Jump to content

Moto Zajednica

Mitas Sport Force +

Recommended Posts

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
6 minutes ago, SkoMy said:

Da li je ona dovoljna da se žrtvuje 8-10k pređenih km kolika je razlika između te dve gume je sve stvar do vozača i stila njegove vožnje. 

Itekako je dovoljna, guma ti glavu cuva...probaj SF pa uporedi, jednostavno TF ne radi kako treba na laganim motorima.

Ali , sta ja pricam, tvoja glava, tvoj izbor. Srecno.

Promenio član BokyBoy

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1934 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ne znam koliko je pametno stavljati sport gumu na sport touring motor koji se vozi lagano. Ta guma verovatno nikad ne dodje na svoju radnu temperaturu.

• Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
11 hours ago, bopk said:

Ne znam koliko je pametno stavljati sport gumu na sport touring motor koji se vozi lagano. Ta guma verovatno nikad ne dodje na svoju radnu temperaturu.

Gresis, zagreje se ona jako brzo i radi svoj posao kako treba...e sad, koliko ce da izdrzi, to je vec do stila voznje.Uostalom, provozaj par krugova pa stani i pipni je rukom, topla je garantovano 

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Jeftine i na oko lepe ali sto se tice voznje samo za auto put i to po suvom. Gume uzasnog kvaliteta da ne kazem plastika. Meni su na R1 Diodi i svaki malo jaci gas proklizavanje a na šaltanju u nizu zadnji kraj ne mozes pohvatati pogotovo u krivini pakao a po kiši neću ni komentarisati ne sme se preko 60kmh

Posle 6000km guma nije za upotrebu. 

IMG_4935.jpeg

• U prolazu, 14 postova

Jeftine i na oko lepe ali sto se tice voznje samo za auto put i to po suvom. Gume uzasnog kvaliteta da ne kazem plastika. Meni su na R1 Diodi i svaki malo jaci gas proklizavanje a na šaltanju u nizu zadnji kraj ne mozes pohvatati pogotovo u krivini pakao a po kiši neću ni komentarisati ne sme se preko 60kmh

IMG_4935.jpeg

• U prolazu, 14 postova

IMG_4935.thumb.jpeg.6268088248ea2ed1d98859617662c642.jpegJeftine i na oko lepe ali sto se tice voznje samo za auto put i to po suvom. Gume uzasnog kvaliteta da ne kazem plastika. Meni su na R1 Diodi i svaki malo jaci gas proklizavanje a na šaltanju u nizu zadnji kraj ne mozes pohvatati pogotovo u krivini pakao a po kiši neću ni komentarisati ne sme se preko 60kmh

• U prolazu, 14 postova

IMG_4935.thumb.jpeg.6268088248ea2ed1d98859617662c642.jpegJeftine i na oko lepe ali sto se tice voznje samo za auto put i to po suvom. Gume uzasnog kvaliteta da ne kazem plastika. Meni su na R1 Diodi i svaki malo jaci gas proklizavanje a na šaltanju u nizu zadnji kraj ne mozes pohvatati pogotovo u krivini pakao a po kiši neću ni komentarisati ne sme se preko 60kmh

• U prolazu, 14 postova

• U prolazu, 14 postova

• U prolazu, 14 postova

IMG_4935.thumb.jpeg.6268088248ea2ed1d98859617662c642.jpegJeftine i na oko lepe ali sto se tice voznje samo za auto put i to po suvom. Gume uzasnog kvaliteta da ne kazem plastika. Meni su na R1 Diodi i svaki malo jaci gas proklizavanje a na šaltanju u nizu zadnji kraj ne mozes pohvatati pogotovo u krivini pakao a po kiši neću ni jkomentarisati ne sme se preko 60kmh

• Malinar u pokusaju, 1697 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ne znam samo na osnovu čega neko izmaže skroz korektnu gumu. Ja vozim sport force na trijumfu 1050, sem što zaista ne voli naše bele linije, guma drži skroz korektno.

Niti sam početnik, niti spor vozač, vozio sam gume gotovo svih proizvođača, sem azijata - maxxis i sl. Nikakvu bitnu razliku nisam primetio. Po kiši drži sasvim dovoljno.

Juče sam po onoj vrućini išao do Kraljeva, terao sam malo oštrije, po sve samo ne idealnom asfaltu, guma nije pomislila da pusti. Posle oko 8000 km, doterao sam je do markera. Možda fali 2mm ili manje da se obrije sam rub, i to sam probao, ali mi kači štender jbg .

IMG_20240815_174201.jpg

IMG_20240815_174153.jpg

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4808 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 2 sati, N.F.S. je napisao:

Za drzanje gume i oslanjanje treba da valja/ bude adekvatno podeseno....

U centar, kao i uvek.

Sam poređenja radi, jedan motor koji sam vozio, stariji, pre servisa zadnjeg ogibljenja, svako  naglo dodavanje gasa, guma klizala. Kada se servisiralo ogibljenje, druga priča, tačno se osetilo kako zadnji amortizer upija i sabija kada se odvrne gas.

P.S. Mitas Sport Force + odlična guma i po suvom i po mokrom. Na stazi se jedino pregreje posle par bržih krugova, ali na ulici više nego solidna.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9452 postova
  • Motocikl: ---Honda---

... kocenje takodje doooosta trpi zbog lose podesenog oslanjanja. Ako je premeko napred, prebaci se dosta tezine te poremeti geometriju, ono pretvrdo ostane uspravljeno pa nema dovoljno tezine (a samim tim ni prijanjanja).

Tvrda zadnjica, tocak kliza na manjem gasu, meka zadnjica, na gasu gubis prednji tocak... Igranka (koju vecina shvata olako!)

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7325 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ti bar znaš koliko to košta. To su četvorcifreni brojevi kad se ne uklapaš u tvrdoću opruga. To je samo hardver. Posle sve to treba fino podesiti što traži vreme, prostor i iskusnog čoveka a takvih nema puno. Na kraju, dostupnost tih delova je nama teža. Ja sam rodio mečku dok nisam nabavio šta sam hteo. Da ne beše Gileta da mi pomogne izvisio bi. Da ima da se poruči ali izvoli naruči amortizer ili ketridze pa se češi na carini od cifara. Samo delovi za običnu vilu su skoro 150 evra za servis. Ogibljenje je jedina stavka koja vredi svaku paru. Doduše mi radije plaćamo auspuhe, vizire, navigacije nego ogibljenje. Voziti motor koji podešen u gram je apsolutno druga dimenzija vožnje. Bukvalno po svemu. No opet, priča se o quick shifterima, konektovanje telefona, senzori pritiska, LED svetla a viljuške niko ne pominje. Što više gedžeta to bolje. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Na slici su dva ista modela Honde cbf1000, crna je  moja, crvenu drugar vozi. Dva razlicita motora pri voznji, moj se ne uznemiri niti na gasu niti na kocenju, u krivini kao po sinama. 

Cesto sam ih davao na probu oba, tek se tada (drasticna) razlika primeti.

Mupo amortizer nazad, wirth opruge napred i wilbers ventili (njihovo i "zero friction" ulje).

Oko 1000e su komponente bez ikakvog stelovanja i ugradnje pa opet motori se u prodaji razlikuju za max 200-300evrica.

U kavi koju vozim su wilbers ketridzi napred, 350 eura po komadu ali to nije nesto sto se vidi, vec se u voznji oseti!

10.jpg

11.jpg

12.jpg

• Sviđa mi se 4

• moto merkat °°, 4891 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

@N.F.S. Ti i da hoces ne mozes OFF-ovati na ovom forumu.

Tvoji postovi su strucni uz licni test provere pa kao i svaki iskusan covek mozda prosiris temu ali nikada ne masis poentu. 

Od mene Hvala! 

• Hvala 1
  • Podržavam 4

Ponasanje gume je usko vezano i za nacin na koji se "drzi" za podlogu... Tako da nije daleko post otisao... 

Hvala na lepim recima Dado, nadam se da cu ti ruku i uzivo stisnuti.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1441 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
5 hours ago, N.F.S. said:

Za drzanje gume i oslanjanje treba da valja/ bude adekvatno podeseno....

Ovo je sveto pismo ...da ne kazem amin..

Ne rekla kazala , nego sam imao motor na kome nisam smeo gas da dam , i lakoverno krivio gume...

Posle stelovanja ogibljenja - dobio sam BUKVALNO drugi motor...

Od tada , svaki motor koji kupim , prvo sto uradim je da skinem manual , i ogibljenje nastelujem bar po default-u , racunajuci da sam sa mojih 80 kg u granici... 

Druga prica rodjaci , druga prica

• Ne silazi, 7325 postova
  • Motocikl: TDM 900

I još nešto... Ležajevi u viljuškama, biksne, linkeage, odnosno svaki pokretni deo na ogibljenju mora da bude u odličnom stanju jer ako je zapekao ili ima mali klik usled pohabanosti odraziće se na osećaju u vožnji. 

• Drug član, 1441 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
1 hour ago, Alekre said:

Ogibljenje je jedina stavka koja vredi svaku paru. Doduše mi radije plaćamo auspuhe, vizire, navigacije nego ogibljenje. Voziti motor koji podešen u gram je apsolutno druga dimenzija vožnje. Bukvalno po svemu. No opet, priča se o quick shifterima, konektovanje telefona, senzori pritiska, LED svetla a viljuške niko ne pominje. Što više gedžeta to bolje. 

I ovo je jedno od 10 svetih zapovesti !!!

Tako istinito !

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja