Jump to content

Moto Zajednica

Mahasematman

Članovi
  • Broj tema i poruka

    7
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu Mahasematman

  • Rođendan 09.09.1990.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad
  • Motocikl
    VStrom 650DL

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Mahasematman's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Mislim na SNELL, pošto tako stoji na Scorpionovom sajtu, a isto tako i na revzilli. Za DOT znam da je Američki i da je prilično beskoristan. Ali na ovom linku što si ti posalo, stoji da ima ECE, kod nas nema ni jedno.
  2. Moguće, samo mi čudno da nema ni sertifikat i da je skroz drugi materijal..
  3. Pozdrav bajkeri, Imam pitanje, jer sam malo zbunjen. U potrazi sam za kacigom. Trenutno polažem za motor, pa gledam polako da skupljam sve što mi treba pre kupovine motora (a i ne prija mi da nosim tuđe kacige iz autoškole) i nekakvim istraživanjem sam došao do Scorpion Exo-R710. E sada, kada gledam na njihovom sajtu ili na nekim evropskim/američkim prodajnim sajtovima, ta kaciga je Snell-certified, ima pin lock, to je fiberglass itd itd, za 200$. Primer: https://www.revzilla.com/motorcycle/scorpion-exo-r710-helmet-solid U Maxmoment-u kad pogledam, ta kaciga se zove Exo-710, fali joj R, napravljena od termoplastike, nije certifed (bar to nisu naglasili, ali cenim da je to vrlo bitno, tako da sumnjam da bi to izostavili iz opisa), i košta 25-30k. Primer: http://www.maxmoment.rs/kacige/integralne/exo-710-mugello-black-neon-red.html Dakle, pitanje. Da li to znači da su kacige za naše tržište 1/5 kvaliteta evropskog ili američkog tržišta? Ili su ovo kopije? Ili je ovo totalno druga kaciga? U tom slučaju, da li ima negde da se kupi R verzija, a da može da se proba, da nije online kupovina..? Hvala svima u napred na odgovorima.
  4. Hvala svima još jednom, dosta ste mi pomogli. Javljam se sa slikom posle kupovine!
  5. Zahvaljujem ljudi, vrlo korisne informacije. Voleo bih samo malo da razjasnim, nije generalna ideja topica bila da saznam koji motor da kupim, nego kako da izaberem. Kao što rekoh, nov sam, previše ifnormacija u glavi, a i ne vidim dalje od nosa. Za sada znam da polažem teoriju 27. (ako sve bude kako treba), i ubrzo posle toga kreće vožnja. Vožnju radim na er6n. Taman ću steći neki utisak o njemu i moći lakše da odlučim da li idem ispod toga ili je to sweat spot. Hvala još jednom svima na odgovorima. Očekivao sam da će topic da stoji bar 2 dana dok ga prva osoba ne pogleda, ali odziv je više nego aktivan.
  6. Uh , da, upravu si, ključna stvar. U suštini, za polovan ne bih išao preko 4k (+ oprema).
  7. Poštovanje gospodo, Treba mi pomoć/savet jer imam interesantnu situaciju. Imam 27 i napokon sam u mogućnosti da si priuštim motor (nešto o čemu maštam od kad znam za sebe). Znate ono kad pitate matore da vam kupe nešto, bilo šta a oni kažu "Kad budeš sam radio i zarađivao, kupi. Ja to neću da ti kupim."? E pa došla cica na kolica. Evo gde je trik. Trenutno sam u toku polaganja za A (još uvek slušam teoriju, vožnja će biti na kawasaki ER6). Nema AM, A1 ili A2. Nemam B. Nikada nisam sedeo na motoru ili u kolima (kao vozač, naravno). Vozim bicikli bolje nego što hodam (not relevant, znam) Odluka je očigledno pala, tako da bih voleo da obiđemo komentare sa "pametnije ti je da prvo voziš kola neko verme", "možda neki skuter za početak" etc.. Logika je sledeća: Ako si u glavi ok, snaćićeš se i na zoljici, i na versys-u 650m (možda samo malo sporije).. Jedino trkalcie, odnosno ta konstrukcija motora možda nije baš za početnike, tipa s1000rr. E sad, ako si sklon svemu i svačemu, ubićeš se na zoljici koliko i na versysu (na ovom je možda to samo malo lakše ) Kao što rekoh, ova tema bi mi pomogla u vidu skupljanja iskustava, pokušavam da izvažem sve što mi se mota po glavi.. Dakle, dileme: 1) Nov ili polovan..? Definitivno ću padati.. Ako ne u vožnji, a ono dok ga guram; ispadne mi; ne stavim dobro nogaru.. Možda će manje boleti da se to dešava polovnom.. S druge strane, neiskusan sam, nije lako kao takav kupiti motor, a pritom ne krećem se (još uvek) u takvim krugovima da bih imao osobu od poverenja koju mogu da povedem sa sobom pri razgledanju polovnjaka. Novo je ipak novo, garancija, jasno vam je.. 2) 300cc ili 700cc? Onaj deo sa logikom, jeste logika nekoga ko nikada nije seo na motor. Generalno imam filozoviju da svako može sve, samo ako se dovoljno potrudi. Problem kod ovoga je što nisam baš u mogućnosti da menjam motore, još uvek. Ne bih voleo da kupim 250cc i da mi dosadi za pola godine (ne kažem da hoće, ALI AKO) pa da se kajem što nisam uzeo jači (utiče i na odluku nov ili polovan).. S druge strane, ne znam kolika je razlika u upravljivosti između 700cc i 250cc.. Jasno mi je da jači motor jače vuče, da su male greške skuplje.. 3) Tip motora? Ideja je da ne silazim sa njega. Vožnja po gradu, vožnja van grada. U planu su i neka duža putovanja (jednom kad istekne probna dozvola). Znam da ne želim enduro,i trenutno se motam oko adventure bike-ova.. Šta vi mislite? Ukratko, iskustvo - ništa, poznavanje materije - ništa, abicije - do neba. Poslednja stvar koju sam video i koja mi deluje kao hotspot: bmw g 310 gs. Koja su vaša iskustva, prvi motori, ili samo saveti? Hvala u napred na svim odgovorima.
  8. Pozdrav svima, još jedan novi član se prijavljuje. Zovem se Bojan, iz Novog Sada, radim kao tester (šta god to bilo ), imam 27 godina. Još nemam motor, trenutno sam u fazi teorije za A, i nadam se da će prvi stići na adresu do pre kraja sezone. Ostatak na novom topic-u.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja