RS 132 Napisano Octobar 6, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Naime, vidjao sam kamere na motorima, kao i nosace. Ono sto mene zanima je da li ima negde da se kupi nosac kamere za skuter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 581 Napisano Octobar 6, 2008 Drug član, 1715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj NNToma, taj ce da ti iskontrusise i napravi i ima da pasuje bolje od originala, a za manje pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Octobar 6, 2008 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan potrazi u polo-u siguran sam da ima... ali ne vredi aza te pare. Bolje zalepi digitalac trakom ako vec hoces nesto malo da snimas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Octobar 6, 2008 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan bilo koja kombinacija snimanja videa sa motorcikla je veoma zeznuta. Snimak će patiti od velikih vibracija čak i sa uključenom stabilizacijom slike (VR, IS, OS... kako god se ti sistemi medju proizvodjačima nazivali). Definitivno ako želite da snimate sa motora a'la Ghost Rider, treba obratiti pažnju na bezbednost u vožnji i sigurnost po opremu. Za kačenje po bilo čemu što je oblo Manfrotto je napravio fenomenalne štipaljke > http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/cache/off/pid/1799?categoryKey=BRAND:MS:MAIN:BE:SUB1:CK&idx=50&livid=39 Ove štipaljke se koriste za rasvetu, mada je moguće prišrafiti bilo koji aparat ili kameru. Postoji mogućnost korištenja i vakuum postolja (koja bi se kačila na rezervoar, vizir ili eventualno far (?!?! odakle mi ova ideja ?) ali ovakva kerefeka ne bi opstala pri brzini od 10 km/h Za fotografije, koristite S program ( u slučaju da koristite "idijot" kamere prebacite na Sport), podesite ekspozicijuna 1/250 ili brže i uključite stabilizaciju ako postoji na aparatu-objektivu. Za kamere važi malo drugačiji proces> Shutter smanjite do kraja ali ne ispod 1/30 (smanjuju se vibracije po pojedinim frejmovima) a ako idete ispod 1/30 slika biti mogla biti zamrljana, iseckana i usporena. I kod videa i fotografije koristite najširi kadar (odzumirajte), slobodno stavite širokougaoni adapter. Sigurna vožnja i sretno snimanje. --- izmena --- PS. Moja nova fotografska igračka je jako pametna pa ima mogućnost snimanja "Timelapse" - ubrzane akcije. Podešava se broj snimaka i razmak izmedju svakog, tako se dobija ubrzani snimak, tj komprimuje se vreme. Mislim da bi bajkerska varijanta snimanja bila zanimljiva sa fotografijama u razmaku od 2-5 sec. Evo kako izgleda timelapse Škvera u junu - Klik za puštanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Octobar 7, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan @sin ludog oca Meni je mnogo drago da sve to imas, ali ja sam otvorio temu da bi mi neko pomogao za nosac, ne da me ne ko uci sta i kako da slikam, Stvarno mi je nosac hitan i molio bih sve da ne idu u off do subote, a posle pisite o cemu hocete. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vld 20 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ETV1000 Capo di tutti capi Prijavi odgovor kao problematičan @sin ludog oca Meni je mnogo drago da sve to imas, ali ja sam otvorio temu da bi mi neko pomogao za nosac, ne da me ne ko uci sta i kako da slikam, Stvarno mi je nosac hitan i molio bih sve da ne idu u off do subote, a posle pisite o cemu hocete. Hvala Los ti je stav... :-\ Covek ti je poslao link za nesto sto bi mozda moglo da bude korisno i malo napisao o tome kako snimanje i fotografisanje sa motora moze da bude efikasnije. Meni se cini da to nije off topic. Sretno sa pronalazenjem nosaca. ps. neko se pise zajedno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Octobar 7, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan @sin ludog oca Meni je mnogo drago da sve to imas, ali ja sam otvorio temu da bi mi neko pomogao za nosac, ne da me ne ko uci sta i kako da slikam, Stvarno mi je nosac hitan i molio bih sve da ne idu u off do subote, a posle pisite o cemu hocete. Hvala Los ti je stav... :-\ Covek ti je poslao link za nesto sto bi mozda moglo da bude korisno i malo napisao o tome kako snimanje i fotografisanje sa motora moze da bude efikasnije. Meni se cini da to nije off topic. Sretno sa pronalazenjem nosaca. ps. neko se pise zajedno Opet off. Nije meni los stav. Tema ce da ode na drugu stranu. Meni treba nosac, postoji tema za fotografisanje. A za ispravku, hvala. Stvarno nisam znao za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neboisha 2 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Beograd-Zvezdara-Miljakovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne nadjes fabricki nosac imas varijantu nosaca GPS-a za bicikl (MIO, ima ga U LISTU), kosta 15-ak evara, pa ga razbusis po sredini, zasrafis sraf (mislim da je osmica, proveris na kameri u bilo kojoj gvozdjari, matica ili dve preko da ostane par mm navoja, feder sajbna i kamera odozgo... Drugar je na skuter montirao navigaciju preko ovog mosaca, tako da sigurno moze da se nabudzi, samo je pitanje volis li budzenje (strucno grunfovanje, pozdrav za kinesku ekipu) ili varijantu plati, stavi i vozi... Pozdrav, Nebojsa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Octobar 8, 2008 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan auh, RS sori sto sam pokusao da ti pomognem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Mart 21, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ponovo snimanje postaje interesantno. I dalje mi je aktuelna ova stvar. Evo i slike prednjeg dela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 21, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Au, ti bas nemas puno izbora. Mozes da probas da odsarafis jedan retrovizor, nadjes saraf koji pasuje u rupu za retrovizor, nadjes saraf koji pasuje u rupu na aparatu-digitalcu-kameri, i onda zavaris glavama ta dva sarafa jedan za drugi i eto ti nosac... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Mart 21, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Au, ti bas nemas puno izbora. Mozes da probas da odsarafis jedan retrovizor, nadjes saraf koji pasuje u rupu za retrovizor, nadjes saraf koji pasuje u rupu na aparatu-digitalcu-kameri, i onda zavaris glavama ta dva sarafa jedan za drugi i eto ti nosac... Ja sam pomislio da uglavim nosac kod migavca, Mislim da cu pokusati da napravim nesto kada se bude vreme prolepsalo. Ne bih skidao retrovizor jer koristim oba. Opet, hvala na predlogu. Voleo bih da dokumentujem neke voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Mart 21, 2009 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Au, ti bas nemas puno izbora. Mozes da probas da odsarafis jedan retrovizor, nadjes saraf koji pasuje u rupu za retrovizor, nadjes saraf koji pasuje u rupu na aparatu-digitalcu-kameri, i onda zavaris glavama ta dva sarafa jedan za drugi i eto ti nosac... Ja sam pomislio da uglavim nosac kod migavca, Mislim da cu pokusati da napravim nesto kada se bude vreme prolepsalo. Ne bih skidao retrovizor jer koristim oba. Opet, hvala na predlogu. Voleo bih da dokumentujem neke voznje. Wrlo delikatna stwar .. Stabilnost nosaca zawisi i od welicine kamere .. Mozda da razmislish da naprawish nekakwu "poprecnu" shipku tamo na wolanu pa da kamera gleda kroz wizir ..Mada wolan proma najwishe wibracija .. Wodi racuna ako je stawish kod migawca, morash da zashtitish optiku od spoljnih uticaja .. (nemash pojma kako sociwo lako pukne od kamencica ;D) Razmisli i o warijanti kacige, prednjeg blatobrana ... Mi smo npr. imali home made naprwaljen nosach od teshke gwozdene konstrukcije sa debelom gumom, kucishtem koje komplet oblozi kameru i cuwa je od spoljnih uticaja i swe to je bilo maltene zawareno direktno za ram motora i jedino tako smo uspeli da dobijemo apsolutno mirnu i upotrebljiwu sliku .. Normalno nosac je bio pozamasan i iz razloga shto ako slucajno motor padne na tu stranu na kojoj je kamera, taj "kawez" oko kamere je shtitio da se ne slomi .. (kao crash bar) .. Ako pak zelish zezanja radi da snimish par minuta neke woznje nekim "idiotom" koji podrzawa i wideo .. predlazem ti za se ne zezash mnogo, nego nabawish brdo "duck tape-a" one srebrne shiroke trake shto lepi i drzi swe i umotash aparat direktno na neko zeljeno mesto na bike=u // Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Mart 21, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan O zastiti optike nisam razmisljao. Mislim da onda ostaje jedno jedino mesto da se postavi kamera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano Mart 23, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan Za fotografije, koristite S program ( u slučaju da koristite "idijot" kamere prebacite na Sport), podesite ekspozicijuna 1/250 ili brže i uključite stabilizaciju ako postoji na aparatu-objektivu. Za kamere važi malo drugačiji proces> Shutter smanjite do kraja ali ne ispod 1/30 (smanjuju se vibracije po pojedinim frejmovima) a ako idete ispod 1/30 slika biti mogla biti zamrljana, iseckana i usporena. I kod videa i fotografije koristite najširi kadar (odzumirajte), slobodno stavite širokougaoni adapter. Ovo sto si rekao cu zabeleziti jer je savet odlican. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano April 7, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako ne moze da se kupi, napravljen je nosac... Kosta oko 50-100din. Snimamo je sa foto aparatom Evo par snimaka kako snima. I noc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HornY 57 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Beograd - PROFESORSKA KOLONIJA Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :) Prijavi odgovor kao problematičan ...nogavice se viore... nigde slike nosaca??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano April 7, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ko razume shvatice. Sutra cu slikati kako to izgleda na skuteru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Do jaja... Moraccesh da mi prodash foru. P.S. Horny bash si sexy na osici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano April 8, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jeli bre vas dvojica, zasto jurcate po gradu?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 8, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli bre vas dvojica, zasto jurcate po gradu?! I preticete preko pune Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano April 8, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli bre vas dvojica, zasto jurcate po gradu?! Nije to grad, to je periferija. Pa valjda si video da nemam Bg tablice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano April 8, 2009 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Još pravite buku po gradu sa otvorenim izduvima...Sram da ve bidne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano April 8, 2009 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Još pravite buku po gradu sa otvorenim izduvima...Sram da ve bidne. Nije to nista, sedeli smo na 'ladnom betonu. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3248 Napisano April 9, 2009 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Jos samo fali da pozovete lift i pobegnete, pa da budete pravi huligani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...