acim 768 Napisano Septembar 22, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako niste čitali ovo, mislim da je veoma interesantno. http://www.motori.hr/Optere_263_enja_na_270_km_h_127.html Ukratko: - svake sekunde prelazi 75 metara - svake sekunde kroz airbox prolazi 100 litara vazduha - isti taj vazduh pvrolazi između tanjira i sica ventila nadzvučnom brzinom - za svaki takt usisa stoji na raspolaganju tek tri hiljadita dela sekunde - opterećenje na 73 milimetra široke klipove, kao i klipnjače i radilicu iznosi 3.7 tona - inercijalne sile ubrzanja klipa mase 220 grama iznose 12200 N, ili nešto više od 1.2 tone - lanac trpi silu od 450 kg - obzirom da postoji oko 4,5% proklizavanja, guma se pri brzini od 270 km/h kreće brzinom od 3,4 metra u sekundi u odnosu na put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 22, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Bilo vec par puta na forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Septembar 22, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je bilo, brišite ili spojite. Izvinjavam se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 3087 Napisano Septembar 23, 2008 Braveheart, 724 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150,Aprilia Pegaso 650. Prijavi odgovor kao problematičan nisam vdeo ovo do sada,zaprepastio sam se koje informacije :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Septembar 23, 2008 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nisam vdeo ovo do sada,zaprepastio sam se koje informacije :o pa sto vozis 300 ? si lud? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 3087 Napisano Septembar 23, 2008 Braveheart, 724 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150,Aprilia Pegaso 650. Prijavi odgovor kao problematičan nisam vdeo ovo do sada,zaprepastio sam se koje informacije :o pa sto vozis 300 ? si lud? :o toliko nebi isao da spojimo tvoj i moj motor zajedno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 49 Napisano Septembar 24, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Nisam do sada video ove podatke. Kada pogledas iz ovog ugla, brojke su zaista velike. Zato ja ne vozim brzo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Septembar 24, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja ne vozim brzo ;D Nećeš da prljaš filter vazduha ovolikim usisom? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 49 Napisano Septembar 24, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja ne vozim brzo ;D Nećeš da prljaš filter vazduha ovolikim usisom? ;D Nije to! Zao mi lanca (450 kg opterecenje, ejjj) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 24, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bi bilo zabune, podaci su za suzuki gsxr1000 mada su priblizni i za ostale supersportske cetvorocilindricne hiljadarke, kod ostalih motora su vec neke druge cifre u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Septembar 24, 2008 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan obzirom da postoji oko 4,5% proklizavanja, guma se pri brzini od 270 km/h kreće brzinom od 3,4 metra u sekundi u odnosu na put Ovo mi malo ne pije vodu, mislim malo mi je puno.To znaci da se pri brzini od 100km/h, guma okrece kao da ide brzinom od 104,5km/h. Nema nekog smisla a moze se i izmeriti uz malo vestine. Koliko onda prednja proklizava, kao da vozimo 96km/h . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 49 Napisano Septembar 24, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan obzirom da postoji oko 4,5% proklizavanja, guma se pri brzini od 270 km/h kreće brzinom od 3,4 metra u sekundi u odnosu na put Ovo mi malo ne pije vodu, mislim malo mi je puno.To znaci da se pri brzini od 100km/h, guma okrece kao da ide brzinom od 104,5km/h. Nema nekog smisla a moze se i izmeriti uz malo vestine. Koliko onda prednja proklizava, kao da vozimo 96km/h . Mislim da si pogresno razumeo. Nije uvek proklizavanje gume 4.5%. Procenat proklizavanja je u direktnoj zavisnosti od brzine. Tako da pri malim brzinama, proklizavanje je zanemarljivo. Ali se zato povecanjem brzine (povecavanje otpora vazduha), raste i procenat proklizavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1171 Napisano Septembar 24, 2008 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno zanimljivi podaci :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Septembar 24, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan a jel se onda i vise prlja filter vazduha pri vecim brzinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 24, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan bolje kad ne znaš neke stvari... a i nije moje da mislim o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1976 Napisano Septembar 24, 2008 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan bolje kad ne znaš neke stvari... a i nije moje da mislim o tome. Ova je najbliža istini... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 2338 Napisano Septembar 25, 2008 Vlasnik sajta, 5415 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo najjace Dok klip napreduje prema gornjoj mrtvoj točki, očekuje ga još jedna teška proba. Unutar puta od samo 25 mm, mora se zaustaviti s 134 km/h na nulu, nakon čega ga klipnjača opet povuče nazad i ubrza na istu brzinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 28, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Zato i postoje tegovi na radilici,da SVE TO IZBALANSIRAJU!KAD SVE OVO PROCITAH,UVIDEH DA SMO NAJUGROZENIJA VRSTA KOJA SE KRECE PO PUTEVIMA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 5052 Napisano Septembar 29, 2008 Ne silazi, 5610 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U onom nesrecnom MOTO BIKE-u, sto je izaslo samo 4-5 brojeva, izasao je clanak na 2 strane sta se sve desava u masini pri 270km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...