Jump to content

Moto Zajednica

Studenica 02.11.2008

Recommended Posts

• Zainteresovan, 702 postova
  • Motocikl: zx6r

Upravo smo se vratili (Vojin i ja) sa voznje i utisci su fenomenalni. Isli smo iz BG-a na Mladenovac (Avalskim putem),pa na Topolu,Rudnik,Ibarskom ka Cacku,Kraljevo i na kraju,za nesto manje od 3 sata,Studenica.

LJUDI!!!... Ova tura je za mene najlepsa koju sam vozio i preporucujem je svima koji imaju nameru da se upute na tu stranu.

Perfektno vreme i skoro prazni putevi su ucinili da se totalnu prepustimo uzivanju.

Put preko Topole i Rudnika nam je seo kao budali samar.Krivina za krivinom i nikoga oko nas. Posle toga sledi najdosadniji deo ovog puta,od skretanja sa ibarske ka Kraljevu pa do samog Kraljeva. Sve ravno,naseljena mesta,murija na vise mesta...

Ali onda dolazi trasa koja nas je odusevila!!! Od Kraljeva do Studenica put je NEVEROVATAN !!!

Oni kojima je ovo poznato je mozda smesna ova prica ali sigurno ima onih koji se razmisljaju gde bi vozili (kao mi pre par dana) a ne znaju za ovaj put.

U jednom trenutku sam imao utisak kao da je ceo put sa sve pejzazima pravljen bas za motore,ali su onda iz dobrote pustili i ostale da ga koriste.  ;D ;D

Put toliko vuce da jednostavno nismo mogli da se zaustavimo ni za fotografisanje. Asfalt je bukvalno kao staklo,sirok,predeli prekepi i sve same krivine.

I na kraju tog puta,ono sto nas je i pokrenulo na tu stranu-STUDENICA

Posle lepe voznje,mir Svetinje ucinio je dan savrsenim.

Kako sve ima kraj pa i nase uzivanje,doslo je vreme da se krene nazad.

A onda ponovo taj put... (Sanjacu ga celu zimu ;D ) Krivine i krivine i obaranje i gasssss..... Nemam reci.

Na kraju jos jednom predlazem svima koji nisu isli na ovu stranu,da OBAVEZNO odvezu ovu turu jer je stvarno prelepo.

Nesto malo slika sto smo napravili okacice cika Vojin.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 830 postova

Bravo majstori! I ja bih isao sa vama da kubikaza dozvoljava i da se nije poklopilo sa Delibatskom pescarom! Jeste, i meni je to najlepsa deonica koju sam ikad odvozao, kao sa wallpaper-a amerike, kanade...(ne mislim da pomenute zemlje imaju lepsu prirodu, ali na tim wall su najbolji predeli koje imaju, uslikani od profi fotografa  ;)) Bruka! Pisite gde ste klopali i slicno, i dajte obavezno koju slicicu!  ;)

• Svrati ponekad, 201 postova

Veliki deo detinjstva sam proveo u Ušću mestu 6, 7 km ispod mesta Studenica gde se reka Studenica uliva u Ibar. U samom mestu sam boravio mnogo puta jer su moji baba i deda imali prijatelje odmah preko mosta (most u samom mestu Studenica) uz put pa levo. Mozda se nekad opet bude islo tamo pa mogu da budem vodic :) . Inаče predeo je kao sa slike.

Pre par godina vodio sam tada devojku a sada ženu tamo na kraći odmor i bila je odusevljena. Na samoj reci se kupa, a sa tog mostića se skakalo kad sam ja bio klinac. Sada je nesto oplićalo.

Za pecarose je odlicno. Od ribe ima pastrmke, krkuše i klena. Zadnji put kad sam pecao 8 metara od mene je dosla lisica napila se vode iz reke i otisla kao da ne postojim.

Manastir je na daleko poznat. Ja sam kao klinac a i sad najvise biop odusevljen suncanim satom :P . U blizini postoje isposničke ćelije za koje se tvrdi da je u njima boravio Sveti Sava.

Sto se tice smestaja, postoje dve mogućnosti. Postoji hotel - kad se prođe manastir pa desno vidi se parking, a moze da se boravi i u konaku manastira i cena je nesto pristupacnija. Restoran u tom hotelu je OK.

Velja

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Odlicna voznja! Taj put je na daleko cuven, dolaze ljudi it svih krajeva tu da se voze. Jos kao pride, ima par vrhunskih kafana uz put.

Drugi put se obavezno javite, barem za kafu, ako nista drugo!

Pozdrav!

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Kraj sa mnogo lepim predelima.

Cesto putujem putem K.Mitrovica-Kraljevo i uvek se odusevljavam prirodom.

Put je kao pravljen za motor, ali ipak treba da se obuzdava covek. Mnogo je slepera na njemu >:(

Dobra, kvalitetna i jeftina hrana u Jerininom gradu ispod Maglica, u Bogutovackoj Banji 100-ak metara od magistrale...

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Put je kao pravljen za motor, ali ipak treba da se obuzdava covek. Mnogo je slepera na njemu >:(

Dobra, kvalitetna i jeftina hrana u Jerininom gradu ispod Maglica, u Bogutovackoj Banji 100-ak metara od magistrale...

Vidim da si proverio najbolje kafane, samo ta druga je u Bogutovcu 100m od magistrale a ne u Bogutovackoj banji i zove se KOD MIRA! :) ;D

Vidim da si proverio najbolje kafane, samo ta druga je u Bogutovcu 100m od magistrale a ne u Bogutovackoj banji i zove se KOD MIRA! :) ;D

Da bas ta :)

Malo se sleglo od juce pa rekoh ajd da dodam jos nesto.

Nismo nesto previse stajali jer su nas neki naplasili pre nego sto smo krenuli,kao "Daleko je za ovo doba godine... Nema sanse da se vratite u normalno vreme...",a i nas plan je i bio sto vise voznje. Zbog toga smo poneli sendviche (kupili u BG-u ujutru),da ne bi imali cekanje u restoranu ,pa klopa,pa sleganje iste...

Prva pauza (za sendvice i osvezenje) nam je bila u Kraljevu u kafeu bas na Ibru,ja taj deo znam kao mesto gde se zavrsava cuveni Veseli spust.

Ovom prilikom se izvinjavam "doktor"-u sto se nismo javili, (rekao mi je Vojin da si nas pozvao da se javimo) ali stvarno nismo hteli da se zadrzavamo dugo,da bi imali sto manje voznje po mraku u povratku. Oduzicemo se sigurno drugi put!

U nastavku puta nas je sustigao i sa nama vozio Goran iz Kraljeva,vozi sivog Fazera 600 i pomogao nam,vozeci ispred nas,da vozimo brze nego sto bi inace. Stvarno znaci kad ispred ide neko ko zna put pa ne moras da se pitas kakva i kolika je sledeca krivina.

Od skretanja sa glavnog puta ka Studenici put je uzi i krivine ostrije i tu smo malo popustili na gasu,jer smo upozoreni da na nekim mestima ima malo peska po putu. Bez obzira na to,i taj deo je prelep za voznju.

Kada smo stigli do Studenice,parkirali smo se na parkingu hotela ispod Studenice koji ste vec pominjali da bi popili pice i posle adrenalinske voznje malo dosli sebi pre odlaska u Manastir.

Sto se samog hotela-restorana tice,imaju veliku terasu koja pruza lep pogled  na okolna brda.

Dozvolili su nam da kod njih ostavimo kacige,jakne i ranceve da ih ne bi vukli sa nama u manastir.

STUDENICA... Ne znam sta bih rekao? Velika svetinja...prelepa...

U povratku smo se kao malo slikali,zastali na rudniku na pljeskavicu sa kajmakom (koja je nekad bila vrh a sad onako ???),pa opet na Topolu,Mladenovac,BG.

Jos jedan dokaz koliko nas je voznja odusevila je da jednostavno nismo hteli da odemo kucama na spavanje,vec smo ostavili stvari kod Vojina i u grad... Pice,zezanje,svirka... do 2h! Vise nismo mogli ;D

Nakom svega,moje misljenje je da je naljepse otici tamo na vikend ili par dana i onda se navozati kao covek,obici sve znamenitosti,i dodati svemu i bajkersko druzenje koje je ovog puta izostalo,ali trudicemo se da prvom prilikom to nadoknadimo.

Posto je Vojin lenj,evo slika:

post-1699-12879009384478_thumb.jpg

post-1699-12879009410151_thumb.jpg

post-1699-12879009411248_thumb.jpg

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

super tura decaci, svaka cast ,sledece sezone obavezno idemo ponovo.Kada smo isli na cuvenu manastirsku turu sa drugom Lalajkom, izmedju ostalog, obisli smo i Studenicu, ali se zbog ostalih predvidjenih mesta za obilazak , nazalost nismo puno zadrzali.Najlepsa voda koju sam pio u zivotu je na cesmi ispred manastira!

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Vidim da ste se super proveli, zao mi je sto nisam krenuo sa vama, obaveze stisle... sledeci put ne propustam :)

Nego, Vojine, daj jos koju sliku :)

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

@ Mario Marko

Deonica KV-Ušće nadaleko poznata po dobrom i po lošem za bajkere.

Predeo je odličan nema šta, što reče Doktor dobre su i kafane i ima par njih gde dolaze bajkeri tako da smo tamo dobro došli pogotovo ona u Bogutovcu mislim da se zove "Kod Mira" ili tako nešto. Tamo smo uvek dobrodošli i klopa je odlična.

Sa druge strane taj kraj je za nas bajkere tužan jer ne bih vam rekao koliko je života i povreda taj drum odneo, pretežno zbog odličnog krivudavog puta i prevelike brzine momaka koji tu dolaze da se provozaju.

@ Nikola & Forest 

Taman sledece godine das odradimo onu varijantu od par dana sto je Nikola govorio. Sator,zezanje... Kao sto sam i napisao jeste falilo to druzenje ali bice prilike da se nadoknadi. A sto se tice tog gledanja u rep?... Moraces opasno da se potrudis da bi tako i bilo!  ;D ;D ;D

@ Gixxerk6

Dobro je da si to napisao jer ce neki sigurno posle citanja ove teme krenuti na tu deonicu.

Moram priznati da sam i ja imao situaciju gde je malo falilo da u levoj krivini pomazim bankinu,tako da svima preporucujem OPREZ!!!

yeees, idemo!

A ja cu da dodjem sa druge strane :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja