Jump to content

Moto Zajednica

II Akcija Deda Mraz - 27. Decembar 2008.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006

Evo još jedan kratak izveštaj sa ove strane planete.

Nakon 2-dnevne provale oblaka nezapamćene za ovo doba godine, kiša koja je počela od petka nije prestajala da pada sve do u nedelju oko 9 ujutro.

Nažalost (ne)vreme (i okolnosti) čine svoje, pa se ovaj put okupio neuporedivo manji broj ljudi u poređenju sa prošlom godinom.

Daleko od predviđene cifre od 10.000, tako da se po slobodnoj proceni pojavilo oko 500 motociklista i prijatelja.

No bez obzira na vremenske (ne)prilike, plan je bio da se ide, kao što Busman reče makar i sekire padale.

Vožnja je kao i svake godine nekih 15ak km od Melburna do Vilijamstauna gde su pokloni primani od strane humanitaraca.

Organizovan je i koncert (nije AC/DC :) ali su kasnili sa početkom tako da nisam imao prilike da ih čujem.

Činjenica je da bez prisustva dece nema emotivnog efekta, ali možda ni ta opcija nije loša. Prednost je da će na ovaj način pokloni biti "ravnopravnije" raspodeljeni.

Sećam se pre x godina kada smo išli u Zvečansku, tamo su nam rekli da postoji još domova koji nisu toliko medijski eksponirani i koji zbog toga ne dobijaju puno pažnje. Sremčica je jedan slučaj.

U svakom slučaju tema za razmišljanje za sledeću godinu.

Par fotografija iz kojih nažalost ne može da se vidi puno da je humanitarna akcija u pitanju: http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~enikolis/toyrunmelbourne2008/index.htm

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ovo što je Mrle rekao kao da je pričala Direktorka iz Sremčice.

Mi smo tražili da se u dolasku, kada su mašine i auspusi vrući, ne prilazi motorima ali ipak se ne bih mnogo uzdao u njih po tom pitanju, dece je mnogo, treba to kontrolisati. Svi štićenici imaju uravnotežen život sa jasnim dnevnim rasporedom i naš dolazak je stvarno velika stvar za njih.

Ustvari, zato i radimo sve ovo ali eto, efekat je veći od očekivanog, baš su se vezali za nas.

Čim smo stigli na parking odmah su nam prilazili pojedinačno, oni koji su bili tu. Rukovanje ali baš od srca i osmeh je stvar koja me je iznenadila, ipak je prošlo godinu dana a ni mi nismo bili iskićeni u neka obeležja Asocijacije pa da se zna kojim poslom dolazimo.

No, prvo pitanje svih je ''gde su onoliki motori?''

''Biće motora, zato smo i došli, da se dogovorimo kada i kako''

''A hoće li da bude mnooogo motora?''

''Ma biće mnogo motora a vi vidite koji se kome najviše sviđa''...

Međutim, dijalog može da odvuče u čudne pravce, Direktor me spasao...

-''Jel' imaš bananicu?''

-''Nemam sada ali kad budemo dolazili motorima donećemo i bananice''

-'' I samo meni da daš, nemoj drugima''

-''Uh, to već nemogu da ti obećam, mi ovde donosimo poklone za sve''  ::)

I onda upada Direktor sa odlukom koja zadovoljava sve strane: ''Nađi ti mene u toj gužvi i ja ću da ti dam JOŠ JEDNU, eto ti ćeš dobiti dve...''

E, to je već uredu, opet osmeh na licu...

Inače, umeju da traže cigarete i ja sam tom prilikom imao jednu praznu paklu pa kada traže ja je otvorim i pokažem kako više nema samo što nisam paklu bacio jer neću da pravim đubre okolo kada je sve čisto, čekam na neku kantu... ;D

Sa naše strane gledano nije baš pošteno, može da se kaže ''šta si se stiso' za cigaru'' ali za njih je tako bolje, i vaspitači rade na tome da suzbiju žickanje bilo koje vrste.

No, u osnovi, slatkiši se pojedu, igračke su uvek tu negde a oni pamte veeeliku kolonu Deda Mrazova na motorima koji su došli da ih vide, donesu poklone i daju im isto tako iskren osmeh.

Ako bi i poželeli neki rezultat od prošlogodišnje akcije mislim da od ovog koji smo postigli veći nije moguć.

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

jos 13 dana do deka mraza. jupiiiiiiiii!!!. e braco, a sta kazete da posle toga odemo negde  na kuvano vino, ili rakiju?  valjalo bi da svi zajedno ispratimo staru godinu i da u istom sastavu se opet dogodine nadjemo na istom mestu.  sta kazete?

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

jos 13 dana do deka mraza. jupiiiiiiiii!!!. e braco, a sta kazete da posle toga odemo negde  na kuvano vino, ili rakiju?  valjalo bi da svi zajedno ispratimo staru godinu i da u istom sastavu se opet dogodine nadjemo na istom mestu.  sta kazete?

O imenjace pa citaj malo ;D ;D ;D ;D Posle Akcije pravac brod Stenka ;) suljpa for free a cepi po pristupacnoj ceni :D

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

@Vlada Afrika!!!! ;D ;D ;D

Tacan plan i program desavanja u domu ce nam Direktor preneti, nakon sto se sve finalizuje sa direktorkom doma. Uglavnom, mi cemo doci tamo motorima, provesti nekoliko minuta svi zajedno ispred dok se parkiramo bezbedno, zatim cemo preuzeti Deda Mraz dzakove i lagano se popeti na drugi sprat gde je sala u kojoj ce se odrzati predstava KUD Dimitrije Tucovic i gde cemo svecano uruciti deci paketice. Nakon predstave i urucenja paketica cemo ostati jos pola sata sa decom i lagano krenuti nazad zbog hladnoce.

Za razliku od prosle godine, direktorka ce nam omoguciti da svakom detetu tamo urucimo paketic direktno, sto je sjajno! :)

E sad, prosle godine smo se lose organizovali u povratku, tako da nismo imali plan gde se ide i dal se negde ide uopste. Tada je nas 15tak doslo u autoskolu Vir nekako po inerciji i super nam je bilo. Kazu da je pametnim ljudima dozvoljeno da prave samo nove greske, tako da cemo ove godine povratak organizovati na mnogo bolji nacin. :)

Dakle, nakon sto zavrsimo sve sto treba u Sremcici, krenucemo nazad za Beograd i pre nego sto stignemo do Sajma cemo svi coporativno skrenuti (s' uma  ;D) prema brodu i restoranu 'Stenka', gde cemo se zagrejati u sali iznajmljenoj samo za nas, sa gratis pasuljem (compliments by BJB) i pristupacnim cenama pica... To ce ujedno biti i mini BJB proslava uspesno zavrsene godine, gde cemo sumirati utiske i podeliti sa vama planove za sledecu godinu. Jedva cekam!  :)

Posto moramo unapred da dogovorimo broj porcija pasulja, bilo bi dobro da se jave oni koji zbog svojih obaveza nece moci da ostanu na klopi jer pretpostavljam da ce na rucak doci svi Deda Mrazovi koji ce biti mobilisani tog dana... Dakle, javljajte se da ne narucujemo previse...  ;D

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: BMW 1200RT

puno mi je srce posto cu sa vama docekati novu godinu, tri dana ranije ( posto i onako ne idem nigde za docek ). za mene odmah upisi dva tanjira pasulja, i dva kuvana vina....ako bude i pesme, onda tri... a ako se usviram, ostavicu motor pa peske na banovo brdo. jeeedvaaa ceeekaaam!!!  ;) ;) ;)

• Svrati ponekad, 258 postova

Evo da vam okačim grafikon prognoze za tu nedelju.

Sigurno će se vremenom menjati, ali ću gledati da pratimo prognozu redovno.

Za eventualna objašnjenja slobodno me kontaktirajte.

Pozzz

post-3120-12879013597961_thumb.gif

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Bio sam danas do Jasminka ... dao novce, uzeo uniformu ... tako da .. nista me nece spreciti 28. da se druzimo! jedva cekam :)

• Drug član, 3031 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Ma, Duleduka, samo kazi, `oce li biti snega, kad ili kise 28. Ostalo... mnogo bre naucna ova tvoja prognoza, prevedi stanje za 28. :)

• Svrati ponekad, 258 postova

Prema ovome bi trebalo da bude ili neka slaba kisica ili lagana susnezica, uglavnom Mokar kolovoz i dosta vlage u vazduhu, ali bez nekih jakih padavina. Temperatura malo iznad nule.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3205 postova
  • Motocikl: 4x4

@peki i misa pei

Pa lepo pise da ce biti iznad nule. A to sto ste omatorili, pa vam krstenica zuta, kalcijuma u kostima sve manje... nije zima ako se dobro obuces, terajte zene da vam strikaju kombinezon  ;D

• Svrati ponekad, 477 postova
  • Motocikl: GS 1150

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/beograd.php

evo je prognoza koju dao Hidrometeoroloski Srbije, dakle za Beograd, preko nula stepeni, ali padavine, kazu bice ali ne govore o intenzitetu istih. Ma, sta ima veze, ugradicu brisace na kacigu, ehehehehe  ;D

• Svrati ponekad, 477 postova
  • Motocikl: GS 1150

kako je bilo prosle godine, kad se oblace kostimi deda mraza ili dolazite pred skupstinu u njima

ja bih radije dosao u kostimu

Nisam isao prosle godine, ali sam isto to pitao i rekli su mi da je prakticnije da se dodje obucen, a ti i ja obzirom da smo komsije, a i vrsnjaci, a i vozimo istu firmu motora, dok ti ne kupis bendzamina, mogli bi da se nadjemo tu po kraju, hot yu ili opstina nbgd, pa zajedno podjemo. Moze ?

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

kako je bilo prosle godine, kad se oblace kostimi deda mraza ili dolazite pred skupstinu u njima

Naravno u kostimu, ionako ćemo biti u svim vestima tog dana. Ako ništa drugo, dok budemo dolazili imaće ljudi razlog za osmeh na licu. Horda Deda mrazeva okupirala gradsku skupštinu.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Kada sam uzimao odelo,pitao sam Igora da li mogu tamo da se obucem,jer mi se ne putuje sa njim iz Pazove,rekao je da moze...moracu malo kuci da vezbam brzo navlacenje odela..(mission impossible 4? )

• Zainteresovan, 984 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA

Kada sam uzimao odelo,pitao sam Igora da li mogu tamo da se obucem,jer mi se ne putuje sa njim iz Pazove,rekao je da moze...moracu malo kuci da vezbam brzo navlacenje odela..(mission impossible 4? )

Ha ha, ma polako samo da se ne pocepa ;D :D Shala  :D

• Drug član, 1193 postova

Nisam isao prosle godine, ali sam isto to pitao i rekli su mi da je prakticnije da se dodje obucen, a ti i ja obzirom da smo komsije, a i vrsnjaci, a i vozimo istu firmu motora, dok ti ne kupis bendzamina, mogli bi da se nadjemo tu po kraju, hot yu ili opstina nbgd, pa zajedno podjemo. Moze ?

e moze,cak je dobra ideja, da mi koji idemo iz zemuna ,n.bgd  se okupimo i zajedno ujasemo u skupstinu.

• Drug član, 1193 postova

e moze,cak je dobra ideja, da mi koji idemo iz zemuna ,n.bgd  se okupimo i zajedno ujasemo u skupstinu.

predlog:kod hotela jugoslavija=kod dunav osiguranja

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Ja samo znam da moram da idem, makar i sekire sa neba padale.

Lako je tebi, ti imaš lima da te štiti, a mi jadni samo kacige... Ako se kojim slučajem desi da tvoj lim popusti, onda će ovi novinari i KUD-ovci da skaču preko tebe da te spase... ;D ;D ;D ;D ;D

Vidis, dobro mi rece. Pa mogli bi ti i ja da se menjamo za kociju, sto je sigurno - sigurno je !!  ;D ;D

puno mi je srce posto cu sa vama docekati novu godinu, tri dana ranije ( posto i onako ne idem nigde za docek ). za mene odmah upisi dva tanjira pasulja, i dva kuvana vina....ako bude i pesme, onda tri... a ako se usviram, ostavicu motor pa peske na banovo brdo. jeeedvaaa ceeekaaam!!!  ;) ;) ;)

A da ti prvo ostavis motor na Brdu, pa se peske spustis do Stenke? Nekako mi dodje sigurnije,

obzirom da ce dedamrazovi da ti pevaju...  "Zvoncici, zvoncici..."  A mozda se doceka Prvi Januar tamo, ko` zna !!  ;D

Ako ste stidljivi, napravicu vam paravan kod cetvrtih vrata, tako da moze i ispred Skupstine !  ;D

U svakom slučaju tema za razmišljanje za sledeću godinu.

Razmislja se naravno, ali mislim da "Sremcica" postaje tradicija.

Nego, jel razmisljas ti za sledecu godinu da budes BJB DedaMraz ?!!  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja