Jump to content

Moto Zajednica

motocikli koji nisu po EURO normama

Recommended Posts

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER 5

Drage kolege,

jako mi se dopada i voleo bih ga imati

https://www.youtube.com/watch?v=hmjilHd1mdo&t=91s 

Honda cb400 super four. Lik iz deltaautomoto mi napisa da motocikl ne podleže EURO normama te se ne može registrovati kod nas.

Molim kolege koji su informisaniji da mi napiš nešo više o tome.

Posle nekoliko godina bih opet hteo da sednem na motocikl i to baš ovaj. 

Sve mi odgovara, kubikaža (mala je registracija), njegova visina, težina,izgled.. samo mi je lik iz deltaautomoto srušio sve kockice a jako i voleo da ga poosedujem.

Duckey Kawasaki (moraću ovo da promenim)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6551 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ovde je još interesantnija činjenica to (mislim na tekst) što se pominje tržište Ujedinjenog Kraljevstva, na kojem su ti "sitni" interesantni motocikli bili uvek dobrodošli. Pominjani su i ovde u temi o uvozu "obojenom u sivo"

Japanci za svoje tržište, ne samo vozila, čuvaju proizvode koje jednostavno ne žele da adaptiraju za prodaju na teritoriji drugih kontinenata i zemalja. Što se motocikala tiče uz propise o zagađenju idu često i možda naizgled jednostavnije stvari...npr. snaga, gabariti, dimenzije uopšte.

Jedan interesantan detalj recimo je da su sočiva glavnog fara usmerena na levu stranu. Tamo se vozi levom stranom, kao i u Britaniji, to verujem znate. Za prodaju homologovanog motocikla u Evropi, potrebno je ispunjenje svih tih, pa i najsitnijih uslova. Zato nije redak slučaj da veliki japanski proizvođači sele praktično celu proizvodnju određenih modela direktno na trzište od interesa. Recimo Honda Transalp i Hornet su se sklapali u Italiji...itd.

• Ne silazi, 6551 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ta je kategorija najrizičnija. Novo, sumnjam da će u dogledno vreme moći da uđe...a starije...je baš starije, tamo da ćeš morati da pomeriš lestvicu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja