život ima druge planove. Majka mi se na proleće razboljeva i završava u bolnici, posle par meseci operacija, oporavlja se, ali meni je jako neprijatno da duže odsustvujem od kuće, uvek razmišljam da li treba neka pomoć i slično. Vožnje mi se svode na poludnevne, malo tu oko Bg, par dnevnih (Golubac, Bajina Bašta..). Na tim vožnjama mi puca sajla kvačila, uskače ekipica, šlep motora, naručujemo OEM sajlu iz jamahe, to se čeka 3 nedelje. Konačno je keva bolje, a ja sad sedim bez motora (na 3 nedelje, al meni ko večnost), pundravac u dupetu, svega mi se nakupilo, pritisak mora negde izaći, celo leto mi je motor bio izduvni ventil.


Momenat kad nam se priče ukrštaju, zove me kolega i kratko samo: "Vladislav prodaje stroma". 268ms kasnije (moram kupiti brži komp, ovaj mi je spor), poruka Vlajku, dogovaramo da se vidimo. 7 godina sam u firmi, znamo se sa hodnika i nisam imao ideju da je on motoraš, još da vozi stroma.
Kad sam se sračunao šta i kako, ispalo je da mogu da dobacim do novog stroma. Tu presečem, iako mi je i diverzija dobra i pouzdana, al o stromu maštam dugo, to mi je nekako iz čitanja na forumu i onoga kako ja zamišljam moje avanture idealan motor, iako ga nikad nisam vozio. Razmišljam, "šta ću ako sednem na stroma i razočaram se? Ma ko ga j*, probao sam, idem da kupim novog i mora da bude crveni!!!".

Apropo puta.. krenulo kao Vlajkova ideja za solo turu, ja odmah pisao dane, uvalio sam se skoro bez pitanja... Gotovo sve, već sam na putu. Nikad nisam išao negde motorom da prespavam, a da nisam u Bg ili Ns, meni sve to novo. Šta spakovati, šta poneti, ma nema šansi da mi sve to stane na motor, šta ako fali nešto, češljaj po forumu ko šta nosi na put, šta ja autom nosim, pravi spisak, prekrajaj... Haos u glavi, samo čekam da me sudbina demantuje u poslednji čas, strah da ću morati da otkažem.. Nikako da dođe taj april, da se kreće više, gde god, samo da se vozi.

I vozili smo, zajedno, lagano... stay tuned.

  • Sviđa mi se 9

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Koji dan pred put

 

Relativno skoro je Vesparados-u pukao kajš u toku vožnje. Sva sreća pa je sve bilo ok, bez neke veće štete (izuzev nervoze i sekiracije) te je uspeo da sredi sve na vreme (pred početak puta). Nažalost, otkriva da mu nedostaje saobraćajna dozvola :O Izgubila se negde; ili prilikom šlepanja ili u servisu. S obzirom na to koliko se čekaju novi dokumenti, nema šanse da nova saobraćajna stigne do ponedeljka. Koji maler…

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Spiskovi, spiskovi, šta mi sve treba, da li ću se spakovati, šta sve obići. Hm, možda bi Bojan krenuo sa nama, sva trojica jašemo iste motore, radimo (radili) u istoj firmi.
“Halo, aj u Bosnu sa mnom i Vlajkom.”
“Ajde.”

Odlično.
Mene drma groznica, hiljadu pitanja, glupih i još glupljih, par dana pred put pakovanje i iščekivanje pokreta.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan pred put

 

Uskrs broj 1, katoličke veroispovesti. Provodim ga sa porodicom, preko dana. Uveče je na redu pakovanje tj. dva pakovanja. Spremam motocikl za svoj put, a auto za ženin jer će ona za uskrs broj 2 ići dole u Hercegovinu. Ovo prvo pakovanje ide dosta sporo jer ipak to nisam radio oko 2 godine… da… skoro 2 godine nije bilo ovakve duže, višednevne ture. Loša statistika, ali biće popravljena počev od sutra!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Dan pred polazak, to mi je što mi je. Vožnja na kafu do grada, krug po keju, sav bitan. Do prodavnice po bonžite i vodu kao I mali poklon za Vlajka. Detaljno pranje motora i podmazivanje lanca, nazad u garažu. Još jednom spavam i krećeeeeeemoooo.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 1. Novi Sad - Sarajevo

 

Po planu i programu puta nalazimo se na benzinskoj pumpi u 8:30. S obzirom da sam sinoć (iznenadjujuće uspešno) sve popakovao i vezao na Stroma, na pumpu dolazim nešto ranije. A tamo nas već uveliko čeka Stefan. Verujem da on celu noć oka nije sklopio u iščekivanju polaska. Vrlo je moguće i da je prespavao ovde na pumpi. Čuj moguće. Nije moguće već 100% tačno. Priznao mi je jednom prilikom posle. Čak su mu radnici doneli 2 ćebeta, jedno za njega drugo za Stroma. Nego… gde sam ono stao pre nego što sam počeo da palamudim… a da…

 

a2022-01.thumb.jpg.106896bb28358dfd3e00e70e954a32e0.jpg

 

Parkiram se pored njega u hladu, silazim sa motocikla i uručuje mi poklon za uspešan početak ove ture. Izuzetno korisnu stvar koja može zatrebati u bilo kom trenutku. Tunjevinu sa meksickom salatom. Ostao sam bez teksta. Malo mi je falilo da je istom gadjam jer vrlo dobro zna koliko su mi se smučile tokom puta na Alpe. Ali, poklonu se ne gleda u zube te je odlazem u top case. (s obzirom da ovo pišem posle dosta meseci, malo li je reći da još nije pojedena)

 

***

Najnovije informacije, decembar još uvek tekuće godine: tunjevina je pojedena i stvarno nije bila loša

***

 

Uskoro dolazi i Bojan te obavljamo poslednje pripreme pred put. Provera pritiska u gumama i druge fiziološke moto i ljudske potrebe.

 

a2022-02.thumb.jpg.88bee2206b362df9623d40af26bd0dd3.jpg

 

Krecemo ka granici. Plan je da predjemo prelazu Mali Zvornik - Karakaj. S obzirom da, realno, nigde ne zurimo biramo da izbegavamo glavni putni pravac koliko je moguce. U prevodu idemo “bližim” putem. Stanje na putu je standardno. Redovnog saobracaja skoro da nema, ali zato traktora ima skoro pa iza svake krivine. Ako nema njih, onda ima kamiona koji preprecuju put na izlasku iz drugih krivina. Nista strasno, ali treba biti obazriv, pogotovo sto jos uvek nismo uigrani kao grupa.

 

Posle Bogatića dolazimo do Mačvanskog Prnjavora. Ovde se na kratko rastajemo jer verovali ili ne moram da stanem i odaberem materijale za ugaonu garnituru :) (tešim se time da spajam lepo i korisno). Dobro pa je pauza kratka tj. da znam koji materijal hoću, te posle 15ak minuta nastavljam dalje.

 

Za to vreme su momci već došli do Sunčane Reke i piju kafu. Dok sam ja dosao kafu su ispili i čekaju mene da narucimo neku klopu. Red je doručkovati (u vreme ručka). Šalim se naravno… nisu me čekali već se potrafilo da ja dodjem u tom trenutku. Klopu obavljamo brzo i hitamo ka granici dok nas konobarica ispraća pesmom.

 

a2022-03.thumb.jpg.b5b1a98081731eaad5acfb09fd2ec6f3.jpg

 

Na granici standardna procedura tj. brz prolazak. Mada realno jesmo imali sreće da nisu uzeli raspakuju sva tri kofera Niš ekspresa. Mislim da bi još uvek čekali tamo. Oni koferi su kao rupa bez dna!

 

 U nastavku pun gas ka Vlasenici. Dobar deo puta do tamo jeste rehabilitovan u zadnjih godinu dana i baš ga je lepo  voziti. S obzirom da dolazimo iz Novog Sada, valjda smo se sva 3ca uželeli manje poznatih planinskih puteva i krivina.

 

Ovime si i ispunjavam višegodišnju želju da motociklom odem na Romaniju. Pre 2 godine sam planirao u povratku iz Hercegovine da prodjem tuda, ali me je probušena guma u tome sprečila. Sada me ništa nece spreciti. Pa čak ni promrzle šake. (i sad će njih dvojica opet da mi kažu da treba da nabavim štitnike za ruke)

 

a2022-04.thumb.jpg.00b9a319d644b4b6575f033a79814e93.jpg

 

Temperatura je prijatnih 8-9 stepeni. Mada uvek moze to još niže. Ovo je kao licitacija. Aaajmooooo, ko daje niže?!? Prvi put? Drugi put? Prodato! Sada je na 3 stepena! U zavisnosti da li je leva ili desna krivina, ponekad se čak poveća za stepen.

 

Uprkos hladnoći, želja za vožnjom je prejaka. Potisnuo sam iskušenje da stanem i grejem ruke na izduvu.

 

a2022-05.thumb.jpg.861989fc2dd73317519654afa6cb97dc.jpg

 

***

Ovde sam stao sa pisanjem tamo negde početkom maja jer nisam imao inspiracije. A uz to se sjatila i gomila obaveza. Pošto je Stefan iskoristio svaku moguću priliku ovde na forumu da me isproziva za “kad ćes nastaviti sa pisanjem putopisa”, evo nastavljam sa pisanjem. Nadam se da si srećan! :P

***

 

Deonica do Sokolca je pravo uživanje. Nebrojeno puta sam automobilom prolazio ovuda, ali nikada nisam stajao. Uvek se nekako žuri ili na destinaciju ili kući. Ili je jednostavno prerano za pauzu ili je premalo vremena prošlo od prošle pauze. Kao što se da videti iz priloženog, izgovora nikada nije falilo.

 

Nego, da se vratim na pravi put; došli smo do Sokolca i tu stajemo u poznatu piceriju Viktorija. Mislim ja stajem tu. Moram da se ugrejem. Za moje saputnike nisam siguran jer su prošišali dalje. Skontaće oni da mene nema pa će se vratiti brzo. Valjda. Nije da me to previše zanima u ovom trenutku. Samo bih da ugrejem šake.

 

a2022-06.thumb.jpg.36a3a0273da10a4956a099d409e808ed.jpg

 

Upadamo unutra i raskomoćujemo se kao da smo kod kuće (zauzeli smo pola kafane svojim stvarim #oblačiteSeSlojevito). Osoblje i ostali gosti nas gledaju kao 3 budale (realno, nisu pogrešili). Ko još u ovo doba godine ide na moto turu. Za početak se uzimaju kafe i vode, da se ugrejemo i hidriramo. Zatim su se guzice uželele jela. Pad šećera je opasna stvar.

 

a2022-07.thumb.jpg.c4ae0417476e5b023e86f1252d264b7b.jpg

 

Puni energije i na granici slatkozne kome, nastavljamo ka Sarajevu. Stefan vodi jer ima normalan nosač za telefon/navigaciju, Bojan je izmedju (da ga ne zagubimo), a ja na začelju psujem sve živo kako mi je opet hladno. Sva sreća pa nemam komunikaciju. Popizdeli bi od mene.

 

***

U redu, opet sam stao sa pisanjem putopisa. Stvarno bih trebao da nastavim ovo, nema više smisla. Stefan sada koristi I svaku priliku van foruma da me isproziva… S obzirom da je prošla polovina novembra, potpuno je u pravu.

***

 

Put nas vodi na preko vrha nekog brda i počinje da provejava pepeo… Hmm… pepeo? Stvarno? Kakav bi požar morao biti tu negde blizu da bude toliko pepela. Ma nema šanse. Možda je to vetar samo naduvao neko lišć ili latice cvetova… Tek će mi momci kasnije objasniti da je to bio sneg. Nisam bas bio bistar u tim trenucima (krivim hladnoću).

 

a2022-08.thumb.jpg.82360fe5cc9dadbe7374f5f837c652f0.jpg

 

Silazak u Sarajevo ću okarekterisati kao zanimljiiv. Više je podsećao na spuštanje u neko selo na Dolomitima. Hvala Stefanu što je pratio navigaciju te nismo išli magistralom već vijugavim lokalnim putem.a2022-09.thumb.jpg.145dec32a1f2e9841951698b11b96a6b.jpg

 

Smestaj smo bukirali u već dobro poznatom biker firendly mestu, Guesthouse Hendek. Na brzinu parkiramo mašine, presvlačenje i pravac na Baš Čaršiju!

 

a2022-10.thumb.jpg.9ea58e5b0bad7fa1a75e5b8b9bff60ff.jpg

 

Prvi put sam u Sarajevu (kao i sa Romanijom, više puta prolazio pored, nikad nisam stajao turistički) i želim sve da vidim. Želim da upijem atmosferu. Hoću da jedem ćevape kod Želje. Ali… mi zen fazu kvari telefonski poziv poslovnog karaktera, na koji sam morao da se javim. Došlo je do nekog nesporazuma, pa ja moram da ga daljinski rešavam. Zovem ženu, pa ovog prvog, pa opet ženu… traje to… baš baš traje. Traje toliko da smo Baš Čaršiju obišli 2-3 puta, a da ništa nisam zapamtio. Samo sam pratio Stefana i Bojana.

 

a2022-11.thumb.jpg.895ecec1cb1594a2ad4e16cd23c8ecda.jpg

 

Pa dobro, šta sad, gledaj to sa pozitivne strane. Barem ti je sećanje odmah skočilo na ćevape (mmm hrana mmm). Tu smo, ispred Želje. To je to, to se čekalo!

 

a2022-12.thumb.jpg.ad494f5e8b1b370b9a3bcbc13258d816.jpg

 

Iiiiiiii ispala! Nema mesta! Jesmo blago razočarani, ali ima alternativa. Tu je odmah blizu Ferhatović. Idemo tamo!

 

a2022-13.thumb.jpg.441c15b3a16c6e2de7cbd0e2aec2740b.jpg

 

Iiiiiiii opet ispala! Opet nema mesta! Šta je ovo? Da li su svi čekali da mi dodjemo u Sarajevo da idu da jedu? Pa da, upravo se to desilo pošto je Ramazan.Ok, treća sreća. Idemo kod Hodžića…. Zasada je sve dobro, uspeli smo da udjemo unutra… Kazu ako brzo jedemo ima mesta za nas :D Mislim da to neće biti problem.

 

a2022-14.thumb.jpg.5b1229950b290bfdd68cfbad182db9e6.jpg

 

Još dok smo jeli lokal je počeo da se popunjava, te nismo hteli praviti guzvu i naručiti još po porciju. Kontamo da je bolje ostaviti mesta za kafu i nesto slatko, te samo menjamo lokal.

 

a2022-15.thumb.jpg.338000cc3f673215779ec32138e23f2a.jpg

 

Domaća (bosanska) kafa… baklave… kadaifi… Necu da vam opisujem rečima, jer sada dok kucam ovo, mi se prijelo slatko, a nije dobro jesti toliko slatkoga pred spavanje. Slike bolje to opisuju.

 

a2022-16.thumb.jpg.c7f384fdbb5514282ae4528136a1746a.jpg

 

a2022-17.thumb.jpg.b036da4481953d26fb019e67765ee798.jpg

 

Svemu lepome mora kad tad doći kraj, iako nismo probali sve kolače u ponudi. Bojan hrabro korača napred i zeza kako nemamo kondicije. Ja stojički ćutim i hodam (dušu ispuštam, ali u sebi). Dok Stefan nam obojici jebe sve po spisku što idemo peške uzbrdo na najvećem mogućem usponu idje ikada. (mislim da se samo uplašio da će povratiti ono slatko što smo jeli 20 minuta pre ovoga sto bi realno bilo velika greota)

 

a2022-18.thumb.jpg.1c46acacdc6d03a43d281381d0380ee1.jpg

 

Stvarno ne znam što se bunio :) Taman smo svi lepo spavali tu noć, tako umorni.

 

Promenio član maxx
  • Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Naravno da celu noć oka nisam sklopio pred put. Naravno da sam otišao sat vremena ranije do garaže da još jednom isproveravam sve.
Ok, isterujemo motoric, mora neka kul slikica, pre samog početka vožnje. Ok, slabije kul, ali perspektiva je zanimljiva. Niš ekspres… Sva tri kofera puna do vrha. Šta sam poneo? Sveeeee!!! (ispostaviće se da nisam)

Kontakt, verglanje, odradi u mestu malo, gazim menjač i krećem lagano. Gde? Nemam pojma, verujem Vlajku da zna. Znam samo da večeras ne spavam kući. Svakako prvi dan, nemam osećaj da je to to, sve dok ne legnem u drugi krevet, izmoren od vožnje i šetnje, zaspim ko beba. Počelo je, polako se navlačim na putovanja motorom.


AL9nZEUwz7yP4Azh8xLJNRHEKCA_781UU3zTv1cH

  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 2. Sarajevo - Mostar

 

Kako je ovo dobro. Tek sada shvatam koliko su mi nedostajale ove višednevne moto ture. Da ujutru sedneš na motocikl i zapališ negde daleko (po mogućstvu nepoznato). Da putuješ ceo dan i osetiš svu hladnoću, svu kišu, sneg. Da uveče u potpunosti umoran legneš u krevet koji nije tvoj i slatko se naspavaš.

