Boris_LION 1404 Napisano Octobar 18, 2008 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da za 2-3 dana odem do Becha da se provozam i nanisanio sam par kaciga koje bih uzeo za sebe , al evo ove dve izdvajam zato sto stvarno nemam nikakvog iskustva sa Shark kacigama ... pa eto Lazo i ostali koji imaju iskustva ako moze nesto ukratko ... vredi li to ili ne ? U pitanju su modeli : Shark RSI i Shark RSFI2 ... Unapred zahvalan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Shark kacige su po meni jedne od najboljih po pitanju cena/kvalitiet, a sama RSI je fantasticna kaciga! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Octobar 18, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja u zadnje 3-4 god. nosim Shark RSF2I i zadovoljan sam. Po kvalitetu je daleko iznad ulozenih para. Ova je druga po redu. Prva je bila stara 3 meseca i spasla mi glavu. Pravo glavom u stranicu kamiona. Skoljka kacige je smrskana na dva mesta ali je kaciga cela,jedino na pritisak kaciga uleze na tim mestima. Ispod toga stiropor sa rebrima je ostao ceo. Ni potres mozga nisam imao. Od tada samo Shark. Jedina zamerka Sharku je sto ima nedovoljno mesta za usi-ume da bude nezgodno. Da si se setio ovoga posle nove godine bilo je snizenje gde si mogao da uzmes RSF2I za 119e. Neverovatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja sam skoro uzeo shark neznam koja je oznaka,ali pominje se saga u nazivu,nije mi ovde da pogledam,i ja licno nisam zadovoljan,pre nje sam imao caberg koji je 3 puta bio jeftiniji,ali bio je dosta tisi...ova mi nekako sisti ,pisti,i najveca zamerka je sto je kopca,tj ona traka ispod dosta pomerena ka nazad,pa me redovno davi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Octobar 18, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ja se već duže vremena razmišljam o RSR2 i RSF2I, kao Boris. Ima li ko iskustava sa ove dvije i može li neko da ih uporedi sa Shoei-em XR/RF-1000? Hvala... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Octobar 19, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan ja sam skoro uzeo shark neznam koja je oznaka,ali pominje se saga u nazivu,nije mi ovde da pogledam,i ja licno nisam zadovoljan,pre nje sam imao caberg koji je 3 puta bio jeftiniji,ali bio je dosta tisi...ova mi nekako sisti ,pisti,i najveca zamerka je sto je kopca,tj ona traka ispod dosta pomerena ka nazad,pa me redovno davi.... Kako mozes da uzmes kacigu (po meni najzahtevniji deo opreme) a da ne znas oznaku iste??? Razlika izmedju modela 500 i RSI je kao izmedju mecke i fice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 126 Napisano Octobar 19, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja se već duže vremena razmišljam o RSR2 i RSF2I, kao Boris. Ima li ko iskustava sa ove dvije i može li neko da ih uporedi sa Shoei-em XR/RF-1000? Hvala... Za tebe i Borisa: Provozajte se do Mladenovca,imam Shark RSF2I u velicinama L i S (moja i zenina). Stavite na glavu,probate,sednete na motor,prozujimo do Kosmaja ili Arandjelovca i vidite da li vam odgovara ili ne? Sto se tice uporedjivanja Shoe i Sharka,ja bas nisam kompetentan ,ali... Shoe je tisa,skuplja i ko fudbalska lopta. Shark je dublji (mnogo),izduzenija i po meni lepsa. Nivo zastite je isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 81 Napisano Octobar 19, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja sam skoro uzeo shark neznam koja je oznaka,ali pominje se saga u nazivu,nije mi ovde da pogledam,i ja licno nisam zadovoljan,pre nje sam imao caberg koji je 3 puta bio jeftiniji,ali bio je dosta tisi...ova mi nekako sisti ,pisti,i najveca zamerka je sto je kopca,tj ona traka ispod dosta pomerena ka nazad,pa me redovno davi.... Kako mozes da uzmes kacigu (po meni najzahtevniji deo opreme) a da ne znas oznaku iste??? Razlika izmedju modela 500 i RSI je kao izmedju mecke i fice. kao sto rekoh kacigu sam uzeo pre godinu dana i i kada sam je uzimao znao sam oznaku, mada mislim da nije toliko bitno da pamtim puno oznaku iste ali ako je toliko bitna onda je shark rsf2i saga kao sto rekoh najveci problem po meni e sto je kopca previse pozadi...mada se vremenom navikne...najbolje da je probas pre kupovine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ata 0 Napisano Octobar 19, 2008 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Shark je sjajna kaciga,mnogo bolja od Caberga i sl.i modeli kao S500 i S800 su se dobro pokazali,da ne govorimo o RSI I RSR2 modelima,inace imaju "debeo" vizir,te nkad,tj gotovo nikad ne magle,sto se za Shoei ne bi moglo reci,a po meni je to jedna od najvaznijih stvari,pored same zastite naravno,za jednu kacigu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Octobar 19, 2008 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzim odgovorima ... doda hvala na pozivu za probu al glavonja sam veliki ... XL se trazi ;D ;D ali hvala puno Uglavnom mislim da ste mi pomogli ... uzecu obe , pa ako slucajno ne budem zadovoljan bice u BJB OGLASIMA sa dosta manjim cenama Hvala jos jednom , okacicu slike kada ih kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Octobar 19, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Borise, ne moraš da ideš do Beča. Svoj šoping možeš da završiš već u Sloveniji. Trenutno TC Motoshop ima Shark na sniženju od 30%, tako da mislim da ti je to još bolja opcija... Ovdje ti je spisak Shark modela, pa razgledaj i odlučuj šta ćeš da kupiš... Pozdrav... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 455 Napisano Octobar 19, 2008 Ducatista, 2907 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan A da li ima kod nas nekog ko prodaje Shark ? Rado bi otisao sa zvirnem kake su . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Octobar 19, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Imaš i u Xtreme-u u Zemunu, ali imaš dva ili tri modela S500, S800 i RSF2i (čini mi se, nigdje na kacigi nije pisalo, a one dvije se izgleda i pored godina iskustva ne snalaze u potpunosti), ali bi u toku slijedećih 15ak dana trebala da stigne nova roba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Octobar 19, 2008 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informaciji ... ali nisam nikad bio u Bechu pa idem da napravim djir do tamo a i nashao sam neke Outlete za garderobu ... tako da idem u shopping Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Octobar 19, 2008 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Imam shark rsf2 RACE to ti je model koji je godinu dana stariji od rsi i mozes je jos naci.Kaciga je fantasticna da nema gde vise.Ne magli nikad vizir dihtuje neverovatno i buka je minimalna(imas utisak kao da si u autu)Jedina mana joj je sto je malo toplija leti ali nije nista strasno.To ti je moj predlog.A nosio sam i shoei xr-1000 i po mom utisku + ide sharku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Octobar 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Sjajne kacege, ako pasuju glavi kupuj bez razmisljanja. Obje imaju izmjenljivu i perivu postavu, trokompozitnu skoljku i odlicnu aerodinamiku... Nema greske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Octobar 19, 2008 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Cekao sam tvoj blagoslov jos ... zahvaljujem ;D Glava mi je ... ... sta da ti kazem kad ne mogu onaj shlemic (noksir) da stavim na glavu ;D ;D ;D ;D Ima da se naguram nekako ;D Hvala jos jednom svima ... dobijate slike kad uzmem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Avgust 30, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan www.maxmoment.rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roonie 29 Napisano Septembar 8, 2009 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Shiver 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je stara tema, ali ko zna mozda ce nekome koristiti. Imam Shark RSI D tone hologram oko 10 meseci. Vellicine su za broj manje nego na ostalim kacigama. Znam da sam probao i neku HJC i da je bila M, a Shark mi odgovara S. Dosta lepo legne na glavu, uska je, ali ne steze i ne umara. Hteo sam jednom da stavim slusalice, ali sam odustao posle par minuta pokusavanja. Relativno je tiha, ja imam ok vizir i na motoru pa nisam bas na direktnom udaru vetra, nisam siguran za vece brzine, testirao do 140. Obicni vizir koji uz nju dolazi zna nekad da zamagli, npr. kad jako pada kisa, a napolju sparno, ali ventilacija na bradi i iznad cela donekle ublazi ovu pojavu. Uz nju sam kupio i tamni vizir (mana je sto kosta 65e), ali manje magli i stvarno je dobra zastita od sunca, a i opako izgleda. Nocu ga je tesko koristiti, pa za svaki slucaj uvek nosim i obican vizir. Zamena traje bukvalno minut. Skoljka same kacige je od karbon kevlara, sa shock apsorberima kako bi se sto vise neutralisala energija od udarca. Cini mi se da je dobra kupovina. Video sam neku ludu akciju u Louis-u, ne znam da li je jos aktuelna, ali oko 260e za RSI, stvarno povoljno za takvu kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Septembar 9, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u Louisu oko 220,00 trenutno...nego vizir bi serijski trebao da je antifog????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 9, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam air demona i zadovoljan sam jako a mogla bi biti malo tisa.....cudno kako je nema tamo u katalogu a kupio sam je na sajmu motocikala u martu u BG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roonie 29 Napisano Septembar 10, 2009 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Shiver 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u Louisu oko 220,00 trenutno...nego vizir bi serijski trebao da je antifog?Molim?? Jeste on serijski antifog, ali ja ti kazem kako se ponasa u praksi. Kad je bar vrucina i sparno, zna da zamagli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 603 Napisano Septembar 11, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je u Louisu oko 220,00 trenutno...nego vizir bi serijski trebao da je antifog????? Je on antifog, ali se ipak ponekad zamagli u velikoj vlazi. Jedino kvalitetno rješenje je pinlock. Ja imam Shark RSX Stunt kacigu i super mi je, ali sam ipak stavio pinlock, jer onaj serijski antifog premaz ipak nije dovoljan uvijek, dok je pinlock sasvim druga priča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boxi87 148 Napisano Septembar 16, 2009 BJB Maxi Scooter Club, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se ali sta je to "pinlok" ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roonie 29 Napisano Septembar 21, 2009 U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Shiver 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne koristim, ali kao sto se vidi na linku,folija koja se stavi na fizir i sprecava magljenje. http://pinlockusa.net/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...