Skols 25 Napisano Novembar 27, 2008 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Ako se sloze kockice,da uzmem neki maxi-skuter,i polako po Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 27, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan johann@ Ma naravno da mozemo zajedno. Trenutno razmisljam o recimo polovini juna.Jul mi je zauzet za porodicu i more a avgust mi daleko da cekam. Sto se tice duzine boravka - pa jedno 4-5 dana . Nesto kao produzeni vikend ( sreda popodne/ ponedeljak popodne). Nista ultra brzo. U zavisnosti od toga kako nam ide odlucili bi se za Prag. Sve u svemu opusteno. PS SAmo da znas LANCIA je zakon ;D Vec mi idu bale na usta, da se upoznamo ko ljudi pa da padne dogovor. A sto se lancie tice priznajem samo jednu DELTA HF INTEGRALE ! (vozili su me par puta u njoj smrzo mi se shit u dupetu kako ide) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Novembar 27, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ko ide za prag,eee izdaja a grcka preko italije nista,salim se,svako bira najpristupacnije i najpozeljnije destinacije,ali poziv za putovanje u grcku ostaje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 27, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ko ide za prag,eee izdaja a grcka preko italije nista,salim se,svako bira najpristupacnije i najpozeljnije destinacije,ali poziv za putovanje u grcku ostaje ;D O cemu ti ? Kakva izdaja ? Pa naravno da idemo ako se sve slozi kako valja ! Da se razumemo ja ocu i u Prag i u Grcku pa Kipar pa Italija pa Preko Crne Gore do Albanije pa Makedonija i onda u Leskovac da se najedemo rostilja i pavac kuci svojima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galeb 2 Napisano Novembar 28, 2008 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Vazi biraj mesto i oruzje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Novembar 28, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pored vikend varijanti koje nikad ne planiram vec se samo dogode u avgustu smo moja zena i ja plnirali put u i kroz Francusku do Azurne obale gde zena ima familiju. O detaljima puta necu sad vec nakon putovanja. O marsuti se uveliko dogovaram sa kumom posto je on to vec izveo pa su mi njegovi saveti dobro dosli a velike su sanse da i njega nagovorimo da nam pravi drustvo posto posle nekoliko godina pauze ponovo planira da kupi motor!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 456 Napisano Novembar 29, 2008 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Po evropi se moze kud hocete, ali!!!! Ko je iz beograda mozda moze sebi da priusti odlazak od 2-4 puta u jednu ambasadu, plus kako do vize ako zelis motorom. Dakle za grcku ti treba aranzman, a to kosta a isklljucuje moje kamp planove, za italiju takodje garantno pismo i 2 odlaska do ambasade i td. E kako ja iz valjeva to da uradim , pa nemam toliko vremena ni zelje, treba da ceo god. odmor sjebem na uzimanje viza. No ako ukinu , a nece to bi bili cool. Zato planiram jednu voznju za stambol grad, a tura bi mogla da bude kao makedonija, grcka, turska bugarska u nekom kruznom ciklusu. No bilo kako bilo ne bi bilo lose postaviti teme za odredjena putovanja, pa da se ko zeli moze prijaviti, jbg. u drustvu je mnogo bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 29, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad dobijes vizu za Grcku recimo na 3 meseca, zar se ne moze po celoj Evropi putovati ? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Novembar 29, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kad dobijes vizu za Grcku recimo na 3 meseca, zar se ne moze po celoj Evropi putovati ? ??? Naravno da moze!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
galeb 2 Napisano Novembar 29, 2008 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nije neki narocit problem dobiti vizu( Madjarska, Ceska,Slovacka) Naravno, uslov je da ispunis sve njihove zahteve sto se tice potrebnih papira i naoruzas se strpljenjem i odlaskom do njihove ambasade ( pa i nekoliko puta). Verujem da se za dobro isplaniran put isplati malo muke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 29, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Po evropi se moze kud hocete, ali!!!! Ko je iz beograda mozda moze sebi da priusti odlazak od 2-4 puta u jednu ambasadu, plus kako do vize ako zelis motorom. Dakle za grcku ti treba aranzman, a to kosta a isklljucuje moje kamp planove, za italiju takodje garantno pismo i 2 odlaska do ambasade i td. E kako ja iz valjeva to da uradim , pa nemam toliko vremena ni zelje, treba da ceo god. odmor sjebem na uzimanje viza. No ako ukinu , a nece to bi bili cool. Zato planiram jednu voznju za stambol grad, a tura bi mogla da bude kao makedonija, grcka, turska bugarska u nekom kruznom ciklusu. No bilo kako bilo ne bi bilo lose postaviti teme za odredjena putovanja, pa da se ko zeli moze prijaviti, jbg. u drustvu je mnogo bolje. Posto sam i sam imao takvu odbojnost, a u medjuvremenu sam vadio vize za putovanja motorom i to bas za Italiju i Grcku....Dakle, za Sengen, uglavnom za sve, samo se razlikuju u detaljima, pored onih papira da radis ili da si vlasnik firme ti treba- ili pozivno pismo ili vauceri za hotel gde bi isao, moze i fiktivno ako hoces da kampujes-rezervises preko neta smestaj dok izvadis vizu pa otkazes samo vodis racuna o otkaznom roku da te ne bi skupo kostalo, pored toga ti treba rezervacija karte za avion ili autobus, a moze i saobracajna, medjunarodna vozacka i zeleni karton ako ides sopstvenim vozilom tj. motorom. Ne moras da ides dva puta u ambasadu, samo mora licno da se preda, a moze da podigne bilo ko koga najavis. Spremam se za proceduru na prolece... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 29, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako su mi Ameri dali mutiplu vizu (neogranicen broj ulazaka i izlazaka) na tri godine, ne vidim zasto mi Evropljani nebi dali. Al mene buni jedna stvar ako izvadim recimo Nemacku vizu dal moram prvo za Nemacku da lupe pecat u pasosu pa onda po Evropi, svasta sam cuo i nista mi mije jasno. Pa ako moze, neka neko podeli sa nama svoje licno iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Novembar 29, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Sa nemackim sengenom mozes da krenes svuda , dok sa grcim trebalo bi prvo da ides u Grcku , iz nekog mog iskustva od ranije . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Novembar 29, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi i ja to govorim,kada bi nas se za bilo gde skupilo ,pa ajde evo 8 motora,da racunam da dvoje imaju saputni-(ce,ka),to je deset dusa,tu se vec moze nastupati kao grupa,jos ako bi od BJBikers-a kao fol dobili "bless"za put u jevropu u vidu neke "misije"imam coveka koji radi u kompasu kao tur-vodic i znam da bi nam mogao srediti shengene bar na mesec dana(nemislim na kolektivni shengen,pa da moramo kud svi ...je'l). Evo i sale,jedan moj (nadimenjak) je zainteresovan za grcku decko vozi versusa. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Novembar 29, 2008 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Sa nemackim sengenom mozes da krenes svuda , dok sa grcim trebalo bi prvo da ides u Grcku , iz nekog mog iskustva od ranije . Nece ti niko praviti problem,ali hoce Grci kad sledeci put zatrazis vizu,tj umeju da prave problem,ali to nije slucaj samo sa Grckom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 30, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sa nemackim sengenom mozes da krenes svuda , dok sa grcim trebalo bi prvo da ides u Grcku , iz nekog mog iskustva od ranije . Nece ti niko praviti problem,ali hoce Grci kad sledeci put zatrazis vizu,tj umeju da prave problem,ali to nije slucaj samo sa Grckom! Zar nisu svi ravnopravni za izdavanje viza u EU ? Znaci ne smes da koristis Grcku vizu ili vizu neke druge zemlje EU da bi putovao po Evropi ? Vec moras da izvadis vizu za svaku zemlju (to mi je blesavo) ? Ako moze malo opsirnije neko objasnjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Novembar 30, 2008 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo jednostavno . Grcka je totalno odvojena od ostalih clanica EU , mislim teritorijalno . Ti kada udjes u Sloveniju granice ostalih zemalja su ti otvorene , onih koje su u sengenskom sporazumu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako nam ne ukinu blesave vize i ja se prijavljujem za Grcku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 30, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo sto se tice prvih ulazaka... Moj drugar sa kojim sam trebao 2007. da idem na sajam u Keln je bio odbijen za Austrijsku vizu, zato sto je prethodni put sa Austrijskom vizom prvo usao u Nemacku, avionom. Znaci moras prvo u tu zemlju.Normalno, ne mozes motorom prvo u Nemacku. Kad smo isli kruznu turu, Italija-ferry-Grcka, izvadili smo Italijansku vizu za koju smo podneli vaucere iz razlicitih gradova u Italiji i Grckoj gde smo rezervisali smestaj i imali smo jedno 2-3 nocenja koja nisu bila pokrivena vaucerima i dobili smo vizu na onoliko koliko smo trazili. Kad smo izlazili iz Grcke u Makedoniju, Grcki carinici su nas nesto cudno gledali, u fazonu kako u Grckoj sa Italijanskom vizom, ali smo prosli bez ozbiljnijih problema ako zanemarimo cudjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja cu preko Kumice da nabavim vizu za italiju ako bi se odlucili za opciju koju je cika#doktor"vec isao,a toplo je preporucuje i MICHELLIN router sajt,to preko,hrvatske,slovenije,italija do barija onda Ferry do vec moze soluna a moze i athine...hmmm,prosto covek nezna kuda da se dene. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Novembar 30, 2008 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi i ja to govorim,kada bi nas se za bilo gde skupilo ,pa ajde evo 8 motora,da racunam da dvoje imaju saputni-(ce,ka),to je deset dusa,tu se vec moze nastupati kao grupa,jos ako bi od BJBikers-a kao fol dobili "bless"za put u jevropu u vidu neke "misije"imam coveka koji radi u kompasu kao tur-vodic i znam da bi nam mogao srediti shengene bar na mesec dana(nemislim na kolektivni shengen,pa da moramo kud svi ...je'l). Evo i sale,jedan moj (nadimenjak) je zainteresovan za grcku decko vozi versusa. ;D Ideja je odlicna. Jabih se rado pridruzio!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 30, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja cu preko Kumice da nabavim vizu za italiju ako bi se odlucili za opciju koju je cika#doktor"vec isao,a toplo je preporucuje i MICHELLIN router sajt,to preko,hrvatske,slovenije,italija do barija onda Ferry do vec moze soluna a moze i athine...hmmm,prosto covek nezna kuda da se dene. ;D Ako kumica nema firmu ili je u ilegali tamo tesko da ces se ovajditi od Italijana za vizu Mislim da mi je najednostavnije otici do Nemacke ambasade, Pa kad vide ovako lepog i zgodnog plavusana. Pa kad vide da mi se firma zove Johann. Pa kad vide da sam vlasnik novog BMW motocikla. Pa kad vide da mi Ameri dali vizu i da sam bio i vratio se. Nema sanse da mi ne daju poslovnu vizu na godinu dana (bar se tesim). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 456 Napisano Novembar 30, 2008 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Viziranje na foru rezervacije nekog hotela zaboravite. To su prosla vremena, u ambasadama traze vaucer od hotela o rezervaciji a to je puno para, i neisplativo. Mislim da je najbolja fora uzeti neku madjarsku ili slovenacku vizu i to na bar 3 meseca, pa se moze ici i vise puta u razlicitim pravcima. Da li neko ima neku informaciju kako dobiti na neku foru madjarsku vizu na bar mesec dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Decembar 2, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Johhane,Kumica ima drzavljanstvo ,ni's netreba da se brinemo,samo da nas lepo doceka je'l... ;D,bez zezanja,stvarno mislim da bi kao grupa sigurno dobili shengene,samo treba lepo i ozbiljno da se organizujemo,toliko od mene.(za sada) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Decembar 2, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan OURAJ ! Pasce nesto sam da ja sredim ovaj peh sa nogom. Dao bog da se sledeceg leta ko ljudi navozamo i provedemo pa Italiji i Grckoj. Ako budemo isli preko Slovenije u Italiju onda stajemo u Rimu da prenocimo i da se najdemo sladoleda, jer moj extra frend drzi poslasticarnicu sa 45 vrsta sladoleda koje on rucno pravi . p.s. Moj nick je Johann, a ne Johhan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...