kineziolog 5 Napisano Septembar 6, 2008 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekoh nastavak sledi, samo nisam siguran da li sam ga postavio na pravo mjesto.Ako nisam nek moderator premjesti, il cu ja. Cucete sta su kinezi uradili, samo pazljivo citajte. Pre jedno godinu dana, mozda malo manje za 16ti rodjendan otisao ja da kupim sebi kineza. Svi su mi govorili da za te pare kupim nesto polovno japansko.Ma novo je novo, a i necu ja to dugo voziti.Prije sam ga vidjao samo na slikama, nije me bas ocarao, ali kad sam ga taj dan vidjeo uzivo, ljudi triput je ljepsi, ma skroz drugaciji nego na slici.Zaljubio sam se!!!!!!!!! :-* Plava mu najljepse stoji (imaju i zeleni i crveni)...Stoji Lifan i pored njega KAWASAKI ZX 6R...Kako god ja pogledam lifan veci.Ma reko mozda odignutiji taj deo salona.Kakav, veci lifan i dzaba.Ja obidjem malo oko njega, pogledam zavirim, gume 18ke eeeee.Znam na sve i jednom motoru 17ke.Dva auspuha, dupli farovi, prelepi retrovizori, napred veliki disk (nazad dobos, ali neka), instrument tabla ko u aviona (u sredini veliki obrtomjer 12000rpm i u donjem desnom uglu lampica za pregrejavanje, s leve strane brzinomjer 160km/h, a sa desne stanje goriva.Ispod toga mali lcd sve zivo pokazuje. U kojoj sam brzini, zmigavci, kratka duga, ler...) Kad sam prvi put sjeo na njega, ma kao da sam u raju, sic sirok dugacak udoban, polozaj sjedenja ubio se, nisi puno naget, nisi skroz uspravan, za ledja taman. Dosta o izgledu, malo tehnickih karakteristika. Znaci jednocilindras 125 ccm, snaga 11kw-15 ks.Puno mi to nesto za kineza pitam ja ovog, kaze on rade kinezi sa Hondom nesto mute pa zato.U velikoj nevjerici pocnem ja pregledati po masini.Stvarno pise na masini standard of JAPAN, vodeno hladjenje bog te mazo, karburator ko masina od tomosa trice.Mjenjac je 5 brzina manuelni, sve su brzine dole, a ogore se varca u manju (vozio sam tomosa pa mi bilo cudno) Gume kao sto sam rekao 18ke, samo sto su potanke.Zadnja i nekako ali prednja mi potanana.Gledao sam bas na nekom sajtu da us stavljali zadnju gumu napred a nazad drugu jos deblju, moracu i ja to uraditi u dogledno vreme ne bi li izgledao jos mocnije, iako je i sad mocan. Jos nisam vidjeo motor od 125ccm a da je veci, aprilija trotinet ;D Ko god vidi motor prvi put iznenadi se.Misle da je vece kubikaze, ne samo zbog izgleda, nego i zvuka.AAAAA zvuk je posebna prica. necu da uporedjujem sa apriliom jer je ona 2t pa zuji, evo recimo honda koja isto ima fin zvuk, ali nije ni blizu ovog.Malo sporije smiruje gas nego ostali motori ali kad udje u crveno dobije zvuk da svi iz kafica vire vani da vide sta se desava.Kad ja proletim gradom nema cure da se ne okrene ;D Ne znam kako da vam docaram zvuk, evo jedan link na you tube da cujete, mada morate ga cuti uzivo, fin zvuk bas, ocarao me prvi put kad sam ga cuo.ma kazem vam da sam se zaljubio u njega.Eno subjektivan sam. Eh sad sta se izdesavalo nakon godinu dana i 4000km. Posto se radi o kinezu a na niih se svi zale ocekivao sam nebrojen broj kvarova.Ma lazu, nije to aprilia il yamaha, ali niti jednog kvara nisam imao.Pali iz prve u sred januara, nikad mi se nije desilo da nece da upali.Kurblu ne koristim, samo tr i brrrrrrrrrrr ;D ;D....Mali problem predstavljaju sarafi, sto sam i ocekivao.kad je stigao odmah drugi dan sam ja sarafciger u ruke i zavrci sve po redu.I kasnije cim cujem da se trese ja dotegnem.Jednom sam izgubio saraf sto drzi auspuh, ali sam ga nasao i ponovo dotegao.Vozio sam ga 130 iako gorivo nije nesto.Znam jednog lika koji kaze da ga je vozio 150 mada ja u to ne vjerujem (hvali se).Brzinomjer ne laze zato sto sam poredio sa autom, a pokazuje manje nego u skutera sto moji klapci voze.Kazem ja njima da ne mogu ici sa skuterom 50ccm koji kosta 700-900eura 80kmh (keeway i ostala raja) ali dzabe, kod mene uvjek pokazuje 50-60 kad idem pored njih. Zvuk koji prati ubrzanje je uffff, posle 6000rpm gori zemlja. Ova skoda sarena iza je moja, sad sam ju jos malo doradio i presmirglo pa ce na lakiranje. ;D ;D Zasada toliko, joj jesam se raspisao.ma motor je azdaja, za pocetnike nema boljeg.Sledeci bi trebao biti neki kawasaki, ali otom potom.Ako neko ima slicna iskustva sa ovim motorom molim ga nek mi kaze.Sve koje zanima nesto vise o njemu neka se jave rado cu pomoci.Slika imam tonu, i za pricu imaa toga josh samo dosta je i mene bilo.Jos mi treba da je na pogresnom mjestu tema pa da mi se sve izbrise.Pozdrav bajkeri cucemo se mi josh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 6, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Bravo malac. I pamet u glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Septembar 6, 2008 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan lepo motorce malo me podsece na gpz... a za zvuk si potpuno u pravu!stvarno je dobar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Septembar 6, 2008 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Samo napred i samo lagano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 174 Napisano Septembar 7, 2008 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Super tekst, bravo. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darth Nihilus 0 Napisano Septembar 9, 2008 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan KO ih prodaje u Srbiji? Cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Septembar 10, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan he, he... simpaticnije predstavljanje motora nisam odavno procitao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Otash 2 Napisano Septembar 10, 2008 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si ga predstavio! Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Septembar 10, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast! boj ne bije svijetlo oruzje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Septembar 11, 2008 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Bice toga josh.Neko veche voziuo ja kolegu on ima 85 a ja 75 kg.I ide 120 bez problema.Blokadu ima na 130.Samo dok prodje bar jos godina posto je motor relativno nov.Pa kad ga ja pocnem preradjivati Neko je pitao ko ih prodaje u Srbiji.Ja mislim da ih nema u Srbiji.U Republici Srpskoj je kostao 1500-1600eura ali su sada poskupili.Da li zbog sezone ili zbog cega ne znam.Skoro su se i pojavili ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...