Jump to content

Moto Zajednica

Rizik od pucanja okvira - KAWASAKI ZZR 1400

Recommended Posts

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Nadji ti meni dobre krivine pa da vidimo kome ce sta da pukne!

Ovaj tekst gore o problemima sa ramom je iz 1999. godine, a pošto je tvoj motor beše 2001. onda nema nikakvih problema, što je i očigledno ;D

Jedino imaš problem sa gumama, upropastio si ih sve do ivice, stvarno nema smisla ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

Nadji ti meni dobre krivine pa da vidimo kome ce sta da pukne!

Ovaj tekst gore o problemima sa ramom je iz 1999. godine, a pošto je tvoj motor beše 2001. onda nema nikakvih problema, što je i očigledno ;D

Jedino imaš problem sa gumama, upropastio si ih sve do ivice, stvarno nema smisla ;D ;D ;D

Ma to on kupuje polovne od trkača, a onda on podere sredinu pa se čini da zna da vozi ;D ;D ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

ne skrecite sa teme,poslje cete se opet zaliti da su obrisani neki postovi i pitati "zasto"

Malo smo se zaneli pa skrenusmo!Zanima me da li ram ZZR 1400 ima slicnosti sa ZX-12!ZX-12 ima mono-kok ram,imao sam je 2004god. i nisam imao nikakvih problema!

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Kad je Kawa znala da pravi motore........ ;D ;D ;D ;D.Desava se evo koz zastave tj yuga zadnja vrata montiraju

natezanjem da bi zazori bili jednaki.I zato se onako lako otvaraju skoro pa kao kod mecke automatski... ;D ;D

Pa kawa je prvo pravila najbolje motore a onde sve lošije i lošije.

-Z1 900 i z1000     neuništivo

-z650 i z750  najbolje u klasi

-klr 650  i dalje aktuelan-gpz 900 r, zx10 i zzr 1100 skoro neuništivo

-zxr 750 jedan od najlepših ikada (model sa crevima)

-zx9r c,d,e (b je kamion koji kurcu nevalja) strašno

-zx 6 r (sa karbonima)

Ako je KLR ikada bio najbolji u klasi, ja sam prva bečka violina  ;D Mislim da nijedan

singl enduro nije imao više i duže tvornički feler od KLRa, španer lanca kontrautega.

Tisuće i tisuće KLRova je krepalo vrlo brzo zbog tog problema. Ukucaj pojam

"doohickey" u google pa da vidiš nepoderivog KLRa.

Ako je KLR ikada bio najbolji u klasi, ja sam prva bečka violina  ;D Mislim da nijedan

singl enduro nije imao više i duže tvornički feler od KLRa, španer lanca kontrautega.

Tisuće i tisuće KLRova je krepalo vrlo brzo zbog tog problema. Ukucaj pojam

"doohickey" u google pa da vidiš nepoderivog KLRa.

To što maestro ne želi da našpanuje lanac kako treba, nego svi prčkaju sami (a postupak je jednostavan) to nije fabrički feler već samo interval održavanja, koji ne poštuju. Ja se vozio i to lepih 20000 km i na kraju ga prodao kao novog ;D ;D ;D

To što maestro ne želi da našpanuje lanac kako treba, nego svi prčkaju sami (a postupak je jednostavan) to nije fabrički feler već samo interval održavanja, koji ne poštuju. Ja se vozio i to lepih 20000 km i na kraju ga prodao kao novog ;D ;D ;D

Tvornički feler bez obzira na interval špananja, nije u tom caka. Uostalom, kakav je to

motor kojem moraš španati lanac svakih 5000 km i skidati dekl? Po mom kriteriju, ne

bash dobar. A bome sam se nagledao uživo kojima je pukao  ;)

Tvornički feler bez obzira na interval špananja, nije u tom caka. Uostalom, kakav je to

motor kojem moraš španati lanac svakih 5000 km i skidati dekl? Po mom kriteriju, ne

bash dobar. A bome sam se nagledao uživo kojima je pukao  ;)

Španer se popušta bez skidanja dekla,(postoji mali šraf na dnu dekla sa oring gumicom) a kada menjaš  ulje mislim da i nije neka procedura, da kad čuješ lanac antivibracionog vratila pustiš da španer odradi svoje ;D ;D ;D

Španer se popušta bez skidanja dekla,(postoji mali šraf na dnu dekla sa oring gumicom) a kada menjaš  ulje mislim da i nije neka procedura, da kad čuješ lanac antivibracionog vratila pustiš da španer odradi svoje ;D ;D ;D

Vidiš, tako bi trebalo biti, ali nije, jer tvornički španer je krajnje problematičan i ne špana dobro, tako da se

mora skidati dekl ako to misliš napraviti kako treba. Imaš u ponudi aftermarket dijelove koji riješavaju taj

problem, najviše u Americi gdje je KLR popularan ( što i nije čudo obzirom da oni nemaju puno od Honde i

Yamahe na izbor ). Dakle, osloniti se na taj "mali šraf" je zajeb u startu, moraš imati sreće da ti na taj

način lanac izdrži više od 25-30 tkm, a ponavljam, ljudima je pucao na manje od 10.000 km  ;)

Vidiš, tako bi trebalo biti, ali nije, jer tvornički španer je krajnje problematičan i ne špana dobro, tako da se

mora skidati dekl ako to misliš napraviti kako treba. Imaš u ponudi aftermarket dijelove koji riješavaju taj

problem, najviše u Americi gdje je KLR popularan ( što i nije čudo obzirom da oni nemaju puno od Honde i

Yamahe na izbor ). Dakle, osloniti se na taj "mali šraf" je zajeb u startu, moraš imati sreće da ti na taj

način lanac izdrži više od 25-30 tkm, a ponavljam, ljudima je pucao na manje od 10.000 km  ;)

Ja nisam imao problema tako da je moje iskustvo 35000 bez ikakvih zvukova. Možda sam imao sreće, ali znam da sam bio mlad i lud, a tada nije bilo KTM-ova za iživljavanje pa je u istu svrhu služio i KLRcko ;D ;D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja