Jump to content

Moto Zajednica

Savet iskusnih bajkera oko nabavke motora

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova

Sada se bas razmišljam između Honde Transalp i BMW F 650 GS. Voleo bih da cujem misljenje onih koji su vozili ili imali BMW F 650 GS ili Hondu Transalp prednosti i mane. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: BMW R 1250 GS ADV

Ako mislis na BMW 650 sa jednim cilindrom onda je honda bolje resenje .

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

• U prolazu, 41 postova
pre 40 minuta, Zivko je napisao:

Ako mislis na BMW 650 sa jednim cilindrom onda je honda bolje resenje .

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Na njega sam mislio. Jel ima neku manu taj BMW ? Gledao sam i ove F 650 sa dva cilindra mada su dosta skupi i nema ih puno u ponudi.

Ovaj novi f 650 je u stvari motor od 800 kubika. Transalp je jako kvalitetan motocikl i za grad a bogami i za duza putovanja. Nesto je skuplji od Bmw 650 ali mislim da se svakako vise isplati. Voznja hondinog motocikla sa dva cilindra je daleko udobnija i komfornija od svakog jedno cilindrasa. To je moje misljenje izvuceno iz dugogodisnjeg iskustva na motorima.

• U prolazu, 41 postova

@Zivkohvala na savetu. BMW sa dva cilindra je dosta skup, a meni je budžet do 4500 € maximum. :( Reci mi samo po tvom mišljenju jel bolja ova novija Honda Transalp od 700 ccm ili ove starije od 650 ccm mislim na kvarove.

Pazi ovako. Motor kad se jednom stavi na zdrave tockove ili takav kupi nije skup za odrzavanje. Redovni  servisi nisu uopste skupi posebno ako ih radis u kucnoj varijanti. Par alatki i uopste nije tesko zameniti filtete, ulje plocice i ostale stvari. 

Sto se tice Transalpa 700 nisam ga imao , u par navrata sam ga vozio i to je jedan jako lep i udoban motor za coveka do 180 cm visine. Cak i za dvoje nije problem ako su normalne gradje( ne kao ja 120 kg.). Bmw sam vozio i mogu da kazem da se meni Honda mnogo vise svidja. Po meni Bmw je vise za of roud voznju i za krace ture. Napominjem da je to moje misljenje. Tebi u svakom slucaju srecna kupovina sta god odlucio ti da kupis.

• U prolazu, 41 postova

@Zivko@Zivkohvala na savetu. BMW sa dva cilindra je dosta skup, a meni je budžet do 4500 € maximum. :( Videcu ako naletim ma neki malo jeftiniji BMW ili na rate u sustini ne pravim neke velike kilometre gledacu na sta prvo naletim da mi odgovara cena i stanje motora, a tebi u svakom slučaju hvala na savetima malo sam bio skeptičan prema Hondi pošto stvarno ne znam nikoga da ima transalpa i cuo sam kao price da imaju problema sa elektronikom. Haha pa nisi puno tezi citavih 10 kg ja sam 185 cm tako da mi skoro svaki enduro odgovara. 

• Drug član, 479 postova
  • Motocikl: V2- americki

Ma kupuj BMW, nema preko. Jes da mora posebni alati, posebni majstore,posebni delovi... Da tako odrzavamo japance prelazili bi million km. 

PS druga recenica sazetak saveta iskusnih vozaca bavarca:takoje:

• U prolazu, 41 postova
pre 10 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Napisao sam svašta pa obrisao... Nema smisla.

Aj ukratko - ako hoćeš da se vozaš kupi Transalpa. 

Pa druze necu da mi stoji za ukras :) gledam da dobijem motor koji nema neke velike kvarove da mogu da sidjem na makadam ali po svemu sudeći verovatno cu i da kupim transalpa jer BMW sa 650 ccm mi je slab a onaj od 800 ccm je skup imao sam Yamahu Tenere i sto se nje tice nisam imao problema sad gledam da se ne zajebem mada ne kaže se džabe ako kupuješ motor kupi Japanca :D

• U prolazu, 41 postova
pre 3 minuta, vex je napisao:

Ma kupuj BMW, nema preko. Jes da mora posebni alati, posebni majstore,posebni delovi... Da tako odrzavamo japance prelazili bi million km. 

PS druga recenica sazetak saveta iskusnih vozaca bavarca:takoje:

Hahha toga sam se i bojao cuo sam da je skup za održavanje. Imam putnicki auto  BMW-a X3 i jeste skup ako naletis na loše održavan. Tako da mi je jasno šta pricaš. 

• Drug član, 3096 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Ma manje više BMW... Nemam ja zablude značka ova ona, ne patim od toga.

Taj motor je dobar koncept ali je agregat smeće. Ne znam ni jedan da nije kuburio sa frajlaufom, karburatorima, senzorima pritiska itd...

Inače, onog što sam ja probao - fenomenalno kako koči, ima jako dobro vešanje, jako "čvrst" osećaj, a nije neudoban.

Voleo bi da probam "novog" transalpa 700, onog starijeg probah isto par komada, ali to nije merodavno.

• U prolazu, 41 postova

@Andrej_Hotstepperpa o tome je rec kupujem polovan znaci neku falinku mora da ima,a bas oko agregata su skupe popravke i plus mora majstor za BMW.  Kako imaš mišljenje o tom starijem Transalpu jel si cuo da on ima neke fabricke freske :)

• Drug član, 3096 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Ja ne, ali valjda će se javiti i neko od kolega ko ga je imao. Inače, taj agregat bije glas da je verovatno jedan od najkvalitetnijih Hondinih V2, da je pouzdan ko smederevac. Kad pročitaš bilo koju recenziju, bilo kog vlasnika, ljudi proputovali kontinente njime - radi pa radi.

I slažem se sa kolegom, Transalp i Stromić. Stromić je junak radničke klase, osim što su meni cene polovnih neverovatne, ali to sam samo ja...

• U prolazu, 41 postova
pre 1 minut, Zarkela je napisao:

Moj glas ide za Transalp ili Vstrom

Ne znam iskreno o Vstrom sam cuo sve najbolje samo mi ne deluje da mogu sa njim da sidjem na makadam lici kao da je pravljen samo za asfalt. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja