Jump to content

Moto Zajednica

Opasan problem sa mojom TZR 125 :(

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: CBR 600 F3, MT-09 SP

Kad vozim motor on ne moze da  predje hladan oko 6-7 000 obrtaja ali kad se zagreje posle jedno 5 min ide  do 7500-8000 i ne moze vise pocne da trza.U mestu ide do 10000 ali nikako do 12-13000.... kad cale sedne na njega(on ima 100kg a ja 60)  onda ne moze da predje 6000 obrtaja u voznji nikako...na motoru je kompresija dobra,svecica nova...da li ima neko predstavu sta moze biti,da nije komutator  ili nesto dr...ja stvarno nemam pojma vise sta me zeza,patim se oko motora vec nedelju dana  a on ne moze da predje 70-80km/h okrenuo sam ypvs ventil  i sad je otvoren u pocetnom polozaju ali nema neke razlike.... POMOC :S

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

da nisi mozda cackao nesto oko filtera za vazduh

• U prolazu, 41 postova

samo sam ga skinuo oprao u toploj  vodi us pomoc ferija, osusio i vratio  kako je bio.

Da nije ventil zaglavio/zapekao? Ne otvara na vecim obrtajima?

Ventil nije zapekao pomerali smo ga rukom.Mozes li da mi kazes nesto vise o tom ventilu, i blokadi koja je povezana sa njim i sa elektronikom ako znas...(polozaj filtera,kako bi trebao da stoji itd...)

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

ja sam imao sa suzukijem problem sa filterom,nesto sam budzio kao da se bolje cuje,i motor je isto u mestu primao gas do kraja,ali u voznji nije hteo preko 5000, posle pet je gubio snagu i trokirao je, ovo sam napisao jer ce ti mozda nesto biti od pomoci

• U prolazu, 41 postova

zvuk je isti....kompresija ok. znam,ne forsiram kad je hladan,dao sam par puta pun  gas kad je hladan ali isti djavo kad on ne moze vise od 6000 obrtaja  mora da se zagreje malo da bi mogao do 7000-8000 i tu pocne da trza . . . .

• Zainteresovan, 788 postova

samo sam ga skinuo oprao u toploj  vodi us pomoc ferija, osusio i vratio  kako je bio.

Da nije ventil zaglavio/zapekao? Ne otvara na vecim obrtajima?

Ventil nije zapekao pomerali smo ga rukom.Mozes li da mi kazes nesto vise o tom ventilu, i blokadi koja je povezana sa njim i sa elektronikom ako znas...(polozaj filtera,kako bi trebao da stoji itd...)

YPVS ventil, yamaha ga je tako krstila, da ne duzim u glavnom sustina je da na malim obrtajima smanjuje precnik otvora izduva, a na vecim obrtajima (recimo posle 7,8000 obrtaja) ventil se povlaci/otvara i pravi veci otvor tj. izduvni kanal dobija vecu povrsinu. Znam da je to kod aprilije rs250 reseno pomocu elektronike koja otvara i zatvara ventile (kod aprilije dva jer ima dva cilindra) srazmerno obrtajima.

Ako ste mogli da ga pomerate rukom znaci da nije zaglavio, mada ga u svakom slucaju treba skinuti dole i ocistiti i onda si miran bar 5000 km.

Moguce je da je u pitanju blokada, da recimo ne baca varnicu na 7,8000 obrtaja i da ti zato trza i davi se, slicno se ponasala moja aprilia rs125, u mestu si mogao da je vrtis koliko hoces, dok je u voznji stucala i trzala na 6000 obrtaja i nije htela dalje, mada ja sam mogao saltanjem u nizu na 6000 da zeznem tu knedlu i motor se onda vrteo normalno do 10 - 11000. 

Kod mene je blokada pravila tu knedlu, na apriliji se to resava secenjem neke zichice ispod suvozackog sedista.

I nema potrebe da ga vrtis preko 11000.

• U prolazu, 41 postova

nisam vam pomenuo da motor dimi na auspuh mnogo....Prvo sam sumnjao na mesac ulja i goriva, ali sam prekinuo dovod ulja,napravio mesavinu od 2% i isto dimi.Sumnjam na semerin(ili semening) na radilici,mislim da mi mesa ulje iz menjaca i benzin, jer mi je nestalo ulja u menjacu, a nema gde drugi nacin da se prospe ili proocuri nego kroz auspuh. Radi normalno dok  ne nakupi  ulja onda pocne da dimi naopako.

• U prolazu, 56 postova

Ja sam imao slican problem na mom Pegasu, nije hteo preko 7-8 k

probaj (tako sam ja skontao sta je ) kad pocne to trzanje da das jos jaci gas (i kao da motor proguta tu knedlu) i onda

veruj mi jednostavno odleti ;)

mozda ti pomogne probaj nema sta da izgubis ;D

• U prolazu, 41 postova

Nije auspuh,ocistio sam ga,izvadio staklenu vunu iz njega koja je bila natopljena uljem i umesto nje lonac sam napunio zicom za pranje sudova  :D citao sam neku foru o tome pa reko da probam :D

• U prolazu, 56 postova

kontam da miki govori da ga otvoris da mu skines sve bixne koje se nalaze u njemu i onda ga vratis (zavaris)

probaj posle lule isto da ga otvoris (i tamo zna da bude neki q..)

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Posle 2. krivine se uglavnom nalazi blokada na 125-icama. To je oblika suzenja cevi, kao platna neka. Na nju se cesto skuplja garez i cadj. Eto to je bio kod mene problem..

• U prolazu, 41 postova

Posle 2. krivine se uglavnom nalazi blokada na 125-icama. To je oblika suzenja cevi, kao platna neka. Na nju se cesto skuplja garez i cadj. Eto to je bio kod mene problem..

Ljudi resen problem, na toj krivini je tanka cev i u nju je strpano neko sra*e,kaze cale kao neki prigusivac dal je od platine boga pitaj,uglavnom je otvor bio toliki da nije tecnost mogla da prodje kroz njega skoro....ja stvarno ne znam kako je moj motor i isao uopste.Hvala vam ljudi na pomoci :) sutra cu slikati da vidite o cemu se radi a motorce sad ide oko 130-140 iz za*ebanicje.Zamolio bih moderatore da ne zakljucavaju temu dok ne postavim slike pozdrav

• U prolazu, 41 postova

Pa brate sta moze biti sa 2T motorom ako dimi i gusi se?!

Idi covece ocisti auspuh i teraj  :D;)

Svaka cast :D

p.s. motor nije ni bio kod majstora ...moj calac sekao auspuh itd ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja