Crven Ban 604 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam prevrteo forum i nisam nasao bas najsvezije informacije o ovoj kacigi a vidim da je dosta forumasa vozi, zamolio bih da mi sada posle jedne dve ili tri godine daju informacije o njoj jer je i trenutno na akciji a ja bih je mozda pazario. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Znam par ljudi koji je imaju i svi se žale da je jako bučna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Novembar 7, 2008 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Gde je akcija i koliko kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Novembar 7, 2008 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znam ja dosta ljudi koji je imaju i svi su nezadovoljni...jako je buchna, a posle odredjenog vremena vizir prestaje da dihtuje pa i tuda prolazi vetar...a i nisu zadovoljni mehanizmom otvaranja tj zatvaranja kacige... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ima je u Guevari crna nesto iznad 10000dinara a sarena nesto iznad 11000, nisam bas zapamtio tacnu cifru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 579 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1711 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam je isprobavao pre nego sam kupio Nolan N-102 i nije mi se svidela jer je izgledala jako jeftino, nije mi odgovarala ni zbog oblika glave, bila mi je plitka a testovi koje sam na netu nahvatao nisu joj isli u prilog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Aj da ne otvaram drugu temu postoji i Caberg justissimo nesto je skuplja ali da li je i toliko bolja, posto ja nisam do sada nosio flip up kacige. O Nolanu necu da trosim reci, jer prateci Saxi-jeve dogodovstine stvarno mi se ne ide u tu prodavnicu da se prepirem sa prodavcima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Novembar 7, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Nemam nešto puno iskustva sa Cabergom, ali mislim da ne vrede te pare koje koštaju... Za tih oko 120E nadjje se pokoja ozbiljna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 7, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo koristim je godinu dana: - jako bucna - mehanizam vizira los... vec jako dugo ne mogu da vozim sa napola otvorenim vizirom... zatvara se pri brzinama od 40-50km/h... znaci moram ga ili zatvoriti (uzasno se magli) ili potpuno otvoriti (ali onda ubija hladan vazduh) - jako malo ventilacije... leti je totalno kuvanje!!! - podbradak se mora dodatno kupiti i nije jeftin... Turbulencija vazduha pri voznji u kombinaciji sa oblikom kacige dovode do toga da se cesto desava da muvi ili pcelu strujanje vazduha ususa od dole i ubaci je u kacigu kod usta - jako dobra stvar je unutrasnji vizir za sunce (ja sam ga nazalost s*ebao pa sad ne radi poluga za otvaranje nego moram iznutra da ga povucem) - inace je odlican!!! E sad generalno gledano, kaciga jeste udobna... meni konkretno je bucna samo kada sedim normalno na motoru zbog toga sto vizir motora usmerava vazduh direktno na kacigu... u tom slucaju je gaciga uzasnobucna i jako vibrira, ali kada se to strujanje vazduha preusmeri buka zaista prestane. Znaci nije bucna u smislu da propusta spoljasnje zvuke, nego se jako lose ponasa pri direktnom udaru vetra. Mehanizam za vizir je jako slaba tacka... ali zamena mehanizma i vizira je preko 70 eur... u slucaju da se uzme vizir koji ne magli cifra se penje na oko 100 eur. Generalno, mislim da treba potraziti neku drugu. Ako bas hoces caberg, mozda neko moze da kaze nesto u vezi caberg justissimo... ima antifog vizir i ima podbradak... mislim da ima i pripremu za komunikaciju, ali je dosta skuplja. Moja sledeca ce verovatno biti airoh mathisse rs... videcemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Nisam se ja nalozio nesto opasno na Caberg vec samo sam hteo da cujem prava misljenja o njoj posle malo duzeg koriscenja.Agv long way sam probao ali mi nesto glava nije bas najbolje smestena u njoj. U principu koliko sam pratio teme o kacigama, HJC FG 15 je najbolji izbor za novac koji odvajas ali hteo sam neku flip up a da ne bude skuplja od jedno 220-230 evra.A tu negde spadaju AGV i ove dve Caberg. Mada posle svih ovih saveta vidim da cu izgleda ipak kupiti full face HJC. A bas sam se bio nalozio na neki flip up. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Novembar 7, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan 220 - 230 eur!?!? Ako kazes samo da je kategorija DO, onda ok, ali ako neko pokusava da proda po toj ceni..... Caberg Rhyno je 169 eur !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 7, 2008 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Sad na popustu su 132 evra po danasnjem kursu a Agv izmedju 10i 12000 dinara zavisno od boje. Uzeo bih ja Nolan 103 ali on je u Italiji 235 evra. A dosad kad god sam narucio nesto ili mi je bilo veliko ili malo znaci od sada sam resio kupujem samo ono sto mogu da probam ostalo da se zezam stvarno nemam ni strpljenja ni zivaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Imam Rynho oko godinu dana i navukao sam se na unutrasnji vizir,kao i to sto je flip-up, sta redovno drndam i nije se nista ostetilo, niti pokazuje neke znake potrosenosti i meni licno ove prednosti kompenzuju ostale mane. Ono sto bi bilo bolje odradjeno je ventilacija prilikom letnjeg perioda, ali ima caka da se malo poboljsa situacija tako sto se malo izvuce ulozak koji pokriva deo ispod vizira, pa se malo popravlja situacija. Sa bukom nemam problema prilikom supersonicnih 100-120kmh koje dostizem, pa ne bih mogao da dam neko konkretnije misljenje. Ono sto sam primetio po pitanju buke je da je ona izrazena ukoliko vizir na motoru usmerava strujanje vazduha ka glavi vozaca. Voli da magli, a resenje kosta u louis-u oko 35e, u vidu antifog vizira, ne znam koliko je kod nas. p.s. Nikad do sad se nije desilo da mi usisa insekta. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Imam je i ja i prilicno me dobro sluzi. Lagana je, ne umara me nakon cjelodnevne voznje, meni nit duva nit mi je nesto posebno bucna. Isprobana i u kriticnoj situaciji i tu sam bas zadovoljan. Nema anti fog, vizir nije posebno otporan na grebanje ali nije ni los i nema kontrolu ventilacije, ali zato ima unutrasnji vizir za sunce. Sve u svemu, svakako vrijedi para koje su placene za nju, pogotovo sad kad je na popustu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAVEN 26 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6 Prijavi odgovor kao problematičan Imam je od polovine ove sezone i dosta dobro mi se pokazala. Malo je bučnija, ali i svaka flip up kaciga je bucnija zbog proreza. Za duže relacije svejedno uvek koristim čepove za uši ili mp4 ako je voznja opustenija pa mi to ne smeta mnogo. Kod mene su mehanizmi za podizanje i vizira i brade čvrsti i nisan imao problema kao quasaar. Pri vecim brzinama zna da usisa bubu ali dok prođe kroz kanale već je u besvesnom stanju i ne predstavlja opasnost ( malo odškrineš vizir ona svojim putem ti svojim ) Unutrasnji vizir je odličan. Za tu kintu računajući i popust sasvin dobra kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je šit totalni, ali je multipraktik i na sniženju je što je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Pošto nosim naočare imamo sam jet kacigu ali sam hteo da kupim flip up kacigu za dalje ture u hladnije vreme pa sam kupio caberga rhynou junu. Učinila mi se kao dobra i povoljna kupovina. Nosio je par dana i uvideo da je totalni qurac. Kvalitet je loš, škripi, mehanizam se glavi, vizir je labav, loše rešen način skidanja vizira, buka je poprilična preko 130 (nakon nošenja jet kacige), oblik čudan pošto je razmak između brade i potiljka suviše mali. Rešio se Caberga i kupio Nolana N102 i rešio sve probleme. Evo ti test američke verzije... http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-helmet/caberg-trip/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Note also that your experience with this helmet's noise levels may be different, depending upon many factors, including your head shape and the way the helmet fits; motorcycle configuration; prevailing winds and more. Score: I'll give the Caberg Trip a Very Good rating for noise control, especially worthy considering it's a modular helmet, which are usually on the noisy side because of the extra gaps from the rotating flip-open visor. Zanimljiv komentar u vezi buke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran koliko ja mogu da budem objektivan u oceni kacige jer mi je to treća i jedina kaciga za enduro a ove dve su vrhunske kacige za sportske motore Arai RX7 RR4 Corsair (Dani Pedrosa), X8-RS (Nobby Ueda-Japan market). Caberg Rhyno sam uzeo da bih krenuo da se vozim sa KLE pa šta bude. Rekao bih da je za leto sasvim ok, najviše mi se dopada integrisane naočare za sunce. Kaciga je ok za brzine do 130km/h, posle toga nešto škripuće što smeta. Buke od vetra ima, ne znam u kojoj je to meri na nivou flip up kacige, buke ima i na gore navedenim od po 800 eur (ovaj Arai npr nije za hladno vreme jer dodatni lufteri na viziru nema šanse da dihtuju) Mehanizam flip up je dosta krut, može da prođe ali ima mnogo boljih rešenja. Nije za hladnije vreme(ispod 10 stepeni), odnekud duva iako imam windstoper potkapu. Vizir mi ne magli jer ima dobro strujanje vazduha (što je zimi mana ;D) a imam i potkapu i stavio sam antifog na vizir. Probao sam npr AGV Longway ali nikako nije za moj oblik glave, meni nije odgovarala ni u radnji a ne na ulici. Pitanje je kada kupiš nešto drugo šta ćeš dobiti mada ako imaš više para kupi nešto drugo ali ne žuri, proveri sve što je tebi važno. Ja da ne vozim zimi Caberg Rhyno rekao bih ti da je za leto i i za 10 000 din sasvim ok deal. I nemoj preko 130km/h. Evo jednog skorašnjeg ocenjivanja kaciga iz časopisa Superbike (August 2008) gde se vidi da najskuplje kacige nisu dobile najveće ocene, e sad koliko je to objektivno ne znam, u septembarskom broju ima više detalja ali taj broj nemam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 12, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sorry za off Ja imam Arai RX7 I moram priznati da sam malo iznenadjen sa kategorizacijom (tri zvezdice). Moje misljenje u ocenjivanje ukljucen i kriterijum odnos ulozeno / dobijeno pa je po tom kriterijumu Arai podbacio (najskuplji je) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Novembar 12, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam se iznenadio sa ocenama i baš me zanima koji se kriterijum koristio. Test je u Superbike magazine Sept.2008 a ovo je bila najava u avgustovskom broju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Novembar 21, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Kupih je prošle godine i zadovoljan sam. kolko je bučna pri većim brzinama ne znam, a svakako sam nagluv pa mi baš i ne smeta. Po kiši i hladnoći se vizir magli, al za sad ga mogu držati otvorenog par milimetara, pa rešava problem. Ne prokišnjava (testirana oko 1k km po kiši), unutrašnjost odgovara mojoj lobanji, integrisani sunčani vizir je ok, dobro dihtuje na spojevimai. Sve u svemu sam zadovoljan. Kaća nosi justissimo, i jako je zadovoljna. Razlika u ceni oko 100 EMU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...