Jump to content

Moto Zajednica

TET - Trans euro trail

Recommended Posts

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L
3 hours ago, Gliga said:

Mislim da sam pisao prošle godine.

Ukratko: neki Belgijanci su došli na Pasuljanske livade u toku gađanja bojevom municijom. Stali su da se fotkaju pored tenkova koji služe kao mete. Sreća pa su ih posmatrači ugledali na vreme i obustavili paljbu. Na kraju je sve prošlo bez posledica, fizičkih ili pravnih, ali meni nije bilo dobro kada su mi ljudi iz vojske pričali o tome. 

O istom trošku sam, preventivno, izbacio aerodrome Ponikve i Sjenica. Čisto da se izbegnu dalji mogući incidenti.

Meni nije jasno kako su mogli uci na poligon u toku gadjanja. Verovatno nisu pored kasarne nego sa istocne strane? 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8293 postova

Lazarev kanjon nema veze sa Pasuljanom... Možeš fino da rutiras sa V. Brezovice do Grze. Od kanjona imaš jake puteve do Breze. Ako treba pomoć, viči... 

Takođe, na Homolju imaš prelepe tet varijante, sve vezano, skoro bez prekida. Valjala bi jedna generalna rekonstrukcija našeg tet, ovako kako je realno je manje atraktivno od nekih drugih. A, šteta je. 

Nije kritika, više podstrek. Svaka pomoć sa moje strane je na raspolaganju, u obliku koji treba... 

• Sviđa mi se 4

• Andragog, 4955 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Kada gledam TET trekove od drugih zemalja, ima dosta krugova ili nezavisnuh trekova koji se negde spajaju... ! 😃

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 1960 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660
Pre 6 sati, DjordjeMijailovic je napisao:

Meni nije jasno kako su mogli uci na poligon u toku gadjanja. Verovatno nisu pored kasarne nego sa istocne strane? 

Nemam pojma i ne zanima me. Bilo i prošlo, srećom bez posledica :)

Pre 2 sati, severian je napisao:

Lazarev kanjon nema veze sa Pasuljanom... Možeš fino da rutiras sa V. Brezovice do Grze. Od kanjona imaš jake puteve do Breze. Ako treba pomoć, viči... 

Takođe, na Homolju imaš prelepe tet varijante, sve vezano, skoro bez prekida. Valjala bi jedna generalna rekonstrukcija našeg tet, ovako kako je realno je manje atraktivno od nekih drugih. A, šteta je. 

Nije kritika, više podstrek. Svaka pomoć sa moje strane je na raspolaganju, u obliku koji treba... 

Lazarev kanjon je izbačen sa trase jer u tih sat vremena koliko sam posvetio rešavanju problema nisam našao smislen način da ga zadržim.

Trekovi i iskustva sa terena su dragoceniji od podstreka :zvizduk: Istočnu i južnu Srbiju sam vozio tačno jednom, pre 12 godina. TET je odraz te vožnje.

pre 59 minuta, srbac je napisao:

Kada gledam TET trekove od drugih zemalja, ima dosta krugova ili nezavisnuh trekova koji se negde spajaju... ! 😃

Druge zemlje imaju  više ljudi koji aktivno voze, trasiraju i pomažu u rutiranju. To sve oduzima solidno vremena i resursa, a pozicija linesman-a je volonterska.

Za 7-8 godina koliko TET postoji, jedine trekove koje sam dobio su stigli od Alpa, još nekada davno a evo i danas. Uglavnom se svodi na povremeno "baš bi bilo dobro da se unapredi ruta" koje se provuče kroz ovu temu.

Ok, poslaću ti moj konkretan predlog. Tj predloge. U formi treka.

Važno je da si otvoren za sugestije, jer ima puno ljudi koji znaju i taj, i ostale terene. Ja inače imam svoju, sada već vrlo bogatu arhivu, koja je naravno prilagođena mom ukusu i interesovanjima, ali se svašta tu može izvući. Izvezao sam manje više i ceo tet balkana, tako da znam da bi realno mogli da pariramo najboljima u okruženju. Imamo su čim... 

• Sviđa mi se 4

• Strucnjak, 1631 postova
  • Motocikl: CRF300L

I ja bih voleo da doprinesem. Zapravo, ovim retkim dojavama sa terena mislim da upravo to i radim. Znam da je to sitna pomoc i da je tu posla mnogo vise, u smislu spajanja svih tih trackova i ideja.

@Gliga, mislim da nije dovoljno jasno sta bi ti najvise pomoglo oko trackova. Sigurno dosta ljudi ovde moze poslati razne svoje trackove i ideje, ali opet neko mora to da pospaja i odobri, tj da koordinira.

Mozda ne bi bilo lose da resavamo ovde javno deo po deo pa da vidimo kako nam ide. 

Da li postoje neka ogranicenja i pravila za TET? Npr duzina, gde je ulaz / izlaz i slicno?

Promenio član DjordjeMijailovic

Ja na sebe uzimam da napravim predlog za istočnu Srbiju, mnogo toga, da ne kazem sve, sam sebi, deo po deo, spojio. Daću varijantu na bosansku foru, trek i "more challenging alternative", to mi je extra princip za sve... 

Pa ti Gligo vidi igra li ti... Inače, to je sve izvezeno, tj provereno, ništa satelit.. Tj x puta izvezeno :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

pre 5 minuta, severian je napisao:

Ja na sebe uzimam da napravim predlog za istočnu Srbiju, mnogo toga, da ne kazem sve, sam sebi, deo po deo, spojio. Daću varijantu na bosansku foru, trek i "more challenging alternative", to mi je extra princip za sve... 

Pa ti Gligo vidi igra li ti... Inače, to je sve izvezeno, tj provereno, ništa satelit.. Tj x puta izvezeno :)

Prodato dobrom gospodinu 👍 Sviđa mi se kako ovo zvuči. Taman spremimo rutu za sledeću sezonu.

pre 10 minuta, DjordjeMijailovic je napisao:

I ja bih voleo da doprinesem. Zapravo, ovim retkim dojavama sa terena mislim da upravo to i radim. Znam da je to sitna pomoc i da je tu posla mnogo vise, u smislu spajanja svih tih trackova i ideja.

@Gliga, mislim da nije dovoljno jasno sta bi ti najvise pomoglo oko trackova. Sigurno dosta ljudi ovde moze poslati razne svoje trackove i ideje, ali opet neko mora to da pospaja i odobri, tj da koordinira.

Mozda ne bi bilo lose da resavamo ovde javno deo po deo pa da vidimo kako nam ide. 

Da li postoje neka ogranicenja i pravila za TET? Npr duzina, gde je ulaz / izlaz i slicno?

Pa najviše bi pomoglo da neko pošalje trekove. Ili smislenu dugačku deonicu (kao što Severian predlaže za ceo istok), ili konkretan predlog baš blizu postojeće rute koji se može lako uklopiti. Trek=izvozano, dakle provereno.

Ja u nekom momentu dokolice to mogu pregledati i sklopiti u celinu. Varijante tipa "ima tu raznih lepih puteva" slabo piju vodu :) 

Što se tiče ograničenja, meni su u startu bile "zadate" ulazno-izlazne tačke, prema CG i Rumuniji. A i to samo zato što su njihovi TET-ovi nastali pre srpskog pa su bile definisane.

Početni TET koncept je podrazumevao jednu rutu kroz jednu zemlju. Bez krugova, bez račvanja. Danas je jasno da se od ovoga odustalo u mnogim zemljama. Zamisao je takođe bila da rute budu više orjentisane na male motore i iskusne šofere. Naš TET je takav kakav jeste zato što sam veliku većinu trasirao KLE-om (naravno uz izuzetak delova koje je Alp poslao). Da sam ranije imao lakši motor, najeb deonica bi verovatno bilo više :D

Inače, naš TET ima skoro pa najmanje preuzimanja sa sajta. Pre koju godinu je samo jedna ili dve zemlje imala manje (ne sećam se više koje). Malko nas kolje što smo sa svih strana okruženi atraktivnijim predelima. Većina ljudi vozi BiH, CG, Albaniju, Kosovo (da ne zalazimo u politiku) ili Rumuniju. A ja ih razumem, i meni su ti tereni mnogo privlačniji nego ovo što mi imamo na raspolaganju.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 2

• Drug član, 1027 postova
  • Motocikl: Brdo i šuma..

U prilogu dodajem i nešto trekova sa Besne Kobile (koja nije na tet sr), a mislim da saslužuje. Mogu napraviti rutu u tom predelu po zadatim teh kriterijumima, ako za ti ima interesovanja?

Nešto slika koje to potkrepljuju:

IMG-20230923-102716.jpg

IMG-20230923-102745.jpg

IMG-20230923-111847.jpg

IMG_20230924_112615.jpg

PANO_20230924_112728.jpg

Vlasina, besna kobila.kml

A onda malo sa Miročkog plato-a:

0-02-05-429e2be4a6d5f4ebfcc3a3a5d23cc782

0-02-05-70ad391bd9ff2d9c79df99acb7ab4681

0-02-05-769bcd4caf26be40a9afbc45740034a8

IMG-20230429-185115.jpg

• Sviđa mi se 6

Interesantno je, apsolutno 👍

Vezano za ove vidikovce iznad Đerdapa: To je sve unutar nacionalnog parka? Negde sam nedavno čitao da je pristup solidno zabranjen.

Pre 4 sati, Gliga je napisao:

Interesantno je, apsolutno 👍

Vezano za ove vidikovce iznad Đerdapa: To je sve unutar nacionalnog parka? Negde sam nedavno čitao da je pristup solidno zabranjen.

G Milanovac, uprava nac parka, 200 din i sve ok.

• Sviđa mi se 2

Još par fotki iz zone Kučaja, pa možda nešto od toga stvarno i može na trasu tet Srbija?

IMG-20220604-164732.jpg

IMG-20220604-173407.jpg

IMG-20220605-075643.jpg

IMG-20210503-134744.jpg

PANO-20231015-154938.jpg

DSCN2417.jpg

uma2.jpg

Stra-a.jpg

Potok.jpg

20200627-135410.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Andragog, 4955 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Možda je neko već napisao. Na Kopaoniku se ne može proći. Put sa asfalta ulazi u šumu, ima tabla i rampa, zabranjeno za sva motorna vozila.

Može se skratiti, evo predloga. Ovo obeleženo zelenom strelicom, asfaltni put.

image.png

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

Za vikend sam vozio dionicu TETa Bajina Basta preko Tare ka Mokroj gori i tamo je 40% u medjuvremenu asflatirano. Dio od Sekulica ka Kremni citav asfaltiran. Ali ima dosta alternativa usput da se odabere, mozda bi se i track mogao apdejtovati

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: SMC 300
25 minutes ago, Efendija Skalin said:

Za vikend sam vozio dionicu TETa Bajina Basta preko Tare ka Mokroj gori i tamo je 40% u medjuvremenu asflatirano. Dio od Sekulica ka Kremni citav asfaltiran. Ali ima dosta alternativa usput da se odabere, mozda bi se i track mogao apdejtovati

Trebao si da produzis do Zaovina, udjes tamo u RS na Visegradsku Banju. Odande ili na Mokru Goru regularno ili od Prisjeka na Jablanicu i Tornik, a odatle na Zlatibor pa ima put direktno za MG.

• Sviđa mi se 1

1 minute ago, Efendija Skalin said:

@slave74 hvala, zapisujem pa probam iduci put

Ima jedan potencijalni problem. A to je retkost. Granicna policija. Jer to su sumski odn divlji prelazi. Ali ljudi ih koriste, te nisam cuo za te probleme, osim kad je mozda u pitanju sverc ili druga vrsta kriminala.

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
15 minutes ago, slave74 said:

Ima jedan potencijalni problem. A to je retkost. Granicna policija. Jer to su sumski odn divlji prelazi. Ali ljudi ih koriste, te nisam cuo za te probleme, osim kad je mozda u pitanju sverc ili druga vrsta kriminala.

Jasno, prelazio sam tako nesto malo zapadnije, tamo gdje je Veliki Stolac. Ali te godine su oni pozari bili pa su svi iz Srbije i BiH prelazili kako su stigli i mogli ne bi li pratili situaciju

• Sviđa mi se 1

Pre 10 sati, srbac je napisao:

Možda je neko već napisao. Na Kopaoniku se ne može proći. Put sa asfalta ulazi u šumu, ima tabla i rampa, zabranjeno za sva motorna vozila.

Može se skratiti, evo predloga. Ovo obeleženo zelenom strelicom, asfaltni put.

image.png

Kopaonik će ceo morati da napusti TET. Nacionalni park, zabranjena je vožnja. Ja se nadam da će se do sledeće sezone skockati nova verzija rute.

43 minutes ago, Efendija Skalin said:

Jasno, prelazio sam tako nesto malo zapadnije, tamo gdje je Veliki Stolac. Ali te godine su oni pozari bili pa su svi iz Srbije i BiH prelazili kako su stigli i mogli ne bi li pratili situaciju

Moze i preko Stoca, to su od pozara putevi, a malo ispod preko Predovog Krsta, gde je bio ratni koridor, je postavljen oveci betonski serklaz. Kroseri mogu opusteno, ja sam s kvadom uspeo zaobici serklaz bez vitlanja.

A prosao sam  i jedva vidljivim putem preko Rajaka i Gostilja direkt u Banju. Put i ne postoji u principu, nekada je bio sumski, ali samo od zadnjeg naseg domacinstva 1/2km, posle je makadam fini.

Posto ne koristim blagodeti elektronike i navigacije, bilo je malo pitanja mestana, i snalazenja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja