Neške 30 Napisano Septembar 27, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sta radite sa akumulatorom zimi, kako ga cuvate i odrzavate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Septembar 27, 2008 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan izvadim ga,napunim i drzim na jednoj dascici na suvom mestu... Posto motor ne vozim od novembra do februara onda pre nego sto prvi put upalim motor napunim akumulator jos jednom i teram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 27, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Drzi ga na suvom i toplom mestu i dopunjavaj svakih 10-15 dana sa mini punjacem za motore. Ako je kiselinski provceri i dopuni nivo destilovane vode (imas oznake za min i max na njemu) i na prolece ce da pali kao mina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 27, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja evo godinama ne radim apsolutno nista tj. motor vozim najmanje jednom u mjesec-dva u tom periodu i problema nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Septembar 27, 2008 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan to sam uradio samo jednom,da sam ga vadio. inace mi je u skuteru stalno stajao unutra i samo sam ga jednom dopunjavao pre nego sto sam poceo da ga vozim u februaru ove godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Septembar 27, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan A, ako nije sa kiselinom, vec sa zelatinom, kako onda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 27, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan A, ako nije sa kiselinom, vec sa zelatinom, kako onda? Moji nisu bili sa kiselino vec sa gelom i tako sam radio. Ove sa kiselinom ipak treba skidati i dopunjavati, na skuteru sam tako morao ili sam svake sezone kupovao novi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 27, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kako sam već napisao u nekoj drugoj temi, ako imate inteligentan ispravljač, akumulator se može ostaviti zakačen čitavu zimu i ispravljač će sve raditi sam, dakle dopunjavati akumulator po potrebi. http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003596 Probably the best intelligent electronic device available for battery charging/diagnostics and care. Suitable for motorcycles, scooters, Quad/ATVs (as well as car batteries). Adjustable from 6V to 12V the ProCharger is suitable for conventional Lead/Acid batteries as well as all maintenance-free gel and AGM batteries including the entire GetGeared battery range. Note Conventional trickle chargers and car battery chargers will damage motorcycle batteries. Motorcycle batteries are designed to be small, which means the metal components are reduced in size and are easily damaged by high charging currents and chargers that continue to trickle charge after the battery's full capacity has been reached. The ProCharger uses state-of-the-art responsive charging technology to provide optimal charging and care for your battery. The software intelligently supervises all phases of the charging and maintenance process and continuously adapts to the condition of the battery, delivering the right amount of charge and maintenance. The battery can remain attached for months. Overloading is impossible. In-house tests have shown the SAITO Intelligent ProCharger to recover and optimise the charge of more motorcycle batteries than the leading brand alternative. Providing you with the assurance of a long battery life. Two long length cable sets and a compact adaptor kit for wiring to your bike are included. There is also a crocodile clip connection for direct connection to the battery terminals. Operating voltage 220-240 V Current to max. 1A Multi-stage charge mode (I /U1 /U2) as well as pause cycles Battery can remain permanently attached Protection from short-circuiting and reverse polarity through an electronic protection circuit Automatic battery care mode Maintenance mode to maintain your battery's maximum charge capacity Charge and discharge function (ideal for winter storage) Test functions, including fault diagnostics and testing of the battery’s ability to hold charge Manually switch between 6V and 12V Charging current maximum 1A (full automatic adjustment) 16 LEDs in 3 colors deliver a comprehensive and easily understood status display - 5 LED lights for the five-stage charging cycle (displayed in % bands) - 2 LED lights for the indication of the voltage setting (6V and 12V) - 4 LED lights to indicate the battery condition: Deep discharge, defective, reverse polarity and ready for use - 4 LED lights for the identification of the basic functions - 1 LED light for mains connection Long connection cables: Mains lead 1.70 metres; Battery connection cable 2.20 metres Cable set with crocodile clips for direct connection Cable set with eyelet connectors to create a permanent charging point on your bike Prepared for wall fitting Measurements (W x H to (max.) x D): 10 x 6.5 x 15 cms Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Septembar 27, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, ako je sve ovako kako pise, ovo je odlicna stvar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 27, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, ako je sve ovako kako pise, ovo je odlicna stvar! Nema razloga da nije tako, jer ove osobine imaju svi inteligentni punjači. Pogledaj ovaj sajt: http://www.getgeared.co.uk/SAITO_Intelligent_ProCharger pa onda link Reviews & Tests Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Septembar 27, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja akomulator skinem sa motora kad prestanem da ga vozim, i ostavim ga negde u kuci, kad krene sezona, onda ga samo vratim u motor i otvaram sezonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8630 Napisano Septembar 27, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Ja akumulator nikada ne vadim. Sta je onda sa akumulatorom u autu zimi, kada pored osnovnog starta ima ulogu kondenzatora za sve napajanje na autu, grejanje, brisaci, grjac stakla, retrovizora... Onda bi svaki akumulator crkao, tacnije i crkne ako nije dobar. Ako je dobar sve to mu nista ne smeta. Tako je i na motociklu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6057 Napisano Septembar 27, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Mrle! Ljudi izvade akumulator iz motora zimi, a ostave istog da stoji 4-5 meseci bez pomeranja a znamo koliko je to štetno za gume koje btw koštaju prosečno kao 5-6 akumulatora... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Septembar 27, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa meni je bilo dovoljno sto mi je jedne zime crkao akomulator koji je stajao u motoru cele zime, pa sam prosle godine izvadio, i evo do sad me sluzi odlicno... E pa skinuo bih ja i gume, al ko ce ih kasnije vracati?? xD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6057 Napisano Septembar 27, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo podigneš motorče na neko postolje, da gume ne pipkaju beton Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Septembar 27, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ne skidam akumulator,i nikad nisam imao problema...(nadam se da ce tako i ostati ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6057 Napisano Septembar 27, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja video, današnji akumulatori imaju garanciju od 2 godine....sve preko toga je čist ćar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano Septembar 28, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan Postoje dobri i kvalitetni punjači akumulatora koji se mogu spojiti na akumulator i da ostanu tako mesecima pa po potrebi čak i godinama spojeni, bez bojazni da će se akumulator oštetiti. Problem sa akumulatorima na motorima (pogotovo na skuterima) je taj da su male zapremine i da se motorom ili skuterom prelaze uglavnom male razaljine. Akumulator se prilikom paljenja motora u tim slučajevima uglavnom više potroši nego što se dopuni od kratke vožnje nakon paljenja. U MOTOBOX-u imaš takve punjače od Nemačke firme H-Tronic. Jedan je AL 300 PRO cena je 1.300 din, a drugi je AL 600 PLUS cena 2.530 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 28, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A ja razmisljam da napravim inteligentni punjac za akumulatore,ehh...pa ne vredi.Jeftinije je kupiti gotov.Ali de ne offujem,- ja cu ostaviti akumulator u motoru,samo cu skinuti kleme,jer imam alarm,a on vuce malo struje i kada je na stand by-u. Obavezno cu ga dopuniti svake 2-3 nedelje,jer se akumulator i sam prazni,i to oko 1% dnevno.A necu ga skidati sa motora,jer ce biti u toploj prostoriji.Napunjen akumulator ince ne moze da se zamrzne,ali ako je prazan onda moze.Pa ako ne vozite motor,a on stoji pod vedrim nebom,izvadite akumulator,to ce mu samo koristiti.I naravno,obavezno dopunjavanje mesecno bar jedanput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Septembar 29, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja video, današnji akumulatori imaju garanciju od 2 godine....sve preko toga je čist ćar. Za automobile garancija jeste 2 godine ali je zato za motore samo 6 meseci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6057 Napisano Septembar 29, 2008 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vidiš, to nisam znao, nisam kupovao skoro. Znači, 6 meseci, posle toga čist ćar ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Septembar 29, 2008 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Meni se sad skoro ispraznio bio,predpostavljam zato sto sto sam isao na neke kratke relacije(oko 5 km dnevno,i non stop pali gasi...) zbog kise,a i odkad je pocelo hladno vreme opet zeza evo proslo 2 nedelje od punjenja(ja sam ga punio oko sat i po,sad koliko treba da se puni?)A i ovako treba da menjam akumulator vidi se po njemu da sigurno ima preko 5 god.Samo jos da pitam koliko kostaju neki solidni akumulatori,ja imam na potoru od 8 ampera sad da li ja mogu da uzmem neki od vise apmera ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 29, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes uzeti i veci,ako je takvih dimenzija da mozes ugraditi. Pogledaj ovde: http://www.andreja.co.yu/ Ako budes dolazio,nemoj da ne svratis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Septembar 30, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, pricam o 12V - 14amp: Mobil M Bosch 4900,oo Mass Co Varta 3600,oo - 10% za clanove BJB KDM Banner 4070,oo 1god garancija Milenijum 12V 12amph gel 2900,oo Hteo sam da uzmem akumulator sa gelom, ali je on po dimenzijama veci, tako da sam danas pazario BANNER kiselinski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Septembar 30, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Saito ProCharger je na dodatnom popustu u Louisu i sada košta 40€ http://www.louis.de/?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003596 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...