Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Gilera Runner SP50
Pre 7 sati, markommarko je napisao:

Hondin gornji crash bar je crne boje, a ne sivi. Uzeo sam ja štender (i crash bar) za nx500

Kolko sam video po netu za CB500 svi su sivi, mozda su to promenili u NX.

Kako si zadovoljan štenderom?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1567 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Okrenes se ka motoru, leva noga na zemlju, desna na stender, leva ruka na korman, desna na rukohvat suvozaca, kako stajes na stedner, desnom rukom povuces motor na gore i "sam" se propne na stender.😀 radi za dosta teze motore kamo li za cb/nx

• Podržavam 3

• Drug član, 864 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)

Delove cesto sa carpimoto.it mozes, imaju dosta toga ok. Ili sa Tajlanda najbolje (recimo bikerzbits.com), cesto brzo i stigne i najbolje cene. Zavisno od slanja, bude i 3-4 dana. Pogledaj samo razlike u ceni,  7e, u evropi oko 50-60e jedna sajla. za gas idu dve

CABLE COMP A D'ACCELERATEUR 17910-MKP-DQ1
CABLE COMP B D'ACCELERATEUR 17920-MKP-DQ1 

8 hours ago, markommarko said:

Hondin gornji crash bar je crne boje, a ne sivi. Uzeo sam ja štender (i crash bar) za nx500

Za CB500X je sivi, mislim da ne postoji crni. To je mozda za NX.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 864 postova

Nista, uzimas za rezervu? Taman sam i ja narucio sajle, neka stoje u alatu ako zatreba. Mozda cu i zameniti i cuvati stare za rezervu. Za duzi put su najveci rizik.

• Zainteresovan, 370 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre 7 sati, legendica je napisao:

Jel su vam ugradjivali delove u ovlašćenom servisu ili sami?

Gornji crash bar odnosno kako ga oni zovu "Front side pipe" (08P70-MLR-D80ZA) i štender (Main stand - 08M70-MKP-J80) kupio u Hondi i dao njima da ugrade.

Engine guard kupio onlajn Hepco & Becker (https://www.hepco-becker.de/Motorschutzbuegel-anthrazit-fuer-Honda-NX-500-2024/5019546-00-05) i ugradili mi u jednom drugom servisu.

Razmišljam sada da uzmem hand guards, ali ne znam koje, pošto sam čuo da Barkbusters stvaraju vibracije u kormanu, a i nema ga u Srbiji.

Nemam pojma koje mogu da kupim kod nas, a da valjaju. A sa Aliekspresa ne bih uzimao

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: Honda CB500X (1/2) , Beverly 125 (1/2)
2 hours ago, Blackened said:

Nista, uzimas za rezervu? Taman sam i ja narucio sajle, neka stoje u alatu ako zatreba. Mozda cu i zameniti i cuvati stare za rezervu. Za duzi put su najveci rizik.

Da, uzimam za rezervu , postojece su dobre , nije lose imati u rezervi .Zvao sam ovde prodavnice i nemaju u ponudi.

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Gilera Runner SP50
Pre sat vremena, markommarko je napisao:

Gornji crash bar odnosno kako ga oni zovu "Front side pipe" (08P70-MLR-D80ZA) i štender (Main stand - 08M70-MKP-J80) kupio u Hondi i dao njima da ugrade.

Engine guard kupio onlajn Hepco & Becker (https://www.hepco-becker.de/Motorschutzbuegel-anthrazit-fuer-Honda-NX-500-2024/5019546-00-05) i ugradili mi u jednom drugom servisu.

Razmišljam sada da uzmem hand guards, ali ne znam koje, pošto sam čuo da Barkbusters stvaraju vibracije u kormanu, a i nema ga u Srbiji.

Nemam pojma koje mogu da kupim kod nas, a da valjaju. A sa Aliekspresa ne bih uzimao

Lepo si to spakovao, jel si uzimao zastitu za hladnjak? 

• Zainteresovan, 370 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Nisam, vozim uglavnom po gradu, pa nema svrhe da štitim hladnjak ako jednom u 100 godina budem išao po putu sa kojeg leti kamenje.

Ali štitnici za ručice su korisni, a to nemam, pa mi je tako pukla ručica prednje kočnice

Evo ti kako mi izgleda motor (i ove torbe na crash baru su dodatna zaštita) 

image.thumb.jpeg.54eaa6f8a2346d39b9b039a96b1e247d.jpeg

Promenio član markommarko
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: Honda CB500X (1/2) , Beverly 125 (1/2)
14 hours ago, Blackened said:

Da, uzimam za rezervu 🙂

• Drug član, 864 postova

Mogli smo zajedno sajle sa bikerzbits.com da ustedimo na postarini (oko 30e je i tri OEM sajle 24e). Mogu ih pitati da dodaju.

Promenio član Blackened

• Svrati ponekad, 270 postova
  • Motocikl: Honda CB 500XA

Nešto sam čeprkao po ChatGPT-u i tek sad saznam da ova honda ima 4 svećice, tj. dve po cilindru, a meni su zamenjene samo dve na nekih 45 hiljada km, a sad sam malo ispod 80 😮. Je l' tačno ovo ili ChatGPT greši?

*Ipak je ChatGPT pogrešio, nema 4 svećice već 2.

Promenio član Scholesy198
  • Haha 1

• Drug član, 864 postova

Budi sto precizniji oko detalja motora i pitanja, mozda je bolje na engleskom. Sada vec daje tacne brojeve svih delova i GPT5 mnogo manje halucinira.

Screenshot2025-08-12at18_45_28.thumb.png.af13b95a63496fdbf263565d577fa467.png

• Ne silazi, 3539 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
5 hours ago, Scholesy198 said:

Nešto sam čeprkao po ChatGPT-u i tek sad saznam da ova honda ima 4 svećice, tj. dve po cilindru, a meni su zamenjene samo dve na nekih 45 hiljada km, a sad sam malo ispod 80 😮. Je l' tačno ovo ili ChatGPT greši?

*Ipak je ChatGPT pogrešio, nema 4 svećice već 2.

Čekaj... Siđeš do motora i pogledaš...? 

• Haha 1

• Drug član, 864 postova

Evo malo tuning vesti :) 
Zahvaljujuci @Skittles sam saznao da CB500X i NX500 od 2022. godine, za EU trziste imaju fizicko ogranicenje leptira gasa na 72% (tako da i nemaju punih 35KW kao sto pise na papiru) za razliku od USA/AZIJE gde nema tog ogranicenja (zbog eco normi). To moze biti od 4-6ks  u gornjem opsegu. Tako da sam resio to da sredim (dogovorio sa moto doktorom u Banovcima).  (takodje dosta detalja na "Patched Bandit" kanalu na Youtube-u)

Uradjeno sledece:
- brusili limiter gasa da ide do 90% sa 72% (mehanicki sada okrece rucicu gasa vise i leptir je na 90% TPS-a na ECU citanju, fizicki je vec skroz vertikalan, na 72% je kao na slici, malo zatvoren). Ne treba preko 90% jer je vec skroz otvoren, samo bi dobili nepotrebni hod rucice (stavio sam gif koliko se sada pomera vise gas od fabrickog, poklapanje belih tacaka je fabricki pun gas)

- Uradjena osnovna mapa (uklonjene blokada za >72% gasa, jer cim se da gas preko 72%, ECU limitara obrtaje na 7500 dok se ne upali/ugasi motor)

- jos cu sledece nedelje na DYNO za potpuni remap, dodatno utezanje parametara, pa cu okaciti tacne brojke snage na tocku (pre/posle).

- obrtni je priblizno isti (vise 14T lancanik dize obrtni), ali se dobija gore od 7500-9000rpm solidno. Merio sam ubrzanje najpreciznije sto mogu iz vise puta, i konstantno pokazuje solidan dobitak:

30-125kmh (gps):

15T stock : 10.05s
14T stock: 9.50s (+5.5%, mada 14T vise znaci za obrtni i srednji opseg, medju ubrzanja/iz mesta)
14T + leptir 90%: 8.55s (+15% od fabrickog)

Nije lose, nije noc/dan razlika ali gore dosta lepse ide. Jos remap posle moze doneti malo. 

ezgif-8d2c7d08a136fd.gif

ezgif-86c36977d21588.gif

Screenshot 2025-08-12 at 19.05.20.png

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 10

• Drug član, 864 postova

Malo sam isprobao LeoVince auspuh. Dosta zanimljiv i agresivan zvuk, na svim obrtajima. I sa i bez DB-killera se ozbiljno cuje. Laski skoro 3kg od fabrickog. Ali volim tise pa se vratio na fabricki.

Ako nekog interesuje, moze i na NX, i sve te motore sa 500 agregatom.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja