Sith 66 Napisano Avgust 26, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Otvaram garazu jutros, kad vidim da mi zadnja guma izduvana na pola. Sinoc sam je negde izbusio ali sam uspeo da se dovozem kuci bez frke. E sad nastaju problemi! Nemam stender, nemam centralne nogare i nemam predstavu kako da podignem motor sa zemlje da bih skinuo tocak. Pokusao sam da podmetnem ispod neki blok medjutim nije dovoljno ni stabilno ni visoko :-[ Sta da radim?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 26, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Pozovi me na 064/479-48-00 mozhda mogu da pomognem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Avgust 26, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno je B@ne postavio sliku sta raditi u toj situaciji. Uzmi drsku od metle, odseci komad od oko 40cm. Zatim motor nagni na levo uz pomoc copaka, sve dok ne budes mogao pod desnu stranu zadnje viljuske da poturis onu motku od 40cm. Ja sam probao ovo i motor stoji odlicno. Tema: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=20302.msg267461#msg267461 B@ne, hvala jos jednom za ovu sjajnu ideju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Avgust 26, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan ili neku dizalicu zabu pod amortizer, ili grane, i stoji dobro, narobno i dalje stoji nakrenut na copki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Avgust 26, 2008 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Samo vodi racuna kada podizes motor, da se motor ne prevrne preko copave... Zato je najbolje da to sve radis sa jos nekim u drustvu, tako da je najbolje da pozoves Bokija da ti pomogne ako je u mogucnosti, a i lepse je kad ne radis sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Avgust 26, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan Neće da se prevrne preko ćopave jer bi tad trebao mnogo više da ga nagneš. Još je bolje kad se motor podboči ispod zadnjeg amortizera. Veći je problem kad treba skinuti prednji točak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Avgust 26, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan stavi ispod copke neku klocnu nekih 5cmi dizi, onda ce da stoji kao da si ga normalno stavio na copku i nece da padne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6743 Napisano Avgust 26, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Mozes i da poturis gajbu od piva/kisele pod ram, ispod motora, samo ti treba neko jak da podigne zadnji/prednji kraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Avgust 26, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetima koje ste mi dali! Uspeo sam da skinem tocak pomocu metode koju mi je Lalajko predlozio ( hvala Lalajko). Boki Kg puno hvala na ponudjenoj pomoci, i da mi nije uspelo ovo sa drskom od metle zvao bih te 100%!! E sad nastavak price. Skinuo ja tocak o obisao ceo grad i na kraju ne uradih nista! Nijedan vulkanizer nije hteo da radi tocak motora!? Kao mnogo je zeznuto i te price... Poludeo sam! Ostalo mi jos sutra da obidjem jednog i ako tamo ne uradim nista stvarno ne znam sta dalje. Ali kazu da se stresssss najbolje leci sopingom, tako ja odem i kupim dizalicu za motor. Dodjem kuci, skinem bike sa drske od metle i stavim ga na dizalicu!! Sve lepo radi a i sigurnije mi je od varijante sa metlinom drskom. Sve u svemu hvala puno svima a sutra je D day sa vulkanizerom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Avgust 26, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Mozes i da poturis gajbu od piva/kisele pod ram, ispod motora, samo ti treba neko jak da podigne zadnji/prednji kraj Aaaaa, jel onda tesko da se vadi pivo iz te gajbe? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6743 Napisano Avgust 26, 2008 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan To je ona rezervna gajba, pivo vadis ili iz one na kojoj sedis dok popravljas ili iz one na kojoj ti sedi dezurni blejac koji gleda kako da ti odmogne dok se ti koncentrises na posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 26, 2008 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Pivo treba da stoji u frizideru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Avgust 26, 2008 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Nijedan vulkanizer nije hteo da radi tocak motora!? Kao mnogo je zeznuto i te price... Poludeo sam! Ostalo mi jos sutra da obidjem jednog i ako tamo ne uradim nista stvarno ne znam sta dalje. I bre. Pre dvajespet godina vulkanizeri u Kragujevcu nisu hteli ni da priđu točku na alu felni. Jedva sam našao jednog koji je dao pajsere da sam skidam. Kad sam demontirao i posle montirao za pet minuta nije hteo da mi naplati krpljenje. Valjda je mislio da smo nešto kao kolege Nema ti druge nego da sam demontiraš a vulkanizer samo odradi krpež. Mali hint. Skida se od ventila a vraća ka ventilu. Tako guma ima više prostora da klizne duboko u felnu kada radiš onaj najgori deo natezanja na suprotnoj strani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 27, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetima koje ste mi dali! Uspeo sam da skinem tocak pomocu metode koju mi je Lalajko predlozio ( hvala Lalajko). Boki Kg puno hvala na ponudjenoj pomoci, i da mi nije uspelo ovo sa drskom od metle zvao bih te 100%!! E sad nastavak price. Skinuo ja tocak o obisao ceo grad i na kraju ne uradih nista! Nijedan vulkanizer nije hteo da radi tocak motora!? Kao mnogo je zeznuto i te price... Poludeo sam! Ostalo mi jos sutra da obidjem jednog i ako tamo ne uradim nista stvarno ne znam sta dalje. Ali kazu da se stresssss najbolje leci sopingom, tako ja odem i kupim dizalicu za motor. Dodjem kuci, skinem bike sa drske od metle i stavim ga na dizalicu!! Sve lepo radi a i sigurnije mi je od varijante sa metlinom drskom. Sve u svemu hvala puno svima a sutra je D day sa vulkanizerom... U Skerlicevoj preko puta kockarnice Admiral imash vulkanizera koji hoce da se zajebava sa felnom i gumom od motora. Ja sam ishao kod Mate sa foruma u Mladenovac jer SRAD-a nisam mogao da podignem bez dizalice pa da je ne znam shta, a bilo mi je hitno. Sve pohvale za Matu, odlichno je uradio posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Avgust 27, 2008 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Idi kod Nese Lazarevica. On ce ti to zavrsiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Avgust 27, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Neko mi rece da probam u servisu Baki koji se nalazi negde kod Lazarevica... Ivice, Pantah i Boki hvala na tips!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Avgust 27, 2008 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan ... tako ja odem i kupim dizalicu za motor... E sad kupi i dva montirača za gume, pročitaj http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9886.0 i skini spoljnu gumu i zalpi unutrašnju kod vulkanizera, a možeš i sam da je zalepiš. Kraće će trajati nego traženje vulkanizera koji je voljan da skida gumu sa točka od motora. Ako baš zapne naći će se neko da pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Avgust 27, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Неко помену у посту дизалицу за мотор. Пре пар дана био сам у Метроу у Крњачи и видео солидну дизалицу за мотоцикл по цени од око 4.500 - 5.000 динара. Ено стоји палета наслагана истим испред неке од каса ближе улазу. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 27, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko koristi gore pomenutu dizalicu iz Metro-a? Ja sam gledao i zanimljivo izgleda mada sam mislio da je veca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Avgust 27, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Goran Laband je ima, tu sam je video i koristio. Problem moze da bude ukoliko izduv ide ispod motora. Afrika ima metalnu zastitu ispod, pa je "stomak" prakticno potpuno ravan i ova dizalica je kao stvorena za nju. Rad sa njom je jednostavan, a cini mi se da je prilicno rubusna. Za taj novac je pun pogodak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Avgust 27, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, meni pozajmi Anjusku da mi malo pridrzi, da se ne mucim ko Sith. Budi drug! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Avgust 27, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Problem resen! Puno hvala Bokiju KG sto je izdvojio vreme i pomogao mi da namontiramo tocak nazad na motor. Sve je islo glatko sem proklete dizalice! Kad smo sve zavrsili dizalica se spustila samo do pola i dalje ni makac! Spustili smo copavu i nagnuli motor na nju i tako izvukli dizalicu!? To je ta dizalica iz metroa. Meni je zavrsila posao a sutra cu da se zanimam sa njom da vidim sto nece do kraja da spusti... Jos jednom PUNO HVALA BOKI!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Avgust 27, 2008 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Opusti se, tu smo da se pomazhemo. Javi jel si uspeo da spustish dizalicu. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...