polic 55 Napisano Avgust 30, 2008 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tracer9 GT '23 Prijavi odgovor kao problematičan O Rumuniji sam cuo svasta i u 80% slucajeva to su bili negativni komentari a jako mali broj ljudi je bilo pozitivno, a sobzirom da vec duze vreme razmisljam o putu na Karpate i obilaska Rumunije, i nakon sticaja srecnih okolnosti uspevam da dobijem visu i dozvolu od zene i krenem. U startu nas je trebalo ici cetvoro ali jedan je 7 dana pred put video da mu je istekao pasos, drugi dan pred polazak video da nema medjunarodnu punomoc tako da smo ostali samo Perica na VFR-u i ja (Dragan) na Strom-u. Plan je bio da krenemo u 08 00 iz Panceva i tako je i bilo u Vrsac stizemo u 09 00 na granici par min. kasnije i tada se Perica hvata za dzep i shvata da su mu sva dokumenta ostala na stolu, okrece VFR i nazad za Pancevo a ja pokusavam da se popnem na Vrsacko brdo, ali nakon pola sata mlataranja odustajem jer nikakvog putokaza nema, vracam se do parka i tamo pijem limunadu cekajuci Pericu. U 10 30 prelazimo granicu i nastavljamo odlicnim putevima iako su lokalnog karaktera, prolazimo kroz vise sela koja su dosta manja od onih sto smo navikli kod nas. Prvi grad na koji nailazimo na ulazu ima fontanu je Caransebes Sve do sada je bila ravnica kao u Vojvodini a sada pocinju malo da se pojavljuju brda U gradu Hateg sipamo gorivo Prolazimo vise gradova ali se slikamo tek u Sibiu Kao sto sam rekao na pocetku putevi su odlicni ali svejedno ima dosta radova na putevima U Brasov stizemo oko 20 00 ali se ne secam po kojem vremenu nasem ili njihovom jer smo u drugoj vremenskoj zoni, nalazimo hotel i odmah daj da se nesto jede pa maker to bila i pizza Idemo na spavanje oko 23 30, a ustajemo u 07 30 da bi stigli da obidjemo sve sta nam je u planu, normalno prvo dorucak i krecemo u centar da se slikamo Prelep grad sa puno starih zgrada i koje pomalo podsecaju na Austriju, sa jako puno cveca i vrlo cisto Nailazimo na prodavnicu Honde Nakon obilaska Brasova krecemo prema Sinai i dvorcu Peles Perica se vozi na centralnom trgu u Sinai Malo suvenira Takodje Na netu sam nasao podatak da u Sinai ima srpski restoran koji se zove Taverna Serbului i napokon uspevamo da ga nadjemo Restoran vrhunske kategorije a sviraju Legende i Garavi Sokak , u meniju prvo pise na srpskom pa na rumunskom pa tek onda na engleskom, ali konobari neznaju srpski, pa smo ih terali da nam kazu sopska salata. Krecemo prema Branu gde se nalazi dvorac grofa Drakule i na povratku je bilo malo i ofrouda Prolazimo pored neke planine na kojoj se nalazi ogroman krst Usput prolazimo pored nekog dvorca Koliko sam razumeo ovde je rodjen Vlad Cepes Moram da priznam da sam se malo razocarao Branom, neznam mozda sam ocekivao vise. Na povratku jedna panorama Brasova Stizemo u Brasov oko 18 00 i idemo na kapucino u ulicu vrlo slicnoj Knez Mihajlovoj u BG, kasnije do pansiona na spavanje Pri povratku je bilo dosta hladno jer smo na visini oko 650 met a 07 30 je, i nismo nesto imali volje da stajemo da se slikamo ali kada je Perici pukao nosac kofera morali smo. Srecom kofer je ostao citav samo malo izgreban. Nastavljamo dalj prema Drobeta Turnu Severin, to je grad blizu Djerdapske brane a tacno preko Dunava od Kladova Prelazimo Rumunsku stranu na sred brane Srpska strana Brana malo Djerdapa gde sam inace prvi put Kod Golubca se obojica odusevljavamo kako puno brze vozimo kroz Srbiju ali tada i shvatamo da je to sto ovde ima puno manje saobracaja pa je puno lakse uhvatiti konstantnu brzinu nego stalno paziti kako i gde preteci. I kod Pozarevca nas hvata tesko nevreme! Ajde to sto pada kisa, na to sam vec navikao ove godine, ali pod tako jakim vetrom jos nisam vozio. I najzad kuci ! U Rumuniji se placa leima RON, i za 1 EURO se dobija 3.5 RON, skoro svako zna engleski ili nemacki pa cak i baba od koje sam kupio stolnjak je znala engleski. Ukupno 3 dana u putu, 1500km predjenih i oko 140 eura potroseno. Da li je puno, da li je malo, nebitno je, jer sam relativno kratko vreme toliko puno naucio i video da sam totalno promenio pogled na neke druge zemlje i vise necu tako lako stvarati predrasude, jer Rumunija je vrlo aktivna zemlja sa jako puno saobracaja odlicnim putevima, i vrednim i ljubaznim ljudima. Drum Bun - Srecan Put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 456 Napisano Avgust 30, 2008 Ducatista, 2912 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepa tura. Bice veca ekipa sledeci put sigurno ;D Nego, da li jos jednom mozete da ponovite ime saputnika koji je zaboravio svoje dokumente ;D ;D ;D ;D Poznat mi je od negde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola_M 39 Napisano Avgust 30, 2008 Svrati ponekad, 195 postova Prijavi odgovor kao problematičan O Rumuniji sam cuo svasta i u 80% slucajeva to su bili negativni komentari... Ali sigurno ne od bajkera Koliko sam razumeo ovde je rodjen Vlad Cepes Slabo si razumeo. Rodjen je u Sigishoari, jednom od 3 najljepsa Rumunjska grada i tamo se, uz ostale stvari, moze vidjeti i njegova rodna kuca... Drum Bun Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Avgust 31, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv putopis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Avgust 31, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan lepa tura voznja slike i putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duschann 4 Napisano Avgust 31, 2008 U prolazu, 62 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Keeway Exceed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lep putopis.Svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Avgust 31, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan lepo lepo,samo ste mnogo malo opisali dogadjaje, kako sam citao kao da ste ovo prosli za pola dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 31, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura i lepo predstavljeno putovanje, svaka čast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Avgust 31, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci!Jako lep put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 31, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan e bas vam hvala momci na ovako lepom izvestaju. evo vec pet-sest dana kako intezivno surfujem i istrazujem sve sto mogu da nadjem o Brasovu. naime, cerka mi je dobila stipendiju rumunske vlade i od 01. oktobra ce studirati psihologiju upravo u Brasovu i kud ces lepseg povoda nego da se konacno zaputim upravo ovim putevima kojima ste vi prosli. trentuno ocekujem da dobijem rumunsku vizu pa ako se sve uklopi krajem septembra cu sigurno upravo ovom vasom marsrutom. inace tragajuci naleteo sam na jos jedan zanimljiv bajkerski link o voznji kroz Rumuniju pa evo mozda ce nekom posluziti. http://motoromania.com/ p.s. jel moze neka info o smestaju, hotelu, pansionima i sl. jeste li zadovoljni ili ne tim smestajem? cena nocenja i sl.? neka preporuka, gde je nocio motor...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 734 Napisano Avgust 31, 2008 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis, hvala sto ste nam bar malo docarali Rumuniju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
polic 55 Napisano Avgust 31, 2008 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tracer9 GT '23 Prijavi odgovor kao problematičan Slabo se snalazim sa tastaturom te se uvek trudim da sto vise skratim tekst, pa zato nemam lepe opise ! Smestaj je bio u pansionu sa tri zvezdice, vrlo blizu centra, velika dvokrevetna soba sa kupatilom i doruckom i za cenu od 35 eura. Motore smo parkirali u dvoristu apartmana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perica 1 Napisano Avgust 31, 2008 U prolazu, 21 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: k 1200 rs Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepa tura. Bice veca ekipa sledeci put sigurno ;D Nego, da li jos jednom mozete da ponovite ime saputnika koji je zaboravio svoje dokumente ;D ;D ;D ;D Poznat mi je od negde. To sto je neki saputnik zaboravio dokumenta znaci samo da je presao vise kilometara i ucinio put zanimljivijim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 1, 2008 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan O Rumuniji sam cuo svasta i u 80% slucajeva to su bili negativni komentari... Ali sigurno ne od bajkera Koliko sam razumeo ovde je rodjen Vlad Cepes Slabo si razumeo. Rodjen je u Sigishoari, jednom od 3 najljepsa Rumunjska grada i tamo se, uz ostale stvari, moze vidjeti i njegova rodna kuca... Drum Bun Tacno tako... rodjen je u Sighisoari. A onaj zamak t.j. tvrdjava na vrhu brda je stari grad Rasnov (Rsnov), takodje mesto vredno posete. A sto se tice Bran-a.... pa razocarao si se zato sto si kao i svako ko prvi put ide neinformisano (kao i mi), poverovao si u pricu o Vladu Tepesu, a zamak ustvari nema ama bas nikakve veze sa njim. A sta kazes za dvorac Peles u Sinai??? Jeste ulazili unutra? Mene je odusevila prica tog dvorca i unutrasnjost!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Septembar 1, 2008 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo,lep putopis i koliko vidim sjajno ste se proveli,uz cini mi se dosta malo potrosenog novca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Septembar 1, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis, ja bas zelim da napravim obakvu turu. Sledeci put obavezno javite da se spremate na put pa da se organizujemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Septembar 1, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se za komentar Nikole_M Vi ste isli na magistralnom putu gde ide veci deo transporta robe. Na tom putu je uvek guzva... Po meni, vise vredi posetiti zamak Rsnov nego Bran... "Ogroman krst" je "Krst Heroja" na planini Busteni. Vise o tome: Kako utice te rupe na viziru na turbulenciju? Pretpostavljam da su zato napravljene. Drum Bun Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Septembar 1, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepe slike! Rumunija mi je u uzem izboru za neku sledecu turu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Septembar 1, 2008 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Lepo, još ste mi više usadili želju za vožnjom kroz Rumuniju , još samo da nađem ekipu za vožnju isključivo po asvaltu .... i rešim vizu i finansije . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perica 1 Napisano Septembar 1, 2008 U prolazu, 21 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: k 1200 rs Prijavi odgovor kao problematičan Do Hatega nismo isli magistralnim putevima, ali guzva je takodje velika. Svakih 10-20km su radovi na putu sa naizmenicnim propustanjem saobracaja. Drugo, imali smo problem sa vozacima automobila i kombija. Kod nas ovi vozaci mnogo vise postuju vozace motocikla pa i saobracajne propise. Putevi su odlicni tamo gde se ne rade, Rumuni ih odlicno poznaju a imaju nova vozila. I ne vole motocikliste, mislim vise nego kod nas. Cak nam je jedan motociklista rekao da se cuvamo na putu, a u Brasovu obavezno da obezbedimo motore. Ovo drugo je verovatno bez osnova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Septembar 1, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis,Rumunija je sve atraktivnija ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
polic 55 Napisano Septembar 2, 2008 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Tracer9 GT '23 Prijavi odgovor kao problematičan Kako utice te rupe na viziru na turbulenciju? Pretpostavljam da su zato napravljene. Pocelo je kao zafrkancija a na kraju ispalo kao vrlo uspesno ! Da, sada skoro i da nema turbulencije ! Inace nisam siguran koliko moze dase vidi na slikama ali Peles dvorac je jedno tako monumentalno mesto da jedino svojim ocima treba videti ! Kao da su bajke pisane prema tom dvorcu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dandy 1 Napisano Septembar 8, 2008 U prolazu, 11 postova Lokacija: Arilje Prijavi odgovor kao problematičan Da bas lepo putovanjce. Sigurno bi bilo zgodno otici. Nego kad smo vec kod Drakule, da li neko zna da mi kaze gde se tacno nalazi njegov zamak, posto sam razmisljao o tom putovanju jos pre mesec dana ,ali na netu sam uspeo da nadjem sve osim mape. Slika sam se nagledao i spolja i iznutra ali mapa ne. Mislim na onaj zamak gde je snimljeno i nekoliko filmova. Zahvalan za ove fotke Rumunije i unapred zahvalan za informacije o Drakulinom zamku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...