Xnikolax 79 Napisano Jul 8, 2021 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki z1000sx Prijavi odgovor kao problematičan A savetujem da kada prodajete vozilo koje je registrovano uvek insistirate da promeni polise, tj da se promeji nosilac polise zbog situacije ako kupac ima cukanje i on je kriv, nije bitna saobracajna vec nosilac polise i samim tim vama skace stepen na polisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17108 Napisano Jul 8, 2021 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Onima koji menjaju motor svake godine se iskreno DIVIM! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17108 Napisano Jul 9, 2021 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da se prenese polisa sa proslog motora. Nazad na premijski stepen 4. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano Jul 9, 2021 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Iz kog razloga, da li su obrazlozili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17108 Napisano Jul 9, 2021 Integrisan, 5032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 20, 2022 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda sutra kupim drugi auto,sadasnji mi je registrovan do avgusta i nisam ga prodao,da li mogu nekako da prenesem premijski stepen sa starog na novi? Ako odjavim stari onda propada i registracija ili je vazeca i ako uspem da ga prodam pre avgusta kupac moze da ga prevede i izvadi nove tablice koje ce da mu vaze uz moju polisu/registraciju do avgusta ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 21, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Alex74 jedina opcija da napravis kupoprodajni ugovor sa nekim (jedan primerak) i kada registrujes novi ponistis (isto kod notara) sve ukupno nekih 1500 din. i ako budes hteo reg Vektru ici ce premijski 4 (pun iznos). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 23, 2022 (promenjeno) Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako sada registrujem novi auto a u avgustu odjavim vectru (kada joj istekne registracija) da li onda mogu da mi promene premijski stepen na novom ili ne? I ako sada odjavim vectru a registrovana je do avgusta da li joj onda sada prestaje registracija ili ne? Recimo sada je odjavim i ako je prodam pre avgusta novi kupac je prevede izvadi novu saobracajnu i tablice na svoje ime i moze da je vozi do avgusta ili ne? Promenio April 23, 2022 član Alex74 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6398 Napisano April 23, 2022 (promenjeno) Enduraš, 6384 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je najveca glupost da su polisu vezali za vozilo, a ne za osobu. Nije mi jasan taj mozak koji je to smislio. Recimo napravis vise udesa i odes u max premijski stepen. Lepo preneses auto na zenu i vracas se na pocetni premijski stepen. Ja sam za 25 godina vozackog staza imao jedno cukanje za koje nisam bio kriv, a kad god menjam auto ili motor placam polisu kao neko ko je tek polozio, veze sa mozgom nema. Promenio April 23, 2022 član aca-pn 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2635 Napisano April 23, 2022 Drug član, 1296 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne moraš uvek da krećeš od polatnog premijskog stepena. Moguć je prenos u slučaju prodaje vozila. Ja uradio isti pre neki dan. Prethodni motor sam prodao avgusta 2020. godine, ali sam sačuvao kopiju polise. Sa tim, i sa kopijom kupoprodajnig ugovora su mi sada prilikom kupovine i registracije novog motora uredno preneli premijski stepen. Doduše, bio je 2 na staroj polisi, i sada umesto da bude 1, i dalje je 2, ali dobro, makar nije 4. A sa ostalim sam saglasan, glupa je sva ova gimnastika, a postoji takva rupa. Ako imaš više vozila, za svako plaćaš osiguranje, a očigledno je da ne možeš da upravljaš sa svim vozilima istovremeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1608 Napisano April 23, 2022 Drug član, 1002 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Alex74 je napisao: Ako sada registrujem novi auto a u avgustu odjavim vectru (kada joj istekne registracija) da li onda mogu da mi promene premijski stepen na novom ili ne? I ako sada odjavim vectru a registrovana je do avgusta da li joj onda sada prestaje registracija ili ne? Recimo sada je odjavim i ako je prodam pre avgusta novi kupac je prevede izvadi novu saobracajnu i tablice na svoje ime i moze da je vozi do avgusta ili ne? Premijumski stepen se prenosi sa vozila na vozilu ukoliko se vozilo proda a za to postoji ugovor o kupoprodaji i odjavi vozilo. Vozilo koje se odjavi a primera radi vazi mu tehnicki pregled, vozilu vazi taj tehnicki u tom vremenskom periodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 23, 2022 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan "ukoliko se vozilo proda a za to postoji ugovor o kupoprodaji i odjavi vozilo" - a ako samo odjavim vozilo a ne prodam ga da li i onda mogu da prenesem premijski stepen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Za prenos premijskog stepena ili ugovor ili odjava, moze i oba naravno. Ako vektru odjavis pa prodas kupac vadi samo saob. i tablice ako ima vise od 30 dana do isteka reg, ako je manje mora registrovati. Ako reg. novi sa 4 premijskim neces moci na sledecoj skinuti na 1 , probali neki dan. Premijski se moze preneti u roku od 3 godine, tako da cuvajte kopiju ugovora ili odjav. saob. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 23, 2022 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan "Ako reg. novi sa 4 premijskim neces moci na sledecoj skinuti na 1 , probali neki dan. Pa kako se onda prenosi sa 4 na 1 stepen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, aca-pn je napisao: Kod nas je najveca glupost da su polisu vezali za vozilo, a ne za osobu. Da je vezano za j.m.b.g. pa kada napravis sranje podignu ti polisu na svim vozilima koje imas prica bi imala smisla. Ovako samo se pisu evropski, vozila "poklanjaju" supruznicima, deci ... i teraj dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Alex74 je napisao: "Ako reg. novi sa 4 premijskim neces moci na sledecoj skinuti na 1 , probali neki dan. Pa kako se onda prenosi sa 4 na 1 stepen? Moras odjaviti ili samo napraviti ugovor za Vektru pa preneti/reg. novi. Pre 7 sati, Alex74 je napisao: Ako sada registrujem novi auto a u avgustu odjavim vectru (kada joj istekne registracija) da li onda mogu da mi promene premijski stepen na novom ili ne? Ovako neces moci preneti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 23, 2022 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci moram prvo da odjavim vectru pa tek onda da registrujem novi da bih mogao da prenesem premijski stepen? Ako prvo registrujem novi pa odjavim vectru onda vise ne moze da se prenese premijski stepen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mada ja na tvom mestu ne bih odjavljivao Vektru, neznas sta ce biti do avgusta, kupac moze da proba auto, odveze kuci (uz napravljen ugovor OBAVEZNO) tu ces ostvariti malo bolju cenu jer nece angazovati slepanje. U krajnjem slucaju mozda je i ostavis pa samo produzis reg. u suprotnom ces morati placati i tablice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 23, 2022 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa mislio sam da je odjavim zbog prenosa stepena da ne pocinjem opet od najveceg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 (promenjeno) moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ti napravi ugovor (sa nekim komsijom, familijom) i overi kod notara, kasnije ponisti taj ugovor, sve skupa 1500/1600 din. Sa kopijom ugovora na novom autu premijski 1 a Vektru ako ponovo registrujes prem. 4. edit: dovoljan je samo ugovor za prenos premijskog, ne moras odjavljivati. Promenio April 23, 2022 član bdada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ugovor skines sa neta da ne placas nekoj agenciji uslugu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 841 Napisano April 23, 2022 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 351 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li prenos moram da uradim u istom osiguranju gde mi je stara polisa ili mogu u bilo kojem? Recimo vectra mi je u dunavu a sada bih radio u ddor - u,znaci da sada registrujem u ddor - u da li oni mogu da mi prebace stepen iz dunava? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14586 Napisano April 23, 2022 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ides tamo ko ce raditi novu u ovom slucaju ddor, nije bitno koja je bila jer su umrezeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...