Jump to content

Moto Zajednica

Najbolji dostavljacki skuter

Recommended Posts

• Drug član, 3042 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
5 hours ago, Mihaaa said:

U koliko godina je presao 120k,ako znas?Bas,bas mnogo za skuter,pogotovo 150cc

To je zato što živiš u zabludi da su ostali po oglasima prešli 36.000 za 15 godina... ;)

Kad bi ljudi znali koliko su im motori stvarno prešli ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: Yamaha x max 250 2010
7 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

To je zato što živiš u zabludi da su ostali po oglasima prešli 36.000 za 15 godina... ;)

Kad bi ljudi znali koliko su im motori stvarno prešli ...

Ne bih nazvao zabluda, vise licna percepcija. Ja sam presao tek 10k km na skuteru i to nije bas malo voznje bilo :) Da se predje 120k sa skuterom, treba bas puno po meni i to mi je da kazem "vau" kilometraza. Kada cujem da je neko presao toliko sa skuterom od 150cc pomislim koliko je to sati na njemu, voznje po kisi, iskustva, izbegavanja udesa.. Iz te perspektive sam gledao. A za oglase si nazalost u pravu :D

• Drug član, 1080 postova
  • Motocikl: Bev 250ie.

Pa racunaj da je neki minimum 100km na dnevnom nivou...mada ta cifra sve vise raste...

Kada se skuter koristi za posao nije vazno da li je toplo, hladno, sunce, kisa....

Ja sam ove nedelje za 6 dana napravio 800km...i to po NS...

Dok sam motor vozio samo za uzivanje najveca kilometraza u sezoni mi je bila nesto malo preko 5000km...i to sa sve odlaskom na more i ko zna jos gde...

Tako da...nakupe se kilometri cas posla kad ne silazis sa motora..

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018
On 24. 1. 2022. at 6:46, Nolanka je napisao:

Za one koji predlazu el. bajs moram da odgovorim iz iskustva nekog ko vozi downhill i bicikle sa "OZBILJNOM" opremom koja kosta vise od bilo kog skutera koji se spominje u ovoj temi.

Super su ti bajsevi za brz dolazak od tacke A do tacke B ako nema prepreka...ukoliko je, pak, potrebno naglo zakociti na standardnoj asfaltnoj podlozi, pa ste kojim slucajem jos i malo gabaritniji...slepljivanje uz prepreku pred kojom kocite vam ne gine.

P.S. ovo se jaaako cesto desava, samo se ne pojavljuje u medijima.

Rizik od kradje bajsa od dvadesetak kg je nekoliko stotina puta veci nego rizik da vam neko u prolazu digne registrovan i osiguran skuter.

Skuter zakljucas tako sto izvuces kljuc, dobra zastita za bicikl je teska, gabaritna, skupa i vreme zakljucavanja-otkljucavanja je daleko duze nego kod skutera.

A i troskovi odrzavanja bajsa nisu zanemarljivi, kao sto se misli. Za 100% ispravan i pouzdan bajs treba dosta vremena, ljubavi i novca. Kao i za bilo kog dvotockasa, slava im.

"Kao i za bilo kog dvotockasa, slava im." Nemas pojma koliko se slazem sa tobom. Ja ne znam, ali od kada sam kupio skuter auto me stvarno vise ne zanima! Imam auto, star jeste, odrzavam ga sve uredno, pouzdan je, sad mogu na put sa njim gde hocu, ali me uopste ne zanima. Stekao sam lovu pre nego sto sam kupio skuter da kao kupim bolji auto, ali sad shvatam da je to glupost i stekam da kupim Hondu NC. Auto jeste potreba , pogotovo ako imas porodicu i malu decu kao ja. Sve m je nekako zao sto sam otkrio cari motocikla/skutera u 45-oj, ali sto rece jedan moj prijatelj, da sam otkrio te cari kao mladji mozda nebi ni doziveo 45. Eto, znam da nije mnogo vezano za temu i da ti nisam nista pomogao ali sam morao da se raspisem. :)

• Sviđa mi se 7

• U prolazu, 20 postova

Pozdrav svima i da vaskrsnem temu kad niste dugo!

Nov sam na forumu i planiram da uronim u dostavljacke vode pa mi treba pomoc oko izbora skutera za woltovanje po BG i voznje van grada do ~60km. Imam vec posao sa pasivnim primanjima pa bi wolt bio da se skupi kinta za biznis ili nov auto. Pare nisu problem tako da razmisljam da uzmem nov motor kako ne bih stavljao glavu u torbu.

Izbor su mi:

PCX 125 - 3750€
SH 150 - 4650€
Piaggio Liberty 125 delivery - 4750€ *Ima opcija i delivery 50 za 3700€, ali kapiram da bih se otelio da radim sa njim pa verovatno nije za razmatranje.

Piaggio mi je favorit zbog korpe napred i nazad da ne moram da se mlatim sa budzenjem kofera, ali rekoh da priupitam ovde koliko je pametna ideja i da li druga dva imaju neke prednosti u odnosu na Piaggio?

Kako sam pomenuo da bih isao ~60-70km tipa do lazarevca - topole i slicno, zanima me koliko bi to bio problem za omanji skuter?

Hvala unapred!

• Malinar u pokusaju, 1707 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Za skuter od 125 ccm put van grada ne bi predstavljao nikakav problem, ti bi već imao problem jer bi teško šta mogao da pretekneš, ali ako imaš živaca, samo napred. E da, ni udobnost, tj. suspenzija im nije jača strana.

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: NEMAM

SYM JET X - 3400 EUR ABS,TCS,vodeno hlađenje, keyless, ledovi, lepo se sedi, jako lepo se vozi i garancija 3 god. ili 30 000km.

SYM ST 200 (169)- 3300 EUR Radni konj, da ne trošim mnogo reči.

Burgman 125 - 3450 EUR takođe dobra varijanta.

Kad već gledaš i ove malo skuplje onda se tu nameće i SYM ADX125 - 4100 EUR

• Drug član, 986 postova
Za skuter od 125 ccm put van grada ne bi predstavljao nikakav problem, ti bi već imao problem jer bi teško šta mogao da pretekneš, ali ako imaš živaca, samo napred. E da, ni udobnost, tj. suspenzija im nije jača strana.
Negde sam pročitao da si bio u salonu,neka subota...da, bila je pogibija od posla, video si sve. Al što se ne javi makar da se zvanično upoznamo. Ne znam gde si pisao,zagubio sam post pa da iskoristim ovde .
  • Podržavam 1

Iskreno, bilo me sramota da te davim, baš je bilo puno posla i pun salon ljudi. Pred sajam automobila sam svratio sa bratom, on je gledao cruisym 300 jer hoće da ponovi skuter, a ja sam hteo da pogledam novi Suzuki GX 1000, koji nije bio u tom trenutku u salonu.

Svakako, detaljnije sam zagledao ovaj motor na sajmu. Na kraju sam se ipak odlučio za polovan motor, tada sam bio u nekim razmišljanjima da uzmem kredit za nov motor ali nisam mogao da prelomim.

To jutro je prodat onaj crni Suzuki 1000 gt.

Inače, mislim da sam već pisao, ali nije na odmet ponoviti, svaka vam čast za ljubaznost i uslužnost u Eurosummar salonu, bez obzira na gužvu👍.

• Svrati ponekad, 158 postova
  • Motocikl: SYM Simphony ST 200i

@Top85

Što kaže @slobasuper9 ja bih uzeo SYM JET X  samo zbog keyless-a, radio sam dostavu

sa symphony-em i zezalo me dugme za paljenje, tj nije hteo iz prve da upali, moraš da razmišljaš da ćeš

imati i kraće vožnje a keyless je dobra opcija pogotova kada budeš nešto nosio.

Promenio član Mugos

• U prolazu, 20 postova
Pre 15 sati, milomir22 je napisao:

Nije mi bitno toliko preticanje dokle god je glava na ramenima :) Kapiram da bi mogao da tera 70-80 magistralom bez da smetam nekom?

Pre 14 sati, slobasuper9 je napisao:

SYM JET X - 3400 EUR ABS,TCS,vodeno hlađenje, keyless, ledovi, lepo se sedi, jako lepo se vozi i garancija 3 god. ili 30 000km.

SYM ST 200 (169)- 3300 EUR Radni konj, da ne trošim mnogo reči.

Burgman 125 - 3450 EUR takođe dobra varijanta.

Kad već gledaš i ove malo skuplje onda se tu nameće i SYM ADX125 - 4100 EUR

Ima li neki poseban razlog zasto ici samo na kineze jer vidim da nahvalise PCX 125 i SH150 bukvalno na svakom koraku? Nisu ni nesto drasticno jeftiniji, tek oko 10% u odnosu na ove sto sam pomenuo.

Pre 14 sati, Mugos je napisao:

@Top85

Što kaže @slobasuper9 ja bih uzeo SYM JET X  samo zbog keyless-a, radio sam dostavu

sa symphony-em i zezalo me dugme za paljenje, tj nije hteo iz prve da upali, moraš da razmišljaš da ćeš

imati i kraće vožnje a keyless je dobra opcija pogotova kada budeš nešto nosio.

Uzimam nov skuter pa kontam da necu imati problema sa paljenjem istog.. Razumem prednost keyless-a ali ga ne vidim ga kao nesto presudno za dostavu mada moguce i da ne znam puno...

Naravno da može, čak i brže od 70 km/h bez ikakvog opterećenja po skuter.

Sym nije kinez, već kvalitetan skuter koji Grci masovno koriste za iznajmljivanje, a to dosta govori o kvalitetu.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3714 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

SYM nije kinez, ali svi jeftiniji modeli se prave u Kini, kao i Piaggio. Honda jeftiniji modeli se zato prave u Vijetnamu ili Tajlandu. Koji su bolji?

Sve ti je to sličan q, za sličnu cenu, stvar izbora. Ja bih uzeo SYM ST 200, jer je vazdušno hlađen, što je mislim bolje za motanje po gradu. Malo tvrd, ali dokazano magare u praksi.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 3714 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Koliko sam čitao, zagubih negde link, Aprilia je poprilično podbacila sa prodajom skutera, globalno. Verovatno će da gase linije.

Mene, doduše to ni ne iznenađuje, pitao sam se ko li kupuje one igračkice po tolikoj ceni.

• Drug član, 986 postova
Uzimam nov skuter pa kontam da necu imati problema sa paljenjem istog.. Razumem prednost keyless-a ali ga ne vidim ga kao nesto presudno za dostavu mada moguce i da ne znam puno...
Kao što gore kolege rekoše, SYM nije kinez. Burgman takođe.

Ok, kod Honde PCX i SYM-a JET X nije neka razlika u ceni u korist SYM-a, ali je svakako razlika u specifikaciji. SYM je brži, jači, TCS, pozadi disk, keyless... Tako da ako se sagleda šira slika, rekao bih da je on PCX killer :)

Drugo, ako pogledamo SH150 i Symphony ST200 razlika u ceni je 1350€...koliko mu to dođe ne mogu sad da računam, odokativno makar 25%...

Treće, Liberty za 4 750 i SYM ST125 za 3000€... Treba da stigne ST125 sa vodenim hlađenjem i ABS om...
Ponovo, razlika nije baš 10%. Međutim, ja sad ne znam, nisam zvao za cene,ali vidim da je Liberty 3 300 EUR...

Poziciju Burgmana za 3450 EUR mislim da nema potrebe da obrazlažem u odnosu na ostale.
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 986 postova

Pa dobro je to što je Suzuki :)

Fino se sedi, malo troši, lepo i uglađeno ubrzava, vibracija skoro da nema....

Nije savršen, al nije ni 5k kao ostali "premium".

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja