ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Prodajem samo probane (bukvalno par km) disk pločice EBC dupli sinter, model FA296HH. Po katalogu su za CBR600 F4i (a idu i na starije F modele i na RR modele 2003 i 2004. godište). Drugar je hteo da zameni pločice na svom CBR-u i ja sam mu preporučio ove dupli sinter pločice (koje su stvarn vrhunske), ali se on ipak odlučio za polu sinter varijantu (ne sviđa mu se to što je potrebno prvo malko zagrejati ove pločice da bi dobile svoj potpuni potencijal kočenja i to što na mokrom hoće malo da škripe...), tako da su mi ove pločice sad ostale višak... Puna cena ovih pločica je 30 evra za par. Ja oba ova para dajem za 30 evra. 0603171985 - Boris Promenio Februar 23, 2021 član ThePainkiller Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17197 Napisano Februar 23, 2021 Integrisan, 5057 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isto cuo samo reci hvale za HH i da ih bas i nije potrebno zagrejati Da jedu disk jedu. Ja koristim EBC polusinter i mogu reci da su necujne, bolje koce od organskih (isto ebc koristio), prave manje prasine i mnogo sporije se trose. Takodje, trebalo bi da je polusinter ok za 600ke van staze, mada vecina stavlja sinter plocice na ozbiljnije motore (napred). Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Polusinter je ok za 600-ke van staze, ali dupli sinter (HH) je ono pravo... Ali džaba, drugar neće da me sluša i zapeo za polusinter, kaže da će mu one biti dobre... Da ove pločice mogu na moju VFR-ku, ja bi ih definitivno sebi ostavio, ali ne idu, pa mi ove pločice ne trebaju, a žao mi da mi stoje bzvz, jer su bukvalno kao nove... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17197 Napisano Februar 23, 2021 Integrisan, 5057 postova Prijavi odgovor kao problematičan Just now, ThePainkiller said: Polusinter je ok za 600-ke van staze, ali dupli sinter (HH) je ono pravo... Ali džaba, drugar neće da me sluša i zapeo za polusinter, kaže da će mu one biti dobre... Da ove pločice mogu na moju VFR-ku, ja bi ih definitivno sebi ostavio, ali ne idu, pa mi ove pločice ne trebaju, a žao mi da mi stoje bzvz, jer su bukvalno kao nove... I ja bih isao sa sinterom na takvom motoru, ali ako vozi u ravnici, i ne vozi tipa 200 pred samu krivinu pa zabadanje kocnice maksimala i slicno, polusinter ce mu sluziti sasvim dobro. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 89 Napisano Februar 23, 2021 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jel može to na x11Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2021 (promenjeno) Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, badzabajker je napisao: Jel može to na x11 Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk Koji je to tačan model motora? Ako je to Honda CB1100 X11 onda ne može... Za tu Hondu idu FA261HH Promenio Februar 23, 2021 član ThePainkiller Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 23, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pronašao sam da ove FA296HH mogu na: CBR600 F1, F2, F3, F4, F4i, F5, F6, od 1999.-2006, CBR600 RR od 2003-2004, CBR900 Fireblade od 2000-2003, CB1300 (SC40) od 2001.-2009. Za neke druge modele ne znam. Najbolje za svoj model motora pogledate i proverite na ovom sajtu: EBC Brakes Motorcycle EBCBRAKESDIRECT.COM Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
badzabajker 89 Napisano Februar 23, 2021 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GPZ 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na info. Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 23, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisu problem pločice za honde.nego diskovi.Većina tih starijih hondi su davno imale diskove koji su bili za kantu.Bar po potrošenosti ,ajnzac popriličan.Ali ljudi tako voze.Neznam zašto ali definitivno diskovi sa najbržim trošenjem. Poneko se zezne pa uzme sinter pa onda ide razmišljanje i naravno izaberu se organske jer ionako motor neće ostati kod vlasnika dok se one ne potroše. Više stotina evra za diskove je neisplativa investicija za motor koji izgleda ko iz pretprošlog vremena. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 797 Napisano Februar 23, 2021 Xtreme, 392 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Do sada sam potrosio dva seta EBC-ovih HH plocica i jedan set Galfer sinter plocica, a cim stigne novi kontigent i drugi ide na motor. Plus-minus motor je kod mene presao barem 30.000km na sinter plocicama i diskovi su izgubili u proseku 0,050mm za taj period. Ako je to neka zabrinjavajuca cifra onda bolje da vam motor stoji u garazi... Jeste, cinjenica je da im treba temperatura da bi kocile u najboljem obliku, jedno "nabadanje" prednje kocnice zavrsava posao. Takodje nisu ljubitelj kise, opet temperatura. Da hoce da skripe, hoce, ali to nema nikakve veze sa kisom vec prvenstveno do same komponente plocice - Galfer mi jos nije zaskripeo dok je EBC znao, pogotovo dok je hladan. Tako da ono, vrlo dobre plocice za smesno male pare (pogotovo ako se uporede sa nasim maloprodajnim cenama) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Februar 24, 2021 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, sasa ns 1 je napisao: nisu problem pločice za honde.nego diskovi.Većina tih starijih hondi su davno imale diskove koji su bili za kantu.Bar po potrošenosti ,ajnzac popriličan.Ali ljudi tako voze.Neznam zašto ali definitivno diskovi sa najbržim trošenjem. Poneko se zezne pa uzme sinter pa onda ide razmišljanje i naravno izaberu se organske jer ionako motor neće ostati kod vlasnika dok se one ne potroše. Više stotina evra za diskove je neisplativa investicija za motor koji izgleda ko iz pretprošlog vremena. Ne bih se složio sa tobom o isplativosti menjanja diskova na starim motorima. Nisu u pitanju više stotina evra za neku šminku već za nešto od čega ti zavisi život. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 25, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo da ne stoje pločice... 3000 dinara za oba para... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 26, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Idu kolegi... Neka ga bezbedno i sigurno zaustavljaju... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...