test 1 Napisano Octobar 27, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan intereuje me kakva su vasa iskustva sa svjecicama na dvotaktnim motorima posto je moja zrela za mijenjanje ,inace mi je na motoru boss od auta ali izgleda da je oslabila jer nece u visoke obrtaje. pa sta mi preporucujete koju da stavim ,stavljao sam neku ngk koja je kostala cini mi se 4e ali je odma crkla , kupljena je u baru u biroelektronici, da li mi preporucujete da stavi te ngk iridium i gdje ima da se uzmu i kolko kostaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa DENSO iridijumske su se pokazale kao dobre.NGK su mi crkavale kao od sale i BOSCH nije nista bolji,njih sam topio.Ako hoces jeftinije probaj u Skodinoj prodavnici da nadjes BRYSK.Trenutno mi je na motoru Bosna F 100 i radi vec nekoliko hiljada kilometara bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8962 Napisano Octobar 28, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3224 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na MZ koristio Brisk Y15, prelazio i preko 5000km bez zamene, a i bez skidanja svecice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Octobar 28, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je motoru dobro poštelano paljenje i karburator - svaka svjećica bi trebala trajati i trajati. Češki Brisk bi bio moj odabir, bio sam prezadovoljan s Y15 svjećicom, ali moj favorit je Denso Iridium, jedna svjećica je trajala 18000km i još uvijek traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 28, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=25752.msg346936#msg346936 date=1225150083] intereuje me kakva su vasa iskustva sa svjecicama na dvotaktnim motorima posto je moja zrela za mijenjanje ,inace mi je na motoru boss od auta ali izgleda da je oslabila jer nece u visoke obrtaje. pa sta mi preporucujete koju da stavim ,stavljao sam neku ngk koja je kostala cini mi se 4e ali je odma crkla , kupljena je u baru u biroelektronici, da li mi preporucujete da stavi te ngk iridium i gdje ima da se uzmu i kolko kostaju Inače odrastao sam u Perazića Dolu, i Petrovac je tada bio predivno mesto. Sada su od njega napravili Žarkovo (gomila zgradetina) pa sam malko razočaran. Elem, da ne bi menjao svećicu na tvom motoru, moraćeš da improvizuješ sa svećicama od automobila. Ako ti ja tej BOSCH radio dobro, ja bi kupio istu. Teorija kaže da su 2t motori jako podložni gutanju svećicazbog same prirode podmazivanja mešavinom. Fktički bilo bi dobro da startuješ motor sa najtoplijom mogućom svećicom, a kada se dobro zagreje da se ista zameni hladnijom, kako ne bi došlo do samozapaljenja smeše usled pregrevanja svećice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...