aca-pn 6392 Napisano Maj 29, 2009 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Iz sela Rtanj je i nemoguce popeti se motorom, sem ako nije full kros. Evo jos jedne slicice odozgo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 29, 2009 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto su kreteni srusili ovu kapelu iz vremena austro-ugarske,izneli eksploziv i minirali misleci da je neko tu nekada sakrio zlato.Inace je moglo u njoj lepo da se prespava i sakrije od nevremena koje gore dodje za 5 min.Daleko se vidi jedino rano ujutru,dok jos nisu pocela isparenja sa zemlje,tako da mnogi izlaze nocu ili spavaju gore da bi doziveli nezaboravan pogled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Jun 8, 2009 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam iza 01.07. u Smederevu pa ću sigurno koji dan ponovo do Rtnja. Jel može moja krmača od motora da prođe do nekih viših predjela jer ipak sam ja čovjek u godinama za neko ozbiljnije penjanje ? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Mart 24, 2010 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, jeli neko uspeo da izadje motorom (bilo kojim putem) do vrha, osim mog prijatelja (u medjuvremenu:))?? Od kolege bicikliste sam cuo da je vidjao motor na vrhu i to nije bio full kros nego nesto vece!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 23, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, jeli neko uspeo da izadje motorom (bilo kojim putem) do vrha, osim mog prijatelja (u medjuvremenu:))?? Od kolege bicikliste sam cuo da je vidjao motor na vrhu i to nije bio full kros nego nesto vece!! ove godine je to u planu da se uradi... ja sam pitao Kepu "jel može?" i on je rekao "može" a ja njemu sve verujem ... tako da će ove godine biti na vrhu makar točak od kamile :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balcan girl 203 Napisano Februar 23, 2011 U prolazu, 93 postova Motocikl: kawasaki EN 500 vulcan Prijavi odgovor kao problematičan bila sam u januaru na planinarenju na rtanj...dusa mi je bila u nosu hahahahahah samo kros do gore veci motor teskoooo...a nevreme stvarno moze da se promeni za 5 min dozivela licno mada to je tako na svakoj planini ...al priroda uffff nema lepseeee sto se tice puta do tamo put od paracina do tamo nije los...a vrh rtnja 1565m Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Februar 23, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, jeli neko uspeo da izadje motorom (bilo kojim putem) do vrha, osim mog prijatelja (u medjuvremenu:))?? Od kolege bicikliste sam cuo da je vidjao motor na vrhu i to nije bio full kros nego nesto vece!! ove godine je to u planu da se uradi... ja sam pitao Kepu "jel može?" i on je rekao "može" a ja njemu sve verujem ... tako da će ove godine biti na vrhu makar točak od kamile :D Ekstra ideja! Bas ce to da bude korisna informacija ko je uspeo da izadje na vrh a ko nije Jedva cekam reportazu u bjb stilu (motor nazalost jos nemam). Mogao bi ove godine i ja konacno da odem tamo, peske. Javite ovde kad se ide da se usaglasimo nekako. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Februar 24, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sa strane sela rtanj nije moguce motorom jer se na nekim mestima bukvalno planinari uz stenu dok se ide kroz sumu, sa druge strane nisam isao Razmisljao sam o tome, ukoliko se grupno bude islo, da se napravi neka akcija da svako ponese kamen do gore kako bi se ta kapela ponovo sagradila naravno ukoliko je moguce uz saradnju lokalne vlasti Uranak na rtnju je divan, snimio sam ga fotoaparatom a sam uspon i nije bio posebno tezak iako mi je bilo prvo "planinarenje" Usput su ljudi vidjali letece tanjire, mase , magme koje se okrecu i nestaju 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksloter 382 Napisano Februar 24, 2011 Zainteresovan, 725 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Japanx svaka ti čast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Februar 24, 2011 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Rtanj je poznata planina po vanzemljacima , ima na netu mnogo toga da se pročita o vrlo čudnim pojavama vezanim za tu planinu. Jedna lepa BJB vožnja bi bila pun pogodak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Februar 24, 2011 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Do Rtnja se stiže magistralnim putem koji vodi od Paraćina do Zaječara koji je sasvim ok, stim što posle ovakvih zima zna da bude dosta rizle na putu posebno na Čestobrodici(600mnv)koja je inspirativna za obaranje u krivinama i sve to uz uspon. Posle sela Lukovo imate desno odvajanje ka selu Rtanj i dalje Soko banji,i sve to iza motela Balašević i benzinske pumpe JP gde je preporučljivo napraviti pauzu. Posle samo par kilometara nailazite na separaciju i to mesto(na mostiću imate planinarsku oznaku crveni krug sa belim poljem u sebi) predstavlja početnu tačku za pešačenje severnom stranom Rtnja kojom se penjete gotovo nekih 1200mnv do vrha i to većim delom kroz šumu. Po izlasku iz šume dolazite na greben i odatle je potrebno nekih 45min do vrha Rtnja. Ovom stranom sigurno se ne može motorom bilo koje vrste! Ako posle separacije nastavite par kilometara stižete u selo Rtanj odakle počinje uspon južnom stranom sa nekih 600mnv i to u prvoj polovini staze pešačite kroz šumu. Po izlasku iz šume dolazi se do ispod padine gde put postaje krivudav sve do vrha i to su te serpentine koje se vide na GE. Odvde možete brže stići do vrha ako krenete odmah desno grebenom, znatno je strmije ali i brže stižete do vrha. Odavde je možda moguće voziti ali samo stazom tj. serpentinama ali kako se stiže do ovog mesta ne bih znao pošto kroz šumu ne može da se vozi. Načuo sam da se iz pravca Soko banje produžava zemljanim putem ka vrhu i dolazi se do mesta gde staza južne strane izlazi iz šume. Nadam se da sam nekom pomogao u planiranju obilaska ove prelepe planine oko koje kružne razni leteći objekti, šta ne verujete mi? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5950 Napisano Februar 24, 2011 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Verujemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane035 14 Napisano Mart 3, 2011 U prolazu, 94 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 3, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan e o tome pričam... svaka čast :takoje: sa koje ste strane išli? sa južne ili .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Mart 3, 2011 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan neki kazu da je rtanj najveca piramida na svetu?vec odavno kruze price o tome a verovatno ima neceg .sta vi mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Mart 4, 2011 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast učesnicima ove vožnje! Ovo je uspon sa Južne strane i pristup do podnožja padine upravo je onakav kako sam ga opisao u predhodnom postu- Iz pravca Soko banje. Da li je Rtanj piramida? Pa svi veruju u mitologiju, neka ljudi veruju i u piramidu, ne može da naškodi nikome pogotovu ne meštanima u okolini! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Mart 12, 2011 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Voznja + planinarenje = najbolja kombinacija ! Odavno razmisljam o tome da odem do Rtnja i bilo bi bas lepo da se organizuje voznja. Svaka cast momcima koji su se popeli motorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VanjaBGD 31 Napisano Mart 12, 2011 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Svaka cast! Momka u plavoj jekni malo zezaju kratke noge... Ali! Svaka cast, svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikasb 20 Napisano Mart 18, 2011 U prolazu, 49 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: ktm 600 lc4 Prijavi odgovor kao problematičan ma nisu mi kratke noge nego golem motor a i guma mi bila full cross ali bilo je zapamcenje ako bog da u prolece cemo organizovti nesto pa se mozemno ponovo penjati a evo i jedna slicka iz te voznje sa vrha pozz iz sokobanje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Mart 18, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, jeli neko uspeo da izadje motorom (bilo kojim putem) do vrha, osim mog prijatelja (u medjuvremenu:))?? Od kolege bicikliste sam cuo da je vidjao motor na vrhu i to nije bio full kros nego nesto vece!! ove godine je to u planu da se uradi... ja sam pitao Kepu "jel može?" i on je rekao "može" a ja njemu sve verujem ... tako da će ove godine biti na vrhu makar točak od kamile :D mere samo malo da osusi i izlazimo na vr garant 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Mart 18, 2011 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Tockovi vaki, motori naki, kamile, mx.... ma samo da stavim trayalku pozadi eto i mene sa Jawom gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Mart 19, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Kazu bre da je Rtanj pupak sveta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vld 20 Napisano Mart 20, 2011 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi Prijavi odgovor kao problematičan A kinez sa gumom od motokultivatora nije ni primetio uspon Sta ti je teKnika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikasb 20 Napisano Mart 23, 2011 U prolazu, 49 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: ktm 600 lc4 Prijavi odgovor kao problematičan :lol: ne da nije osetio uspon, nego nemoz da ga stignemo po rtnju :lol: zato on i bio snimatelj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 9, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Bili neko s nama u cetvrtak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...