johnynovak 4 Napisano Octobar 2, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma opusteno, samo mi posalji PP ili me cimni na msn i mozemo se sve dogovoriti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Octobar 3, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan bio pre neki dan u novom sadu i dok sam setao spazim jednu radnju udjem objasnim prodavcu sta mi treba i on mi dao pastu farcelu G4 i objasnio kako da ispoliram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Decembar 16, 2008 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Paznja. G6 je grublja od G3 i obe idu sa vodom, tj. nakvasi se povrsina koja se polira. G10 je fina i ne ide sa vodom. Namaze se, saceka se 30 sekundi i onda polira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Decembar 16, 2008 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Paznja. G6 je grublja od G3 i obe idu sa vodom, tj. nakvasi se povrsina koja se polira. G10 je fina i ne ide sa vodom. Namaze se, saceka se 30 sekundi i onda polira. Pre sam koristio kombinaciju farecla G3 pa fina 3M plavi cep, isto fina na suvo, ovig dana sam probao umesto G3 3M-ov zeleni cep i stvarno sam prezadovoljan, cini mi se da je bolja od G3, posle samo malo predjem sa plavim cepom i bude extra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Decembar 16, 2008 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno najbolje paste su 3-M,prvo ide zelen poklopac,pa polir mleko (zuti poklopac),Ako radite masinski,desava se da na tamnijim bojama ostanu holografi od paste isundjera,,onda je najbolje na kraju uraditi sa Anti-hologramom,(svetlo plavi poklopac) Da napomenem da su 3-M paste dosta skuplje od ostalih,ali su samim tim na vrhu kvaliteta ne samo kod nas,nego i u svetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Decembar 16, 2008 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko ovde od nasih cenjenih forumasa da se bavi poliranjem za kintu, pice ili slicno? Prvo ne isplati mi se da pokupujem silne paste vrhunskog kvaliteta da bi samo tank ispolirao i gotovo, drugo ne bi bas da se ucim na "suvo" i to na svom tanku nego bi prvo da vidim kako to radi neko ko zna pa posle ok. Pozeljno je da je taj neko iz BGa narocito u ove zimske dane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Decembar 16, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko ovde od nasih cenjenih forumasa da se bavi poliranjem za kintu, pice ili slicno? Prvo ne isplati mi se da pokupujem silne paste vrhunskog kvaliteta da bi samo tank ispolirao i gotovo, drugo ne bi bas da se ucim na "suvo" i to na svom tanku nego bi prvo da vidim kako to radi neko ko zna pa posle ok. Pozeljno je da je taj neko iz BGa narocito u ove zimske dane. ne bavim se profesionalno ali sam polirao drugaru farove i sebi vizire na kacigama, ako hoces mozemo da se dogovorimo jedan dan pa da ispoliram i tebi tank, mozemo da se dogovorimo posle 21.12. tj negde sledece nedelje pa da navratim na pice i poliranje ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Decembar 16, 2008 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko ovde od nasih cenjenih forumasa da se bavi poliranjem za kintu, pice ili slicno? Prvo ne isplati mi se da pokupujem silne paste vrhunskog kvaliteta da bi samo tank ispolirao i gotovo, drugo ne bi bas da se ucim na "suvo" i to na svom tanku nego bi prvo da vidim kako to radi neko ko zna pa posle ok. Pozeljno je da je taj neko iz BGa narocito u ove zimske dane. ne bavim se profesionalno ali sam polirao drugaru farove i sebi vizire na kacigama, ako hoces mozemo da se dogovorimo jedan dan pa da ispoliram i tebi tank, mozemo da se dogovorimo posle 21.12. tj negde sledece nedelje pa da navratim na pice i poliranje ;D ;D Moze taman ce i meni da stigne motor sledece nedelje od naseg drugara ace-pn koji mi pravi crash barove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Decembar 16, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa eto taman i meni prodje slava za vikend i onda cu imati vise vremena, taman da vidim kresh barove kako su ispali jer bi i ja pravio ako uzmem TA bez njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vidra Boy 2 Napisano Decembar 17, 2008 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Mogu li one tzv kuvane plastike sa kros ili supermoto motora da se poliraju tako posto se one ne farbaju a imam nekoliko manjih ogrebotina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Decembar 25, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, koristite pretragu, ova tema se vrti po 86 put, objasnjeno je sve u detalje... Nemojte me pogresno shvatiti, pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOUCUTTER71 189 Napisano Decembar 25, 2008 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao srece kada sam bio u Bike shopu u beogradu da naletim na IPON univerzalni sprej za poliranje,Moze da se prska bukvalno na sve(sta da ti kazem kada sediste ispolira)stim sto ja primenjujem sledecu taktiku,sa IPON-om poliram plastike i vizir,a metal i rezervoar poliram sa tecnim voskom i nema greske,onda osprajcujem gume sa SONAX-om,Motul za lanac,Ipon Za plastike i sediste,i i CarPlan tecni vosak za rezervoar(pamucne krpe se podrazumevaju,ali i magicna krpa je sjajna,narocito za vec ispoliran motor,za finishiranje.Mada sam cuo od jednog prijatelja da firma ABRO(ameri)ima strasno kvalitetne "hemije" od poliranja pa do octanbuster-a,on mi se zalio kako tesko pronalazi Abro,ali u bG-u u Honda centru"CENTAR S" sam video da imaju kompletan njihov program) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba023 48 Napisano Januar 13, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: HONDA CBR 600 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Vizir na motoru mi je izgreban, zamućen skoro i da se ne vidi kroz njega, ima li njemu leka, može li mu se povratiti sjaj ili mora nov? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 13, 2009 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Vizir na motoru mi je izgreban, zamućen skoro i da se ne vidi kroz njega, ima li njemu leka, može li mu se povratiti sjaj ili mora nov? Ako su risevi duboki presmirglaj ga prvo za 1000, ako su ogrebotine sitnije kreni od 1500, 2000 i na kraju predji i sa 3000 ako uspes da je nadjes (mada nije obavezno), ako ti nije problem poruci iz louisa (ne znam da li ima kod nas da se kupi) xerapol polir za pleksi i poliraj sa njim, on ce jako lepo vratiti sjaj. Alternativa je nakon smirglanja pokusati sa pastama za lak, fareclom g3, g10 pa nekim mlekom za poliranje, takodje ces dobiti odlican rezultat a ovih pasti imas u svakoj bolje snabdevenoj farbari. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2070 Napisano Januar 13, 2009 Skuteras, 3701 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vizir na motoru mi je izgreban, zamućen skoro i da se ne vidi kroz njega, ima li njemu leka, može li mu se povratiti sjaj ili mora nov? Ima mu leka samo treba da budes dobro strpljiv. Sto se tice poliranja ja najvise volim da koristim fareclu. Od farekle je sigurno bolja 3M pasta, ali ja izbegavam da je koristim iz samo jednog razoga. Nije na vodenoj bazi, a to znaci da sva ona tesna mesta, gumene i plasticne delove koje dohvati posle tesko mogu da ocistim. Treba nekoliko dobrih pranja da bi se uklonili svi tragovi poliranja. Kod farekle to nije slucaj zato sto se sve vreme poliranja dodaje voda i na kraju se sve to sapere samo smrkom da ne ostane nista. Kod dubljih ogrebotina treba uzeti vodenu smirglu granulacije 1000-1500-2000, kvasiti i blago smirglati i truditi se da bude sto jednacitije. JA posle toga uzmem G3 ili G6 (obe su grube polir paste) stavim TVRDI sundjer, nanesem po malo paste na povrsinu koju poliram, masinu podesim na ne vise od 1500-1700 obrtaja, povrsinu naprskam vodom iz one pumpice sto prska u magli i pocnem sa poliranjem. Masina treba da ima onaj lagani start, da vam ne bi razbacala pastu po okolini. Voda se dodaje non-stop da povrsina ne bi bila suva. Ako je suva onda dolazi do paljenja laka ili boje, sto se desava i kada se masina preterano brzo okrece. Dodavanjem vode se pasta polako ispira i kada dodje do toga da ostane samo voda onda stati. Po potrebi moze se opet staviti malo paste, pa ponoviti ceo proces. Kada ovo konacno bude gotovo onda ide isti postupak, sa istom pastom, ali sa MEKANIM sundjerom. Kada ovaj postupak bude gotov onda sundjeri idu na dobro, temeljno, ispiranje. Onda na red dolazi G10 (fina polir pasta). Potpuno isti postupak kao i sa grubim pastama. Kada sve bude gotovo onda ide pranje vozila, dobro susenje i zavrsno poliranje koj moze biti rucno (ako koristite BLACK TOP) ili masinsko (ako koristite GOLD TOP). Farekla ima i svoje MEKANE KRPE za ovu rucnu varijantu, a ima i sundjere za one predhodne operacije. Mislim da bi to bilo to sto se tice poliranja. Samo jos da napomenem da je ovo nacin poliranja koji JA primenjujem i jos uvek nisam imao nikakvu reklamaciju na rad. Auto limari i farbari rade to dosta brze i jednostavnije (preskacu pojedine procese, koriste suve paste kojima se brze dolazi do nekih rezultata) iz razloga sto je poliranje izuzetno tezak i zahtevan posao, a njima nije u interesu da toliko dangube, posebno ako to ne mogu da naplate kako treba. Vecina njih i nema zivaca da se bavi ovim. Ko nema pravu masinu moze da koristi i neku jacu busilicu koja ima reostat, tako da moze da podesi manju brzinu rada. Farekline paste se krecu od 800-1200 dinara po kilogramu ili pakovanju, a mogu se kupiti i na meru. Za jedan AUTO je potrebno do 150grama od svake. Tvrdi i meki sundjer kostaju negde oko 2000din,krpa oko 300din. Drzac za sundjer, sa cickom, kosta oko 800din (fareklin) i to je po meni jedina stvar koja ne mora da se kupi originalna. Na pijacama imaju dobri drzaci da se kupe za plafon 150 din. HVALA NA PAZNJI I SRECAN RAD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...