Jump to content

Moto Zajednica

Da li je moguce uglaviti halogene ili xenon sijalice umesto ovoga?

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova

Ma isti djavo kao i kod mene.

Meni je to staklo blize sijalici i vise se greje, dok je unutra masivna i jaka plastika.

Tebi je mozda napred staklo, ali je jako mali prostor i temperatura nema gde da ode, pa je moguce da ce da przi pozadi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 271 postova

Xe xe! :D Pokazacu wam slike shta se desi kada se igrate sa plastichnim farowima! Samo da swane dan da mogu da slikam.... Ja sam se RAZWALJIWAO sa njima i mogu slobodno reci DA IH MRZIM I MOTOR BI U DUNAW BACIO ZBOG NJIH! >:( >:(>:( >:(

E sad malo smooth jazza da se opustim...... tu-ti-ru-tu-du..... ::)8)

• Zainteresovan, 503 postova

Xenon conversion kit sa trt mrt bla bla bla... a da košta ispod 100 - 150 jura zaboravite!

Ksenon lampe rade na principu jonizacije gasa i protoka velike količine energije kroz gas koji zbog toga počinje da emituje svetlost. Više o samoj fizici će te naći na wikipediji.

Xenon lampa ne može da se samo utanne u grlo i da radi. Pored lampe dolazi i nešto elektronike (trafo za jonizaciju, kondenzator, elektronika za paljenje...) i sve to mnogo košta. Sama lampa za istu količinu svetla troši manje električne energije od obične wolfram sijalice. Temperatura svetla kod Xenona mora da bude 5.600 K (jedinica koja opisuje boju a ne temperaturu lampe). Ostali inertni gasovi (kripton, argon) daju druge temperature svetla i dosta UV te nisu pogodni za korištenje u svakodnevne svrhe.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

ja sam sebi za auto uzeo h1 xenon kit  6000k za 110e

sijalice,kablovi i elektronika....

kako ce sluziti neznam,ali mnogi prijatelji ih imaju i zadovoljni su,,,mislim da ima i h4 set ali je bio oko 200e

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: HD

Moj drug prodaje isto Xenon sijalice one obične su 18 eur,a sa elektronikom u kompletu je 100 eur, ima i bi xenon za 150 eur. Daje godinu dana garanciju a kaže da već dve godine ih prodaje i ni jednu nisu vratili.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja