lestra 2301 Napisano Mart 7, 2022 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Mene opet interesuje sta cemo za jedno 5-10 godina sa tim motorima, cfmoto, beneli itd. Strom star 6-7 godina kosta oko 2000e manje nego nov, sto znaci da, kao i svaki motor iz zlatne cetvorke, drzi cenu i to dobro. Kakva li ce situacija biti sa pomenutim modelima? Plasim se da ce biti kao i skoro svim ''kineskim'' markama, platis fino nov,a kad treba da se proda ode jedva i to u bescenje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16480 Napisano Mart 7, 2022 Integrisan, 4934 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prodavace se poprilicno jeftinije, to je sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 1102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo 2026/27, nije to baš daleko, mada ko živ ko mrtav...Sve će se samo kaz'ti ...Mada ja da kupujem nov, ne bih mnogo razmišljao, koliko će za 5-7 godina vredeti...Da kupujem polovan onda DA! Razmišljao bih o stavci dalja prodaja, ako mi dosadi i nije za mene. Kad kupujem novo, ne razmišljam o daljoj prodaji.Vodilja bi mi bila, nemam popravki, servisa vanrednih i svega ostalog što ima polovan... Eto tu uštede od cca 1000...Vredeće nešto. Ako omasti asfalt, neće vredeti ništa...I opet se vratimo u krug...98% odavde ljudi neće kupiti ovaj motor, a od onih 2%-98% njih neće kupiti NOV.Tako da... Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Mene opet interesuje sta cemo za jedno 5-10 godina sa tim motorima, cfmoto, beneli itd. Strom star 6-7 godina kosta oko 2000e manje nego nov, sto znaci da, kao i svaki motor iz zlatne cetvorke, drzi cenu i to dobro. Kakva li ce situacija biti sa pomenutim modelima? Plasim se da ce biti kao i skoro svim ''kineskim'' markama, platis fino nov,a kad treba da se proda ode jedva i to u bescenje...Košta 2000e manje od novog u oglasu, ali niko ga ne kupuje.Svako iole normalan, ili digne kredit za tu razliku ili pozajmi par hiljada od rodbine, prijatelja, ode u radnju i kupi nov motor.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 43 minuta, lestra je napisao: Mene opet interesuje sta cemo za jedno 5-10 godina sa tim motorima, cfmoto, beneli itd. Strom star 6-7 godina kosta oko 2000e manje nego nov, sto znaci da, kao i svaki motor iz zlatne cetvorke, drzi cenu i to dobro. Kakva li ce situacija biti sa pomenutim modelima? Plasim se da ce biti kao i skoro svim ''kineskim'' markama, platis fino nov,a kad treba da se proda ode jedva i to u bescenje... Vidiš...naš narod je malo blesav po tom pitanju. Nisi ni kupio motor a već razmišljaš koliko ćeš zaraditi na prodaji. A kad mi prodavci krenu sa pričama registrovan toliko, servis toliko uloženo pa očekuje da ja platim sve što je on uložio, oma se rastajemo. Ja se lično time ne vodim...ako uleti ok ali se ne opterećujem sa tim. Prosto uzimam ono što ću koristiti i ne gledam prodajnu cenu jer ako to uradim...koja mi je svrha posedovanja nečega i na kraju krajeva korišćenja...koja je razlika između mene i preprodavaca? Ono što ja posedujem to i adekvatno servisiram za mene ne za nekog drugog. To što posle mene kupac dobije, dobija moj korektan odnos prema mašini ali ja to neću naplatiti jer nema smisla. Na konto toga gotovo svaki motor koji sam prodavao otišao je za cenu koju sam postavio u oglasima i nikad mi ljudi nisu spuštali cenu. Na kraju...previše je rano postavljati pitanja oko prodaje jer tek treba da se prođe taj period. A do tad kako @TAZZ kaže ko živ ko mrtav. Prosto ne vredi razmišljati o tome...makar ja ne razmišljam i sjajno mi je 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2301 Napisano Mart 7, 2022 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, vidakn said: Svako iole normalan, ili digne kredit za tu razliku ili pozajmi par hiljada od rodbine, prijatelja, ode u radnju i kupi nov motor. Istina. Delimo misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2301 Napisano Mart 7, 2022 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan 15 minutes ago, mick said: Vidiš...naš narod je malo blesav po tom pitanju. Nisi ni kupio motor a već razmišljaš koliko ćeš zaraditi na prodaji. Prosto uzimam ono što ću koristiti i ne gledam prodajnu cenu jer ako to uradim...koja mi je svrha posedovanja nečega i na kraju krajeva korišćenja...koja je razlika između mene i preprodavaca? Slazem se donekle sa tobom, ali opet ima ljudi koji na 3-4-5-6 god menjaju motor (neki i na manje) jer prelaze puno, i zele da imaju nov motor na svakih par godina pa im se ne isplati bas da kupuju motore na kojima ce mnogo izgubiti... Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv kupovine novog motora bilo koje marke. Ja i dalje jurim svoj san, da kupim nov motor (koji bukvalno sanjam) i da ga vozim do kraja (vozackog) zivota... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Mart 7, 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nesto vredi neku cenu i vozi se 10 godina, moze se smatrati da je taj motor sam sebe vec isplatio, pa za koliko se proda, proda se. Za 10 godina prosecan sezonski vozac motocikla moze da predje oko 50-100k km. Ja svakako podrzavam ove sto su kupili nove motore sa ciljem da taj motor voze bar jednu deceniju. To se onda moze smatrati kao isplatljivo tj ekonomicno resenje, po meni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Mart 7, 2022 (promenjeno) Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, lestra je napisao: Slazem se donekle sa tobom, ali opet ima ljudi koji na 3-4-5-6 god menjaju motor (neki i na manje) jer prelaze puno, i zele da imaju nov motor na svakih par godina pa im se ne isplati bas da kupuju motore na kojima ce mnogo izgubiti... Da me ne shvatis pogresno, nemam nista protiv kupovine novog motora bilo koje marke. Ja i dalje jurim svoj san, da kupim nov motor (koji bukvalno sanjam) i da ga vozim do kraja (vozackog) zivota... Eeee vidiš sjajan uvod Reci mi koliko osoba izgubi novca na recimo takvom sistemu kupovine i menjanja da se orjentišemo na polovan motor. Dakle na svake 4 godine proda motor i kupi drugi. Recimo plati polovan motor 8 godina star sa 40k na satu 10k eura po kupovini uloži oko 700-1000e za servise tipa gume, potrošni materijal eventualno nešto od opreme i td. nakon 4 godine pređe još 50k sa njim i proda ga za recimo 6k eura. Pronađe opet motor slične cene i godišta i plati 10k za motor 8 godina star. Koliko je on izgubio na tom motoru za 4 godine u odnosu na nov motor koji za 4 godine jedino iziskuje redovan servis i pri tome vredi 30-40% manje u odnosu na salon? Polovan motor 10k kupovina+4k dodatak nakon prodaje za novi+2k servis, oprema stari i novi ukupno 16.000 eura za opet motor star 8 godina. Tu ne računam eventualne probleme sa mašinom i td usled zamora materijala i slično. Nov motor recimo Strom 13k...ne ulažeš ništa u naredne 4 godine osim opreme ako želiš i servisa što se podrazumeva. Razlika u 3k eura nije mala zar ne? E sad tu na scenu stupa azija koja napravi jedan CF 650MT sa cenom od 5500e ili jedan Beneli sa 6500e i ubode tržište koje smatra da ne mora da brine za par godina jer će imati dobru eksploataciju, prosto imaju garanciju, obezbeđen servis i ćao! Čak CF daje 5 godina garancije... Promenio Mart 7, 2022 član mick Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2301 Napisano Mart 7, 2022 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan @mick ja sam konkretno mislio samo na nove motore, jer je ovo ipak tema o novom motociklu. A ovo o cemu ti pises sa polovnim motorima je cista ludost, slazem se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12509 Napisano Mart 7, 2022 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma bre, svako treba da stavi na papir troškove i da se lepo dogovori sa sobom. Strom 1050 pruza najvise za ulozen novac i tu se nema šta razmišljati. Pogotovo zato što se nalazi između srednje klase i premium modela. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Mart 7, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim moje iskustvo Kupio nov motor i nakon 3-4 godine ga prodam. Izgubim 40%. Sledeci, nov, prodam nakon 10 godina. Izgubim 50%. Sadasnji bi opet cuvao oko 10 godina, osim ako ne pocnem da igram loto . E, sad, ima i onih koji promene motor svake sezone i ne gube skoro pa nista, ali ja i trgovina... dva smo sveta razlicita . Promenio Mart 7, 2022 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 685 Napisano Mart 7, 2022 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je bio zanimljiv jedan oglas prosle godine na PA, mislim da je bila neka Yamah XT660R. 2011. ili 2012. Godiste, prvi vlasnik, kupljen nov u Srbiji. Prodavac je trazio fiksno negde oko 4800e (uz komentar, kome ne odgovara, ima Yamaha salon u Bg) . Na slikama je prilozio originalni racun gde se vidi cena u dinarima (koja bi po danasnjem kursu odgovarala trazenih 4800e). Nije dugo bio na oglasu, verujem da se brzo prodao. Hocu reci koji je gusht kupiti nov motor, voziti 10 god, a bezmalo izgubiti samo na kursnoj razlici kad dodje vreme prodaje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6130 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Svi se uhvatili Stroma, niko ne gleda iz drugog ugla. Npr novi 1250GS kosta 25k €, za te pare uzmes 800MT nov + dobar autic star 3-4 god za 10000 (za zimske dane) i ostane ti nekih 5000 za gorivo za narednih x godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Svi se uhvatili Stroma, niko ne gleda iz drugog ugla. Npr novi 1250GS kosta 25k €, za te pare uzmes 800MT nov + dobar autic star 3-4 god za 10000 (za zimske dane) i ostane ti nekih 5000 za gorivo za narednih x godina.Čuj...kupiš malo imanje u Srbiji! Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6130 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ima jos jedan “ugao” gledanja. Ozenis albanku, cuo sam da daju 10k €, i eto motora niotkuda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10445 Napisano Mart 7, 2022 Hronični Motociklopata, 7310 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nekako mi nema logike da dobiješ i mladu i pare, pa onda niko živ nebi ženio naše 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Nekako mi nema logike da dobiješ i mladu i pare, pa onda niko živ nebi ženio naše Kako ne bi? A tatko što na dava od parica kad je naftu i cigare radio? Nemoj tako! Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano Mart 7, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan @mick ja sam konkretno mislio samo na nove motore, jer je ovo ipak tema o novom motociklu. A ovo o cemu ti pises sa polovnim motorima je cista ludost, slazem se. Kupovina novog motora za prosečnog čoveka ima smisla jedino u slučaju da ćeš da ga vozis narednih 10-15 god pa za to vreme te i ne zanima šta ce biti posle. Ali malo poznajem onih koji neće poželeti posle nekoliko godina da promene motor i da prelaze na nesto drugo, bolje, mladje. Jer realno posle 3-4 god ces se zasititi ma koliko si odusevljen na samom početku. U tom slučaju ako menjas na nekoliko godina si u velikom gubitku, što po meni nemože biti nebitno nikako. Ali s druge strane imaš i one kojima finansije ne predstavljaju ama baš nikakav problem, pa nov motor voze 2 god max, ne rade na njemu nista, prodaju ga, dodaju opet za novo i tako sve u krug. To malo ko može da priušti sebi ali ima i takvih i ja to poštujem. Tako da verovatno svako ima svoj stav u skladu sa svojim mogućnostima, ma kako bilo da bilo samo nek se okreće i da ova zima već jednom prodje. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8353 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 1858 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @mick - Jaojjj kao da si bio kod JEDNOG ČOVEKA na obuci iz discipline "izbegni suštinu" Sve to sto si rekao, je ukratko ono sto sam ti napisao Beneli je pogođen tacno gde i kako treba, zato je tvoj izbor, kao i izbor mnogih drugih. Moje mišljenje je da 800MT nije takav slučaj, pa da ce mozda da "sklizne". Znas kako sam ja recimo razmisljao, posto smo se dohvatili price o kupovini novog sa stanovista prosecnog potrošača. Vozim trenutno Tracer 2015. Sa skoro 80 000km, koji vredi oko 7000e. Meni kopovina motora od oko 10 000e novog ima smisla, jer godišnje predjem minimum 25-30000km, nekad i vise. Do 10 000, mogu prodajom ovog da napregnem jos malo i uzmem novo, za preko bi morao da ulazim u kredite i sranja, sto trenutno ne zelim. Znog toga ja toliko žalim za cenom od oko 10k za touring varijantu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Mart 7, 2022 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @mick - Jaojjj kao da si bio kod JEDNOG ČOVEKA na obuci iz discipline "izbegni suštinu" Sve to sto si rekao, je ukratko ono sto sam ti napisao Beneli je pogođen tacno gde i kako treba, zato je tvoj izbor, kao i izbor mnogih drugih. Moje mišljenje je da 800MT nije takav slučaj, pa da ce mozda da "sklizne". Znas kako sam ja recimo razmisljao, posto smo se dohvatili price o kupovini novog sa stanovista prosecnog potrošača. Vozim trenutno Tracer 2015. Sa skoro 80 000km, koji vredi oko 7000e. Meni kopovina motora od oko 10 000e novog ima smisla, jer godišnje predjem minimum 25-30000km, nekad i vise. Do 10 000, mogu prodajom ovog da napregnem jos malo i uzmem novo, za preko bi morao da ulazim u kredite i sranja, sto trenutno ne zelim. Znog toga ja toliko žalim za cenom od oko 10k za touring varijantu.Hehh razumeli smo se...ja bih dodao da je u ovom trenutku pametnije uzeti kredu a keš ostaviti sa strane nego ubacivati živ keš. Koliko će trajati cela priča sa jeftinim kreditima ne znam...ali za kamatu koja trenutno ide zaista se ne isplati keširati. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16480 Napisano Mart 9, 2022 Integrisan, 4934 postova Prijavi odgovor kao problematičan CFMOTO 800MT TOURING WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM CFMOTO 800MT TOURING, 2022. godište, Enduro / Cross, Voždovac. Cena 10.990 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 9, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 1.3.2022. at 20:00, nafetS je napisao: Pravda i za malog smora! pravda i za injiženja kvačila velikog stroma ,20 godina zatvora Promenio Mart 9, 2022 član sasa ns 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Mart 22, 2022 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 800MT iz prosle godibe moze da se testira uz prethodno zakazivanje, pa bi valjalo to iskoristiti. Nalazi se u salonu na Dusanovcu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Mart 22, 2022 Drug član, 1102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Doći ću, i sigurno probati.I dalje ga nisam otpisaoSent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...