Alp 2332 Napisano Ponedeljak u 07:23 Drug član, 1052 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Planina je to.. Svaka avantura ima smisla ako se izvuče neka pouka i iskustvo za kasnije. Pošto nemaš planinarsku podlogu, nisi ni navikla da u rancu nosiš osnovu opremu za bilo koje ture, računajući i motor (prva pomoć, astro folija ili bivak vreća, čeona lampa, voda, par čokoladica..). Ovakava iskustva bi to mogla da promene? I naravno ski štapovi, bez njih nigde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 4101 Napisano Ponedeljak u 21:26 Zainteresovan, 822 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, Alp said: Planina je to.. Svaka avantura ima smisla ako se izvuče neka pouka i iskustvo za kasnije. Pošto nemaš planinarsku podlogu, nisi ni navikla da u rancu nosiš osnovu opremu za bilo koje ture, računajući i motor (prva pomoć, astro folija ili bivak vreća, čeona lampa, voda, par čokoladica..). Ovakava iskustva bi to mogla da promene? I naravno ski štapovi, bez njih nigde. Nemam planinarsku podlogu što se pešačenja tiče, ali što se planinarenja sa motorom tiče, makar po crnogorskim planinama, e tu već mogu reći da imam nekog skromnog iskustva Zato moja svaka vožnja u pogledu veličine ranca i bočnih torbica izgleda kao da idem na put oko sveta. Nosim sve i svašta ako slučajno zatreba A najčešće zatreba ono što nemam. Pa tako stalno dodajem. Na motoru nosim uvek i astro foliju i lampu i nešto od prve pomoći i još svašta nešto. Bivak nemam, pa ga ne nosim, ali nosim najčešće neki topliji deo garderobe. A i kod pešačenja kada planski krenem slično ponesem, plus štapove. Do gore pomenute avanture je došlo sasvim neplanirano. Nisam uopšte bila odevena za planinarenje a ranac na leđima je bio " civilni",onaj što se nosi svaki dan. Nije sadržao ni jednu potrebnu stvar za planinarenje. Kada sam već odlučila da neplanirano prošetam do vrha, trebalo je bolje da razmislim o vremenu potrebnom da istu razdaljinu pređem motorom i peške A peške sam jako spora. Fali tu i kondicije. Malo sam se i zanela u želji da se ispenjem na Crnu Glavu. Delovala je blizu Verovatno bih bila mnogo opreznija da mi teren nije poznat. Ne bih tako olako propustila poslednju žicu. Po danu, Bjelasicu donekle poznajem, bar taj deo. Ali noću i bez dobrog svetla, postaje potpuni stranac Iz iskustava se trudim da izvučem pouke. Naročito jer vozim najčešće sama, pa me ono što naučim iz prethodne greške može u budućnosti spasiti od novih problema. Mada se dešava da omanem, pa nekada ponovim isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7082 Napisano Ponedeljak u 22:04 Drug član, 1546 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, makikt said: Nemam planinarsku podlogu što se pešačenja tiče, ali što se planinarenja sa motorom tiče, makar po crnogorskim planinama, e tu već mogu reći da imam nekog skromnog iskustva Zato moja svaka vožnja u pogledu veličine ranca i bočnih torbica izgleda kao da idem na put oko sveta. Nosim sve i svašta ako slučajno zatreba A najčešće zatreba ono što nemam. Pa tako stalno dodajem. Na motoru nosim uvek i astro foliju i lampu i nešto od prve pomoći i još svašta nešto. Bivak nemam, pa ga ne nosim, ali nosim najčešće neki topliji deo garderobe. A i kod pešačenja kada planski krenem slično ponesem, plus štapove. Do gore pomenute avanture je došlo sasvim neplanirano. Nisam uopšte bila odevena za planinarenje a ranac na leđima je bio " civilni",onaj što se nosi svaki dan. Nije sadržao ni jednu potrebnu stvar za planinarenje. Kada sam već odlučila da neplanirano prošetam do vrha, trebalo je bolje da razmislim o vremenu potrebnom da istu razdaljinu pređem motorom i peške A peške sam jako spora. Fali tu i kondicije. Malo sam se i zanela u želji da se ispenjem na Crnu Glavu. Delovala je blizu Verovatno bih bila mnogo opreznija da mi teren nije poznat. Ne bih tako olako propustila poslednju žicu. Po danu, Bjelasicu dosta poznajem, bar taj deo. Ali noću i bez dobrog svetla, postaje potpuni stranac Iz iskustava se trudim da izvučem pouke. Naročito jer vozim najčešće sama, pa me ono što naučim iz prethodne greške može u budućnosti spasiti od novih problema. Mada se dešava da omanem, pa nekada ponovim isto A i raspitaj se gde su hranilista. Ja sretoh druga pre dva dana. Nismo se dugo videli ni culi. Radi u Srbija sume, pa mu dodju i snimci sa lovackih kamera.. Eto nisam ni znao da u kraju imam ovakve komsije.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
makikt 4101 Napisano Ponedeljak u 22:30 Zainteresovan, 822 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lucifer Prijavi odgovor kao problematičan Vidi kako su ti slatke komšije Dobro je dok ih gledaš preko kamere, ne moraš ih baš uživo sretati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7082 Napisano juče u 05:52 Drug član, 1546 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, makikt said: Vidi kako su ti slatke komšije Dobro je dok ih gledaš preko kamere, ne moraš ih baš uživo sretati Ono jest, deca su slatka, al mama nije moj tip. Ne bih petljao, a i ozenjen sam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...