prebo_gromovi 2 Napisano Avgust 13, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan E da predstavim moj 3 godisnji rad na MZ 125, odnosno to i vise nije bila 125 posle malko friziranja i busenja na zadnju specijalu, malo prosirivanje izduva i ulaza i poliranje istog, je ucinilo da moj MZ mogao da przi brze kroz puteve na moto skupove, sve je pocelo davne 2001 godine kad sam uzeo motor, i uz nrucene delove sam dobio i kalendar moto skupova, tada sam imao 18 godina i odmah mi se svidela ideja da odem na skup, ik ad sam video silne coper prvi put u NS tj u kamenickom parku odlucio sam i da ja moj MZ kustomiziram tako da i on nestrci od ostalih copera. Uglavnom sve sto je bilo od aluminijuma sam polirao rucno i sam kasnije sam nabavio sajbnu i stavio je na trofazno tocilo sto mi je olaksalo rad a sve sto je bilo od metala izuzev rama rezervoara i zadnjeg blatobrana sam hromirao. Sve sto je bilo na mom motoru recimo drzac za bisage pa sisi bar, je napravljeno od odpadaka u firmi u kojoj sam radio, jedino roll bar mi je napravio jedan majstor za uvodjenje grejanja ali sam ga sam obradio do hromiranja, volan je od BMX-a, a hromirani satovi iznad fara su od bacaca bombi koji sam nasao na vojnom otpadu a taman je pasovao sat u njega i onda sam dao strugaru da mi obradi a zbog tvrdoce materiala sam ga tesko i sa velikom mukom ispolirao. U to vreme sam bio bas slab sa kesom tako da nisam imao para za hromirane zmigavce i retrovicore pa sam otisao u livnicu i uzeo plastiku od zmigavca i od stopeljke i izlio sam u livnici, takodje i retrovizor sam napravio sam i to obradom od medijapana (smirglanjem) sam napravio model i onda su mi to u livnici izlili pa ga ispolirao. Nesto kasnije sam nabavio polovne prave hromirane zmigavce i stavio sam ih pozadi. Za torbice koje su mi ukrali sam nasao kozu i jedan majstor mi je to usio i sluzile su i svsi i bile su i lepe kad sam okacio brdo nitni na njih. Jako je tesko prolazila procedura smirglanja brusenja poliranja i tu sam izgubio najvise zivaca ali eto zato sam na kraju dobio mog ljubimca MZ custom hrome koji se vidi tu dole ispod :-), imao sam jos planova za njega ali onda sam ga prodao i kupio motor koji i sada vozim. A MZ se vozi sad u Novome Sadu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Avgust 13, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Fantasticno izgleda!!! Predlazem ti da ovu temu otvoris i u http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&board=35.0 Sada par pitanja: Koliko te je na parama izaslo hromiranje i gde si radio? Da li rade i niklovanje u toj firmi? Od cega su "pomocni" farovi napred? Koji je fazon sa prednjim-desnim deklijem masine kada su slova (MZ) naopako?? Jos jednom-ODLICNO svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8564 Napisano Avgust 13, 2008 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, taj MZ, mnogo lepih kilometara sam proveo na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Avgust 13, 2008 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo! :o :o Prebo svaka cast! Video sam ga u oglasima dok sam jos trazio motor, i taman skupim pare, nazovem i ono prodato... steta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 13, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na trudu, lepo izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Avgust 13, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan e jbg neka premesteadministratori temu, da neotvaram dve. Inace ovako stvarno ti nemogu reci kolko me je izaslo hromiranje, posto sam nosio kako sam sta stigo a to je trajalo godinama, jos su bile marke u pitanju, kasnije evri ali otprilike se secam da me je u to vreme desna limena kaseta donji trougao i far izasao mislim 50 maraka ali nemoj da me drzis za rec, firma je iz Simanovaca, blizu St.Pazove ali prema autoputu Bg-Zg, nemam vise njihov telefon ali nasao sam link: http://www.oglasibiznis.com/zutestrane.php?findeks=175394 i da ti odmah kazem oni mogu da procene deo kolko kosta kad vide. Niklovanje pravo vise nemas tako hrom ti je najbolja varijanta, nikl je jako skup koko sam tada bio obavesten. pomocni farovi od napred su od traktora kupljeni u prodavnici i ja sam ih samo hromirao inace su crni. ZW je zbog uroka, 2004 godine kad smo ja i Mario otisli na moto skup u Vajsku, riklo mi je paljenje elektronsko, tj pukla mi je plocica pa smo kod nekih ljudi uspekli da prelemimo kontakte tj da ih spojimo sa zicama, i slucajno smo okrenuli naopacke MZ i od tada dok god sam imao MZ nisam imao problem sa paljenjem, tako ako je to okrenuo vlasnik iz novog sada, sigurno je paljenje vec riknulo :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Avgust 13, 2008 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Extra motor,to si kupio od mog trenutnog gazde ako se nevaram,secam se kad ga je izvukao iz shupe i sredjivao za prodaju a ja samo razmisljao eh da ja imam takav.......svaka cast za custom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 13, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo izgleda! Eto cak je lepsi i od mog bivseg emzejca, priznajem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je pravi kastom, a ne ovaj uradi ovo, onaj ono, narucis iz kataloga i samo vozis, a da se nisi ni oko cega potrudio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Avgust 13, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan jeste slayer kupio sam ga od Mise, i on je voleo taj motor, i ubedio sam ga da mi proda ispod cene zato sto cu dati sve od sebe da ga cuvam a nekupujem ga da ga prodam, e pa odrzao sam rec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...