rajmax63 127 Napisano Mart 11 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Honda SW400T, ,Honda VFR1200X Crosstourer Prijavi odgovor kao problematičan Od početnog stanje kada nisam mogao da se ulogujem i stalno mi prjavljivao server error , danas sam uspeo da se konektujem na TomTom app i sve apdejtovao . Ipak je bilo do njih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Mart 11 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic ubacio Afriku i Ameriku da se nađe i za to je zafalilo memorije, igralo se dete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Mart 11 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha , pa ja gledam sad , rekoh , sta prica ovaj covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Mart 11 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, doktor je napisao: Gore sam mislio na aplikaciju za mobilni. Da ukapirao sam, nisam ni ja našao na playstore pa sam je instalirao na komp i na njemu odradio sve što je trebalo. Izgleda da je sinoć bio neki bag na njihovom sajtu jer nisam mogao ništa da odradim, jutros sve iz prve. Evo male pomoći ako nekom zatreba. TomTom-RIDER.pdfTomTom-RIDER.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Mart 11 (promenjeno) ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Mart 11 član ZEMZEM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Mart 11 (promenjeno) Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Uputstvo za instalaciju Jelene na TomTom: Skinete program TomTom MyDrive Connect na vas racunar i instalirate. Ako nemate TomTom nalog napravite, ako imate onda se ulogujte: Povezete vas uredjaj preko USB kabla za racunar Kada vam pokaze vas uredjaj kliknete na VIEW UPDATE: Skrolujete skroz do dole do sekcije MY VOICES i kliknete na + (add voices to your device) Sada skrolujete dok ne nadjete Jelenu, kad je nadjete onda na INSTALL Posle toga na vasem uredjaju (na samoj navigaciji) kliknete na SETTINGS pa na UPDATE & NEW ITEMS Kada instalira onda na uredjaju opet SETTING pa VOICES, u donjem desnom cosku ima kockica na kojoj pise ALL VOICES, kliknete na nju i trazite JELENU. To je to, raskacite uredjaj, montirajte na motor i pun gas, hvala dovidjenja Promenio Mart 11 član Sharky - Alex 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2521 Napisano Mart 11 ODUSTO OD DIJETE, 2622 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo da privedem Jecu . Doduše iz drugog puta, prvi put nešto zabagovalo na njihovom sajtu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Mart 11 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Meni ugaseni tonovi sa navigacije. Na sluskama u kacigi saljem muziku i pozive s telefona, a u navigaciju gledam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Maj 6 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2024. at 21:03, Darko Mihajlovic je napisao: Meni ugaseni tonovi sa navigacije. Na sluskama u kacigi saljem muziku i pozive s telefona, a u navigaciju gledam... Quick settings, u vrhu ekrana levo, pa srednja ikona, ukljucujes zvuk navodjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Opet problemi sa TomTom rider 550.Naime zakačim navigaciju na Mydrive i uradim update.Nakon toga imam čudan problem, uređaj prepoznaje memorijsku karticu ali ne vidi fajlove na njoj.Uradim formatiranje kartice sa ciljem da ponovo učitam mape na karicu preko Mydrive-a međutim Mydrive ne prepoznaje memorijsku karticu, vidi samo internu memoriju uređaja.Uđem u podešavanje uređaja pa u Sistem i uređaj jasno prikazuje da vidi sloodnih 31gb na memorijskoj kartici.Uglavnom ovo je teško govno od uređaja, vrlo nestabilno i kvarljivo, jako loš softver i podrška.Za sve ove godine druženja sa Garminovim uređajima, od satova, biciklističkih navigacija i auto navigacija nisam imao ama baš ni jedan jedini problem.Sa ovim govnetom sam imao mnogo problema a najmanje sam ga upotrebljavao.Jedan uređaj se brikovao prilikom update-a, i kolega od koga sam ga kupio je bio fer i zamenio mi uređaj,a u ovaj drugi ne mogu da ubacim mape na memorijsku karticu.Smeće!Jedva čekam da kupim Garmin a ovo smeće da skinem sa motora, jer me samo nervira i pravi mi probleme.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Maj 6 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je totalno drugacije od tvog... Ne bih menjao taj tomtom za 56 garmina... Ja sam procitao da je jos neko ubacio memorijsku u 550 , mada mi nije jasno zasto ?! Imam u internoj celu Jevropu i jos slobodnih mesta koliko oces... A to za brikovanje , rekao bih da je isto ljudski faktor ..imas u uputstvu kako se radi update .. bolje je da ga ne radis nego da ga bez punjaca , na wifi samo roknes da odradi Update taj brzinski radim samo za kamere za brzinu , nikako sofrtver ili mape 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Update-ovao sam Garmine bar 500 puta za 17 godina koliko ih koristim.Dobro baratam tehnikom i nije mi strano, znam da ubacujem i hakovane mape itd.Ovde na TomTom imam doživotni besplatni update i treba da bude plug and play, nema hakovanja, samo fabrika.Inače sam i ovaj uređaj više puta update-ovao i ne radim ništa pogrešno.Jednostavno loš im je softver i na netu imaš milion slučajeva da se ljudina desilo isto što i meni.Mnogo je bagovita sprava.Evo ti slika uređaja zakačenog na komp.Uređaj normalno pokazuje da ima slobodno 31.85gb memorije na kartici a Mydrive tu memoriju ne vidi, vidi samo internu memoriju uređaja.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Inače sam lud za tehnikom pa svako malo kupim neki gedžet.Ovo su moji Garmini koje sam kupovao tokom godina, bilo ih je još samo sam neke poklonio, neke sam prodao. Nikad nikakav problem sa njima.I tako.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je totalno drugacije od tvog... Ne bih menjao taj tomtom za 56 garmina... Ja sam procitao da je jos neko ubacio memorijsku u 550 , mada mi nije jasno zasto ?! Imam u internoj celu Jevropu i jos slobodnih mesta koliko oces... A to za brikovanje , rekao bih da je isto ljudski faktor ..imas u uputstvu kako se radi update .. bolje je da ga ne radis nego da ga bez punjaca , na wifi samo roknes da odradi Update taj brzinski radim samo za kamere za brzinu , nikako sofrtver ili mapeImam i ja evropu i još neke mape u internoj memoriji.Međutim detaljnije su mape kada se skinu posebno po zemlji ili manjoj regiji ali zauzimaju više memorijskog prostora.Zato hoću da imam detaljne mape na memorijskoj kartici jer je interna memorija mala.Na kraju krajeva zašto ne bi radilo nešto što sam platio da radi.Inače znam da se update radi preko računara, da se ne bi zeznuo nisam ni uključivao wifi preko uređaja da slučajno ne krene update preko wifi- ja.Mada je i to glupo, imaš opciju da update- a preko wifi mreže ali bolje da je ne koristiš jer može da se brikuje.Kažem lepo, govno od uređaja jer ima opcije koje ne rade ili rade traljavo toliko da mogu da pokvare uređaj.Pri tome radi se o već 5 godina starom modelu i trebalo je da sve bug-ove ispeglaju do sada, međutim, sve je gore i gore..Pokušavao sam još i sve što sam našao kao moguće rešenje problema.Ubacivao i formatirao razne memorijske kartice miseći da je problem u njima, povezivao uređaj različitim kablovima misleći da je kabal u problemu, reinstalirao Mydrive nekoliko puta, brisao keš iz Mydrive-a, pravio različite naloge na Mydrive i logovao se sa njih pa pokušavao update, radio hard reset uređaja i ništa nije dalo rezultate.Jednostavno nešto neće i ne možeš mu ništa.Ako neko ima još neku ideju šta raditi neka puca, sve sam ideje iscrpeo.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Maj 6 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Jbm li ga...nisam mislio da ne znas , nego bas u tom iskustvu mozda nisi procitao nesto sto je bitno .. Svakako , vozio sam se sa drugarima koji su nas predvodili sa garminom , i svaki put sam kleo 6 kolena unazad zbog garmina. Cak je interna sala , nemoj s Duskom , ima garmina.... Opet, imam dosta prijatelja koji koriste tom tom i nikad nikakav problem.... Za ovo sto kazes : u pravu si , realno je da jesi , i mene nervira kad nesto ne radi a postoji kao opcija ..ali moras malo da budes tolerantniji... Operativni sistem je , jbg , nije mehanika....softver... Mozda samo previse trazis ni zbog cega ... Sta znaci "detaljnija mapa" ?! Idem do Kotora , Ljubljane , ne znam adrese u Podgorici , sta mi treba detaljnije od onoga sto ima ?! Ne znam .... Meni je jedina zamerka i "problem" bio i pljuvao sam softver , a naravno da je bilo do mene , na primer : Idem iz Valjeva do BG , ali mu zadam putanju kroz sabac, obrenovac itd ..kad budem blizu on me vodi u centar tih gradova , a ja to necu .. ali ! On radi samo ono sto sam mu zadao da radi... Posle sam izvalio da na klik imam opciju "preskoci medjutacku" ... I sve top... A na par mesta sam pljunuo da je to sranjce... GLup mi je primer , nego bez veze ti pricam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam dovoljno istolerisao bug sa brikovanjem, nastavio da koristim TomTom što se pokazalo kao greška.Trebalo je odmah da ga prodam čim sam dobio nov uređaj kao zamenu, dodam još 100e i kupim Garmina.Jednostavno ne mogu da svarim to da imam uređaj čije opcije ne mogu da koristim iako postoje.Ovo za memoriju stvarno ne mogu da progutam.Ono brikovanje je trebalo da mi bude opomena, ali računao sam, hajde možda se baš meni zalomio krš uređaj.Ovo je druga opomena i ako nađem rešenje da ga oporavim, ide odmah u oglase i kupujem Garmin.Nemam više živce za ovo.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Maj 6 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Cek, sad uredjaj radi ali ne prepoznaje karticu , ako sam dobro shvatio ? Jel imas kakvu cenu za uredjaj u tom stanju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Maj 6 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ne prepoznaje mozda nije dobro formatirana, ne znam da li trazi ntsc ili pal…. Ovo je onako brzinski sto mi pada na pamet. Sto se garmina tice, sa njime sam zavrsio pre 11-12 godina i vidim po prici da se od tada nista nije promenilo. TomTom mi je za sada super. Moramo da shvatimo da je to navigacija, a ne racunar, multimedia, playstation…. Ukucas rutu, proveris da li ti odgovara, gledaj i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Formatirana je preko uređaja po uputstvu, prvo formatirana na FAT32 na kompu pa onda preko opcije formatiranja na uređaju.Znači uređaj karticu normalno vidi i prepoznaje.Međutim kada ga povežem na komp, aplikacija Mydrive pokazuje kao da nema memorijske kartice.Prepoznaje samo internu memoriju uređaja a karticu ne vidi.Ako pokušam da ubacim nove mape kaže da nema dovoljno mesta jer vidi samo internu memoriju uređaja.Pokušavao sam isti postupak sa dve različite memorijske kartice koje najnormalnije rade u drugim uređajima, što znači da su ispravne, formatirao ih više puta ali na žalost ništa.Mislim da se to desilo nakon redovnog update-a softvera i od tada više ne vidi dodatni memorijski prostor.Nadam se da je softverski bug koji će rešiti u narednom update-u.Voleo bi da i ostali koji poseduju isti uređaj podele svoja iskustva u vezi ovog problema.Da li se i kod vaših uređaja nakon update- a pojavljuje isti problem ili je to samo kod mene?Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dulegolub 46 Napisano Maj 6 U prolazu, 52 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan A jel te pitao nekad uređaj negde da li želis da karticu koristiš za mape ili za rute? Sećam se da negde ima to da se bira ali se ne sećam da li je kad formatiraš karticu u navigaciji ili kada ubaciš prvi put u navigaciju ili kada je povezan na kompjuter. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Maj 6 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Mydrive conect na racunaru jeste sav vrljav kao da su ga deca pravila. Ako se setim da uzmem neku karticu probacu kako radi kod mene. @vidakn ja koristim samo mapu “europe” Mislis da ako skines pojedinacno neku zemlju bude nesto detaljnija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Maj 6 (promenjeno) Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan koji tom tom , pitanje je ...hahahah Promenio Maj 6 član Darko Mihajlovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan A jel te pitao nekad uređaj negde da li želis da karticu koristiš za mape ili za rute? Sećam se da negde ima to da se bira ali se ne sećam da li je kad formatiraš karticu u navigaciji ili kada ubaciš prvi put u navigaciju ili kada je povezan na kompjuter.Jeste i odabrao sam za mape.Pokušao sam i odabrao i rute, čisto da proverim da li My drive vidi karticu na bilo koji način, međutim isti đavo, ne vidi kako god je formatirao.Uređaj u oba slučaja formatiranja (i za mape i za rute) vidi karticu ali Mydrive ne vidi.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Maj 6 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Mydrive conect na racunaru jeste sav vrljav kao da su ga deca pravila. Ako se setim da uzmem neku karticu probacu kako radi kod mene. @vidakn ja koristim samo mapu “europe” Mislis da ako skines pojedinacno neku zemlju bude nesto detaljnija?Probaj, baš me interesuje kako je kod tebe.Ovako, što se karti tiče, pretpostavljam da su detaljnije pojedinačne karte jer ako instaliraš jednu po jednu mapu, zbirno zauzimaju više mesta u memoriji nego sama Evropa.Tako da vrv pojedinačnekarte imaju više detalja.Nisam upoređivao i istraživao jer prosto uređaj nisam uspeo dovoljno da koristim.Slomio sam rame prošle godine pa nisam vozio motor 8 meseci.Sad kad sam se oporavio i krenuo da vozim, kršina baguje.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4487 Napisano Maj 7 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Vidakn o TomTom-u kao ja o francuzima !!! Razume te brt skroz !!! Hahahahaha 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...