Jump to content

Moto Zajednica

Macro

Recommended Posts

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125ccm

Ja hteo da slikam kad ono, nisam stigo da prebacim sa Macro na normalno, pa se nije nista videlo... pobego sa mesta nesrece  ;D

BTW evo jos jedne... nije muva  ;D

post-8028-12879099093495_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1826 postova

5040117042_95b563e7a7_z.jpg

5040205060_a1a00aaaf7_z.jpg

4867044218_f707659192_z.jpg

4866440367_05bc63a94e_z.jpg

4867044230_f0996a666b_z.jpg

Divne fotke. Koj jei aparat i optika?

Hvala Petre. Aparat, optika..? :D Pa, skoro da je nebitno jer je aparat "neozbiljan". Tj. OK je za ulazak u svet fotografije - Canon S3is. Optika je fabricka Canonova. Jedino sto nije fabricki na njemu je softver. Instalirao sam hackovani CHDK softver koji je neverovatno dobar! Omogucava RAW fotografisanje, zaobilazenje fabrickih ogranicenja (otvor blende, ekspozicija, ISO...) Ono sto je meni jako interesantno a nije uobicajena mogucnost aparata je pokretanje skriptova. :) Mozes da ucitas skript za npr.  timelapse, detekciju pokreta ili bracketing. Nevidjeno korisno. Na zalost, CHDK radi samo na ne DSLR aparatima i bice mi veoma tesko da zivim bez njega kad nabavim ozbiljniju opremu.  :-\

Umalo da zaboravim... zahvaljujuci hakovanom softveru slike kapljica su fotkane brzinom zatvaraca 1/100 000 sto je san i za DSLR aparate visoke klase. :) Lokacija: sudopera, blic: integrisani. Znaci, oprema totalno neozbiljna.

Vise na: http://chdk.wikia.com/

Verovatno nije, ali je prilicno vise od fabricke brzine zatvaraca. Sa fabrickom  brzinom zatvaraca ovo nikako nisam mogao da izvedem. Kao sto i sam vidis, trenutak je lepo zamrznut. Ja sam zadovoljan s obzirom na skromni aparat i integrisani blic.

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: XJ550 brat/cafe

@ fibra

I ja sam hackovao moj canon ixus, nisam probao mnogo opcija, zezao sam se samo sa long shutter na 100 sekundi, fabricki je max 15 sekundi, pa sam crtao LE diodom u totalnom mraku... Ako te ne mrzi, pusti mi na pm nesto oko tog motion detectora i uopste skripti.

Jesi foru za kapljice pokupio iz Time Warp-a? :)

Probaj bez blica ali sa drugim osvetljenjem, sa strane ili odozgo...

Ako te ne mrzi, pusti mi na pm nesto oko tog motion detectora i uopste skripti.

Nisam ja pisao skript, imas ga na CHDK sajtu. Inace, ne rade svi skriptovi na svim modelima, moras pogledati sta ima za tvoj ixus, pa probaj. Ne rade ni meni svi skriptovi iako su spakovani u distribuciji za za moj S3.

Jesi foru za kapljice pokupio iz Time Warp-a? :)

Ma, kakav Time Warp. Odavno se ljudi bave "brzom fotografijom". Neko je u ovoj temi napravio jako lepe fotke kapljice.

Probaj bez blica ali sa drugim osvetljenjem, sa strane ili odozgo...

Radio sam na setapu za fotkanje kapljica lightbox od kartonske kutije, lampe... napravio sam cak i okidac sa laserskim snopom, ali mi kamera ima veliki lag od momenta kad dobije signal od kontrolera za okidanje do momenta samog okidanja. Smorih se zbog toga i sad stekam za DSLR. :) Ionako sam prerastao S3. Inace ove moje kapljice su puko nabadanje momenta udara kapljice bez ikakve kontrole. Ono sto je meni interesantno jeste kontrolisano kapanje 2 ili vise kapljica, a za to je potrebna elektronika i pouzdan tajming. A rezultat, pa sta reci... pogledaj:

akcenat sam bacio na focus, posto je automatski pa moram da fokusiram na recimo vrh slavine pa da drzim tu distancu tamo gde ce otprilike kapljica da kane, na pozadinu nisam toliko obracao paznju. Recimo meni je prva fotka do yaya bas zato sto je casual... ;D

ixus 850IS sa CHDK

Mislim da nemam tu opciju u chdk-u, ili je bar nisam nasao. U normalnom meniju sigurno ne mogu da zakljucam fokus!

• Skuteras, 3691 postova
  • Motocikl: T-Max 500

izvinjavam se za off imam nikon micro 60mm 2.8D,ispucao sam dva slajd filma , menjam ga za evropske zlatnike.ponude na pp.jos jednom izvinite za off ;)

Daj ti neku ponudu

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Stigao mi danas Helios 44-2 objektiv, pa posto adapter tek treba da stigne, probao sam ga naopacke, sa 18-55 IS. Jeste ima jako vinjetiranje, i trazi jako mirnu ruku, ali je rezultat zanimljiv. Ovo je malo kropovana slika, ali ne previse, samo malo sa strane.

http://farm6.static.flickr.com/5170/5328110702_c02bca2e65_z.jpg

5328110702_c02bca2e65_z.jpg

• Skuteras, 3691 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Papricica je fina. Ja koristim 50mm 1.7 za obrtanje. Kad je ovaj na max zumu, a ovaj obrnuti na 1.7 nema "vinjete" Najveci problem je napraviti rasvetu za takav setup posto ono ispadne skroz dugacko i mora da se pridje objektu. Mora da se ima pravi blic za te stvari. Drugi problem je plitak DOF. Treba MNOOOOGO zivaca da ispadne kako treba

Aonkf_skakavac.jpg

GUvgy_skakavac1.jpg

YnySv_kapur.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja