nafetS 3818 Napisano Octobar 12, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, X8 Vračar je napisao: Može da se dogodi da zbir kalorimetara bude manji od računa za gas ako ima gubitaka u hodniku "Nemeže" Kalorimetri su samo da se utvrdi koliko ko % treba da plati, a naravno da se ukupan utrošak gasa deli. Tj. boli onoga ko isporučuje gas za gubitke (kao što postoji kontrolni vodomer za neki kvart, pa sav rastur se deli na potrošače iza tog vodomera, kontam da je jasna analogija). Jedinu manu ovog sistema u odnosu na 1 stan - 1 kotao vidim u tome da treba cela zgrada da se dogovori kad se pušta kotao u rad (naravno ako nećeš da se greješ, zavrneš radijatore, al opet ne može se pustiti kotao zbog 2 stana npr.), a kad imaš svoj kotao možeš i u avgustu da dogrevaš. Kolega ima taj način grejanja, kotao za celu zgradu, pošto je dosta dece u zgradi, lako su se dogovorili i pre 10ak dana već pustili grejanje, čisto tek tek. Pre 4 sati, lemy je napisao: Ja za stan od 50 m2 placam oko 100 eur godisnje pa ovo je "džaba" i da ti poskupi opet je dobro u odnosu na toplanu. Sad gledam račun za informatiku za stan 56kv, na toplani, 90.2 dinara po kvadratu, (pre je bilo 105, pa pojeftinilo pre 2 godine, ja mislim), total 5053 dinara mesečno, 60k godišnje, 500e. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...