Jump to content

Moto Zajednica

Neshvatljivo ponasanje..

Recommended Posts

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Iskocio je meni tako jedan (slobodno mogu reci) debil ispred kola u nekom selu na putu Paracin - Cicevac.Ja isao na oko 2-3m iza kamiona,postovao ogranicenje,kad od jednom lik mi bukvalno skace na haubu sa sve onom STOP tablicom,pa skace u nazad da ga ne bih zgazio,ja stanem malo dalje,vratim se,a on onda poce da se dere na mene i da mi drzi predavanje o bezbednom rastojanju.Ja cutim,slusam,ortak na suvozackom isto,nije mi ni dozvolu trazio,i kad se "ispraznio" (posto je zbog neceg bio vidno nervozan),kaze: vidim mlad si vozac,pazi u buduce,kazna za to je 2000,srecan put...I dan danas ga ne razumem...A najsmesnije mi je bilo kad sam se vozio sa ortakom jedne veceri,a lik iskoci iz nekog zbunja i poce da mase "lizalicom",ali iskljucenom  ;D.Mi prodjemo,pogledamo nazad,a indijanac pali/gasi Maglite i nije mu jasno  ;D...Lepo kaze ortak,moras da ga razumes (prosecnog pandura,cast izuzetcima),zena ga vara,sin narkoman,cerka qrva,neizmireni dugovi za kredit,shef ga prtza,bruka familiju na ulici,kisne,smzrava se,nije ni njemu lako.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: BMW R1200R DUCATI Streetfighter 1098

ILepo kaze ortak,moras da ga razumes (prosecnog pandura,cast izuzetcima),zena ga vara,sin narkoman,cerka qrva,neizmireni dugovi za kredit,shef ga prtza,bruka familiju na ulici,kisne,smzrava se,nije ni njemu lako.

Au koja nerazumna izjava tvog druga...  ???  ???

• Svrati ponekad, 140 postova

Ljudi jel su to saobracajci sa belim rukavicima ili samo ulicni pozornici.

Lilihip ne svetli nego lepo pise STOP i stim se zaustavlja po zakonu o s.propisima, a crvena svetleca  to im je samo upozoravajuca lampa da se zna dasu oni u mraku.

Trebalo bi da se oglasi i covek sa foruma koji je iz s.policije.

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Vfr 750

pre par dana kada smo isli u donji milanovac ,ortaka i mene zaustave saobracajci u blizini srebrnog jezera i kao dajte vozacke saobracajne i licne karte moramo da upisemo u svesku sve motoriste koji prolaze ovuda.Dok je nas upisivao naidju jos dva motora i to isto i njima uradi.U cemu je tu fora ,dal neko zna.

post-3416-12879006844455_thumb.jpg

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Mene je na slican nacin pokusao da zaustavi neki pandur u Kotoru. Mrkli mrak, ogranicenje 80km/h ja vozim 90 mimoilazim se sa jednim automobilom i tik iza njega istrcava policajac i mase "stop" znakom. Ja ga u momentu nisam ni skontao, vidio sam samo da je nesto malo plavo razmahano iskocilo na 3 metra ispred mene. Da li sam ga zakacio neznam, uglavnom cura koja je sjedala pozadi na motoru rekla je da mu je lilihip ispao, on je stajao par sekundi, slego ramenima, pokupio lilihip i sklonio se s ceste da ga drugo auto koje nas je mimoislo nebi izgazilo

• Svrati ponekad, 140 postova

Koliko ja znam a dobio informaciju iz mupa samo u vanrednom stanju i akcijama kao sto je bila sablja ili slicno imaju prava da ti upisu podatke u tefter(svesku) ako te legitimisu ovako ne ako nema preksaja i ako ima ne u tefter samo prijavu.

Za to telefon odmah 92 i trazi dezurnog komandira ako nisu s.policija,ako jesu isto 92 pa trazis s.policiju oni te prebaci pa opet komandira.

Mislim da nismo policiska drzava i da imamo konstantno policiski cas na ulici ovo u pisivanje moze da se okarakterise i kao krsenje slobode gracana ali to vec treba da tumaci neki pravnik.Samo skojim pravom ti neko uzima podatke ako nisi u prekrsaju.Sto im se vise ocuti oni to vise rade.Poziv 92 je dzabe.I obavezno broj sa znacke nista objasnjavanja i zovi.Ja licno to maltretiranje ne trpim nikako i tako uvek reagujem.A imao sam prilike da se uverim da je tako cak sam im bio i na disciplinskoj (popili pedalu) pa nek vacare i upisuju do mile volje.

JBG kad sam se rodio caletu posle babice prvi cestitao pandur na ulici jel ga je legitimisao.Samnom se uvek ukace u neku gresku.

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

pa kako za koga

sta ako zuris negde?

sta ako nisi raspolozen za pricu?

a on koristi uniformu da bi tebe zaustavo zato sto mu je dosadno i svidele mu se tvoje cizme?

Pa da, zurio sam, pa me je kao i Motorasa upucao sa radarom. Nisu oni mene zaustavili samo radi price, nego zbog toga sto sam isao 100kmh. Kad sam posle 15 minuta price sa njima rekao da zurim i da bi trebao da krenem oni su se ljudi izvinuli sto me zadrzavaju! Nisam platio kaznu, jos sam dobio i izvninjenje. Pa majku mu moze li se naci nesto lose u tome?!

• Drug član, 1392 postova

pa kako za koga

sta ako zuris negde?

sta ako nisi raspolozen za pricu?

a on koristi uniformu da bi tebe zaustavo zato sto mu je dosadno i svidele mu se tvoje cizme?

Pa da, zurio sam, pa me je kao i Motorasa upucao sa radarom. Nisu oni mene zaustavili samo radi price, nego zbog toga sto sam isao 100kmh. Kad sam posle 15 minuta price sa njima rekao da zurim i da bi trebao da krenem oni su se ljudi izvinuli sto me zadrzavaju! Nisam platio kaznu, jos sam dobio i izvninjenje. Pa majku mu moze li se naci nesto lose u tome?!

Tesko da moze bolje  :)

osim ako policajac nije zenskog pola i pozove te iza nekog zbna nesto da ti pokaze  pre nego sto krenes ;D

Mene nerviraju deca koja si izasla sa kursa i rade u patroli pa stanu na raskrsnicu i zaustavljaju samo sa onom crvenom lampom sve redom cisto da bi vezbali.

ne pisu kaznu ni kom sta god da uradis mozda samo malo cimaju ljude.

jel smeju da te zaustavljaju obicni setaci koji nisu saobracajci a ti nisi napravio prekrsaj? smaraci

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: BMW R1200R DUCATI Streetfighter 1098

jel smeju da te zaustavljaju obicni setaci koji nisu saobracajci a ti nisi napravio prekrsaj? smaraci

Smeju. Od akcije "Sablja" na snazi su ostala ovlascenja da svaki policajac ima pravo da te zaustavi u saobracaju..

I mene je to zanimalo pa sam preko par prijatelja u MUP-u proverio i zaista imaju pravo..

Takodje ti imas pravo da pitas za br.znacke i jedinice u kojoj je rasporedjen.

S`tim da ti u praksi ne preporucujem nista osim kulturnog ponasanja.. :)

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Smeju. Od akcije "Sablja" na snazi su ostala ovlascenja da svaki policajac ima pravo da te zaustavi u saobracaju..

I mene je to zanimalo pa sam preko par prijatelja u MUP-u proverio i zaista imaju pravo..

Takodje ti imas pravo da pitas za br.znacke i jedinice u kojoj je rasporedjen.

S`tim da ti u praksi ne preporucujem nista osim kulturnog ponasanja.. :)

Tacno! To je ziva istina i treba je se pridrzavati. Kulturno i ljubazno i u velikoj vecini slucajeva sve prodje u najboljem redu. Sem kada je u pitanju neki napaljni klinac koji je tek izasao sa kursa pa bi da leci svoje frustracije, ali takvi nisu bas cesti.

Pre desetak godina i ja sam isterivao pravdu ,svadjajuci se sa saobracajcima i uvek bi popio neku prijavu.Naplacao sam se kazni da sam mogao da kupim jos jedan auto.Jednog dana sam prelomio i poceo sa njima lepo i mogu vam reci da mnogo bolje prolazim ,cak i za prekoracenja brzine za oduzimanje dozvole prodjem sa 1000din,tako da sa nekom raspravom moze samo da se najebe i  da se placaju bespotrebne kazne. E sad kako ko voli,kod nas su nazalost oni jos uvek u pravu i mogu da te zaustave kad hoce i gde hoce.

• Drug član, 1392 postova

Pre desetak godina i ja sam isterivao pravdu ,svadjajuci se sa saobracajcima i uvek bi popio neku prijavu.Naplacao sam se kazni da sam mogao da kupim jos jedan auto.Jednog dana sam prelomio i poceo sa njima lepo i mogu vam reci da mnogo bolje prolazim ,cak i za prekoracenja brzine za oduzimanje dozvole prodjem sa 1000din,tako da sa nekom raspravom moze samo da se najebe i  da se placaju bespotrebne kazne. E sad kako ko voli,kod nas su nazalost oni jos uvek u pravu i mogu da te zaustave kad hoce i gde hoce.

Tacno tako se i ja ponasam kad su ti klinci u patroli sa lampicom u mraku na ulici i masu

Mahnem i ja njima lepo i nasmejem se dok dodajem gas

• U prolazu, 81 postova

Dobro je kad covek uspe da se izvuce, kada je napravio gresku, jer iz toga nesto nauci, ali je ogroman problem: "... cak i za prekoracenja brzine za oduzimanje dozvole prodjem sa 1000din...".

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Dobro je kad covek uspe da se izvuce, kada je napravio gresku, jer iz toga nesto nauci, ali je ogroman problem: "... cak i za prekoracenja brzine za oduzimanje dozvole prodjem sa 1000din...".

Pa sta b ti, da prodjes i bez tih 1000din  ;D

moj ortak pre dve godine nije stao patroli koja ga je zaustavljala ,oni su verovatno zapisali broj i ujutru mu dosli na gajbu ,on je sve negirao kao to nije tacno on nigde nije isao sinoc...oni onda kazu dovezi auto u sup na proveru,drzali su mu auto dva meseca i vratili ga kao sve je u redu.ali je covek bio dva meseca bez kola ,znaci mogu i to da urade,ako se neko od njih bas zainati.A zaboravio sam i da dodam da dok je auto bio u supu istekla mu je registracija i kad je dosao da ga preuzme oni namontiraju saobracajce i ovi ga zausave i napisu prijavu za neregistrovan auto ,pa sad vi sto bezite vidite kako to moze da se zakomplikuje.

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

Drugara i mene su zaustavili 11.10. oko 22h na prilazu Mladenovcu iz pravca Topole, na onom pravcu pred nadvožnjak gde ih uvek ima. Bio je jedan saobraćajac obučen kao marsovac (motor mu nisam primetio) i nekoliko onih sa kačketima, interventna ili nešto tako. Vozili smo oko 50-60, kulturno se zaustavili, poželeti dobro veče jedni drugima i povadili dokumenta. Ovi sa kačketima su pregledali lične karte, marsovac saobraćajne i vozačke i taman kad sam mislio da je gotovo marsovac odluči da pregleda kofere. Prvo je drugaru povadio bukvalno sve, onda mu je prepipao sav sitan alat koji je imao, pa zatim rezervne gaće i čarape. Meni je detaljno prepipao pederušu i farmerke koje sam imao u koferu, zatim se pozabavio kišnim odelom:

- Šta ti je ovo žuto?

- Kišno odelo.

- Kišno odelo, a?

- Pa... kišno odelo.

Pokušali smo da saznamo motiv ove detaljne kontrole i dobili odgovor da nemamo čega da se plašimo ako smo čisti. Ja se nisam tuširao par dana pred ovaj susret, tako da to verovatno opravdava ovo trakeljisanje.

Uglavnom, saobraćajac je prevideo da mi je vozačka dozvola istekla, nije se bavio alko-testom iako smo dolazili sa vašara, odlučio je da se bavi pretresanjem, nije pronašao nož na preklapanje koji je bio u pederuši, nije pogledao ispod sedišta ni meni ni njemu, nije pregledao šta imamo po džepovima. Koji je bio smisao ove kontrole? Da li saobraćajci uopšte treba da se bave pretresanjem? Koliki smo mi majmuni što smo se uopšte zaustavili?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja