Jump to content

Moto Zajednica

U potrazi za Nedođijom

Recommended Posts

• Drug član, 1052 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..

Planina je to..

Svaka avantura ima smisla ako se izvuče neka pouka i iskustvo za kasnije. Pošto nemaš planinarsku podlogu, nisi ni navikla da u rancu nosiš osnovu opremu za bilo koje ture, računajući i motor (prva pomoć, astro folija ili bivak vreća, čeona lampa, voda, par čokoladica..). Ovakava iskustva bi to mogla da promene?

I naravno ski štapovi, bez njih nigde. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 822 postova
  • Motocikl: Lucifer
23 hours ago, Alp said:

Planina je to..

Svaka avantura ima smisla ako se izvuče neka pouka i iskustvo za kasnije. Pošto nemaš planinarsku podlogu, nisi ni navikla da u rancu nosiš osnovu opremu za bilo koje ture, računajući i motor (prva pomoć, astro folija ili bivak vreća, čeona lampa, voda, par čokoladica..). Ovakava iskustva bi to mogla da promene?

I naravno ski štapovi, bez njih nigde. 

Nemam planinarsku podlogu što se pešačenja tiče, ali što se planinarenja sa motorom tiče, makar po crnogorskim planinama, e tu već mogu reći da imam nekog skromnog iskustva 🙂

Zato moja svaka vožnja u pogledu veličine ranca i bočnih torbica izgleda kao da idem na put oko sveta.

Nosim sve i svašta ako slučajno zatreba 🙂

A najčešće zatreba ono što nemam. Pa tako stalno dodajem.

Na motoru nosim uvek i astro foliju i lampu i nešto od prve pomoći i još svašta nešto. Bivak nemam, pa ga ne nosim, ali nosim najčešće neki topliji deo garderobe.

A i kod pešačenja kada planski krenem slično ponesem, plus štapove.

Do gore pomenute avanture je došlo sasvim neplanirano.

Nisam uopšte bila odevena za planinarenje a ranac na leđima je bio " civilni",onaj što se nosi svaki dan.

Nije sadržao ni jednu potrebnu stvar za planinarenje.

Kada sam već odlučila da neplanirano prošetam do vrha, trebalo je bolje da razmislim o vremenu potrebnom da istu razdaljinu pređem motorom i peške 🙂 

A peške sam jako spora. Fali tu i kondicije.

Malo sam se i zanela u želji da se ispenjem na Crnu Glavu. Delovala je blizu 🙂

Verovatno bih bila mnogo opreznija da mi teren nije poznat. Ne bih tako olako propustila poslednju žicu.

Po danu, Bjelasicu donekle poznajem, bar taj deo. Ali noću i bez dobrog svetla, postaje potpuni stranac 😀

Iz iskustava se trudim da izvučem pouke.

Naročito jer vozim najčešće sama, pa me ono što naučim iz prethodne greške može u budućnosti spasiti od novih problema.

Mada se dešava da omanem, pa nekada ponovim isto 🙂

• Drug član, 1546 postova
  • Motocikl: SMC 300
36 minutes ago, makikt said:

Nemam planinarsku podlogu što se pešačenja tiče, ali što se planinarenja sa motorom tiče, makar po crnogorskim planinama, e tu već mogu reći da imam nekog skromnog iskustva 🙂

Zato moja svaka vožnja u pogledu veličine ranca i bočnih torbica izgleda kao da idem na put oko sveta.

Nosim sve i svašta ako slučajno zatreba 🙂

A najčešće zatreba ono što nemam. Pa tako stalno dodajem.

Na motoru nosim uvek i astro foliju i lampu i nešto od prve pomoći i još svašta nešto. Bivak nemam, pa ga ne nosim, ali nosim najčešće neki topliji deo garderobe.

A i kod pešačenja kada planski krenem slično ponesem, plus štapove.

Do gore pomenute avanture je došlo sasvim neplanirano.

Nisam uopšte bila odevena za planinarenje a ranac na leđima je bio " civilni",onaj što se nosi svaki dan.

Nije sadržao ni jednu potrebnu stvar za planinarenje.

Kada sam već odlučila da neplanirano prošetam do vrha, trebalo je bolje da razmislim o vremenu potrebnom da istu razdaljinu pređem motorom i peške 🙂 

A peške sam jako spora. Fali tu i kondicije.

Malo sam se i zanela u želji da se ispenjem na Crnu Glavu. Delovala je blizu 🙂

Verovatno bih bila mnogo opreznija da mi teren nije poznat. Ne bih tako olako propustila poslednju žicu.

Po danu, Bjelasicu dosta poznajem, bar taj deo. Ali noću i bez dobrog svetla, postaje potpuni stranac 😀

Iz iskustava se trudim da izvučem pouke.

Naročito jer vozim najčešće sama, pa me ono što naučim iz prethodne greške može u budućnosti spasiti od novih problema.

Mada se dešava da omanem, pa nekada ponovim isto 🙂

A i raspitaj se gde su hranilista. Ja sretoh druga pre dva dana. Nismo se dugo videli ni culi. Radi u Srbija sume, pa mu dodju i snimci sa lovackih kamera.. Eto nisam ni znao da u kraju imam ovakve komsije..

0-02-05-de6424aa77ad582fb4e8ac70cf98deaf

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1546 postova
  • Motocikl: SMC 300
7 hours ago, makikt said:

Vidi kako su ti slatke komšije  🙂

Dobro je dok ih gledaš preko kamere, ne moraš ih baš uživo sretati 🙂

Ono jest, deca su slatka, al mama nije moj tip. Ne bih petljao, a i ozenjen sam

🤣

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja