mitchigeno 19 Napisano Jun 26, 2021 U prolazu, 20 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: R1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, polic je napisao: Meni je pomoglo na potpuno novom motoru, kada sam podmazao polugu menjaca i kugle na polugici do menjaca ! Hvala na savetu, kojim si sredstvom podmazivao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 194 Napisano Jun 28, 2021 Svrati ponekad, 197 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan ja bih lanac dotegao tako da slobodan hod gore -dole bude u preporučenim granicama i posle bi trebalo malo dotegnuti sajlu kvačila , ali malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitchigeno 19 Napisano Jun 28, 2021 U prolazu, 20 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: R1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, waterman je napisao: ja bih lanac dotegao tako da slobodan hod gore -dole bude u preporučenim granicama i posle bi trebalo malo dotegnuti sajlu kvačila , ali malo. Preporučen hod je od 20 do 35mm, trenutno je na 20mm, jer je skoro zatezan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3182 Napisano Jun 29, 2021 8-bit, 1927 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, mitchigeno je napisao: Preporučen hod je od 20 do 35mm, trenutno je na 20mm, jer je skoro zatezan... Sa stegnutim lancem zna teže da prebacuje. Možda nije jedini razlog, ali otpuštanje istog može pomoći. Neka neko sedne, a ti proveri kako je našpanovan. Sve to zavisi i od stanja lanca. Znaju neke karike i da zaribaju. Meri hod na više mesta, pomeraš motor po par centimetara, pa probaš. Prvo se provere najjednostavnije stvari, pa tek onda rasturaš mašinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
waterman 194 Napisano Jun 29, 2021 Svrati ponekad, 197 postova Motocikl: Yamaha xj 900 S Prijavi odgovor kao problematičan davno je to bilo, javljao se neki čudan zvuk iz suzukija iz mašine na 3-4 hilj.obrtaja. To me nerviralo i zabrinjavalo. Zbog toga odem u Austriju u Mureck kod Tushera u servis i tamo ustanove da je tu buku pravio ukrasni lim na loncu auspuha . Možda je i ovde uzrok nešto banalno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitchigeno 19 Napisano Jun 29, 2021 U prolazu, 20 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: R1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na korisnim savetima, rešio sam problem kvalitetnim podmazivanjem svih sklopova menjačke poluge i kvačila...za sada je sve ok, videćemo nadalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...