K_A_W_A 946 Napisano Septembar 1, 2022 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam vozio tim nekim rutama po Sloveniji i Austriji, pa evo video i odatle, mozda ti nesto malo pomogne . LINK VIDEA: https://youtu.be/YFFreKO7CUs 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 52 Napisano Septembar 2, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Za SLO ti skoro i ne treba vinjeta. Osim kad se bude išlo kuči ti treba nešto dodatno vremena,ali ne baš puno. Ja bi pogledao variatu Kranjska gora-Mojstrana-Radovna-Bled-pa dalje prema Ljubljani. Ima još varianta Ljubljana-Metlika. Mangart bi ja preskočio. Ali bi obavezno odvozao villacher alpenstrasse Za mene mnogo bolji izbor. https://www.villacher-alpenstrasse.at/va/de/index 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Septembar 2, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Da i ja dodam nešto. Iz Bleda do Kranjske gore planiraj preko doline Radovna. (predlaže i Damjandugi). "Tvoj" put ide preko Jesenic, ali tu te čeka 12 uzastopnih semafora i dosada. Industrijski grad. Mangart....ne vredi. Ne može do vrha, s tim izostaju razgledi na Italiju i Avstriju. Uz to, na početku je semafor, ako je gore puno (parking mali) ne puštaju dalje. Sistem; jedan izlazi, jedan ulazi. I treče: ne zaboravi na ovo: European Bike Week WWW.BIKEWEEK.AT European Bike Week - The 24th European Bike Week from 6-11 September 2022 - We’re ready! From 6-11 September 2022 European Bike Week - probably the most iconic motorcycle... Dosta od tih bajkera ostaje još koji dan i prave vožnje po okolini. Iz ličnih izkustava, Mangart, Vršič, Bled, Bohinj... pun jih je još i posle mitinga u Austriji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Septembar 2, 2022 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, damjandugi je napisao: Za SLO ti skoro i ne treba vinjeta. Osim kad se bude išlo kuči ti treba nešto dodatno vremena,ali ne baš puno. Ja bi pogledao variatu Kranjska gora-Mojstrana-Radovna-Bled-pa dalje prema Ljubljani. Ima još varianta Ljubljana-Metlika. Mangart bi ja preskočio. Ali bi obavezno odvozao villacher alpenstrasse Za mene mnogo bolji izbor. https://www.villacher-alpenstrasse.at/va/de/index Jasno, tim ćemo putem onda proći kada budemo išli iz Kopra u Mojstranu...verujem da je dobar predlog Kada krenemo kući onda možemo bržim putem (ali ne auto-put) jer ćemo imati dosta jahanja da Banjaluke... Želja nam je da prođemo što više mesta i vidimo što više, a auto-put nam to nikako ne omogućava... Gledaćemo da ubacimo u priču i villacher alpenstrasse samo moram da pogledam kada bi bilo najbolje... Pre 4 sati, Tedybear je napisao: Da i ja dodam nešto. Iz Bleda do Kranjske gore planiraj preko doline Radovna. (predlaže i Damjandugi). "Tvoj" put ide preko Jesenic, ali tu te čeka 12 uzastopnih semafora i dosada. Industrijski grad. Mangart....ne vredi. Ne može do vrha, s tim izostaju razgledi na Italiju i Avstriju. Uz to, na početku je semafor, ako je gore puno (parking mali) ne puštaju dalje. Sistem; jedan izlazi, jedan ulazi. I treče: ne zaboravi na ovo: European Bike Week WWW.BIKEWEEK.AT European Bike Week - The 24th European Bike Week from 6-11 September 2022 - We’re ready! From 6-11 September 2022 European Bike Week - probably the most iconic motorcycle... Dosta od tih bajkera ostaje još koji dan i prave vožnje po okolini. Iz ličnih izkustava, Mangart, Vršič, Bled, Bohinj... pun jih je još i posle mitinga u Austriji. Poznato mi je da će tada biti to dešavanje, ali se ipak nadam da će se velika većina razići do 15.09. kada mi planiramo te vožnje... Moram sada da proverim kako se menja mapa kada izbacimo Mangart iz priče... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Septembar 2, 2022 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan @Tedybear i @damjandugiAko izbacujemo Mangart, da li onda ispada samo to "slepo crevo" prema Mangartu ili se više menja trasa... Da li bi u tom slučaju mapa bila ovakva... ili se još više menja? Obzirom da je taj dan dosta kratka ruta onda bismo tu mogli ubaciti Louis (Villach) i villacher alpenstrasse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Septembar 2, 2022 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Odnosno da li bi ovakva ruta bila u skladu sa vašim predlogom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrela 950 Napisano Septembar 2, 2022 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih ti predlozio da idete npr od Bleda pa kroz Kranjsku Goru pa do Loga ispod Mangarta i levo ka Sella Nevea pa onda Tolmezzo i penjes se preko Plockenpassa ka Leinz i Grossu. Posle ili dan sledeci (ako imate vremena) mozete Nockalm i Alpenstrase to ti je blizu sve Villacha i realno se brzo odveze sve jer su obe trase zajedno 50km ukupno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Septembar 2, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, ZoraNS je napisao: Odnosno da li bi ovakva ruta bila u skladu sa vašim predlogom.... Dobro. Put na Mangart se odvaja od puta iz Italije preko Predila do Bovca. Tacnije....cca 1 km od Predila. Ona prva ruta ( bez Avstrije) ti je Max. 4 sata laganje vožnje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 52 Napisano Septembar 3, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ova varianta bolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Septembar 3, 2022 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Zorane, danas sam se vratio. Vrsic i Mangart otpali zbog kise. Nesto malo Italije i Austrije. Za Austriju, izuzetno lepa, ali posejali kamere, uzas. Na Gros-u , ka onom ledeniku, tri kamere, jednoj sam pokazao prst, a ostale meni, vole da se svete. Na drugoj strani, ka vrhu, nisam primetio. Gore je bilo 3 stepena, magla i sitna kisa. Samo nas nekoliko budala. Na prilazima sela, ne ocekuj znak ogranicenja brzine. Imas tablu sa nazivom i od te crte automatski ti je 50 km/h. Kad god to vidis koci i prednjom i zadnjom, a slobodnom nogom grebi asfalt :). Na izlasku samo vidis precrtan znak 50. Prosao kroz Kranjsku goru, Podkoren, fantasticno za oko. Ne znam dali i za nas vazi ono rudarsko :). 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ninom 11 Napisano Septembar 5, 2022 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko ima vremena, neka pogleda i dolinu reke Soče. Prelepo je. To vam je ruta Bovec - Kobarid - Tolmin recimo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1250 Napisano Septembar 5, 2022 Zainteresovan, 925 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Zoki loš period ste odabrali za put u Alpe. Dani dosta kraći a vreme u planini dosta nestabilno. Daćete dosta novca za benzin i smeštaj a nećete uspeti da izvučete ono najbolje od puta. Ja sam bio u julu pa i tad je svaki vrh muljao neke svoje oblake i kiša je uvek bila opcija a mogu da zamislim kako je tek u septembru. U julu je na Grossu bilo 14 stepeni i meni je odma bilo sumljivo što svi odma posle kapije na ulazu staju i navlače duge gaće a ja krenuo iz Kranja sa 32 stepena bez zimskog uloška. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Septembar 6, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, baneBP je napisao: Dani dosta kraći a vreme u planini dosta nestabilno. U alpama su baš septembar i oktobar najstabilniji. Tako kažu statistika i struka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Septembar 24, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Kojom rutom iz trsta do umaga bez SLO vinjete ... Fala ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1877 Napisano Septembar 24, 2022 Drug član, 1116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 267 Napisano Septembar 24, 2022 Zainteresovan, 727 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Sad se placa i donjem prelazu, Secovlje? Nekad sam isao preko Pirana prema Kopru bez placanja. Kad vidim potrebno vreme dao bih tih 15e i za 15min usao u HR umesto voznje po tim krivinama (autom). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Decembar 24, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Da li su deonice 1, podkoren - tarvisio 2. podkoren - wurzenpass otvorene u ovo doba godine ili ima neko ogranicenje koje zavisi od vremenskih uslova i doba godine. Pretpostavljam da je villach - udine i dalje ka jadranu sve ok, prohodno non stop. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Decembar 25, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan On 24.12.2022. at 14:15, travelman je napisao: Da li su deonice 1, podkoren - tarvisio 2. podkoren - wurzenpass otvorene u ovo doba godine ili ima neko ogranicenje koje zavisi od vremenskih uslova i doba godine. Pretpostavljam da je villach - udine i dalje ka jadranu sve ok, prohodno non stop. Podkoren - Trbiž ( Tarvisio) običan put, nije prelaz. Nikakvog ograničenja. Podkoren - Korensko sedlo ( wurzenpass) zatvoreno samo dan ili dva posle snega. Trenutno otvoreno. Provera može na AMZS.si. Put do Udina ti je široka magistrala, kojom se vozi dosta brzo, preko 100 km/s. Nikakve prepreke. A uzporedno imaš i fantastičan autoput...tuneli, tuneli, most, tunel, tunel ... Promenio Decembar 25, 2022 član Tedybear 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Decembar 25, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan @Tedybear hvala puno, tebe sam čekao. Ti si mi najmerodavniji. Prve dve stavke su mi bitne a prognoza kaze da će za novogodisnje dane biti sunčano, 10ak stepeni bez padavina ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Otih 21 Napisano Decembar 25, 2023 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Himalayan Prijavi odgovor kao problematičan On 5.9.2022. at 12:18, ninom je napisao: Ako neko ima vremena, neka pogleda i dolinu reke Soče. Prelepo je. To vam je ruta Bovec - Kobarid - Tolmin recimo. Isao sam nekoliko puta tamo na Open Air festivale. Probudis se ujutru, okupas u reci sa pitkom vodom... ako si uzvodno od ostalih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...