 

a2022-2-01.thumb.jpg.6a1d43efa299a99281eebe0fc182991d.jpg

 

Realno toliko sam bio umoran da u toku noći uopšte nisam čuo Stefana kako hrče. Mada veoma pomaže i činjenica da smo ga smestili u drugu sobu. I zatvorili vrata. Nego, pošto je jutro valja praviti planove za danas. Po nekom prvobitnom planu koji smo imali pre početka puta danas smo trebali da idemo za Jajce. Ali, s obzirom da je April mesec te je vreme veoma nestabilno, prognoze nam kažu ako odemo tamo, ima ceo dan da kisnemo. A to nije nešto sto bismo mi baš da radimo. Zato, daj da vidimo neku alternativu. Kakve nam šanse bogovi vremenskih prognoza daju na drugim mestima. Hmm… Mostar…. preko Jablanice (za doručak). U redu ovo smo se lako dogovorili.

 

A sad, pakovanje. Ijao kako ovo sve nespretno ide. Vidi se da ovo nisam dugo radio. Stvari sam razbacao na 100 strana… čekaj gde mi je punjač… jel tamo… a dobro jeste… a GoPro gde je sad…. pa ostavio si ga zakačenog na kacigi… Trajalo je to dosta. Sramota jedna.

 

a2022-2-2.thumb.jpg.82fb4576458bc9de1337e2f91110e58c.jpg

 

Pošto ćemo cele nedelje biti na putu, nema šanse da nas bar u nekom trenutku neće uhvatiti kiša. Bojan nema odelo za tu namenu, pa kad smo već u većem gradu, ajd da skoknemo do moto shop-a da se ponovi. Opreme nikada dosta!

 

a2022-2-03.jpg.296bf82e4a2744148fcc1fbca455470f.jpg

 

U radnji Bojan isprobava kišna odela, dok mu Stefan pomaže da izabere. A pod pomaže naravno da mislim zeza, jer Bojan ne može sam da se uglavi u odelo. Sam je kriv što kada obuče moto opremu ima telo atlete. Treba da se ugleda na nas. Na kraju kupovina je ipak uspešna. Čik neka sada pada kiša, ako sme!

 

Napolju na parkingu je neka gužva. Izgleda da je pola komunalnog izašlo ne na ulice, već na ovaj baš ovaj parking. Da ga peru šmrkom. Nije mi najjasnije šta se ovde dogadja, ali mi se čini da bi lakše odradili posao da mi nismo tu parkirali. Zato daj da se mrdnemo odavde. Skidam naočare, stavljam kacigu, vraćam naočare... gde su ova dvojica nestali? Tu gde su malo pre bili (na izlazu sa parkinga) sada je cisterna... ma skrenuću ja ovde desno, mora da su tu otišli! Stići ću ih usput!

Da skratim priču, izgubio sam ih (sam se). 5 poziva i jedno 15 minuta kasnije ih nalazim. Na benzinskoj pumpi, odmah levo od parkinga. To ti je ono ako imaš 50-50 posto šanse da izabereš pravu stvar, 100 posto ćeš pogrešiti.

 

Naravno da tu našem (tj. mom gubljenju) nije bio kraj. Trebalo je izaći iz Sarajeva, a ne otići na auto put. Lako uz navigaciju na telefonu, zar ne? Paaa... ne baš kada se i navigacija počne gubiti. Jeste da smo par puta pravili totalno nepotrebna polukružna okretanja, ali smo na kraju izašli iz grada (manuelnom metodom tj. prateći znakove).

 

Put to Jablanice preko Konjica sam upoznao u zadnjih 5 godina, te nastavljam da vodim našu grupicu. Ovde mi nije potrebna navigacija, ni mape, ni znakovi. Tempo nam je bio dobar. Ili lepo istinu da kažem, malo jači. U prevodu nije bilo puno saobraćaja pa se moglo voziti normalno, a ne kao 3 babe. A i čeka nas janjetina. Zato u Jablanici ne komplikujemo puno i odmah sedamo u prvi restoran sa leve strane.

 

a2022-2-04.jpg.8f61c424b0e922cd4ac9707d434e8a66.jpg

 

***

Gledajući sada ovu sliku odmah sam ogladneo. Hmmm pa i taman je vreme za večeru. Odoh jesti pa da na miru ovo mogu nastaviti kucati. Kraj Decembra je, a stvarno treba završiti ovaj putopis.

***

 

Janjetina nam je legla kao budali šamar. Dala nam je preko potrebnu energiju. Ajd i malo da je potrošimo šetkajući se po Jablanici.

 

a2022-2-05.jpg.b5c70cd72d562f49a2242b7990d53f78.jpg

 

Ne Stefane, nemoj se bacat’ pod voz! Biće još jagnjetine ovih dana!

 

a2022-2-06.jpg.dc49f1214a118a2a9a3d292f43f38d19.jpg

 

Elem, bolje da krenemo pre nego što nam se prispava. Sledeća deonica (kanjon Neretve) je ekstra za vožnju, pa će nas držati budnima do pauze za kafu kod Mostara (imam u planu zanimljivo mesto gde ću odvesti saputnike).

 

a2022-2-07.thumb.jpg.41db112d8a320cbe1fba99269efdd220.jpg

 

U Mostaru skrećemo sa magistrale i krećemo da se penjemo gore. Put je užeg tipa i sa popriličnim nagibom. Normalan čovek bi se zapitao na kakvu čuku nas sad ovaj ludak vodi?!? Ali ne i moji hrabri saputnici! Prate me bez pogovora. Imaju potpuno poverenje u mene.

 

a2022-2-08.thumb.jpg.27631b4f6437d0142c9021114b761758.jpg

 

Na vrhu su mi priznali da su ipak bili skeptični i da su se zapitali da li sam ponovo pogrešno skrenuo negde. Ali zaćutali su čim su videli pogled odavde.

 

a2022-2-09.thumb.jpg.c5bd4c9ff150c7cd4f32b47c72da1314.jpg

 

S obzirom da su neki od nas savladali strahove od hodanja po staklenom podu na visini (da ne imenujem sada, ali Stefan), sedamo na zasluženu kafu. Preko potrebnu kafu. Janjetina ima kasno dejstvo uspavljivanja.

 

***

Kad ovako sa neke duže vremenske distance pogledam slike, pa ispadne da nam je put bio vožnja – kafa – vožnja – kafa – klopa – slatko – ponovo od početka. Kafe teveleri…

***

 

a2022-2-10.jpg.c665cf44ad7fff10b3b03589b71675f9.jpg

 

 

Dana još uvek ima. Sada smo u problemu. Moramo još nešto posetiti jer nećemo u hotel. Ima kad za to. Tako ti i treba kad menjaš planove od ranog jutra. Šta posetiti u blizini, a da nam ne oduzme previše vremena (ipak želimo da obidjemo Mostar po danu)… Blagaj. Može! Pali teleport do tamo!

 

a2022-2-11.jpg.651e9fbf2b7a17b420c178cd6294da12.jpg

 

Obilazak je brzinski jer je ništa ne radi. To je loša strana toga kad ideš van sezone. Ali, barem je bilo vode. Ne baš kao na Štrbačkom buku u Junu 2022. godine, ali dovoljno da prizor bude kao sa razglednice!

 

Zna se koji je najpoznatiji simbol Mostara te sledeće hitamo tamo (pošto smo se raskomotili u hotelu). Uprkos nagovaranju, Bojan ipak nije hteo da skače u Neretvu. Mislim da smo mu čak i nudili pare (kada nam silom nije pošlo za rukom).

 

a2022-2-12.jpg.9d3b64cc18ff3ac591d573c6744a5d58.jpg

 

Dan se polako približava kraju, a to znači: “Gde ćemo jesti?“. S obzirom da nemamo ni jednu preporuku za restoran, latili smo se gugl-a. I mogu samo reći da smo tad imali neverovatnu sreću što sto izabrali restoran Food House. Lepo je to što na meniju imaju lokalna jela (koja su super pripremljena) i domaću kafu koja nam se isto svidja. Ali! Jedna reč. Urmašice! Domaće urmašice. Kako nam je konobar objasnio kolače za njih prave žene iz ženskog udruženja Most iz Jablanice. Majka njegove zaručnice je član udruženja i preko te linije su povezali restoran i urmašice napravljene po pravom domaćem receptu.

 

***

Sad mi je pao šećer… Uf…

***

 

a2022-2-13.jpg.fc3e94f1762c4fdfeab193a588b94232.jpg

 

Toliko su nam se svidele da ćemo sigurno ovde doći ponovo. Tj. svaki put kada smo u Mostaru. A sada samo da pojedemo po još jednu porciju. Ali samo po još jednu…

 

 

  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Neobičan osećaj, juče sam se vozio i nisam se vratio kući već spavao “negde”. Pritom se zaljubio u Sarajevo. Idemo još dalje, šta ima tamo? Kuda? Gomila pitanja, sve mi je nepoznato. Počinju prva lutanja na turi, gde ćemo, levo, desno, ali ništa nije bitno. Na putu sam, gazim kilometre i uživam u momentu.

Rekoh sebi da ću se Sarajevu vratiti čim pre bude prilike, i to sam ispunio, Više puta.

Ono što nisam znao je da će mi i Mostar prirasti srcu. Ijaooooo, urmašice u Food House, da li je ono normalno da je toliko dobro? Sreću čine male stvari i velika porcija dezerta.

AL9nZEVb50kf2fYy6sCIrcGw2h6IEHU4Rk3HPli5

 Ubuduće koristim svaku priliku da skočim do Mostara na kafu i urmašice, svima propovedam kako je dobro. Nije to toliko daleko, lepa je Bosna, još je lepša kad si u dobrom društvu i na motoru.

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 3. Mostar - Trebinje

 

Pogled kroz prozor ne obećava…. Kako sinoć nisam brinuo za vremensku prognozu, tako se sada živ pojedoh. Proveravaj jednu vremensku prognozu. Pa drugu. Onda i treću, ali i četvrtu. Ovo je ono tipično ne prihvatanje realnosti situacije. Prva od pet faza tugovanja. Na nasu sreću, daleko smo od poslednje faze tj. prihvatanja. 3 od 4 prognoze kažu da će do 10 časova granuti sunce, osušiti puteve, doneti sreću i radost ovoj trojici ludaka… mislio sam reći neustrašivih putnika.

 

a2022-3-01.thumb.jpg.dc57356c3c4c33a93710c65b57f6784f.jpg

 

Taman ne moramo nigde žuriti te natenane možemo obaviti doručak. Pošto je Bojan na specijalnom režimu ishrane te ne jede ujutru (ali zato kasnije u danu usisava sve živo što se stavi na sto ispred njega, pogotovo ako su baklave i urmašice), u kantini smo samo Stefan i ja. I tako u izuzetno romantičnoj atmosferi jednog kišovitog mostarskog jutra (i društvu restoranske kuvarice ) vrlo lako dolazimo do dogovora gde ćemo danas. Idemo na more! Preko planina.

 

a2022-3-02.thumb.jpg.c731d9199b2a8984ea35d21ebc889c7f.jpg

 

Nema šta da čekamo, idemo! Odmah! Kreći, pakuj se! Izeš kišu! Dok smo mi razvukli sa svim pripremnim radnjama, na oduševljenje svih prisutnih vreme se stvarno prolepšalo. Prvo se malo motamo, da ne kazem gubimo, po Mostaru jer kao ja znam put. Ispostavilo se da ne znam. Momci gundjaju što smo jos u gradu, ali ih ignorišem (i proveravam mape na telefonu). U redu, izgleda da ne treba sledeće levo, vec kad dodjemo do T raskrsnice, što znaci za 2 raskrsnice. Sad znam, idemo. Izlazimo iz grada i odmah počinju fine krivine uzbrdo. Saobraćaj je minimalan pa se može uživati i u pogledu. I to kakvom pogledu. Pod time ne mislim na Bojana i motocikle, već na ono iza.

 

a2022-3-03.thumb.jpg.4b3ac292279eaf10708a81953d786346.jpg

 

Juče smo se smrzavali na Romaniji. Čak je padao i sneg. Danas je druga priča. Kuvamo se. Dobro je pa nam je prvi pit stop na Kravicama. Vodopadu. Ne pravim kravicama. To bi bilo čudno. Kako bi Stromove parkirali na krave. Pobegle bi. Ali da li bi? One vojvodjanske beze. Ovo su hercegovačke. One opušteno šetaju magistralom... i kače rogovima automobile u prolazu… elem stigli smo.

 

a2022-3-04.thumb.jpg.4793324e95309df5856b49af3b020f3f.jpg

 

Da se primetiti da ovde ima dosta više vode nego na Strbačkom buku.

 

***

 Šta kažeš na to sadašnji Stefane?

 ***

 

a2022-3-05.thumb.jpg.b27a53382a56986e92fee8b834b29eed.jpg

 

Vreme ima neku čudnu osobinu da brzo prolazi kada se zabavljaš. Skoro pa treba ručati. Da li cemo izdržati do mora i tamo nešto klopati? Da li reskirati mogućnost da ništa u Neumu ne radi, s obzirom da sezona nije ni blizu? Kao i uvek, do odgovora se lako dolazi kada si gladan. "Ne rizikovati! Samo sigurica, Bojan je gladan". Ugrabićemo nesto usput. Ima sigurica u Stocu, restoran kod vodopada koji imaju manje vode nego na Strbačkom buku u mesecu Junu.

 

a2022-3-06.thumb.jpg.aff748c6a036b8d6f718e7f3e57d4743.jpg

 

Pojelo se slano, a slatko... to je jedno krucijalno egzistencionalno i duboko filozofsko pitanje. Zato su se momci toliko udubili u tu stranicu menija.

 

a2022-3-07.thumb.jpg.5c12a165484e76f49953a415113fb2d1.jpg

 

Daj sve!

 

a2022-3-08.thumb.jpg.efebe1a154427f9fedb4800f3375221c.jpg

 

Mnogima je put za Neum poznat kao kozija staza. Uzak brdsko-planinski put lokalnog karaktera. Taman za finu avanturu. Barem je tako bilo do ove godine. Sada je to ganc nova magistrala! U Aprilu nije bio skroz završen (recimo da je bio na 85%), ali ovi delovi koji jesu... fantastično!

 

a2022-3-09.thumb.jpg.027c89bd83549298d62c53d44cd7c401.jpg

 

Duge, brze, pregledne krivine. Ravan asfalt bez neravnina, dzombi i rupa.

 

a2022-3-10.thumb.jpg.b06760fffeea39e2a16771908e66d5d4.jpg

 

I što je najbolje, bez ikakvog saobraćaja. Ima prednosti to da se ide na more van sezone.

 

a2022-3-11.thumb.jpg.1efe1a47386fdb0e48d6db425b3c9ef5.jpg

 

Sve u svemu, očas posla smo u Neumu. Silazimo dole do parkinga kod hotela Sunce. Nigde žive duše nema. Što je i bolje. Taman da nas ne gledaju ljudi kakvi smo pozeri.

 

a2022-3-12.thumb.jpg.bd06c1548bda11db9a9df76993141534.jpg

 

a2022-3-13.thumb.jpg.db6790d27d03732fc55d5b16bb577542.jpg

 

Tad je bilo logično fotkati se u raznim pozama i slati ljudima kako je nama dobro na moru. Sada... pa malo me je sramota. Toliko da idemo nazad. Vraćaj se u planine, ali ćemo sada adventure rutom preko Hutova. Opet, ja vodim, znam put. Prolazio sam tuda ranije (vazno je napomenuti: vise puta). Sa nove magistrale se isključujemo za Hutovo, ali nam znak kaže da moramo obilaznicom, kroz selo (predgradje). Dobro, nije problem, asfalt je i ovde sveže postavljen.

 

a2022-3-14.thumb.jpg.1c5bc1f713fd00ac68b227d44e687845.jpg

 

Dooooobro, dolazimo do prilaznog puta za Hutovno i asfalta više nema. Tu je samo kompaktni šljunak. To nije problem za Stromove. Ipak su oni adventure motocikli! Hitam hrabro prvi napred! U prolazu se javljam dvojici starijih lokalaca koji zbunjeno gledaju koji smo mi (to nam se dešava već 3 dana, odvikli se ljudi od motocikala u prolazu).

 

a2022-3-15.thumb.jpg.0663583178e708576476edbf0dee8030.jpg

 

Šljunak polako postaje sitan kamen. Ništa nas neće zaustaviti, stićemo do Hutova. Tu je, na 200-300 metara vazdušnom linijom.

 

Kamen postaje sve krupniji i krupniji, dok na 10ak metara ispred mene nije postao veličine prednjeg tocka. Mislim da je sad trenutak kada treba priznati poraz i okrenuti se. Što je mnogo lakće reći nego učiniti... uspeo sam da se zaglavim. Ne mogu da mrdnem ni napred ni nazad. A ne mogu ni da spustim Stroma na ćopavu jer će samo da potone... Tad primećujem da su Bojan i Stefan stali jedno 100m iza mene i okrenuli se bez problema.

 

Dok čekam da neko dodje i pomogne mi da se izbavim, kontempliram svoje postojanje. Imao sam dosta vremena. Bojan ne ustaje sa svog Stroma jer je izneverovao šta se dešava. Stefan se polako gega do mene i smeje kao nezdrav. Prestani da se smeješ i pomaži da se izbavim! Uz puno vuče i guranja tamo vamo, iskobeljah se nekako. Tako ti i treba kad si zapeo ko mazga.

 

a2022-3-16.thumb.jpg.1da7c1bec91f71e5f89fb47d4aa95278.jpg

 

U povratku nas zaustavljaju lokalci. Iznenadili su se kada su shvatili da pricamo po "naški". Mislili su da smo Italijani, jer se uglavnom stranci zeznu tako kao ja. A još više su se iznenadili što sam ja ovde domaći (ma ja ja, žena mi je odavde).

 

Iskoristio bih priliku da zamolim Stefana i Bojana da ispričaju celu ovu situaciju iz svog ugla, kako je to gledati čoveka čija glupost ga sve više i više ukopava. Bukvalno.

 

Od dobrih lokalnih gospodina saznajemo da se do Hutova moze doći, ali okolnim (starim) putem iz pravca Neuma. Što ne bi bio problem da se Bojanu nije upalila rezerva. Šta ćemo, kako ćemo, ajmo nazad na Stolac pa ćemo se u Ljubinju natankati gorivom. Za toliko ima goriva.

 

***

Kasnije smo saznali samo da kompjuter laze i da je bilo više goriva

***

 

a2022-3-17.thumb.jpg.b40d9c71402ef3ce78ca26291a116193.jpg

 

Pošto sam i u Ljubinju domaći (draga mi je iz ovih krajeva), plan je bio da ne stajem kod tazbine (videćemo se za koji dan, za uskrs). Samim time, naravno da prva osoba sa kojom imamo dodira na pumpi je rodjak (Oooo zete, pa otkud ti?). Druga osoba sa pumpe dobacuje: pa mi se znamo! (drug iz osnovne i kolega na 2 tocka).

 

- Jel ste vi to rentirali kada sva 3ca vozite iste motore?

 

Posto me je sad pola sela videlo, moram do tazbine da se javim. Sedajte na Stromove momci, uporedjivaćemo potrošnju kasnije! Ono što sledi je jedna totalno nerealna scena. Dolaze tako 3 motocikla pred kuću. U dvorištu stoji tast (čovek nesto radi oko sena), zbunjene face. Gleda u našem pravcu i maše rukom da nastavimo niz ulicu. U redu, nije nas prepoznao, verovatno misli da smo neki zalutali motoristi. Sićiću sa motocikla i javiti mu se. Prilazim mu, pozdravljam ga, a on nastavlja da mase rukom i vice: "tamo, tamo". Tasta izlazi iz kuce, javlja mi se, rukujemo se. Tast je sad još više zbunjen. Tek kada sam skinuo kacigu me je prepoznao :)

 

Neki jezici zafrkanti će reći da je tast odmah prepoznao ko je ispod kacige pa zato pokazivao da produžimo dalje, ali ja verujem da nije bilo tako. Dobro, nadam se da nije tako.

 

Brzinski pozdrav i idemo dalje. Treba stići do smeštaja, pada polako mrak. Odkako je pre 2 godine kompletno rekonstruisana, deonica do Trebinja mi je jedno od najomiljenijih puteva bilo gde (pre toga me je žestoko nervirala). A pored toga Trebinje kao grad, jako volim. Zato i želim sto pre stići. Tempo nam je malo jači, ali se još uvek uspešno pratimo. Nije lako biti ceo dan na motociklu. Umor kad tad dodje i poremeti um. I snalaženje u prostoru. Trebalo nam je 20 minuta da nadjemo smestaj koji se lako nalazi jer naravno da sam ja opet vodio, bez navigacije. Ovo nam je baza za narednih par dana.

 

a2022-3-18.thumb.jpg.3bd2fe2f3e27c4e873da7c41cff647b0.jpg

 

Uuuuu domaći kolači! Kako su naši domaćini znali šta volimo :)

 

a2022-3-19.thumb.jpg.2cef98a28c97958f0f849adb8ccb5f02.jpg

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Treći dan, već sam se navikao na putovanje. Malo čoveku treba da uživa.
Prvo vodopadi Kravice, jak utisak, lepo uređeno i ima sadržaja, milina za provesti vreme. Dalje idemo da vidim Jadran prvi put sa motora, slikamo se i bežanija nazad. Vlajkov predlog da idemo na more je usvojen odmah. Za mene je prva asocijacija na more – Herceg Novi, skoro pa sam odrastao tamo, previse me lepih uspomena veže. Ovde nema one euforije, ovde je to samo jedno mesto blizu Mostara.
Vidi se i Pelješački most, grandiozna građevina. Ne pomišljam da ću par meseci kasnije da se vozim istim (u tom trenutku mi to ni na kraj pameti nije).

U putu nazad pratimo Vlajka i naravno zalutamo. Bojan i ja stajemo na vreme, a Vlajko gura napred, ne da mu ponos da stane i prizna grešku. Na kraju, filmska scena, pokušava da okrene motor po ogromnom kamenju, zaglavljuje se toliko da motor stoji uspravno.

Podiže obe noge na fuzastere, uzdanhuo i obesio glavu, u fazonu “jebo ovo. Jebo sve”. Jedini trenutak da mi je žao što nisam imao kameru da ga snimim.

Takođe na tom putu za Hutovo je nastala pošalica “ja, ja, ja”, izvučena iz razgovora sa lokalcima. Sad nam je to jedan od fazona koji često provlačimo svuda. Vlajko je Hercegovac, udao se, džabe se trudi da objasni da je rođeni Lala.

Stižemo lagano u Trebinje, grad koji mi je jako drag. Zanimljivo da nikad nisam prespavao u njemu, uvek samo u prolazu ka Herceg Novom, ili dnevni izleti. Ipak se osećam kao na domaćem terenu i počinje takmičenje između mene i Vlajka ko bolje poznaje grad.

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 4. Trebinje - Zavala - Trebinje

 

Kiša pada, trava raste, gora zeleni, vi motore danas nećete voziti. Kako nas je juče sunce pogledalo, tako se danas skriva iza oblaka.

 

a2022-4-01.thumb.jpg.8ea730e2c9bb157c352810914dd671dd.jpg

 

Posle 3 dana u sedlu valja malo odmoriti od sedenja i protegliti noge. Kako se ono beše koriste? Leva, desna, pa neizmenicno dalje... da tako je. Napred, marš!

 

a2022-4-02.thumb.jpg.2603d0109faeb6d586e769e670121da4.jpg

 

Taman se može malo prozujati po centru. Videti šta ima novo u čarsiji. Ili na dnu reke (Bojane, uskaci).

 

a2022-4-03.thumb.jpg.7d1c50133ce977088baae7c3dbe0298a.jpg

 

Ne leži vraže, evo opet dolazi pljusak. Možemo se skloniti u muzej Hercegovine. Barem sada ima vremena na pretek za potpun obilazak. Obično kada sam u Trebinju budem samo na par sati i to uglavnom da obavim nešto. Obilazile su se znamenosti i Grk, ali nikada nije bio trenutak da se ode u muzej.

 

a2022-4-04.thumb.jpg.8bae781fe5b5abe51dcdc506592bfa50.jpg

 

Obilazak zavrsen, hajmo da proverimo koliko je tačna vremenska prognoza. Hmm, ne pada kiša. Pogodili su ovaj put. Ajde i da im verujemo da nece biti pljuskova do večeras (pošto nam to odgovara). Taman bi imali vremena da skoknemo do pecine Vjetrenice. Trk do smeštaja i spremanje za pokret.

 

Paaa dobro, spremanje i nije bilo brzo. Sva trojica smo se patili sa oblačenjem kišnjaka. Bojan jer ne može sam da ga obuče, Stefan jer ima odelo iz 100 delova, a ja jer sam zaboravio kako se oblači (kad bolje razmislim nisam ga oblačio 2 godine).

 

a2022-4-05.thumb.jpg.872ed33f02a7a2dd39eee46b824bab42.jpg

 

Baš smo knap krenuli. Ako budemo držali malo jači tempo, možda i stignemo na zadnji ulazak u pećinu za danas. Da skratim pricu, naravno da nismo. Falilo nam je manje od 10 minuta. Da smo brže krenuli, da nas nije usput uhvatila kiša... sve su to samo izgovori. Neka, ostaje momcima za neki sledeći put (ja sam opet samo bio vodič).

 

a2022-4-06.thumb.jpg.1eda31ac4b1204ce0e2da7750ee0ae89.jpg

 

Kako ljudi kažu, ko zna zašto je to dobro. A vrlo dobro znamo zašto je to dobro. Možemo ranije na ručak. I sreća pa je želežnicka stanica, ovaj restoran, 200m dalje.

 

a2022-4-07.thumb.jpg.06ac7a23899e224afd95f0038c0ae993.jpg

 

Ušli smo u stanicu Zavala kao nekada Ćiro, zadihani kao lokomotiva. Dobro je pa smo jedini gosti te to što smo obučeni kao astronauti nije nikoga prepalo. Šta ce cemo popiti, pojesti... po običaju sve po redu. Ali sa malom dozom egzotike.

 

a2022-4-08.thumb.jpg.8c2a0654544444670b170aac98aedfc6.jpg

 

Trajao je taj naš obrok (kad nigde ne zurimo), pa smo se lepo ispričali sa konobarom i gazdom gostionice. Naravno da sam iskoristio "ma ja ja žena mi je odavde" repliku i dobio standardni odgovor "pa ti si onda ovdašnji". Malo je reći da sam se asimilirao ovdje.

 

Kad smo već tu i imamo još vremena, obilazi se i manastir Zavala...

 

a2022-4-09.thumb.jpg.da6f97c9c1a46c1730923897328a1add.jpg

 

... a posle i zahvatamo malo stare rute Ćire prema Hutovu. To je u stvari put kojim smo juče trebali da prodjemo, ali iz suprotnog smera. Kamenje nas omelo (ko bi rekao, u Hercegovini).

E sada smo stvarno ko ispali iz "ćihu ćihu ćihuhu" pesmice. Bojan glumi lokomotivu, a mi smo vagoni.

 

a2022-4-10.thumb.jpg.70e93f092812f6cfff7718b8e382fdcd.jpg

 

Dosta zafrkancije. Begamo nazad za Trebinje. Prekratak je dan za sve što smo planirali.

 

a2022-4-11.thumb.jpg.f11bf71aa2a6aa53c75d988e4d598869.jpg

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Ha, već sam prekaljeni bajker putnik, toliko dana na putu… Danas čak 80km napravili, al u našu odbranu, vreme je bilo loše.

Klopa u Zavali je bila odlična! Definitivno još jedno mesto koje ću često posećivati.

AL9nZEX4qFvfcGMNOf-XkLYq8Ciza8oJsspPDvB9

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 5. Trebinje

 

Kisa, kisa i jos kise... Ne secam se ni kada sam krenuo da pijem ovu jutarnju kafu. Sve je nesto razvlacim da duze traje u nadi da ce kisa uskoro stati.

 

a2022-5-01.thumb.jpg.98b3c12338ed59b431cd8508c397c9f7.jpg

 

Bukvalno cemo poludeti zatvoreni u sobi. Svako je udubljen u svoj telefon. Da ih nema verovatno bi se pobili oko neke gluposti cisto da se nesto zanimljivo desi. Kakva je ovo moto tura, bez motocikala? Valjda treba svaki dan negde ici sa 2 tocka kad si na turi, pitaju moji saborci. Znate sta, cutite tu, obuvajte opanke. Idemo napolje u razgledanje, odmah. I to peske! Neka Stromici u garazi. Mi mozemo kisnuti, oni ne.

 

a2022-5-02.thumb.jpg.ced0774a8d44960dc9cf10ed2523d6a8.jpg

 

Sta je bilo? Penji se uz to brdo. Isteracemo sada do vrha Crkvine!

 

Bojan je dao po gasu kad je cuo da gore ima restoran. Stefan i ja smo ga sa distance pratili. Ni malo nismo crkli. Ne ne. Nismo se poceli raspadati po savovima. Jok mi.

 

a2022-5-03.thumb.jpg.243f9108445188c1f0fb58e3f8d33e9b.jpg

 

Kada smo najzad izbili na vrh, naravno da restoran nije radio (smiley) Radi samo kad je lepo vreme. Svaki dan se nauci ponesto novo. (tu sam bas zakazao kao turisticki vodic).

 

a2022-5-04.thumb.jpg.3b434f762b4acdf8e02af31806b04b8f.jpg

 

Odusevljeni smo pogledom iako je nebo tmurno da tmurnije ne moze biti. Obicno ovde dodjem kada su vremenske prilike lepe i tad je pogled lepsi (sto je i logicno, zar ne?), ali i sada stvarno nije lose. Lepo je videti poznate stvari u drugacijem izdanju.

 

a2022-5-05.thumb.jpg.af0f416c8d9d1e96ab47983c16703e61.jpg

 

Posto nas vetar ubi (kada si na 2 tocka onda ti ne smeta vetar, a sada  si u jao promaja fazonu), vracamo se nazad za centar. Ovaj put neka Bojan bira gde cemo na klopu jer je najgladniji. I moram priznati, nije zakazao za razliku od mene :)

 

a2022-5-06.thumb.jpg.c5fd8ae88a15ec82302359487fd627ca.jpg

 

Posto kisa opet smara, ne preostaje nam nista drugo nego da se vrnemo u smestaj, napravimo kaficu i zavalimo dok ponovo ne ogladnimo. A treba dobro ogladneti jer... samo cu reci jednu rec: mosko.

 

a2022-5-07.thumb.jpg.1557342d9598a8286b26b0d83e0a0d6b.jpg

 

Posle nekog vremena, kako to biva, stize mi notifikacija na neku viber grupu. Drug, koji inace zivi u Holandiji, poslao sliku brata i sebe u nekom  rusticnom enterijeru uz komentar: "Grad Sunca". Pa dobro pomislih, mozda su otisli negde u Moroko ili tako negde gde sada ima sunca. Kod njih se lako nadju jeftine avionske karte. Mada... ma nema sanse. Nema sanse da je sad dosao u Trebinje za uskrs. Zna da sam tu, javio bi da dolazi, da se vidimo. Nije toliki bosanac... Ne da mi djavo mira, moram ga nazvati.

- Edjesi? (jedna rec)

- Evo me u Trebinju, nasli jeftine avionske karte pa dosli kod rodjaka na vikend. Gde si ti?

- Pa isto u Trebinju...

- Ha! Pa nemoj me šegat! Otkud ti tu?

- Bukvalno sam ti slao slike zadnjih par dana da sam ovde u lokalu

- Ma sta ja znam gde si ti kad samo zujis motorom... Jel se odmah gledamo?

- Ajd bolje sutra natenane, sad cemo na Mosko

- Ok ok, dogovoreno sve!

 

a2022-5-08.thumb.jpg.fa3e0ed7d38516dee3fcdc41d532c110.jpg

 

S obzirom da smo unapred rezervisali (doduse poprilicno kasno smo to uradili tj. veceras), klopa nas je skoro pa cekala na stolu. Nismo morali puno cekati, sto je dobro jer smo i dosta kasno dosli (tipa pola 10-10). Ali tu je bio i nas zez. Dosli smo bukvalno na kraj dana tako da cu samo reci da je janjetina bila ok. Znam koliko dobra moze biti ovde, ali nas ovaj put to nije zahvatilo. Sve u svemu pouka za sledeci put: ne ici u po noci na janjetinu.

 

a2022-5-09.thumb.jpg.3576e697ceb5eafd2a58309aefcffd4d.jpg

 

Dosli nazad taksijem, ulazimo u smestaj i svako na svoju stranu: Bojan u toalet (zapljunuo je prvi), Stefan na ugaonu garnituru, ja u kuhinju (ne, nisam bio gladan, vec samo zedan. jako jako zedan). Cim su mu dupe i glava dotakli ugaonu, Stefan je vec zadremao. To me naravno nije sprecilo da nesto laprdam u prazno dok trazim cistu casu. I tad odjednom krece neki zvuk. Neki blagi huk. Zacutao sam. Hmm, gazde (na spratu iznad nas) su sigurno upalili ves masinu pa se ukljucila centrifuga sada, pomislih ja u tretnutku... Dobro, zvuk je sve glasniji. Sad vec podseca na voz koji nailazi. Da, mora da je to... Cek cek... odakle voz u Trebinju? Majke ti kako moze tako nesto da ti padne na pamet. Zar ne cujes zveckanje sve oko tebe? To je zeljotres! Ali sve je ok, ovo jeste trusno podrucje.

Okrecem se dnevnom boravku i vidim Stefana kako je vec nogama, polu zbunjene upravo sam se probudio iz dremke face i govori: "zemljotres!". Samo sam klimnuo glavom i nastavio da pijem vodu. I onda skontao pa da, mogao bih mu se pridruziti ispod stoka od vrata. Dok sam dosao do vrata, treska je prosla. Otvaramo ulazna vrata, bacamo pogled na ulicu. Nema nikoga. Niko nije istrcao u panici napolje. Znaci dobro je, nije nista cudno cim su lokalci navikli.

 

E sad, tu je proslo 2-3 minuta kako smo mi proverili napolju i dosli sebi. Tad se iz toaleta zaculo: "Sta je to bilo?!?", praceno sa puno puno psovki. I dan danas nam Bojan zamera sto nismo dosli da ga spasemo! Ali, nema sanse da bih upadao tamo da ga gledam potencijalno gologuzog. Nismo mi krivi se se on usr'o od zemljotresa (teeth)

 

Uzimam telefon u ruke da cimnem dragu koja je tokom veceri stigla u Ljubinje i docekuje me notifikacija u slucaju opasnosti preko celog ekrana:

 

a2022-5-10.thumb.jpg.aa41b47e40e5b47539a15c4a5b2e8ec9.jpg

 

Gledam ovu mapu i polako dolazim do realizacije da je epicentar jako blizu Ljubinja. Krv mi se u zilama zaledila. Odmah je zovem da vidim kako su svi tamo! Iiiiiii sve i svi su u redu tamo, na svu srecu. Dok su tacno skontali sta je, vec je prolazio.

- Niko se nije povredio, da je potrcao van kuce ili tako nesto?

- Ma jok! Najvise se ja mogla povrediti kada sam skocila da pridrzim mikrotalasnu da ne padne.

- Jbla te mikrotalasna... (-_-)

 

a2022-5-11.thumb.jpg.8311f68f0251b160e3437677640912f1.jpg

 

Sve u svemu, avanture nikad dosta. Pogotovo kada je ne ocekujes. Sad samo da nam je leci i zaspati. Sutra smo ponovo na Stromovima, a momci imaju dug put za Beograd i Novi Sad. Ali! Ne bi mi bili mi da se jos nesto ne desi, zar ne? Znate kako smo se juce po mokrom i blagoj kisici vozali to Zavale? E pa izgleda da je to bilo dosta da se skvasi relej na Stefanovim maglenkama, te da one ostanu upaljene. Hvala gazdarici pa je primetila da je neko slabo svetlo upaljeno u garazi. Ah... razmisljacemo o tome ujutru. Mozda se nije komplet ispraznio akumulator.

Promenio član maxx
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Iako se nismo vozili, lep dan proveden u gradu, valja nekad malo i prošetati, zar ne?

Pri povratku u smeštaj gazdarica napominje da nešto svetluca u garaži. Ah, znao sam odmah šta je, relej na maglenkama se natopio od kiše prethodnog dana i maglenke jedva vidno trepere. Raskačio džekove i to je to.

Ovo putovanje je predoređeno da mi se desi dosta stvari prvi put.
Prvo noćenje van kuće, motorom, prva vožnja po Bosni. Prvi zemljotres! Prvo pražnjenje akumulatora jer su mi ostala svetla upaljena.
Do sada sam prespavao par zemljotresa, keva mi ujutru kaže da je treslo. Ovaj sam osetio, itekako, jako neprijatno iskustvo. Celu noć posle oka nisam sklopio, a znao sam da me čeka sutradan ceo dan vožnje, biće patnja.

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 6. Trebinje - Tjentište - Trebinje - Ljubinje

 

Naravno da se kompletno ispraznio akumulator. Zar je iko očekivao da će biti drugačije? (smiley) Svima koji putuju motociklom su nepredvidljive situacije, kao što je ova, veoma poznate. Nema tu ni trunke stresa ili nerviranja ili pitanja šta dalje. Odmah se prelazi na rešavanje. Posto mi nemamo kablove, a ni gazde ni njihove komšije, zovemo taksi. Ne da pokupi Stefana da ga vozi kući, već da dodje sa kablovima.  S obzirom da je April mesec, logično je da se ne očekuje da će biti puno poziva za paljenje vozila. Zato taksista prvo mora da ide u centralu da pokupi kablove, pa onda dolazi ovde. Nikakav problem, nigde ne žurimo.

Dok neko popravlja, neko drugi mora da fotka i zafrkava. Šta ću, teško 'e.

 

a2022-6-01.jpg.c3020d8eaf158a336c40e151e44c2603.jpg

 

Moj današnji plan je da sa momcima odem do NP Sutjeska na doručak. Tamo se rastajemo i ja se vraćam za Trebinje, a posle toga idem za Ljubinje.

 

Čim smo izašli iz Trebinja se primetilo da smo se uželeli vožnje. Ali baš jako se primeti. Tečno vozimo kao grupa, lagano iz krivine u krivinu.

 

a2022-6-02.thumb.jpg.810e021a0b39fb3c407c966b2e89ab67.jpg

 

Tmurni oblaci iznad na horizontu nas ni malo ne brinu (u Trebinju je bilo vedro nebo). Znamo da nas kiša neće zakačiti. I da pokusa, ko je šiša. Tempo nam je dobar te imamo vremena za pauzu na jezeru Klinje.

 

a2022-6-03.jpg.6c613596f19094d09a06b1acb6902e56.jpg

 

Dalje, na Čemernu, je još uvek hladno. Sunce još nije stiglo da ugreje asfalt, ali to nije ni bitno. Sutjeska je tu iza ćoška.

 

a2022-6-04.thumb.jpg.b3eee528d9788ab75f036c3281db192a.jpg

 

Srećan sam što ću najzad, po prvi put u životu imati vremena da se prošetam do spomenika (više puta prolazio, nikada stajao). Sav ushićen silazim za motora i tad zvoni telefon. Zove drug da se vidimo za satak vremena u Trebinju na kafi. On je u poseti rodjacima sa kojima se dugo nije video, pa nije da može puno da odsustvuje.

 

a2022-6-05.jpg.a40425964a7485d76269d95b0bd355a6.jpg

 

Heh, šta da kažem. Vise sreće sledeći put. Obići ću spomenik izbliza neki drugi put. A do tad, pozdravljam se sa momcima. Nema šta puno da se pozdravljamo, videćemo se 2 dana kada se ja budem vraćao kuci. A do tada, adio! Srećan put! I da mi se javljate kako napredujete, jeste čuli? Nemojte da brinem!

 

Zaboravio sam koliko su mi gugl mape rekle da je potrebno vremena da se vratim do Trebinja. Znam samo da mi nije bilo potrebno ni blizu toliko. Pre nego sto odmah zaključite da sam brzo vozio (a nisam) moram napomenuti da me je uhvatila kiša usput i da su me dostavna vozila redovno obilazila (e oni voze brrrrzo).

 

a2022-6-06.jpg.8d427303459fa167bdb63932e0fa6b9e.jpg

 

Ispod platana se okuplja jedno drago mi društvance. Drug iz Haga (jeste da je Bosanac, ali je tamo otišao svojom voljom), draga iz Ljubinja i ja. Toliko smo lepi bili da nas je i paparaco slikao za Trebinjske novine.

 

S obzirom da se nismo dugo videli imamo milion tema za priču. Jedna kafa nije dovoljna da ih sve prodjemo dok ne dodju ostali (drugov brat i rodbina).

 

Zato nastavljamo dalje svi skupa. Jedva velika vesela družina. Da malo obidjemo Trebinjske znamenosti. Oni će u 2 auta, a ja ću motociklom.

 

Stari grad, centar, Crkvina (sad je kafić radio), Tvrdoš... poznata mesta, ali kao sto se već ustanovilo na ovom putovanju, kad si sa dobrim ljudima to nije problem.

 

a2022-6-07.jpg.2baf24772dee443ecf252f99192b1f65.jpg

 

Problem nastaje kada se morate rastati. A ovo mi je već drugi rastanak danas. Ne daj da te pogodi, treba do Ljubinja da stigneš u jednom komadu. Pazi samo usput na komade stena koje su završile na putu. Ipak onaj zemljotres sinoć nije bio bas bezazlen.

 

Idemo u koloni. Ja napred, draga u autu iza mene. Još samo malo, par krivina i 2 pravca i tu smo kod njenih. I naravno da su na prvom pravcu stojali policajci i naravno da nas zaustavljaju. Stajem ispred i sav sam se nešto spetljao. Stali smo na nagibu, ima rizle, ja nisam siguran dal sam ostavio u brzini... Dok pokušavam da se raspetljam sam sa sobom, prilazi mi policajac #1 (#2 je otišao do drage mi u autu) i govori: "Ajde ajde, teraj!". Ništa mi nije bilo jasno. Šta me je zaustavljao kad me sad tera?!? Možda sad hoću da mi pregledaš dokumenta? U redu, lažem, neću (nisam kao @JovanRistic). Pali, begaj, dosta za danas.

 

Kasnije mi je draga objasnila kako je tekao razgovor sa policajcem #2:

- P#2: Ooooo otkud ti?

- Evo došla sinoć. Kako ti rodjace?

- Dobro sam, svi su dobro. Tvoji?

- Dobro su, hvala bogu

- Jel ovaj na motoru tvoj?

- Jeste!

- P#2 viče ka P#1: taj je nas, puštaj ga!

 

 

  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Oka nisam sklopio celu noć, zemljotres me ufrkio načisto. Tek malo nešto ujutru sam uspeo da dremnem u dnevnoj dok sam čekao da se ostatak ekipe upakuje.

AL9nZEXG1s1lAsE4IRBS0cD1tnhuKEBWNUZjPSiD

 

Vlajko je već pisao kako mi je aku bio skroz prazan, tako da smo ga upalili na kablove. Usput malo više obrtaja da se dopuni baterija i sve je bilo kako treba... do Sutjeske… tu nam Vlajko okreće leđa, kaže da ima bolje društvo koje ga čeka u Trebinju.
Ok, ok, idemo Bojan i ja dalje, neka tebe.

Lagano gas do Višegrada. Ok, da ne lažem, lagano gas do Goražda jer je uzak put u kanjonu Sutjeske, a i mnogo volim da sam tu, pa ne žurim. Po izlasku iz kanjona su naseljena mesta. Al zato od Goražda do Višegrada, iju.. Koliko volim tuda da prođem, lepo široko, brze krivine, višegradski tuneli. Ma generalno ceo put taj od Tebinja do Višegrada mi je blizak srcu i svako malo ima neko mesto koje po nečemu lepom pamtim, stotinu puta sam prošao tuda. Ma šta stotinu… stotinu i  pedeset!

Na višegradskom mostu kratka pauza da skupimo snage da pređemo nazad u Srbiju. Dok nisam seo da napišem par redova o ovom delu putovanja, skroz sam zaboravio šta se sve dešavalo, u mojoj glavi je to bilo “Višegrad – most- granica – Beograd”. Ali nije bilo tako. Iz Višegrada za Užice, da kupimo komplet lepinju, da ponesem drugaru i drugarici u Šabac. Naravno, do tamo još jedna pauza na Drini, u etno restoranu Vrhpolje.
 

E sad se zapravo rastajemo, svako je otišao na svoju stranu. Vlajko je odavno u Trebinju. Ja idem na kafu do Šapca i posle za Beograd da sa porodicom proslavim Uskrs, dok Bojan ide za Novi Sad.
Tura je zvanično gotova, ali… To je bio samo uvod u sva ostala putovanja sa Vlajkom, uvek možemo da iskomplikujemo, nije nama teško…

  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 7. Ljubinje

 

O bem ti sve, opet je bio zemljotres. Ovde se definitivno jace čuje i oseti. Dosta blaži od onog preksinoć, ali opet veoma neprijatan osećaj. Kako sam se naglo probudili, zaboravili smo da je danas Uskrs!

 

Ostatak dana smo proveli praznično. I bez većih potresa.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Uskrs i u Bg, dan provoden sa porodicom, uz preobilne obroke. Lako je prežderati se kad znaš da ne sedaš na motor taj dan… Do sutra…

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Dan 8. Ljubinje - Novi Sad

 

Neverovatno! Upeo sam iz Ljubinja da krenem na vreme (čitaj pre pola 12). Hoće to kada te drmusanje probudi na vreme. Nego, šta je sad ovo, radovi na putu?

 

a2022-8-01.jpg.15612457c51d2b8387e6fcffef6badcb.jpg

 

Izgleda da je jutrošnji zemljotres ipak bio dovoljno jak da pokrene klizište, pa putari sada čiste put od kamenja. Već sam jednom na ovoj turi dokazivao kako Strom ide preko kamenja. Ne bih i drugi put!

Negde posle Mostara mi na pamet pada ideja: ’’A zašto ne bi pokušao da do Novog Sada dodješ sa minimalnim brojem pauza?’’ Da, to zvuči kao odlična ideja da presečem monotoniju samostalne vožnje dobro poznatim putem. Strom je udoban motocikl. Ljudi prelaze velike kilometraže u cugu, stajući samo po gorivo. Realno nemam potrebe do granice da stajem.

Stigao sam do Konjica.

 

a2022-8-02.jpg.c888aabb4d90fc67cb3942af3c11b5fe.jpg

 

Tada je Strom još uvek bio spušten napred i takva ergonomija mi već neko vreme nije odgovarala. Posle maksimalno sat i po vremena počinju da se javljaju bolovi u predelu spoja ledja i vrata. Da nisam stao u Konjicu, verovatno bi u Sarajevu morao da potražim neki krevet da odmorim do sutra.

Na ulazu u Kladanj, mali jubilej. Predjenih 20000 kilometara sa V-Stromom. Prošlog na 10000 km se dobro sećam gde je bio. Na ulazu u Kranj, pre 3 godine… toliko mi je trebalo da predjem 10 hiljada. Stvarno bruka i sramota. Nadam se da za sledećih 10 neću morati čekati 3 godine.

 

a2022-8-03.jpg.5cad9515f71215618c4854dc2af0a243.jpg

 

Jeste da sam trenutno na većoj nadmorskoj visini, ali je opet jako toplo. Jedan krčkani Vlajko za poneti, moliću lepo! A moja odluka da što je moguće manje puta stajem i odmaram ne pomaže. Posle 5 sati vožnje vreme je za dužu pauzu. Po mogućstvu u hladu. Taman da parkiram svoju radnu mašinu medju ostale radne mašine i sanjarim kako bi bilo dobro provozati ovakav bager. Mani se gluposti i jedi te bonžite.

 

a2022-8-04.jpg.be084eb69fc98f028a2f50d85ec32b6a.jpg

 

Odmah posle granice stajem na neki parking u hladu da sačekam Stefana:

-          Vrnuh se u Srbiju, evo me u Malom Zvorniku. Gde si ti?

-          Evo tu sam blizu. Za desetak minuta dolazim.

-          Aha, super. A gde si tačno?

-          Još malo pa ulazim u Ljuboviju.

 

45     minuta kasnije, evo njega:

-           E, izgleda da Ljubovija nije toliko blizu Malog Zvornika.

-          Jel? Ma šta mi napriča… Nemoj gasiti Stroma, odmah idemo. Gladan sam!

 

a2022-8-05.jpg.9e994e57182ecd15c81b8dec208a499c.jpg

 

Nisam bio jedina osoba koja je nekoga čekala. To je radio i naš nesudjeni saputnik, Miloš. Samo što je on čekao obojicu u Sunčanoj Reci.

 

a2022-8-06.jpg.b16c9331a6248b38756ef51f895ae299.jpg

 

Uspeo je obaviti i komplet kafu i komplet ručak dok smo mi dojahali ovde. Ljubomoran sam zbog toga. Veoma ljubomoran. Na moju sreću pa je Stefan dobar čovek. I da vrši dostave masne hrane na trenutnu lokaciju. Komplet lepinju iz Užica… mmm….

 

a2022-8-07.jpg.1fc49d005b004beedb7ba7e000376d6b.jpg

 

Bukvalno me ovo spasilo.  Ali se sad manifestovao drugi problem. Spava mi se. Iz jedne krajnosti se otišlo u drugu krajnost. Potrebno je malo dopinga da se nadje prava mera izmedju hiper aktivnosti i pospanosti. Sladoled u Sremskoj Mitrovici? Što da ne! Usput je! Jeste da je to još jedna pauza (od granice sam ih napravio više nego za ostatak dana), ali je prijala. Prijalo je dobro društvo. Totalno sam se odvikao od samostalne vožnje ove protekle nedelje.

 

a2022-8-08.jpg.1fcca1a9157ccc0674fe96bbfdb63d0a.jpg

 

Hm, pitam li se na koju sledeću samostalnu turu će Stefan da se samopozove, te mi ’’pokvari planove’’? Nije to sada bitno. Ima vremena o tome da se razmišlja. Trenutno i Strom i ja zaslužujemo vreli tuš (preko nam je potreban).

 

a2022-8-09.jpg.0f798f1303941c68ff2d03867536ff48.jpg

 

 

 

 

 

 

  • Sviđa mi se 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Iz Beogada se najkraćim putem relociram za Novi Sad. To bi izgledalo ovako nekako:
Mogao bih da “trknem” do Užica prepodne, da obiđem kumove, pa onda preko Bajine Bašte do Malog Zvornika, da se tu nađem sa Vlajkom koji kreće iz Ljubinja.
Naravno da “trknem” do Užica znači da ne mogu da se iskobeljam, kumovi ne puštaju tek tako, uz dosta ubeđivanja i objašnjavanja krećem nekako put Zvornika. Naravno, lepinjice u koferu, znam da ćemo biti gladni kasnije.

I naravno da kasnim, kad pričam ovako, sve mi je tu blizu, a ono ima fine vožnje od Bajine Bašte do Zvornika. Ne žurim, ne forsiram jer ništa ne menja par minuta gore dole, Vlajko čeka strpljivo pokraj granice.

Kao da se nismo godinama videli, a ne 2 dana. Produžavamo do Sunčane reke gde nas čeka Miloš Vespašić, došao čovek iz NS, kratka vožnjica. Pauza dok se ne komisijski ne uništi dokazni material, od lepinje ostaje samo masna fleka.

Dalje se ne bih ponavljao, Vlajko je već opisao povratak do Novog Sada.

Vratio sam se, zatvorio krug. Parkirao motor i sedeo u garaži još neko vreme, sumirao utiske. Lepo je ovo, sviđa mi se. Oću opet, i oću što pre!


Gotovo, navukao sam se.

AL9nZEUXAppP8ZLrgEnL_29trGfgFMHYAietjYu4

  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 455 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

1144372761_Screenshot2022-12-29235830.jpg.60b4006201f4a2dbf6d0ce99a448b526.jpg

 

Pa... bolje ikad nego nikad :D

 

Nego, sad da vidimo šta nam donosi sledeći April. Opet je moguće spajanje uskrsa, mogao bih ići negde. Hmm... :Joska:

  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1244 postova
  • Lokacija: Novi Sad
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
pre 2 minuta, maxx je napisao:

mogao bih ići negde

ne smem da te pustim samog da ideš, nećeš umeti.

Pišem 5 dana godišnjeg. Gde ćemo sad? :)

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Strucnjak, 1615 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Šabac
  • Motocikl: CRF300L
On 12/30/2022 at 12:05 AM, nafetS said:

Gde ćemo sad?

Mogu li ja da predložim? :D Neće biti krupniji kamen od prednjeg točka! Ma ni od zadnjeg!

Promenio član DjordjeMijailovic
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja