Satelis 15798 Napisano Januar 15, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za karbove.... Ne mogu verovati šta je sve nadjeno kao neispravno, kao sto ne mogu verovati da ce najver. biti vraćeni stari jer su boljem stanju od kupljenih. Postavljam pitanje sebi zasto su montirani drugi ako je losije stanje (nemoguće da nije primećeno), zašto isti nisu vraćeni prodavcu? Ovde će najviše igrati ulogu stanje tela karburatora, od toga zavisi dal će raditi kako treba da rade ili će i dalje imati muku. Sto se felni tice.... Ove odradi kako si već rekao ali imaj na umu da uzmeš još jedan set felni koje su 100% ispravne, zdrave, prave prvom prilikom kad se steknu uslovi. Felge sredjene, ubacis nove ležajeve napred-nazad i ostaviš ih do prve zamene guma. Kad dodje vreme za gume, nabaciš na nove felge, izmontas i završiš sa time, ne razmišljaš vise. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 725 Napisano Januar 15, 2022 (promenjeno) ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Novola sad bas gledam njihov sajt, izgleda da su prestali da prodaju ili ne znam da nadjem, ne pronalazim nikakve kitove, ni njihove ni mikuni... pojedinacno i dalje imaju neke mikuni delove Promenio Januar 15, 2022 član sasha. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 15, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Satelis said: Postavljam pitanje sebi zasto su montirani drugi ako je losije stanje (nemoguće da nije primećeno), zašto isti nisu vraćeni prodavcu? Sasvim logična pitanja! Do pre par dana od kad ih je Unuče pregledao, mislio sam da su sasvim dobri i da je to MORALO da se zameni, jer je telo "propalo" zbog te boje i da sa njima ne može da se ušteluje, a da su ti kupljeni zadovoljili sve što je bilo potrebno i da je pitanje tela karba rešeno. A ne mogu ih vratiti, jer prosto, ja sam čoveka pozvao i rekao da nam treba telo karburatora, on je skinuo sa ispravne, havarisane tenere i poslao mi ono što smo tražili. Tu se njegova umešanost završava. On nije dao garanciju da je sve 100% ispravno, već samo da su radili i da su bili ispravni. Bacio 8000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Januar 15, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jbg drug, ne ide posao tako, kiks onog ko je radio koštao te bačenih para. Nema logičnosti staviti drugi deo koji je goreg stanja od skinutog 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 15, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Satelis said: Jbg drug, ne ide posao tako, kiks onog ko je radio koštao te bačenih para. Nema logičnosti staviti drugi deo koji je goreg stanja od skinutog Svaka ti je na mestu, i sve mi je jasno. mogu ja da upirem sad prstom ko je i šta je, ali mislim da je do sad svima jasno. Pare otišle pa otišle. I ovo za felne si 100% u pravu, prilikom sledeće zamene guma idu glanc nove felne, ali o tom potom. Da ove gume prvo potrošim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15798 Napisano Januar 15, 2022 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nećemo upirati prstom, prošao brzi voz al me ljute takve stvari zaista. I Unuče ce imati muku, nemoj misliti da neće jer rekoh od čega se kreće.... nadamo se najboljem ishodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Januar 15, 2022 Drug član, 2923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Unuce covjek ima hrpu rezernih dizni i dijelova, a vidi se da ima i znanje sta i zasto tako. Pokupio sam par nekih fora od njega sa tih snimaka i motor mi nikad bolje nije isao. Ako opet bude problem pakujem se i pravac kod njega. Vjerujem da ce Novoli trebati jos sinhronizacija i jos malo finog podesavanja ali cemo se provozati do tamo nadam se Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 15, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Bigor said: Vjerujem da ce Novoli trebati jos sinhronizacija i jos malo finog podesavanja ali cemo se provozati do tamo nadam se Nego šta nego ćemo se provozati. Čim bude gotovo, temperatura me ne interesuje, kupio si grejače ručica i pantalone, sad da ih iskoristiš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Januar 15, 2022 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Novola svaka čast za akciju!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko81 1013 Napisano Januar 15, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 682 postova Motocikl: XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Been there, done that...sve sto je prosao Novola - i ja sam takodje! Imao sam i zelju da napisem nesto o tome ali pretece me kolega. Bitno je da ce se sve resiti kako treba. U finalu tenera me je mnogo kostala, mnogo preko planiranog ali je to motor koji mi je do sada najbolje "legao" i nije mi krivo. Vidimo se na drumu! Promenio Januar 15, 2022 član Marko81 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Januar 15, 2022 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @Novola svaka čast na čeličnim živcima, nemože svako da istrpi onakvu golgotu Ja bi već tražio zgodnu banderu da se besim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 15, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, m.milivojevic said: @Novola svaka čast za akciju! 3 hours ago, Marko81 said: Vidimo se na drumu! 2 hours ago, Disko Nindža said: Kolega @Novola svaka čast na čeličnim živcima, nemože svako da istrpi onakvu golgotu Drugari hvala lepo na rečima podrške, jedva čekam da se upoznamo na moto skupovima, putu, kafani... da prozborimo koju i razmenimo iskustva Ništa novo nemam da dodam vezano za motor, do ponedeljka je na standby. Stigao mi novi nosač za GoPro kameru, i dve kartice od 128gb za snimanje. Biće snimaka sa vožnji Pozdravljam vas sve i laku noć 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 16, 2022 (promenjeno) Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam uspeo da dočekam ponedeljak! 19h, čuo se sa majstorom, kaže on navrati da popijemo kafu! Nedelja veče, mislim otkud čovek sad radi, al ajd, ne odbijam ni za živu glavu. Poneo ja i onu felnu ako ima lufta da malo to još doteramo i prefarbamo, i malo da proćaskamo, vidimo šta je dalje u planu. Plastike ispod sedišta i one pod repom praktično spremne za farbanje, druga ruka gita sređena, malo da se "vodeniše" što kaže Zoki i spremno je za farbanje: Rezervoar takođe sređen, ali on čeka još jednu ruku gita i finalnu obradu, ali za sada deluje impresivno. Desna strana rezervoara je ono mesto gde je ispravljano, ne vidi se ništa, odlično je. Aluminijumski delovi uskoro idu na pripremu, rukohvat suvozača, donja zaštita motora, zadnja viljuška, prednje viljuške idu u istu nijansu metalik sive, dok će štitnik lanca, repna plastika koja nosi tablicu i plastika oko km sata u bumper crnu, sa teksturom. Uskoro slike. Što se felne tiče, detaljno očišćena četkom, šmirglom, nema ni trunke nekih znakova oštećenja, deluje kao potpuno nova felna. Premazana epoxy farbom, sličnom kao ona za zaštitu rezervoara iznutra. Još zaštitna traka sa unutrašnje strane i može na montiranje. U Sm ima firma koja drži uglavnom enduro program, trebalo bi da oni imaju to na stanju, sutra bacam pogled. I tako, nešto malo smo i danas uradili, sad kreću prednja plastika fara i velike bočne plastike na obradu, alu delovi itd itd, da se ne ponavljam. Edit: Zaboravih da dodam, pozdravlja vas majstor Zoki! Nastavak sledi... Promenio Januar 16, 2022 član Novola 14 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jorga83 112 Napisano Januar 16, 2022 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: valjevo Motocikl: africa twin rd07a Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da ce posao uraditi i duct tape sa unutrasnje strane felne, znam da je ljudi koriste u te svrhe.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6025 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 4132 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Jeftije su one zaštitne gume od te ravikane trake Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Januar 17, 2022 (promenjeno) Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, jorga83 je napisao: Trebalo bi da ce posao uraditi i duct tape sa unutrasnje strane felne, znam da je ljudi koriste u te svrhe.. Imaju u Woby house gumenu traku koja nije samolepljiva, pa bi morala da se nečim spoji, širina je 25mm a deblja je od izolir ili duct trake pa mi se čini da bi mogla da posluži. Slika 1 U prodavnicama elektro materijala mogu da se nadju samovulkazinirajuće trake istih dimenzija koje se koriste za hidro izolaciju elektro instalacija koja je samolepljiva Slika 2 Promenio Januar 17, 2022 član Arso Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2443 Napisano Januar 17, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2000 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Arso je napisao: Imaju u Woby house gumenu traku koja nije samolepljiva, pa bi morala da se nečim spoji, širina je 25mm a deblja je od izolir ili duct trake pa mi se čini da bi mogla da posluži. Slika 1U prodavnicama elektro materijala mogu da se nadju samovulkazinirajuće trake istih dimenzija koje se koriste za hidro izolaciju elektro instalacija koja je samolepljiva Slika 2 Samovulkanizirajuća traka, crna, 10m×25mm - Tracon Electric samovulkanizirajuća traka - KupujemProdajem Wurth Samovulkanizirajuća traka 19mm x 10m - Tektion Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi oko 3cm širine traka, može se naći svašta. Imam takvih traka kući već, pa ćemo već nešto staviti, ako ne nađem ovo što sam zamislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9582 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1462 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih ti savetovao vulkanizirajuću traku pošto će ti se unutrašnja guma zalepiti za nju. Bolja je obična izolirka pa više krugova namotati. Naravno, najbolje je originalno rešenja za zaštitu unutrašnje gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ili to originalno, ali imam i nekih ojačanih traka kući gomilu, one crne debele trake, ne znam samo od kog su materijala, za aluminijumsku znam sigurno al ne bih nju stavljao... Mislim da bi bilo šta od toga realno odradilo posao, ako je u pitanju samo fizička barijera između gume i žbica odnosno drugih neravnina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7647 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 2923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo to, ako nema trake trenjem gumu vremenom izbuse zbice, zapravo postoji mogucnost.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6025 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 4132 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Opet nauka od banalnost.Na tom mjestu i zato namjenu ide gumena traka, može se kupiti na puno mijesta za siću.Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan @el classico pa što nauka odmah? Pričamo manje više neobavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9582 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1462 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan U Srbiji ni jedan jedini deo se ne može kupiti bez naručivanja, višemesečnog čekanja i sigurno ne za siću. Zato smo i prisiljeni da krpimo i budžimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Januar 17, 2022 Drug član, 1692 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 29 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...