Jump to content

Moto Zajednica

Nije niko pao, mala analiza crne hronike....

Recommended Posts

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Gledam u ovu hroniku i uviðam da je, pored drugih sauèesnika u nesreæama, tip motocikla koji uèestvuje u nesreæama uglavnom, da se izrazim, trkaèki. Sem one nesreæe kada je deèko sa endurom udario dete, ako se ne varam, uglavnom su vinovnici nesreæa, bili iskusni ili ne, vozaèi snažnih trkaèkih motora. Nije teško zakljuèiti da je neprilagoðena brzina uglavnom uzrok svih nesreæa koje smo ovde opisali...

Ljudi, samo polako.

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Jbg..uvek je bitna ona blokada,ili u glavi,ili u zglobu..

Em vozaci jakih motora em bez kaciga..kad li ce ljudi ukapirati da nije ulica mesto za izivljavanje..

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Nije tesko ubiti se i na manjem motoru, ali vec preko 40 km/h, sile fizike ti ne obecavaju da ces da prezivis. :shock:

• Drug član, 4394 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Da ljudi pamet u glavi.Vidite da nevide motoriste ili mi njih nevidimo bilo kako bilo zivoti se gube na gluposti.A u zemlji vlada bila kuga :cry: .........ako se nastavi ovako nece nas biti uopce :oops:

• Svrati ponekad, 139 postova

mislim ....sta reci...

:evil: :evil: :evil:

dal ste vi uopste primetili da ljudi ...koji nikad nisu pomislili na motor danas kupuju masine od 1000 ccm misleci da ce tako postati face ... a postaju samo mladi lesevi

muka mi je da gledam vise tu "crnu hroniku"

sve klinci koji zele da se Qurce...

ok nekazem ja da niste vi upravu... nevide nas itd

al brate mili ti kao kolko tolko iskusan vozac znas sta smes a sta ne i gde smes da zavrnes gas....

necu da kazem ..nije mi zao...

sve su to klinci ...mladi zivoti baceni ....

al za sve su sami krivi.....

ja sam pokusala mog druga da odgovorim od kupovine R1(nikad nije pre seo na motor)nije upalilo ...

e tad sam videla dokle sve ide....

zao mi je ....

al ....

bice toga jos ..........

vama svima porucujem ....

otvorite 4 ociju ...cuvajte se.... :cry: :cry: :cry:

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nedavno sam cuo da u nekoj od okolnih drzava polaganje za mtor. Sa 14 mozes da polazes za a i mozes voziti do 50cc. Taj status moras imati 5 godina da bi stekao pravo da polazes ponovo !!! za motor da 250cc, satim statusom moras da se zadovoljis naredne 3 godine, i onda imas pravo da PONOVO POLAZES do 500 ili 600cc (nisam siguran). Time se zadovoljavas godinu dana. Posle toga imas pravo da ides na dopunske testove i obuku za unlimited kategoriju.

Na taj nacin sprecavaju neiskusne klince da sedaju na zveri od masina i da ubijaju i sebe i druge. Za to vreme od X godina se stice neko iskustvo i kultura u saobracaju.

E sad sto se kulture o saobracaju tice to je opet druga prica...

A sto se tice ovh stvari : nije ga video, nije mu ustupio prvenstvo i iskocio je ispred njega,... Slazem se da ima toga, mozda cak i do 50% slucajeva. Ali ono ostalo... pa naravno da ga nije video vozac automobila kada je pogledao levo na raskrsnici. Klinac na R-u je bio 3 svetlosne godine daleko, a u sledecem trenutku je naisao brzinom Worpa - ali nije on kriv !!! on je jadni motoras !!!

Ajde da vise postujemo i mi pravila i pokusamo da propagiramo kako se vozi i na 2 i na 4 tocka

• U prolazu, 11 postova

Pa covece kod nas su hteli i za kola da uvedu ono pravilo za polaganje od 6 meseci pa naredne dve godine vozis sa iskusnim vozacem pa je i ta ideja pala u vodu za misli kako ce tek kad bi ovaj zakon predlozili reagovati

Pa covece medju tim da kazemo klincima sto voze R-ove bez opreme i brzinom svetlosti pa oma barem 10% tatinih sinova a tatice su politicari koji nebi dozvolili uvodjenje tog zakona zbog sincica.

Tako je to kod nas uvek tatini sincici prave s*anja

• Svrati ponekad, 373 postova
  • Motocikl: BMW F650GS

Kazne za ovo sto se desava na nasim ulicama bi trebalo da budu visoke toliko da se 15 puta razmislis pre nego sto se dohvatis bilo kakvog vozila.

Npr.:

Prosao si kroz crveno i napravio picvajz, ok izvoli uplati 500E. Nemas?! I to je ok. Prodacemo tvoje vozilo pa ces da platis. A posle ces da ides na psihijatrijski pregled i ako prodjes mozes ponovo da polazes ispit.

Ukratko, iz sve snage po dzepu, bez milosti i brutalno.

Uh, svasta bih jos pisao ali bojim se da cu da zapenim previse.

• Svrati ponekad, 221 postova

Slazem se... Ja bih kazne digao jos 3 puta.

A sto se tice toga da najvise nesreca prave R-ovi tu se ne mogu 100% sloziti. Mislim da je stvar u tome sto ih ima vise nego drugih motora. Drugo mislim da im skuteri polako preuzimaju primat. Ima ih milijardu i po, vise nego Kineza... Mislim da se na R-ovima vise gine ali da su skuteri vec preuzeli primat u nesrecama u kojima se "samo" povredjuje. Imam mnogo padova sa tih skutera koji se ne prijave policiji. Skoko svaki skuter je izgreban.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja