zeljko_srb 8 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan uzeo sam kacigu AIROH S4. kaciga je stvarno preterana. znaci jako dobra, lagana i sve to. ali me nervira sto se zamagli skroz, a tek je namontiram na glavu. a ova moja stara m2r ne magli ni malo. a nije nikakva marka... zasto to? jel ima da se premaze vizir nekim hemijskim preparatom ili necim, ili sta vec moze da se uradi? i zvizdi. krenem, ono, vozim, i samo cujem fiiijuuuuu. kao da mi neko zvizdi istripujem se da me neko zove. kad ono zvizdi negde kroz nju. sta uraditi po tom pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Septembar 28, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa vidi te otvore za vazduh otvori, zatvori pa vidi kako se ponasa, da li i dalje zvizdi, meni je na AGV GP-I (valjda se tako zove) otpala jedna plastika za ventilaciju pa nekad hoce da zvizdi kaciga, a kad magli, samo otvorim onaj otvor za ventilaciju kod brade ili podignem vizir za koji mm i odmagli se odmah.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 28, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan i zvizdi. krenem, ono, vozim, i samo cujem fiiijuuuuu. kao da mi neko zvizdi istripujem se da me neko zove. kad ono zvizdi negde kroz nju. sta uraditi po tom pitanju? Opustiti se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa nema na njoj da se otvara zatvara. ventilacija. znaci kako je tako je. a kad se zamagli i ja to uradim, mm otvorim i onda opet isto. jel postoji neko resenje, da nemoram da otvaram zatvaram vizir stalno... ovako izgleda. http://www.power-bike.ch/shopping/images/airoh3136.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 28, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Kupis drugu kacigu, ili trpis zvizdanje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 734 Napisano Septembar 28, 2008 Drug član, 1736 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u Nolanu imam PIN LOCK (valjda se to tako zove), kupis ga za 10-15 evrica i namontiras ga jednostavno i nece da magli, a za zvizdanje ispljuni pistaljku iz usta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Septembar 28, 2008 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan cekaj malo,nesto mi nije jasno... pises da je kaciga "pretjerana i jako dobra" a osnovna stvar je da se kaciga ne magli i da bude sto tisa. po meni tu nista nema pretjerano i jako dobro ako ti to tako radi ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 843 Napisano Septembar 28, 2008 MK Obrenovac, 567 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam proletos kupio novu AIROH FLIP AP kacigu ,platio sam je 200 i nesto eura ! Izgledala je bruka i isto me odusevila ali samo dok je nisam probao! Toliko je sistala i pistala i to pri brzini od 90-100kmh da sam je odma skinuo,dao u oglase i prodao! Tako da nemam bas lepo iskustvo sa Airoh kacigama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam banditovu kacigu,ona i zvizdi i magli a tek sto duva pa je ipak najvise nosim,nekako sam je zavoleo i pored svih tih mana.Navikni se sta da ti kazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Septembar 28, 2008 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Imaju da se kupe preparati protiv maglenja staklenih (plasticnih) povrsina. Koriste ljudi u kolima, naocarima za vid... A pazi im reklamu: "zasto avionu ne magle stakla" xexe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducati unlimited 0 Napisano Septembar 28, 2008 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Bliski Istok-Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom ladnom vremenu skoro svaka magli kada stojis i vozis polako ,otvori malo vizir dok nepocnes da vozis ,a buka cepici usi i po gasu nema idealne kacige i shoe od 800 e oce da bude bucan i da magli kad je ladno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6433 Napisano Septembar 28, 2008 Enduraš, 6396 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svi ti premazi i sprejevi su kratkorocno resenje. Najbolje resenje je dokupiti pinlock unutrasnji vizir i vise nece nikad da vam magli kaciga. Ja sam bio malo skeptican pre kupovine, ali od kad sam ga namontirao, nikad mi se nije zamaglio vizir. Ni po voznji po kisi, ni po hladnom vremenu, a u ova dva slucaja bez pinlock-a je maglio toliko da sam uvek morao da ga drzim otvoren 1 zub, a to nije ni malo prijatno. Sto se mene tice, najboljih 25e ikad potrosenih i ubuduce mi nece nikad ni jedna kaciga biti bez pinlock unutrasnjeg vizira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan sasa umag. kaciga izgleda jako dobro, i zajebo sam se odma sto sam naseo na spoljasnju lepotu... sta sad, kupio sam je i gotovo. ona moja m2r koja kosta nova manje od 100e, niti magli niti zvizdi, ali je teza od ove, i gadnija milion puta. a ova je preterana na izgled, i lepa, mat crna, lagana, pere se postava. ali nervira me jako sto se magli vizir i sto zvizdi. to mi ide na q. zato vas pitam sta raditi. sta je taj pinlock. ima li neko sliku kako to izgleda ili kako izgleda na kacigi? nemam nikakvu predstavu sta je to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 734 Napisano Septembar 28, 2008 Drug član, 1736 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Tanko parce gume il plastike koja se montira sa unutrasnje strane vizira i resava ti sve probleme.Imas ga u Nolan flip up kacigama, a verovatno i ostalim modelima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1263 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam istu tu i sto se tice maglenja moja magli samo kad stanem u voznji na semaforu ili slicno ali cim krenem magla nestane. Sto se tice zvizdanja to ovoj kacigi i jeste velika mana jer ima dosta otvora i logicno je da ce poceti zvizdati preko 60-70 kmh. Po mojoj proceni najvise zvizde oni bocni otvori sa leve i desne strane kod obraza sto sam ja uspesno resio sa malo providnog selotejpa. Velika mana svih enduro/cross kaciga je i veliki otvor ispod kljuna sto voznju po hladnom vremenu cini jako zahebanom. Nigde bez windstopera. Ono zbog cega sam ja dao 240 eura za nju je pre svega udobnost (laka je i stvarno lepo lezi na glavi) i naravno izgled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 28, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan 1.pa ti lepo stavi veci vizir na motor pa nece da ti zvizdi ,i mocices da vozis sa otvorenim vizirom nece ti smetati,, 2. stavi pampure u usi ili ti cepice pa ti nece zvizdati,i namai necim vizir ili turi pin lock.. 3.a i kako ocekujes od enduro kacige da ne zvizdi,,,pa ona nije ni predvidjena za neke brze voznje,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan jel moze neko da postavi sliku tog pin locka. bio bih jako zahvalan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 28, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Idi na Google, klikni na slike i kucaj pinlock. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6433 Napisano Septembar 28, 2008 Enduraš, 6396 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bazismotor.hu/Images/CikkPic.php?cikkid=667 I ovako izgleda namontiran na kacigi http://www.motshop.de/shop/catalog/popup_image.php/pID/2612?osCsid=5fa53a62e13c613a16b23c57e3ae00db Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ahaaa. znaci to dodje kao jedan savitljivi vizir. 10, 15e? pa dobro, ce vidimo. i posle se nikako ne magli, a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Septembar 29, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je previse bucna i nisi zadovoljan drugim aspektima, mozda bi mogao da je prodas ikupis neku sa kojom ces biti zadovoljan. Da ne juris pinlock-ove, cepice, otvore,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Septembar 29, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Za to zvizdanje... provalio sam odakle to dolazi, vidi da li ti vizir lepo naleze na kacigu. Kad sam se vozao nesto sa polu otvorenim vizirom nasao sam jednu poziciju gde je zvizdanje bilo nepodnosljivo pri 60-70 na sat tako daa... A za magljenje... samo na semaforu kad je hladno ali zato imas onu foliju da zalepis, kosta oko 1000 dindzi i mosh da je iseces prema obliku svog vizira... etooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Septembar 29, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ne naleze lepo vizir na kacigu. sa desne strane mislim da ima koji mm lufta. i sad sigurno zvizdi zbog toga. kako se to moze resiti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Septembar 29, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Zvizdanje je sigurno od toga zazora. Ako je kaciga, kako ti kazes, preterana (sta god to znacilo ), odnosno nije neki kinez, nije mi jasno kako moze da ima toliki zazor. Da nije guma za dihtovanje ostecenena/deformisana? Vizir iskrivljen/deformisan? Vizir nije pravilno pricvscen za kacigu? Ne znam sta bi jos moglo da bude... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 454 Napisano Septembar 29, 2008 www.markone-pegaz.rs, 2427 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan ne naleze lepo vizir na kacigu. sa desne strane mislim da ima koji mm lufta. i sad sigurno zvizdi zbog toga. kako se to moze resiti? Imaš sa strane one zavrtnje pa probaj da podesiš. Ako ne uspeš da se snađeš donesi do mene pa ću probati da namestim. Možeš i kod Viktora da je odneseš u Primoto, tamo sam je kupio pa ako on ne može da je reši vrati je. Nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...